Konu her diplomalının kültürlü olduğu ya da tam tersine gelmesin :)
Kültür, eğitim farkı üçgeni diyelim
Eğitim seviyesi çok sorun yaratmıyor diye düşünüyorum gerçi öğrenci olduğum ve yine öğrenci olanlarla bir ilişki yaşadığım için öyle olabilir. Ha kafa yapısını ve kültür,zevkler eğer gerçekten seviyeli bir ilişki ise sıkıntı yaratır. Ama öyle bir kaç haftalık flört tarzı ilişkilerde bir sorun yaratmıyor.
Çünkü onlar 1-2 haftada tam sıkılma döneminde,çünkü ortak zevkler yok aynı kafa yapısı değilsiniz ve sevmemişsiniz eğlenceye bakmış iki tarafta, ve bitiyor.
Ama tanıdıkça ortak zevkler çıktıkça ve sevmeye başladıkça kafa yapın aynı oldukça seviyorsun,işte o zaman her şey sizin uyumunuza anlaşmanıza göre oluyor. Ama mesela ben üniversiteyi bitirince ileride sevgilim lise mezunu olsa benim için önemli olan kişiliği,kafa yapımızın uyuşup uyuşmadığı ve ortak zevkler ortak kültürler(müzik,film-dizi,hobi,)
Eğitim ve kültür seviyesi aynı değildir. Çift diploma sahibi çok kalas bilirim. Yine master yapıp kültürsüz olan da çok gördüm.
Kültür bambaşka bir şeydir. Eğitimle kazandırılamaz. Bir kişi kültürlü olacaksa onun önünde yine hiçbir şey duramaz. Eğitimsiz bir insanla her şekilde dostluk, aşk ve iş ilişkileri kurabilirim ancak kültürsüz biriyle iki dakika oturmaya tahammül edemem.
Kültür açısından insanlar dengi olanı bulmalı, en başta duyulan heyecan ve aşk bu ilişkiyi zar zor da olsa götürse bile zamanla kültür seviyesi az olan kişi kendisini yetersiz hissetmeye ve ezilmeye başlar. Kültürü çok olan kişi de farkında olmadan karşısındakini ezmeye başlar... Bu da zamanla ikisi arasında gerginlik çıkarabilir. Bi kere çevreleriniz çok farklı olur... Bu yüzden davul bile dengi dengine... Ama benim annemle babam maşallah annem ilkokul 5. sınıf mezunu babam ise üniversite mezunu ama annem okumayı çok sevdiğinden kendisini geliştirdiği için bazen babamı bile geçebiliyor bilgi yönünden... Eğer ki iki taraf kompleksli ve gururlu davranmayıp ortamlara ayak uydurabilir ve bilgiye açık insanlar olursa ve tabi anlayış da önemli, o zaman başarabilirler...
yani arada belki istisnalar çıkabilir tabi ama bence iki insanın iyi anlasabilmesi icin, kulturleri, egitim seviyeleri , dusunceleri, hayata bakıs açıları, ideolojileri aynı olması lazım, evet bu çok fazla :) kalpler birbirini sevsin yeter :)
işte tam olarak bundan bahsediyorm =)) şimdi kendimi daha iyi ifade edicem.
Kalpler bir olsa da kültür farkı kalplerden birini diğerinden uzaklaştırmaya yetiyor sanırım ?
Evet kesinlikle, sevsen bile olmuyor :) önce aynı kültür seviyesindeki insanları bulucaksın, sonra seviceksin :)
Cevap
10Cevap
Bence kesinlikle davul bile dengi dengine. Bunu belli edem akademisyen eğitimide değil.
Sen kendini geliştiriyorsun, okuyorsun, ders çalışıyorsun, kendini eğitiyorsun.. karşındaki de kendisini hiç bi - ona bulanacak bi - alanda geliştirmiyorsa, bilgiye toksa ve hayatı sadece çalışıp ve temel ihtiyaçları beslemekten ibaretse tabiiki anlaşılamazlar. Hayata bakış açıları benzemiyor bile. Vizyonları çok farklı. İlgi alanları; konuşup tartışmak istediği şeyler.
Ve benim çok rast geldiğim. Biraz daha eğitimle vs olan kişi çok çabuk sıkılmaya başlıyor. Sohbetlerden tatmin oluyor, bi konuyu evire çevire tartışmaktan. Çünkü karşındakinin bakış açıları, düşünceleri o kadar kısıtlıdır ki. Hep tanıdık şeyler hep klişe.
Sonra işte o kişi sıkılmaya başlar ve sonunda bçyle soruya geç bir yanıt verecel ama şartlar bu soruyu bana Google’a yazdırıp bu soruya vesile oldu. 😄
Yazımı hatalarla süslemişim. Okuyanlardan özür diliyorum, kendimi çok kaptırmışım. : )
bende önem verirdim sanırım. Ama senin tarzında düşünen birine umut bağlamamakta. Herkesin bilgi ve ilgisi farklı yönlerdedir belkide onun bildikleri şeyleri sen bilmiyosundur senin bildiklerinide o bilmiyordur. Önemli olan açık kapanması senden öğrensin ne zararı var. Bi öğretmen öğrencileri bilmiyor diye onlardan soğur mu ne cahil olsalarda sever onları. Açık kapatmak her yiğidin harcı değil
davul bile dengi dengine derler dogru dogrudur ama bir kız tanıyorum ki lise mezunu okadar eylenceli pratik zekalı - hazır cevap - duygusal - espirili dese ki ben huzursuzm yırt diplamanı yırtarım gider
valla bu eğitim meselesi fazla abartılıyo. ona bakılırsa okumamış bir birey bile sizden daha kültürlü olabilir . eğitim denincede ben oturum eşimle yada sevgilimle diş nasıl çekilir dolgu nasıl yapılır oturup konuşacak yada durup dururken onunla yabancı dil konuşacak değilim. insan okumamış olsa bile kendini geliştirebilir.
farklılığı çopk önemli sırf bundan dolayı çevremde eşinden ayrılan insanlar çok. evleneceğin kişiyle aynı dili konuşabilmeli insan.Mesleğiniz işiniz farklı olabilir fakat onunla işiniz hkk konuştuğunuzda sizi boş gözlerle dinlememeli.
Valla katılıyorum. Kesinlikle uyuşmuyor. İlla ilerde sorun çıkıyor. Eğitim+kendini geliştirmiş kişiler kesinlikle kendi gibi birini bulmalı. Erkek lise mezunu kız yüksek lisans mezunu olmaz. Olur diyenin anlını karışlarım.
ilişkiler olmasa bu sorunların hiç biri olmayacak işte! :I
=)) bakış açısı . respect
merhaba merhaba deyip sevgili olmuyorsun galiba :)) baska turlu konusamadigin biriyle nasil sevgili olmak isterki insan.
ben eğitimin insan zihnini tek başına çok da dönüştürmediğini düşünüyorum. dolayısıyla karşımdakinin kaç diploması olduğuyla değil zihnini ne denli geliştirdiğiyle ilgiliyim.
bu söylediklerin bu ülkenin insanları için geçerlidir çünkü bu ülkede aşk sevgi sadakat ... statülere kalmıştır
çok önemli.seviyo olabilirsin ama bi süre sonra sıkılırsın ortam farkı felan
diploma ile olmuyor o iş zaten, sanattan anlayan insanlar ile ilişki kurmaya çalış madem o kadar dertlisin hacı = )
olmaz değil insan kendini geliştirirse olur ama eğitim seviyelerinin aynı olması fayda sağlar
her önlisans mezunu senin tanıdıgın gibi değil ön lisans mezunlarına böle bakılıosa acil dgs ye hazırlanmalı
oturup iki kelime sohbet edemeyeceğim insanla ne işim olur allasen? kültür ve eğitim birbirinden çok farklı şeyler aslında ama benim için önemli bi kriter.
Zıt kutuplar birbirini çeker sözünü duymadinmi dostum? Senden farklı olacak ki merak ve istek uyandirsin sende..
tahsil cehalet alır eşeklik baki kalır, kültür ayrı bir kavramdır.
Eskilerde hep boğaziçi diplomasıyla iş görmüşlerdir.. Gerçekten böyle olmuştur..
çok önemli bir faktör..
Davul dengi dengine bence de.
önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar