Gizli Üye(30-35)+1 yılBir hemşirelik öğrencisi olarak okuduğum bölümü çok seviyorum. Hemşirelik, doktorluk, öğretmenlik bu tarz insan ilişkilerine dayalı meslekler sabır ve emek isteyen meslekler. Ve bu tarz meslek gruplarında mesleğini sevgiyle;büyük bir aşkla yapman çok önemli. Yoksa çekilmez bir hal alır ki. Bu da sonra meslek yaşantını etkiler ve "asık suratlı;sevimsiz hemşire" kavramı ortaya çıkar. Yani diyeceğim mesleğe bir ilgin varsa tercih et lütfen, sırf üniversite okumuş olmak için bir mesleğim olsun diye tercih etme.
Hemşirelik mesleğine son dönemlerde erkeklerin ilgisi bir hayli fazla. Erkeklerin bu mesleğe bu kadar ilgili olacağını tahmin etmiyordum, üniversiteye başladığımda şaşırdım. Ve şunu söylemeliyim ki hemşireler sadece tansiyon ölçer, iğne yapar gibi bir düşüncen varsa onu kafandan sil. Derslerimiz baya ağır. Sağlık Meslek Lisesi çıkışlı biri olmadığım için ilk yıl ben baya bocaladım. Ama çalıştıktan sonra her şey kolay.
Erkek hemşirelerin iş hayatlarından bahsedecek olursak da evet biraz bayan hastaların bu konuda biraz çekinceleri olabiliyor, o konu biraz sıkıntı ama sektörde erkek hemşireler çoğaldıkça insanlar bu duruma alışacaktır diye düşünüyorum.
Ve son olarak hemşirelik bölümünü bitiren erkeklere de "hemşire" deniliyor."Hemşir" diye bir kavram yok o erkek hemşirelerin uydurduğu bir şey :D
Sana başarılar :D3116 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle teşekkürler ayrıntılı cevap için :))
Çok sabırlıyımdır :P Çalışırım ya sorun değil yeter ki iyi olsun :P teşekkürler ederim de sizin sınıf kaç erkek kaç bayandı acaba? :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim :D
Sınıf 132 kişi aşağı yukarı 35-40 erkek mevcut.- +1 yıl
132 kişi mi yuh yani :D
Cevap sahibi+1 yıl@highlbd Teşekkürler, saygıdeğer meslektaşım.
Cevap sahibi+1 yıl@tugbaa95 İnşallah canım :D
- +1 yıl
işini sevmek her meslek için geçerli :)
- +1 yıl
batruhan4 gibi zihniyetler yüzünden 2 yıl önce mezun olmama rağmen iş bulamadım. Hemşirenin tipiyle fiziğiyle cinsiyetiyle ne işiniz var arkadaşım sizin ben anlayamıyorum. Siz sağlık hizmeti mi almaya geliyosunuz karı kız kesmeye mi?
- +1 yıl
- +1 yıl
Arkadaşım çok güzel özetlemişsin evet erkeklerde hemşire diye geçiyor öncesinde sadece sağlık memurları olarak geçiyordu şöyle düşunebilir bence erkek doktor kadın doktor var mı fark? Sadece mesleğini sev ama şunlarada hazirlikli ol sağlıktaki şiddete bilirsin bizim ülkede ilk dayak yiyenler sağlıkçılar diyebilirim meslek olarak tabi ayrıca emin ol hemen hemen tüm devlet ve özel hastanelerde erkek hemşireler görev yapıyor
Bende hemşirelik öğrencisiyim ve çalıştığım yerde çoğunlukla erkek hemşireler var ve çoğu zaman kızlardan daha iyi olduklarını söyleyebilirim. Daha soğukkanlı olduğunuz için olabilir ama acil durumlarda daha hızlı olabiliyosunuz. mesleğin avantajı olarak hiç bir zaman açıkta kalmazsın. ben lise sonda okuyorum ve şimdiden liseden sonra çalışacağım yer belli. Tabi mesleğini sevmiyorsan nerde çalışırsan çalış farketmez. Hemşirelik gerçekten güzel ve kendini iyi hissettiren bir meslek. Hergün aldığın dualarla cenneti garatilersin :)
01 Yorumla- +1 yıl
haha :D sevap point :DD
+1 yılHemsir diye bişi yok kardeşim :) bir erkek hemşirelik öğrencisi olarak okuduğum bolumle ne kadar doğru karar verdigimi anlıyorum. En başta hocalar ayricalik taniyorlar. Etrafin kiz dolu :D düşün bir avuc dolusu kumun içindeki bir altın olarak goruluyosun hocalarin gozunde. Sözlü notlari fln. Bayanlarin bakış açısıni sormussun orda senin karizman konusuyor. Mesleğe başladığında bir nimetsin onlar için. Tavsiyemdir oku. İnşallah ilerde mesai arkadaşı olur mesleğin tadını cilaririz.
00 Yorumla
+1 yılbence iyi olur çünkü erkek hemşire ihtiyacı daha fazladır. Bazı özel hastaneler örneğin acıbadem de erkek hemşire sayısı oldukça fazla ve bayanlar kadar iyi diyebilirim. ben bizzat oraya giderim ve gördüm. hatta bir ameliyatımda hemşirem erkekti. iyi bence iş imkanının daha iyi olabileceğini düşünüyorum:))) madem hemşire olmayı planlıyorsun o zaman şu sayfalara da göz atmanı öneriyorum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
88Cevap
daha soğuk kanlı neden erkeklerden hemşire olmasınki yapmışlar olmuş hemşir.. Yurt dışında zaten vardı bizim ülkemize geç geldi şöyle düşün herkes kendi cinsiyetinden insana daha rahat oluyo bir bayan nasıl bayan hemşirenin iğne yapmasını istiyosa bir erkekte hemşir ister bu gibi durumarda işe yarar. Acil durumlarda bayanlardan daha soğukkanlı davranabilir mesela bunun gibi ama şahsen bir bayan olarak iğne iiçin sseçme şansım olursa bayanı isterim ama serummuş aşıymış fark etmez tabi bu benim görüşüm bir de tavsiyem kimsenin ne dediğine çok takılma fikir al ama kendi fikrine sadık kal yönünü kendin belirle istiyosan ve yapabilceğini düşünüyosan yap unutma senin hyaatın senin mesleğin ve ömrün boyunca seninle olucak yolun açık olsun sevgiler..
10 Yorumla
+1 yılBen hemşirelik okuyorum bizim sınıfta birçok erkek hemsire var ve gayet alışknz bu duruma hic de garip degil bayan hemsirelerden daha soguk kanlı oluyorlar ve işlerinde iyiler :) ayrica erkeklere hemşir değil hemsire deniliyo o halkın uydurdugu bir terim
04 Yorumla- +1 yıl
sınıf mevcudu kaç erkek kaç bayan?
- +1 yıl
120 kisilik snf 20 erkek
- +1 yıl
120 kişi mi yuh o nasıl sınıf
- +1 yıl
Öyle üniversite oyle yani bizim üniversite
+1 yılGeçen hafta bir gece saat 1... Ben hastaneye gitmek zorunda kaldım bir şeyden dolayı. Gece çoğunlukla erkek hemşir mi hemşire mi neyse onlar vardı. Yani yanlış anlama ama onları görünce insanın hemşirelik okuyası geliyor bide insanlara yardım ettiklerini görünce ayrı bir gözle bakıyor insan bence güzel meslek
10 YorumlaHemşire deniyor cinsiyet ayrımı kalktı ayrıca stajda falan çalışan hemşireler erkek öğrencileri daha çok seviyor iyi davranıyor hastane de genelde erkekleri rahat bölümlere veriyor ama stajda ve calisirken sakal falan problem olabiliyor bence pek bir dezavantajları yok bizim sınıftaki erkekler gayet rahat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvalla bilmyiorumda gecen doktora gittimde yakisikli genc bir erkke hemsire vardi böle kalbimi Valand dinledi üstüm ciplakdi isde gögüslerime dokundu cok merak ediyorum acaba böle dokununca pipileri kalkyiormu diye
15 Yorumla- +1 yıl
yuh işi buraya kadar getirdiniz bişey demiyorum artık
Cevap sahibi+1 yılvalla canim bunlar gercekler yanii
Cevap sahibi+1 yılböle hafif hafif dokunmasi bile beni mest etti
- +1 yıl
telefonunu alaydın o zaman :)
Cevap sahibi+1 yılyok bir seferlik yasnana iliskiler 1seferlik olarak kalmak zorunda
+1 yıloyssshhh ://
www.1001deguisement.fr/.../...-nurse-soignante.jpg32 Yorumla- +1 yıl
bu ne be üzüm boğazımda kaldı :D
- +1 yıl
:))))
+1 yılYahu kardeşim edebinle, ahlakınla, namusunla, görevini yerine getirip paranı kazanıyorsan gerisini boşver.
çünkü inan bana bir hastaya yaptığın en ufak bir yardım bile seni her şeyden daha çok mutlu edecek :)21 Yorumla- +1 yıl
sadece görüşleri merak ettik :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen okurken hocalar sana hemşir ne gosterir ;) hocalar bas bas bagrıyo hemşir diye bişe yok kadn da erkekde hemşiredir diye. bayanlarn ne dedigni salla. bn hemsireyim meslegmdn memnunum bitek nobet yorar oda olsn ertesi gun izinli oluyosn. bence iyi bir meslek.
01 Yorumla
+1 yılBugün acillik oldum sanırım bu konuya vakıfım ilk defa erkek bir hemşire kanımı aldı ve hiç canımı yakmadi aksine hissetmedim bile. Ben ve nisanlim sevgi dolu gözlerle baktık eger elin hafif ise hiç durma derim :))
02 Yorumla- +1 yıl
hafif elim demek ki erkek hemşire de çokmuş :D
- +1 yıl
Numune hastanesinde baya stajyer erkek hemşireler vardı mesleğin erkeği kızı olmaz, dayanabilirsen hemen oku derim :)
Hemşirelik, sınıf öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, zihinsel engelliler öğretmenliği bölümleri bence bayan meslekleridir buralarda erkek gördüğümde garip oluyorum. Bu gariplik tabu falan değil ama meslek becerisi olarak var bende.
Benzer olarak bir mühendis olarak söylüyorum bunu, makine ve inşaat. mühendisliklerinde de bayan görmek bana manasız geliyor. Yani gerçekten bayan meslekleri değil ya.10 YorumlaBen hemşireyim. Ya erkeklere biz sağlık memuru diyoruz. Hemşire tuhaf oluyo. Ben mesleğimi sevmiyorum niye diye sorma sevmiyorum. Avantajı atanamazsan bile büyük şehirlerden iyi bir parayla özel bir hastaneye hemen girersin.
03 Yorumla- +1 yıl
peki yorucu mu?
erkek hemşirenin eli daha hafif oluyor diyorum ben de.. sen de ol kızlara daha çok yakışıyor o başka:)
10 Yorumla
+1 yılbunun nesi garip ön yargılarınızdan kurtulun derim. bende ELEKTRONİK TEKNİKERİYİM ve gocunmuyorum bölümümüde çok seviyorum =) özgüven eksikliği yaşama ayrıca arkadaşım evlendi ve eşiyle aynı okulda hemşirelik okudu..
12 Yorumla- +1 yıl
Oo meslektas :)
- +1 yıl
:))
+1 yılHemşir diye bişe yokmuş ya. Bizde öyle biliyodukta. Çok şanslılar doktor sanıyo her gören. Hemşireliğin kadın erkek diye bir ayrımımı var ya. Her türlü insan hayatı kurtaracaksın. Hemşire sadece otoriteye bayan mesleği olarak oturmuş. Bu bozulmaya başlıyor zaten. Gayet doğal ve havalı :)
20 YorumlaKutsal bir meslek olduğunu düşünüyorum, iş olarak görmenin dışında insanlara yardım duygusuyla hareket edilen, özveri isteyen bir meslek.
Şimdiden hayırlı olsun, insanın sevdiği ve istediği mesleği okuması ve yapması önemlidir.00 YorumlaBiz toplumun bireyleri olarak acaba ne derler nasıl bakarlar diye düşünürüz ama insan önce kendine bakmalı başkasının ne söylediğine değil şunu da unutma seni çekemeyenler senin dedikodunu yaparlar kötülerler şimdiden başarılar
00 Yorumla
+1 yılbende saglik meslek lisesinde hemsirelik okuyorum ve gayet mutluyum. oyle erkekten hemsire mi olur dusuncesi kalmadi artik. erkeklerin sayisi da gittikce artiyo. kimse kötü bir yorum yapmiyo...
02 Yorumla- +1 yıl
bende sağlık mesleğe gidecektim de yazmadım yazsam gelirdi lise mezunu ile lisans mezunu aynı parayı alıyor
- +1 yıl
simdi liseyi okuyup üstüne de uuniversitede uzmanlik okursan maas artiyor..
+1 yılhemsir tanidiklarim var boyle bir sorun yasamdilar ve atamasi cok kolay. zaten su yaslarda insanlar her seyle dalga gecme potansiyelindeler meslek hayatinda boyle sorunlar yasamaz daha farkli ugraslar edinirsin
00 Yorumla
+1 yılHemşirelik öğrencisiyim. Sınıfta kızlardan çok erkekler var. Abartmıyorum. :)
Ayrıca sabırlıysanız ve yapabileceğinizi düşünüyorsanız hiç durmayın, seçin derim ben. Erkeklerin varlığı hiç garip karşılanmıyor. Hatta erkek hemşireler daha çok seviliyorlar. :)
Bu arada erkeklere de "hemşire" deniliyor.04 Yorumla- +1 yıl
Kızlardan daha fazla mı erkek var :D artık vay halimize :D
- +1 yıl
Kızlara daha çok yükleniyorlar stajda. :)
- +1 yıl
ya stajdan sonra :p
- +1 yıl
Bilemeyeceğim :D
+1 yılBu sene okumaya başladığım bölüm. Özellikle 47 kişilik sınıfta 9 erkeğin bulunması gibi durumlar. İşin en güzel yanı... :) Tabi herkesin şansı aynı olmaz...
02 Yorumla- +1 yıl
hımm tavsiye eder misin -_-
- +1 yıl
Tabi ki tavsiye ederim. Sağlığın her bölümü zor ve güzeldir. Zoru sevmek ayrıcalıktır...
+1 yılbende hemşireyim çok erkek erkek hemşireler var ama hemşir deniliyo gayet normal yurt dışında bayan otobüs şöförü bile var bırakın bu cinsiyetçiliği
02 Yorumla- +1 yıl
peki zor mu? dezavantajları neler?
- +1 yıl
hiç bir dezavantajı yok bir erkek içinde kolay bir meslek
+1 yılMerhaba, mesela günümüzde kadın söförler var. İlk olarak değişik gelebilir ama sonradan insan alışıyor. Ne yani kadın söför olduğuna göre erkek hemşirede çok rahat olur hiç kafana takma :)
00 Yorumla
+1 yılBen sevmiyorum hemşire olayini. Meslek olarak yani baya zor ve pis iş. Yapanlar baya cesur bence. Ayrıca erkek bayan fark etmez gibi geliyor
01 Yorumla- +1 yıl
her mesleğin kendine göre zorluğu var -_-
+1 yılnefret ediyorum=) sırf erkek olduğunuz için size dr bey, bayan olduğumuz için bize hemşire hanım deniliyor,,
10 Yorumlabence hiçbir sakınca yok zaten hastanelerde görüyoruz erkek hemşirleri gerçekten istiyosan zaten severek yaparsın zorluğu gözüne gelmez bu arada bende hemşireliğe hazırlanıyorum bol şanslar :)
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 824 cevap paylaştı. Hemşire değil hemşir deniyor. Ayrıca kızların düşündüğüne değil kendi isteğine bak.
