Kadin iyi bir universiteden mezun (dereceli)
Erkek lise mezunu, onu da zor okudugunu soyluyor
Bu ikili evlilikte iyi gecinebilir mi
Erkek lise mezunu, onu da zor okudugunu soyluyor
Bu ikili evlilikte iyi gecinebilir mi
Burası bir Kanada veya İskandinav ülkesi değil.
Burası bir Rusya veya Güney Amerika ülkesi değil.
Türkiye, toplumsal genetiğini çoğunlukla İslâm dini sebebiyle Arap âdetlerinden, Fars ekolünden ve Orta Asya ruhundan alıyor.
Ataerkil yapı deyip kısaca geçemeyiz. Ataerkil yapıda olan İspanya'da kadınlar erkeklerden önde olabiliyor ve bu aile olmalarında sorun olmuyor...
Mesele toplumun insanlara dayattığı göreceli kavramlar da değil, çünkü komşuluk ve çevre konusu eskisi gibi baskın değil, hatta akrabalık bile şehirlere dağılmış...
Peki ne bu duruma etken konu?
Kadın. Evet kadının kadını etkileme ve yönlendirme durumu. Kadın sever, deli gibi aşıktır ama hemcinsi olan biri ya kıskançlığından ya da gerçekten doğru olduğu için kadının o erkekle görüşmesini istemez. İşte o saatten sonra her şey değişir.
Yani sonuca gelecek olursak...
Erkeğin bir veya bir kaç kademe kadından aşağıda olması bu ülkede hiçbir zaman diğer kadınlarca normal görülmez ve horlanır. Sonuçta kadın da aynı vektörel düşünceden etkilenir ve bir müddet sonra eşini kendi kazanımları ile aşağılamaya başlar.
Kaçınılmaz son: boşanma olur.
Evlilik sadece yatağı paylaşmak değildir hayatı paylaşmaktır yükünü hafifletmektir eşinin derdine derman olmaktır düşmeden önce tutmak düşmüşse eğer tutup kaldırmaktır öfkeliyken sakin olmak ve sakinken öfkelenmemektir incitmemektir yüreğini evlilik eşine ailene sadık olmaktır bunun diploma ile ne alakası var
aslında zor değil ama kadınlar bunu zorlastırıyor. neymiş maaslar aynı olmalıymıs ya da erkeğin maası çok olmalıymıs. cidden çook garip ne yani birbirini seven iki kişi erkek 3500 alıyor kadın 6-7 bin kadın bu yüzden sevdiği erkekle evlenmeeyeek mi? salakca
Çok eğlenceli denemeye değer bir ilişki de olabilir korkunç bir deneyim olarak da kalabilir denemeden ve yaşamadan tahmin etmek zor... Senin yerinde olsam ortak ve zıt noktalarımıza yoğunlaşır olaylar karşısında tutumuna bakardım. Bir insanı tanımanın en kestirme yolu sana olan davranışlarına yoğunlaşman değil, çevrendeki insanlara nasıl muamele ediyor bunu gözlemlemendir. Konu ne olursa olsun oturup baş başa saatlerce sohbet edebiliyor, düşüncelerine saygı duyuyor, sohbetinden keyif alıyor ve aynı keyfi sana yaşayabiliyorsa, özgürlük alanını kısıtlamayacak seni haddinden fazla sahiplenip kiskanmayacaksa, senin gelişimine arka çıkacak ve ilerde aldığın kararlar da daima yanında destekçin olarak yer alacaksa, efendi, çalışkan bir adamsa neden olmasın? Yani buradaki esas önceliğimiz karşımızda nasıl bir insan olduğunu anlamak olmalıdır. Diğer önemsiz detaylara takılarak aklını daha fazla bulandirma yoksa işin içinden çıkamazsın 😊
Cevap
38Cevap
Sadece maddiyat olarak bakıyorsanız kimseyle evlenmeyin zaten. Eğitim farkını arkadaş çevrenizde ve konulara bakış açınızda farkedeceksiniz. Her alanınızda bir süre sonra sorun olacak. Senin yazdığına göre kuvvetli bir sevgi yok. Sorun yaratır tabiki.
