Demet Akalın okullara verilen tatili eleştirdi bence bir anne olarak haklı ya.. Sonuçta bir düzen var ve bu düzen sürekli olarak bozuluyor gibi. Tabii çocuklar böyle düşünmüyordur. :D Siz ne düşünüyorsunuz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Demet Akalın, 11-15 Nisan arasında yapılacak okul ara tatilini eleştirdi! Haklı mı?
Çocukların düzeni illa ki şaşıyor sürekli böyle tatiller geri açılmalarla. Erken kaldırsın çocuğunu madem falan filan diyenler var ama kaldırsan bile illa geri yatacak. Zaten okul yok diye uyumak istemeyecek. Şimdiki çocuklar 5 yaşında bile telefonlu. Hadi küçüklerin elinden aldın da 10 yaş ve büyüğüne yapamazsın da. O telefonlar bütün uyku düzenini bozuyor. Okul zamanı enazından ödevler sınavlara çalışmak falan filan zaman geçirip uykusu geliyor daha kolay uyuyor. Tabi tembel olup hiçbirini umursamayanlar istisna. Düzeni geçtim bu korona başladığından beri o kadar açıl kapan online gir normale dön falan filan oldu ki bu geçtiğimiz 2 yıl ders öğrenilmiş bir zaman değil çöpe gitmiş okul yılına döndü. Zaten online olanlarda kimse dersleri anlamıyor. Bu zamanlarda bu yüzden okuyanlara zararı çok olduğunu düşünüyorum sürekli bu durumların olmasının. Özellikle de normal okul zamanlarında bile konuları bitiremeyen öğretmenler varken
Öğrenci olarak durumları bilirim. Sabahın köründe kalk akşam 4’te eve gel. Sınavlara çalış. Oradaki öğretmenlerin tribini çek. Sonra biri gelsin desin ki ara tatili kaldırın. Bırakın da 1 hafta yatıp uyusun rahat etsinler. Bu ülke zaten çok yoruyor insanı. Kendi çocuğu 1’e gidiyor şov yapıyor. Çocuğunu okula göndermeye çalışıp ondan kurtulmaya çalışan bir TÜRK VELİ KLASİĞİ..
Ben de çocuklarında tatile ihtiyacım var ama erken kalkma düzenini bozmaya biliriz evden de devam edebiliriz yani okula gidecekmiş gibi her gün aynı saatte kalkıp kahvaltısını yaptıra biliriz zor bir şey değil bu ben öyle düşünüyorum
Kesinlikle %100 haklı, eğer çocuklarımızı nizami bir disiplin çerçevesinden yetiştiremezsek, elimizden bu imkanları alan "sözde" eğitim kurumlarının (özellikle devlet okullarının), verdiği bilgi bakımından çok ama çok sağlıksız, performans bakımından oldukça en alt sevideki eğitim ve sürekli değiştirdikleri öğretim sistemi, çok affedersiniz çocuklarımızı birer canımsın dönüştürüyor.
Üstüne bir de nizami disiplinsizlik eklendiğinde. Gelecek yeni nesli, hem canımsın hem de saygısız bir nesil haline getiren tohumları atmış olurlar ki yaptıkları da tam olarak bu ve bir ülke eğitim seviyesiyle de yok edilebilir ya da geliştirilebilir.
(Yukarıda yazdıklarım z kuşağı dediğimiz günümüz genç neslini kapsamıyor. Çünkü o genç neslin, büyük bir çoğunluğu, uyanmayı ve gerçekleri görerek yanlışlara seslerini yükseltmeyi seçtiler. Ki bu da takdire şayan bir gelişim göstergesi)
Eğitimde sürekli tatil koymak öğrencileri okuldan soğutur bu tarz bir eğitim sistemi dünya üzerinde yok zaten. Biraz kar yağınca %90 u tatil istiyor çünkü böyle alıştırıldılar bana göre yaz tatili bile çok uzun bir süre, bu şekilde eğitim düzeyini nasıl arttıracağız nasıl iyi nesiller yetiştireceğiz?
Kendi çapında eleştirebilir tabii ki ama sadece kendi çapında var Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ya da eğitim camiası Demet Akalın'ın müziğini ya da yaptığı işleri eleştiriyor mu herkes uzmanlık alanı ile ilgili olarak konuşursa daha sağlıklı olur ama vatandaş olarak bir miktar eleştiri hakkı var ama bir miktar
Okula giderken 1 ayda yaslanmistim. Sabahın altisinda kalk, okulun içinde agresif öğretmenlerin tribini ayri çek, öğrencilerin saçmalıklarini ayrı çek, o kadar yol git, kazık gibi sınavlara gir gunde iki kere. Asıl okul benim uyku düzenimi bozmuştu, çocuklar tatil yapsınlar zaten sene içindeki tatil olan gün sayısı değişmedi, seneye dağılımı değişti sadece. Hanımefendi çocuğunun uyku düzenini kendi ayarlayabilir.
Herkesin hersey hakkinda fikri var... yahu tatil yapiyoruz diye cocuklarin mutsuz oldugunu zannetmiyorum asil 9 6 memur gibi habire okula kosusturmalari sacma... keske bizim donemimizde bizide bu kadar dusunselerdi habire sabahciydim ve kac yasina geldim hala erken uyanmaya alisamadim da...
Akp, milli egitim politikaları da dahil olmak üzere ülkeye her anlamda tecavüz etti. 20 yilda en az 10 milli egitim bakani degismistir. Her makam sahibi defalarca değişti ama birtek o değişmedi. Her gelen de kendince degisiklikler yapip milli egitimi yaz boz tahtasına çevirdi. İnşallah onu da halkin gücü sandikta değiştirecek.
Gereksiz bir ara tatil bencede Zaten şunun şurasında okulların yaz tatiline gitmesine çok az bir zaman kala çocukların eğitimi son sürat devam etmeliydi.. Zaten Haziran'da okullar kapanacaktı, bu ara tatil gereksiz oldu bencede
Her şeyi geçtim eğitimde öğretimde çok iyi bir reform lazım. Temelimiz eğitim öğretim sürekli değişen sistemle oturtamayız hiçbir şeyi deneme tahtasına döndü bu çocuklar
siz çocuklarınızı yine aynı saate kaldırın uyku satlerine siz düzen koyamıyorsanız devlet ney yapsın bende sandım ki çocuklar yteri kadar okuldan uzak kaldı ne gereği vardı diyecek :D
Yani haklı sayılmaz zaten türkiye eğitim sistemi yerine oturmamış bir sistem ve kimse gözünü açmıyor bu eğitim düzeni öğrencileri eğitmek yerine yoruyor yıpratıyor.
Ara tatilleri Sömestir tatili ile birleştirip 30 gün verseler çok daha iyi olur. Bu şekilde 1 hafta aralar ile tatilden bişey anlaşılmıyor üstelik yok yere öğrendikleri konuları unutuyorlar çocuklar
Ona ne ki? Hayır anlayamıyorum.. Neden herkes kendini bir halt sanıyor ki? Sen "sözde" sanatçı değil misin? Boş yapma, git işine bak sanatçı bozuntusu seni. Tam bir saray şarkıcısı.
Burası Türkiye. Burada işler farklı yürüyor. Temelde aynı ilkeyi savunuyoruz güzel dostum ama sabırlı olduğumuzdan mıdır yoksa koyun olduğumuzdan mıdır. Yapılanlara kimse ses çıkarmıyor. Neden acaba?
Bu kadin herseye ziplamaya basladi. Daha yazmayi, imla kurallarini bilmeyen cahil, kalkip egitimi elestiriyor. Sadece bunla kalsa neyse derdim. Ramazanla ilgili sacmaligi ve daha fazlasi.
aslında onun için iyi bir fırsat. bu tatil süresince kızı ona ders çalıştırabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
millet eşofmanla gidiyor artık okula ne bekleriz ki bu yeni nesilden... haklı kadın burada bizim zamanımızda 15 tatil kışın olurdu ara tatil daha da bayramlarda denk gelirse hafta içine
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Off bos yapmayin ya cocuklarda biraz tatil yapmasi gerekiyor bi kac gun olsa bile
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Son derece haklı kar tatili de çok kez oldu ne gerek var şimdi birde buna