11 Yorumla- +1 yıl
zaten kendi isteğime bakarım düşünceleri merak ettim sadece :D
bence gayet çekici durur eğer istyorsan hemşre dedgn kız olur yeaa yarn öbbr gn kızlar ne dşnr dye vazgecme
10 YorumlaHemşir der erkekler kndileri uydurdu:) avantaji bir bayana gre erkk daha rahat cnku norml mesayi saati nobette sknti dgl. Ama atamasi zorlasti yani
00 Yorumlabence olabilir mesala şöyle düşün otobüslerde normalde hostes olması gerekirken host lar var yani erkekleer bu şekilde yorumla için rahat olsun bence güzel fikir
00 Yorumlahemşir denmio canım hemşir die bir kelime yok bunu halk uydurmuş aslında kadını da erkeğide hemşire deniyor hemşire kız kardeş demk sen o e yi çıkarınca bir anlam taşımıo yani
07 YorumlaErkek hemşire bir arkadasim bir süre çalıştı ama nöbet filan zor geldi universiteye geçti simdi asistan
05 Yorumla- +1 yıl
hımm her mesleğin kendine göre zorluğu varda nöbet durumları kötü aynen
- +1 yıl
o kadar mı kötü ya :D meslekten soğudum vallahaa :)
- +1 yıl
yok seçmeyi düşünüyorum ama daha okula başlamadan soğudum -_-
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 929 cevap paylaştı.
+1 yılHemşire olmak istemezdim şahsen.. Hasta bakımı benlik bse değil.. Ayrıca önü yavaş yavaş kapanan bir meslek devlet olmasa bile özelde iş bulursun
02 Yorumla- +1 yıl
@NirvanaSs herkes Hemşirelik okuyor devlet eskisi kadar alım yapmıyor araştır istersen
+1 yılerkek hemsir mi !
gecen damarimi sisirdi morartti kan bile alamadi. bidaha da kan aldirmam :/
saka maka bence neden olmasin ki istiyorsan ol:)02 Yorumla- +1 yıl
yok ya benim elim hafiftir kıyamam öyle pat diye geçirmem yani :D
- +1 yıl
pat diye yapsa iyi :) hem pat diye syapti hem de damari bulamadi igneyi oynatti damarim da sisti. oteki kolum da ayni sekilde :) ikisi de mosmor şu an 5 gun oldu..
Çocuk tatlıysa acıyı daha az hissettiğim durum hali.
Ona bakarken sanki aşılanmak yerine vucuduma damardan uyuşturucu alıyor gibiyim :Ds. aSD:10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen şu an hastanede tedavi görüyorum. Erkek hemşire yani hemşir ilgilendi birkaç kez. Gayet iyi. Ve hstalarla kendisi cok iyi ilgileniyor. Kıyafetleri çok yakışıyor kendisine :D
10 Yorumla
+1 yılHemsirelik neden sadece bayanlara ozgu goruluyor anlamis degilim. Oyleyse doktorlarda hep erkek olsun. Bu mudur yani? Bence erkek hemsire de olmasi gerekir bu sektorde.
00 Yorumla
+1 yılNedense hemşirler, hemşirelere göre daha dikkatli oluyorlar ve çok tipli oluyorlar :D bence hemşir ol yakışıır
11 Yorumla- +1 yıl
bakalım artık :PP
ben iğnemi erkek hemşirelere yaptırmıyorum :) bir defasında çok acıymışlardı çünkü, elleri ağır oluyo.