Maddiyat olarak bakmiyorum, ama o bir yerden sonra ben calismiyorum diyebilecek biri gibi de duruyor, rahat biri, arkadas ortamimda eslerini getirdiklerinde ortak bir seyler bulup konusuyoruz, ama onunla hic bir ortak payda olmayacak, bu da beni kaygilandiriyor
Aslinda ben biraz ozgur ruhluyum bana karismasin istedigimi yapayim, sporumu yapayim, alisverismi yapayim diyen biriyim bana bu saatte evde olcan filan demeyecek biri olmali, yani babam oyle biriydi, cok tartismalarimiz oldu , hayatta boyle bir esi kaldiramayacagimi dusundugum icin, onun davranisi beni cok zorlamiyor, hosuma gidiyor , ikimiz de birbirimizi bogazlamiyoruz gibi dusunuyorum
Valla benim konumum çok iyiydi eşimin değildi eşim daha sonradan benim de desteğimle beni de geçti ben de üni mezunuyum erken yaşta evlendik o otuz yaşında olup anlaşamayan derdini ifade edemeyen insanlara karşı biz 22 yaşlarında yola çıktık bu insanlık ile ilgili çok şükür 20 yaşında sözlendim şu an 24 yaşındayım herkesin imrendigi evliliğim var artık belli etmiyorum nazar değmesin diye eşler birbiriyle aşık atmayip sevgisinden anlayışlı olduğu takdirde her şey mükemmel olur şimdi herkes birbirini ezme derdinde kesinlikle eğitim düzeyi değil insanın kendini kültürel olarak eğitmeye meyilli olması gerekir her ağza geleni birbirine söyleyen evlilikten hayır gelmez bazen ilişkide insan iyiliğine bile söylerken ezilmemesi için farklı dille söylemesi gerekir ☺️
Ne guzel senin adina cok sevindim
Evet, mutlaka sorun yaratır. En yakın örnek benim annem ve babam. Benzer bir durum onlarda da var. Evden kavga gürültü eksik olmazdı. Huzur namına birşey hatırlamıyorum. Eğer bu soruyu kendin için sorduysan yapma kardeşim, başını yakma. Sonra çok ağlarsın ama iş işten geçmiş olur..
Ailenin durumu neydi, biz de ikisi de uni mezunuydu yine de kavga guriltu eksik olmadi
Annem ünv babam ilköğretim.. Ama birbirlerini anlamadıkları 40 km öteden belli oluyordu. Babamda dinleme kültürü bile yoktu.
Yaa fenaymis, aslinda karsimdaki kisi hayaatin zorluklarini hic cekmemis biri, yani isler ciddilesince tuyebilecek biri de , bana birakabilir her seyi, ben kizarsam hayatim sen biraz kafani dinle diyip gidebilecek biri
O zaman bence bir an önce uzaklaş. Bu da sana ders olsun..
Ders olcak bir durum yok aslidna, onunla gecirdigim her an icin mutluyum
Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş. Hele bir aynı eve girin de görürsün o zaman..
Butum gun oyun oynar , yemek yer, off evet sanirim korkunc olur
Korku filmi gibi mi oldu bir anda? 😅😅
Evet🤦♀️
O zaman seni tünelden önceki son çıkışa yönlendiriyorum ➡️
Yurtdışında gelişmiş ülkelerde pek fark yaratmaz. Orada oturmuş belli bir kültür seviyesi vardır. Lise mezunu ile lisans arasında sadece bir ihtisaslaşma sağlar. Zaten lise aşağısı da pek yoktur. Bizim gibi geri kalmış bir ülkede ise fark çoğu zaman bir uçurum. İğrenç bir kenar mahalle kültürü, cehaletle övünme vs var. Lise mezunu ki lise eğitimi berbat zaten, Kalma yok herkesi geçiriyorlar özellikle kadına bakış konusunda kendini geliştirememiş oluyor, bir kitap okuyayım, bir kültürel aktiviteye katılayım yok. Üniversite bizim ülkemiz için gerçekten bir görgü kazanma yeri, insanlarla nasıl konuşacağını, kadın erkek eşitliğini bir nebze anlamanı sağlıyor. Ha üniversiteler de çok kaliteli değil ama yine de kazandırdığı şeyler var. Özellikle verdiğin örnekte lise mezunu erkek ve üni mezunu kız arasında fark olacaktır, kız için hiç iyi değil.
Belki bir derecede olsa yaratabilir Ama çok düşük bir ihtimal Sonuçta ilişkilerde önemli olan tek bir unsur var ki o da karşılıklı anlaşmadır karşılıklı anlaştıktan sonra eğitim düzeninde hiçbir şekilde önemi yoktur Tabii bazen eğitim düzeyi ilişkileri bile çok az da olsa etkilerse bile bunun üzere kapatılabilir diye düşünüyorum
Üniversite mezunu olmak sadece, iyi bir iş, iyi bir kariyer ve maaş kazandırır. Kişinin karakterini, kişiliğini kesinlikle etkilemez. Erkek arkadaşınızın karakteri, kişiliği hoşunuza gidiyorsa ve lise mezunu dahi olsa bir işi ve evi geçindirecek sorumluluğu var ise bir sorun çıkmaz. Bu durumun tersinde ise ilişki veya evlilik yürümeyecektir.
Ünv mezunu olmak sadece iş pozisyonunda maaşında ve kariyerinde etkili yoksa evlenince eşler matematik kuramı konuşmuyor. Eğer ki eşi yani kocası işinde iyi ve ekonomik açıdan evini geçindiriyorsa , kafalar uyuşuyorsa umursanacak konu değil.
Etrafimdakiler salak sacma seyler soracak, bir de fazla yakisikli olmasinin verdigi bir korkum var, ailem bize lis3 mezunu birini mi yakistiriyorsun diyip kendilerini yerden yere vuracak, hayir diyecekler
evet bir süre iyi gitse bile eninde sonunda bir şekilde patlak verir, erkeklerim çoğu kadınların kendilerinden daha az kazanmasını veyahut kendilerine muhtaç olmalarını istiyor. bu bahsettiğiniz durum da erkekte bir süre sonra eziklik hissiyatı vereceğindem sağlıklı bir ilişki olmayabilir.
Tesekkur ediyorum
Kadın maaşı erkekten yuksek olduğunda psikolojik olarak erkekler etkileniyormuş diye biliyorum bu sadece bir arastirma benim yorumum ise bir onemi yok kimin yuksek maaş aldiginin
Sen gel o kadar oku et parani kazan , erkekler uzak dursun
Ama oglani tanimiyorum bir skntı yaraatma belki
Belki
Cunku cevremde bi kac tane senin gibi ornek var
Bu biraz da görgü ile alakalı. Yani aile eğitimi, yaşadığı çevre kendini geliştirme. Yoksa mektep okumuş merkep dolu her yer. Evlendiğimizde eşim lise mezunu ben üniversite mezunuydum. Eşim ikinci üniversitesini seneye bitiriyor. Ne yani şimdi kompleks mi yapayım?
Geçinen var bunu biliyorum , önemli olan eşit para kazanmaları , sonuçta lise mezunu olmak da fena degil , üniversite mezunu odun hangi üniversiteden? Bu da önemli , aradaki fark ne kadar az ise o kadar iyi
Güzellik hayat senin karar senin ama oturup iki çift laf edemedikten kaliteli zaman geçiremedikten sonra ilişkiyi sürdürmenin alemi yok iki gün sonra seni dibe çekmeye başlar böyle biri
Eğitim sadece diploma kazandırır. Eşşeklik varsa hamurda, o baki kalır.
Sen onun eğitimini ne yapacaksın? Kafa yapısı sana uyuyor mu? Olgun mu? Sen bunlara bakacaksın. Gerisi fos..
Ya her şey üniversitesi okumakta değil tabiki de karşı tarafın kendini geliştirip geliştirmediğine bağlı olan bır şey o yüzden kişiden kişiye bu durum değişir ama kendini geliştirmemiş biri ise illaki sıkıntı olur
Buna kapali biri , cunku kendinden bahsederken övundu bu durumla, insan yapmadigi bir sey icin pismanlikla bahseder, ama o okumadigi ve bir an once bitirdigi icin halinden cok memnundu
Kadın muhtemel çok kazanır ve evin yükünü çeker bu erkekte eziklik hissi yaratabilir ya da kadın bunu kafasına vurabilir
Sonunda boyle bir sey yapmam diyemem, eger yan gelip yatarsa isler degisiir evet
Detaylı konuşalım mı bunu
Yurtdışında bu tür şeyler hiç problem olmuyor ancak Türkiyede statü farkı olarak görülüyor. Bi çok insan benim dengim olsun diyor. Çok saçma bence.
1 lisans bitirdim, ikinci lisansın 2'inci sınıfına geçeceğim nasipse.. Tabi ki kapasitemde birini aramaya kalksam bulunamaz o özellikte biri.. Demek ki bunun eğitimle ilgisi yokmuş.
İnsan akıllı ve meraklı oldugu surece kendini yaşam boyu geliştirebilir bunlar sorun olmaz kişi isterse alışkanlıklarından koparsa tabi
Zaten cevabını kendin vermişsin ne için soruyorsun ki. He desek seni ikna edebılırmıyız.
Biraz hayalperest biriyim, sezgisel de yasayan biriyim, sevemeyecegim biriyle de asla evlenmeyecek biri, kafam cok karisik
Aksine degilim hatta o bile bana dedi, diger insanlarla konusurken hep bir kendimizi ovme cabasindayken , seninle sakince konusabiliyorum, ve birbirimize bir sey ispatlamaya calismiyoruz dedi, bu arkadasi da soyledi
Evet benim
Anladim dedigini
Anlamadim pardon
Seni yoracak aklında şüpheye Mahal verecek sorulara cevap bulamazsan bence bu ilişkiye hiç başlama sadece sana üzüntü ve düşünce buhranından başka bir şey bırakmayacak ve Bir ilişkide hiçbir şey tek taraflı değildir tek başına hiçbir şey çözemezsin onun la bu konuyu konuşmalısın
Zor sorun olur çevremde nişan atıldı buna benzer ilişkisi olan kişiler arasında
Erkeğin ne iş yaptığı ve ikisinin ne kadar para aldığına bağlı
Ben karşıyım. Komplekse girer ilerde ve kadini baskilamaya calisir.
Benim için yaratır. Bu tür durumlara fazla önem veriyorum.
Öyle ilişki yürümez. Erkek seni kısıtlamaya başlar. Özgüven eksikliği yüzünden.
Dövüp bile dengi dengine demiş atalarımız sorun olur
Bazı kişilerde sorun olur,, ben kişiliğini gelistirmemis, okumayı öğrenmeyi sevmeyen,, biriyle anlasam gibi, beraber satranç oynamalı, bilmece çözmeli, birbirimize, bir şeyler katmakiyiz
Üniversiteyi okumak değil, kendini geliştirmek önemli. Boş boş sadece derslere gidip gelindiyse boş okumuştur zaten. Diploma almak değil olay, kültürlenmek, bilgilenmek, medeniyet öğrenmek, iletişim öğrenmektir. Bunun içinde illa üniversite okumaya gerek yoktur.
Dereceli diye belirtme nedenini de anlamış değilim. Yeterince çalışan herkes zaten son derece yüksek ortalamayla mezun olabilir. Zor bir şey değil ki.
Egitime olan ilgi alakayi kastettim ama anlasilmadi sanirim
Sadece ders çalışmakla olmaz dedim bende ama anlaşılmadı sanırım
Her ders calisan da basaramiyor ama neyse
Ne övdün kendini ya
Yani artik eskisi gibi mutevazi degilim, is hayati sagolsun, reklamin önemli😎
Hangi üni hangi bölüm kaç ortalama?
Keşke yapabilsen ya...
eğitimden kastın diploma ise engel değildir.. ama eğitimden kastın kişinin kendini geliştirmesi ise sorun yaşanabilir..
Gençlerse olmaz anlaşamazlar, ama biraz yaş almışlarsa neden olmasın. Hayat tek düze olmayan bi okul sonuçta.
Hayat bakış açısı düşünceleri vs önemli. Çoğu mühendisin programlayamayacsgini yapan çocuklar var liseyi geçemiyorlar bile
Bence yurumez o iliski. Durum tam tersi olsaydi erkek okumus, kadin okumamis olsaydi bir problem yasanmazdi
Bu dunyaya hep neden geriden basliyorum, hedeflerime hayallerime odaklanip basaridan basariya kosarken erkekelrin bu durumdan korkmasi, deliricem, ben kimseyi bulamam o zaman
Kendi duzeyinde birini bulabilirsin
Bunu da soyle aciklayabilirim aslinda. Ben turkiyenin bence en iyi okulunda ve iyi bir bolumunde okuyorum cap yapiyorum ve aciktan okuyorum. 2. sinif olmama ragmen calisiyorum ve para kazaniyorum. Sevgilim var evet ancak ben eger bu okulda okumasaydim, lise mezunu olsaydim ve su an asgari ucretle bi yerde calisiyor olsaydim, ne sevgilim ne de baska bir kiz bana asla bakmazdi. Hele iyi bi yerde okuyan biri katiyen bakmazdi. Ama kizlar icin durum boyle degil. Yine kendi acimdan ornek veriyorum, eger karsimdaki kiz calismiyorsa veya lise mezunuysa sevdikten sonra benim icin bir onemi yok. Yani kizlarda ve erkeklerde tamamen farkli calisiyor bu durum. Benim de ustune sik sik dusundugum bi durum bu. Bu yuzden de gercek seveni asla anlayamazsin, yani ben anlayamiyorum
Kendi duzeyimdeki erkeklerin de sadece guzellige baktigini dusunuyorum
Evet haksiz degilsin o konuda. Cogunluk oyle. Ama inan bana aralarinda sadece iyi niyete, duzgun bir insan olmaya bakanlari da var ki bence bu en onemlisi. Dedigim gibi okul, meslek, guzellik bunlarin evet onemi var ancak olmazsa olmaz degiller. Ilk sart duzgun ve iyi bi insan olmak
Icim darldi, makam mevki statu meraklisi da cok, bunu bir kadin olarak yasayacak olmam da beni korkutuyor, yakisikli biri ve benden sikilacakmis beni birakcakmis gibi de dusunuyorum
Korku ve endiselerinle yuzles, onlarin ustune git. Durumun icine girmeden gercegi bilemezsin. Yasa tecrube et, sonra kararini ver. Uzulebilirsin belki ama sonunda buyuk bir tecrube kazanirsin
Haklisin ben de tecrube asamasindayim, sonunda uzulecegimi hissetsem de devam ediyor gibi hissediyorum, bir de sevemedigim gonlumun isinmadigi birinden ama bu sefer es durumda oldugum kisi de oldu, qma kalbimin de isinmasini istiyorum
Icinde bulundugumuz pandemi sartlari da etkiliyor olabilir. Hepimizin psikolojisi bozuldu ve hayati degisti. O yuzden zamana birak. En iyi sekilde tecrube ediceksin
Peki tamamdir cok tesekkurler
Rica ederim, kolay gelsin
Okuyup da adam olamayan çok insan gördüm. Şahsi görüşüm asla sorun yaratmaz. Sorun yaratacak olan birşey varsa o da kafa yapısı, düşünce tarzıdır. Bunlar uyuyorsa zaten geriye kalanların pek bir önemi yok.
Yaratma ihtimali mevcut bu sneşn ne kadar aşağıya inebiecğine onunda ne kadar yukarı çıkmak isteidğin bakarak değişir. Lise mezunu bir durum tespiti. Bir şeyin ispatı değil. Üniversite mezunları içinde böyle.
Bunu sorun etmissin belli ki. Bence aradaki farkı kapatacak bir sey olması lazim. Yetenek, iyi kazanç vs. Evlilik başlı başına sorun. Herşey problem. Karar verirken herseyu dusunun
Bence yaratmamalı çünkü kişiye aşık olunur mesleğe paraya bölüme eğitime değil
Eğitim değil hayata bakış açıları önemli o nokta da anlaşabilirler de yuruturler
Karşılıklı iletişim düzeyi önemli. Açık olurlarsa neden sorun olsun ki.
Çok çok ve çok yaratır.
Coook dertlisn sanirim bu konuda , tecrubelerini dinlemek isterim
Eski erkek arkadaşım ortaokul mezunuydu ve köylü değildi belki ama gerçekten çok cahildi. Laftan anlamıyodu. Yaramaz çocuk gibiydi. Bize gelmişti annemle tanışmaya. Annem dedi ki çocuk gidince, sen bu çocuğu sevmiyorsun sen ona acımışsın... o kadar doğruydu ki. Ben o çocuğa ablalık yapıyordum.
Yalniz ailenle tanistirman bile ne kadar medeni bir ailede yetistigini gosteriyor, sevindim senin adina, ama ben bu cocuga acimiyorum , hosuma gidiyor ona bakmak, onunla zaman gecirmek , onunla dans etmek, onun konusmasi, elini tutmak bana sarilmasi, bilmiyorum onun ben ne dersem evet diyisi bile beni mutlu ediyor
Senin ilişkinin düzeyini bilmiyorum ama bizimkinde bayağı insan olarak dahi uçurumlar vardı. Eğer mutluysan ve için rahatsa, gelecek hayallerine onu da dahil edebiliyorsan neden olmasın?
Ben geçinemezdim şahsen
Neden ama
Bence yaratabilir ama sevgi ve saygıyla böyle problemler yok edilebilir.
Bence yaratır hayata bakış açıları farklı olacaktır
Kazanclarda farkliysa sorun olabilir tabi
Sanirim farkli ve daha da ara acilacak uzmanligimi elime alinca
Davul bile dengi dengine
Kadinin kazanci fazlaysa adami bozar
Para olduktan sonra noo
Para bende ama😅
Zor oluyor
Ornek ver mesela neden
Anladim sagol
Geçine bilir kendini sonrasında yetiştirmişse tabi
Dereceli noluyor hdhdjdjj
Biraz fazla okumus demek oluyor ahshshsh
Nerden buluyorsunuz şöyle karakterleri şaşırıyorum
Ailen istiyor mu boyle birini
Aileme bahsini acmadim bile
Peki siz ne kadar oldu çıkalı ve yaşlarınız kaç
Yaratır
Olabilir.
Yaratmaz
mumkun degil
Maalesef
Bu soruyu sorduysan sorun olur
sürekli kavga olur emin ol
Yatakta beceri konuşur tahsil değil
kadına bağlı..
Ortama gore
Ortam derken
Zebgınse kocan sorun olmaz
Degil
Senın aılen sorun rder mı bunu cocuk yaptın mı
Cok sorun eder, ailemde herkes derceelerle mezun , okumaya cok deger veren bir aile, annem ozellikle hayir diyecegini simdid3n duyar gibiyim, cocuk yok
Birlikte oldun mu sen onunla
Olmadim, kendisi benim istemedigim hic bir seye beni zorlamadi
Ailen senın ıcın ne derece etkili yok derlerse olmaz mı
Ailem bu vakte kadar dedigi seylerde hakli cikti, biraz da kucuklugumden beri beni yonlendirmelerinin ekmegini yiyorum diyebilirim, o yuzden onlar ne derse etkilenirim
Zaten emin degılsın sen
Belki emin olmadigim icin ve ailemi henuz ikileme sokmadigim icin kafam rahat
Zaman a bırak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?