01 Yorumla- +1 yıl
benim elim hafif :D
Hacı erkeklerin şeyini felan ellersn bak ona göre :D
cünkü sonda takıyo hemşireler.
erkeklere erkek hemsireler takıyo. bide takmadan önce bir jel sıkıyon tamam mı ucuna. sonra sokuyon hortumu ıiyy :D
yani başka meslek bul :D01 Yorumla- +1 yıl
has :D
Hemşire fantazisi olan bir çok erkeği hayal kırıklığına uğratabilirsin :)
01 Yorumla- +1 yıl
hahaha :D asdlska
Normal bir şey hocam. Ayrıca meslek isimlerinde cinsiyet ayrımı olmaz. Eğer isteğin varsa oku.
00 Yorumla
+1 yılMeslek bu kızı erkeği mi olur. İşini doğru yapmak önemli.
01 Yorumla- +1 yıl
ebeliği sadece kızlar okuyabilir mesela.
+1 yılNesi var kardes super olur illa hemsire beyaz mini etekli demek değil bu konulu filmlerden dolayi gelen on yargi :))
00 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/kZa7bD.jpg oha felan oldum yani
00 YorumlaErkek hemşirelere hemşir denir. Bir mahsuru yok bence
00 Yorumla
+1 yılBence gayet iyi bir meslek kiz erkek herkese yakistiririm
00 Yorumla
+1 yılBenim erkek kardeşim benden 7 yaş küçük ist. da medical park ta yenidoğan yoğun bakım hemşiresi. Kimse yadırgamıyor ki artık
00 YorumlaHemşir cok iyi erkegi kadini yok meslektir soforluk yapan bayanda var
00 Yorumla
+1 yılGayet doğal... garip karşılayan birinin zekasından ve aldığı eğitimden şüphe duyabilirsin :)) her mesleğin avantaj ve dezavantajları olur normal olan da bu (;
00 Yorumlabence cok iyi bir meslke benm ablam bu sene mezun oldu özelde calışıyor 3 milyr maası var bende bu sene ygs ye grcem ve hemsire olmayı çok istiyorum :)
00 YorumlaHayır hemşir denmiyor erkek hemşire deniyor halkın uydurduğu birşeydir hemşir erkek hemşire arkadaşım var gayette yapıyor bu işi hemşir dedim kızdı erkek hemşiredir aslı hemşir uydurma dedi
00 Yorumlabence ön yargıyla yaklaşılıyor erkek hemşire mi olur falan bence olmalı güler yüzlü sempatik ve de kaslıysa harika olur :D
01 Yorumla- +1 yıl
aynı ben :D
O ne kiii okul öncesi öğretmenliğinde bile erkekler var =D
00 YorumlaAnestezi okuyorum konuya dahil olmak istedim selamlar :)
00 Yorumla
+1 yılartık her şey ünisex sıkıntı yok kadını erkeği kalmadı hiç bir şeyin sıkıntı yok
00 Yorumla
+1 yılSevimli geliyor kulağa hoş geliyor. İsmine göre yargılayıp önyargıyla yaklaşmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılBende hemşirelik okuyorum biraz zor meslek ama güzel yaa ben sevdim insanların en zor anlarında yardımcı oluyorsun bu arada HEMŞİR diye bişey yok erkeklerede HEMŞİRE deniliyor
03 Yorumla- +1 yıl
kaçıncı sınıf? ve sınıf mevcudu nasıl kaç bayan kaç erkek?
- +1 yıl
75 kişilik 30 erkeğiz
- +1 yıl
4. sınıf
Gizli Üye(36-45)+1 yılhemşire diye bir kelime yok uydurmasyon bşy sadece hemşirenin anlamı bacı olduğu için bunu türetmeye çalıştılar sinir oluyorum bu kelimeye hemşire dense ne olacaksa sanki ve erkekler hemşirelikte bayanlardan daha çok zorlanıyor bnce
00 Yorumla
+1 yılo da bir meslek diyecek bişey yok alinterinle kazanmak önemli..
01 Yorumla- +1 yıl
doğru :)
guzel meslekk ınsanların bakısı degıl senın bu meslegı sevmen onemlı ısteyerek icra etmen onemlı benceee
00 Yorumla- Devamını Gör (112)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar