Arkadaşlar ben 18 yaşındayım bu sene sınava giricem ve inşallah üniversite okuycam ama sevgilim lise terk ben sorun yapmıyorum siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ilerde bu yüzden fikir ayrılığı yaşar mıyız
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Okuduğu okul değil (!) ALLAH'ı kitabı imanı var mı? Sana imanlı bir "eş" olabilecek mi?
yoksa etraf universite okumuş iittlerle , katillerle , sapıklarla sapkınlarla dolu.
Sevgili = geçici insan demektir. Seven insanlar dini olarak aşklarına sevgilerine sahip çıkıp ciddi olup birbirlerine bağlanmaları evlenmeleri gerekir.. sevgililik diye bir şey yoktur aslında bu modern dinsiz kapitalist dünyanın aşkla sevgiyle topaç gibi oynama biçimidir.. oynarsın oynarsın sonra sıkılınca atarsız dinsiz modern medeni hayatta.. Bu yasaktır dinen ama insanlar bunu takamaz ALLAH kitap dinlemezler ve başlarıan gelmeyen kalmaz.. uzun konu..
Evlilik "dini" bir kavramdır, eskiden filmlerde gösterirlerdi ((Küreselciler ŞEYTAN Tarikatının film kanalı N... populer olmadan önceki dönemden, 80ler 90lar 2000lerdeki "gerçek" sinema filmlerinden bahsediyorum. Bu gizli tarikat dünya çapında ahtapot gibi heryere nüfuz edip medyayı interneti ve önemli isimleri bünyesine kattığı için dinsizlik propagandası cinsiyetsizlik propagandası yapıyorlar gaylik lezbiyenlik vs normalleştirilmeye çalışılıyor)) Hristiyan kilisede evlenir, Yahudi sinagogda evlenir.. fakat bizde din min seçmeli ders yapılmış Masonlar tarafından.. belediyede evleniyorsun ALLAH'a yemin memin yok? futbolcular gibi imza atıyorsun bitti gitti.. Hristiyanlar kilisede "iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta birbirinin yanında olacağına" yemin ediyorlar ve öyle evleniyorlar ALLAH'ın hzurunda bu büyük bir yükümlülük ve yemin.. İnsanlar keyfi olarak birbirini atamaz satamazlar hatta Katoliklerde boşanma yoktur. Boşanma Müslümanlıktada alemlerin rabbi yaratan ALLAH (cc)'ın "en sevmediği şey" olarak tarif edilmiştir (!)
Müslümanlıktada dini nikah var ( bu konuyu kötüye kullanan sahtekarları bana masal diye anlatmayın sakın! beyni olanlar ve dini gerçekten bilenler neyin ne olduğunu bilir ve kandırılmazlar! herneyse..)
Sende şu an dinsiz modern medeni kapitalist şehir hayatında "sevgililik oyunu" oynadığın= aşkla sevgiyle topaç gibi oynadığınız için daha şimdiden düşüncelere dalmışsın nooolcak? acaba bitermi , acaba ilerde fikir ayrılığı yaşarmıyız vs vs :-) vaay BE.. Aşkı sevgiyi satmak nekadar ucuz basit bu modern medeni dinsiz kapitalist şehir hayatı yaşayan insanlar için :-)) Pantolonumum modası geçermi atsamm yenisini mi alsam muhabbeti şimdiden başlamış.. fazla söze gerek yok gerçekler işte böyle.
Belki o da düşünmeye başlamıştır.. bu kız ilerde beni satar mı ünivde. medenice modernce yeni sevgili yapar mı beni unutur mu? :-)) bu hep böyledir.. sen ilk değilsin bu düzende bu sistemde sonda olmayacaksın :-)
Bence size İlerisi pek görünmüyor ama olurda ilerisi olursa acaba fikir ayrılığı yaşamısınız acaba?
:-)) millet nediyorsunuz yaşarlar mı? modern medeni cevaplar verin, din min olmasın cevaplarda , biraz modern olun medeni olun.. dinde neymiş? masal o masal :-)
Ahir zamanın sonuna doğru gidiyoruz kemerlerinizi bağlamanıza gerek yok , kemer kimseyi kurtarmayacak :-) kemere değil , imanına ALLAH'ın ipine sarılanlar kurtulacak "inşallah"20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYorumları okudum biraz,, Allah iyiliğinizi versin,, ne kadar çok poliyanna varmış aramızda. Hele biri en garibi bana göre ki eig seçmiş soran kişi. 3-4 ay içerisinde bilgi ve kültür farkının kapanabileceginden bahsetmiş, yapay zeka uzmanı olabilir kisi kısa sürede egitimle gibi cümleler kurmuş. İnanın çok garipsiniz, ya da benim zeka seviyem sizlerden çok çok düşük!!! Lise terk birini uzaktan egitimle yapay zeka uzmanı yapabileceğiz, bilgi ve kültür farkını 3-4 ayda kapatabilecegiz. Uygulama esas meslekler dışında diğer üniversite bölümlerinden mezun olan herkesin yaptığı şeyleri yaptirabilecegiz...
Ya gerçekçi olun biraz, 18 yaşında daha hayatı yeni keşfeden gencecik bir kız. Üniversiteye başladığında, etrafındaki performansları gördüğünde, eski hayatından fazlalıkları çıkarmak isteyecektir. Hele birazda alımlı bir genç kızsa bu, etrafında dolaşacak olanları düşündüğümüzde, ne eski sevgili kalır aklında, nede ileriye yönelik düşünceler bu kişiyle ilgili.
Bak soruyu soran kardeşim, şu an ergenlikten yeni çıkmış ve birini sevdiğini hatta çok sevdiğini, aradaki farklılıkların da engel olamayacağını vs düşünüyorsun muhtemelen. Ama hayat öyle değil, inan bana, o sınavı kazanıp üniversiteye başladığında, biraz zaman geçtikten sonra hayatın senin küçücük dunyanda hayal ettiğinden çok daha gerçekçi olduğunu fark edeceksin.02 Yorumla
Soran+1 yılSevmek böyle bişey mi seviyorsan gözün bı başkasını görmez sadece onu görür bilmiyorum sevgilim de aynı şeyden korkuyo işte üniversite ortamina girince farklı insanlar falan onu birakirmisim ben büyük konuşmuyorum asla bırakmam demiyorum söylediklerinizde haklı olabilirsiniz ama sevgim devam ettiği sürece bırakmam çünkü benim gözümde makam mevki yakışıklılık zenginlikden önce o kişinin kişiliği kalbi önde gelir sevgim önde gelir yani mantığıyla hareket eden bı insan değilim genelde kalbimle hareket ederim
- +1 yıl
Daha çok küçüksün böyle sevgilerden bahsetmek için, benim söylediklerimi şimdi anlamani zaten beklemiyorum senden, yaşın ve içinde bulunduğun durum itibariyle bu mümkün değil. 3-4 yıl sonra benim bu söylediklerimi emin ol hatırlayacaksın. Doğruluğunu ancak o zaman farkedeceksin soylediklerimin. Sana şu an duymak istediklerini söyleyebilirdim, burada birçoğunun yaptığı gibi, ama senin duymak istediklerini değil, doğruları yazmayı tercih ediyorum. 34 yaşındayım, bunları öylesine yazmadım sana.
+1 yılŞimdi hocam konuyu genel bir bakış açısıyla cevaplayayım; bazı meslekler hariç (doktorluk, bilim insanlığı, hemşirelik başta olmak üzere uygulama gerektiren dersler) bir kişi üniversiteye gitmeden üniversitedekilerden çok daha hızlı ve efektif şekilde gelişebilir ve aylar içerisinde kendini oldukça geliştirebilir örneğin bir kişi sadece birkaç aylık bir eğitimle yapay zeka uzmanı olabilir veya ekonomi bölümünde işlenen derslerin tüm içeriklerine en iyi üniversitelerin verdiği derslere kadar (Stanford gibi üniversitelerden bahsediyorum) erişebilir ancak sadece uygulama gerektirdiği için tıp, hemşirelik gibi alanlarda bunu yapamaz. Sözün kısası üniversite eğitimi neredeyse hiçbir şey ifade etmiyor bu devirde öğrenim interaktif hale geldi ve herkes tarafından rahatça erişilebilir o yüzden rekabet çok yüksek. Velhasıl aranızdaki bilgi farkı sadece aylar içerisinde hatta söz konusu kişi zekiyse belki de 3-4 haftada büyük ölçüde kapanır velhasıl bilgi farkı düşük olur. Diyeceksin ki üniversitenin verdiği kültüre, o ortama ne olacak diye ona da cevabım şu; üniversiteler esasında bir kültür vermez kişiye sadece kişinin çocukluğundan beri çevresinden gelen alışkanlık yapan kültürel yapısı etki eder. Velhasıl bir fikir ayrılığı yaşanmaz, düşük ihtimal yaşansa bile çok hızlı şekilde kapanabilir.
20 Yorumla
Yaşamazsınız. Eğitim durumundan ziyade nasıl kişilikte bir insan olduğu, girdiği bir ortama uyum sağlayıp sağlayamadığı önemli.
01 Yorumla
Soran+1 yılHer girdiği ortama ayak uyduran anlayışlı üslubu düzgün bir insan
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
88
Cevap
92Cevap
+1 yılya bu okul mokul cart curt işleri boş kardeşim
isterse profesör olsun hiç farketmez , sevdikten sonra bitmiştir ayrılık mayrılık olmaz
bunlar ne zaman oluyor biliyor musun
hani davul dengi dengine denginin a. kym ne zaman oluyo biliyor musun
ZENGİN & FAKİR
:D işte fikrin cartı curtu , işte statü mutatü burada başlıyo , biri zengin biri fakirse
yoksa ben bende ki bu dille dekan hatunu da rektör bağlar ayar veririm ama mevzu o değil
mevzu işte zengin fakir , davul dengi dengine işte o zaman çalıyo . sevgili olmana karşıyım ben geri kafalı ve örümcek kafalıyım İslam bu tarz şeyleri yasaklıyor ama madem gelecek düşünüyorsunuz saçma sapan şeylerden aşkı öldür meyin
yok ben üni mezunu olcam , o lise terk sorun olur mu
he sen uzaya çıkacaksın , jete binerken kapının nasıl açıldığını unutacaksın , oda seni yol etmeye gelecek
aşkım kapsülün kapısı nasıl açılıyordu ya heycan dan unuttum
hiç görmedim ki ben o dersi aşkım , lise terkim ya :D :D :D
bu mu yani hadi ama :D00 Yorumla
+1 yılNet konuşuyorum yaşarsın harbi yaşarsın inan bu yüzden kültür ve eğitim farkı sizi uzebilir ve sıkıntı yaşayabilirsiniz ben lise mezunuyum üniversite sınavına çalışıyorum ve üniversite okumak en doğal hakkimdir ve üzülerek söylüyorum acı tecrübeler yaşadım hep yaşadım yemedigim hakaret küfür ve tehdit kalmadı ben 35 milyar gelir düzeyi ve maaşı isterim bunun yolu üniversite okumak ben hademeyim ne işime yarıyor ne nede yalnızlıktan kurtarıyor ben sevdim de pişman oldum kız bana eğitim acisinda kendini üstün gördü sen dengim değilsin şu haline bak dedi hor gördü kucumsedi dalga bile geçti benim için elimi sallasam ellisi dedi sen dedi moruk seni hiçbir kız sevmemiş beğenmemiş hoşlanmamis su yaşına başına bak dedi halim ortada yapacak ne var ben sportif vücuda sahip değilim üniversite mezunu değilim yalnızım hiç sosyal hayatım yok statum düşük kariyerim yok her yerde bana temizlikçi memur diyerek alay ediyorlar söyle bana söyle sen olsan ne tepki duyardin ha bir göz gezdirin meslek lisesi mezunu eski bir tanıdık arkadaş ismi Mustafa diyeceğim beden eğitimi öğretmenliği mezunu evli ve çocuğu bu adalet mi ben gece gündüz üniversite sınavına çalışıyorum sürekli kendimi egitiyorum sırf yks sınavıni geçeyim diye açıktan üniversite okumak için sağlığımı tehlikeye attım Özcan Deniz ilk okul mezunu üniversite okuyan İranlı ressam ile gününü gün ediyor bir şarkıcı var Alişan lise mezunu kendinden yaşça küçük konservatuvar mezunu oyuncu ile evli bu normal karşılanabilir mi davul bile dengi dengine diyerek defalarca kalbim kırıldı bunlara olmayan sistem bana oluyor kimse kusura bakmasın sevgi karın doyurmuyor ben çok ağır eleştiri yağmuruna tutuldum aman kalsın diyorum kadın ve erkek ilişkileri kalsın ben aşık olacagima Allah canımı alsaydı bu kadar çok uzulmezdim ben yeterince bir türk kızı için çaba harcadım
00 Yorumla
+1 yılLise mezunu birinin üniversite okumak gereksiz onu yapacağına lise mezunu işe gir üniversiteli işsiz olma demesi muhtemeldir üniversite insana çok şey katıyor farklı bir ortam , farklı insanlar, bilgilerimizin gelişmesi, farklı bakış açısı kazandırmak yönünden. Cahil olmayan insanla cahil insan hiç aynı yöne bakabilir mi sence? Lise mezunu üniversite mezununun yaptığı bir espriyi bile anlamayabilir. O kadar annen baban seni üniversite okutturuyor iyi bir eğitim alman için çabalıyor sen gidip senin dengin olmayan bilgisiz cahile bakıyorsun. Diploma bir şey fark eder mi deme çok şey fark ediyor. İlerde evlendiğinde o lise mezunu işten gelince televizyonun karşısında göbek kaşırken anlarsın üniversite mezunuyla evlenmen gerektiğini sen mutfakta yemek yaparken o her şeyi önüne hazır bekleyecek. Çünkü cahil insan ev işini ortak olması gerektiği şeklinde görmez kadının yapmak zorunda olduğu iş olarak görür. Standartlarını neden düşük tutuyorsun sen daha iyisine layıksın boşuna mı okuyorsun?
08 Yorumla- +1 yıl
Lise terk olduğunu yeni gördüm lise mezunu bile değil ilerde sana küfür ederse hakaret ederse kızınca farklı davranırsa şaşırma cahil insandan sana eş olmaz
Soran+1 yılAnlattiginiz gibi bı insan asla değil ve ilerde de olacağını düşünmüyorum evet bazı cahillikleri var işte eve geç gelme şöyle giyinme onun dışında çok kibar anlayışlı üslubu düzgün her ortama ayak uyduran bı insan benim okumami da istiyor sadece o ortama girince onu bırakırım diye korkuyo hani bı erkeğin annesine davranış şekli ilerde eşine davranış şeklinden farklı olmaz derler ya annesine her konuda çok yardımcı temizlik olsun yemek olsun ya da annesinin bı derdi olsun oturur dinler öyle anlattiginiz gibi yobaz bı insan değil
- +1 yıl
Sen diyorsun eve geç gelme şöyle giyinme özgür hür yaşamak varken neden standartlarının altında birine tahammül edesin? Şöyle giyinme diyen her erkek açık giyinen kadın görünce angut gibi bakıp ağza alınmayacak dedikodular döndürüyorlar benim çok sayıda erkek kankam oldu çevremde de bizzat şahit oldum hangi erkek kadının kılık kıyafetine karışıyorsa açık giyen kadın olunca ağza alınmayacak muhabbetler yapıyorlar seni anlamıyor işte bakış açılarınız farklı ilerde seni istediği şekle sokmak isteyecek mutlu olacak mısın? Eve geç gelme felan şimdiden sana üstünlük taslıyor bilmem farkında mısın? Sen sana değer veren üniversite mezunu nezaket sahibi bir erkeği mi hak ediyorsun yoksa seni olduğun gibi kabul etmeyen sana kanat yerine kelepçe takmaya çalışan hayata bakış açılarınızın farklı olduğu birini mi? Kibar diyorsun ama sana emir kipli cümleler kuruyor bu kibarlık değil sen ona o kadar kendini kaptırmışsın ki hep olumlu özelliklerini görmeye çalışıyorsun. Hayata bu kadar pembe gözlüklerle bakma derim çevremde çok var üniversite mezunu + lise mezunu ya da lise terk evlilikleri çoğu boşandı ya da her akşam çatır çatır kavga ediyor bize sesleri geliyor
- +1 yıl
O adam zamanla hep kendi dediği olsun isteyecek bak demedi deme görürsün
- +1 yıl
İlerde bir karar alırken sana fikrini sormayacak bile
- +1 yıl
Bunların çoğu gider orada 2-3 üniversitede tırışkadan saçma bölümlerden okurlar her şeyi bildiklerini zannederler bunlara işte yarı cahil denir en tehlikelisidir. Bu devirde aklı olan dengine bakar zaten maddi açıdan geçinmek çok zor. Yarın öbür gün bir mağazaya gireceksin bir elbise beğeneceksin o elbise sana göre uygun fiyatlı ama o diyecek ki ben bir elbiseye bu kadar para ödemem senle kavga edecek göreceksin çevremde hep yaşandı bunlar kalbinin sesini dinlersen kaybedersin mantığını dinle aklın ile hareket et
- +1 yıl
hep ezilir herif... kavga cıktıgı veya anlasmazlık oldugu her an, her saniye kız egitime getirir muabbeti... cocuksda baska üstünlüklerini baslar saymaya.. boku çıkar.. küfürleşilir ve ilişki biter..
- +1 yıl
açık konuşmak gerekirse pek tavsiye edilmez. çünkü erkekler kendilerinden daha ileri durumda olan eşleri pek kabullenmek istemezler. hatta ABD de yapılan bir araştırmada bayanların eşlerinden daha fazla kazanması bile ilişkiyi sarsıyormuş.
Bunun lise üniversite okumakla alakası yok biliyorsun okumak bile parayla olmuş yani en cahili bile parasını verip okuyor eğitim sistemi çok berbat. Bu yüzden anca o kişiyle konuşarak kafa yapısının sana uygun olup olmadığını ögrenebilirsin ama sen mezuniyete göre birini hayatına alırsan olmaz. Hiç okumayan insanda bile ne fikirler var ne medeniyet ve kültür var ama bir universite mezunu bir kimse ise iki lafı bir araya getiremiyor üzerine üstünlük taslıyor sence hangisi?
Gerçek hayatta duydum bir doktor bir fırıncı ile evli ve çok mutlular artık sen karar verirsin10 YorumlaEvlilik öncesi tecrübe modelin de sen neyi düşünüyorsun Bee kardeşim Daha dur Kim bilir kaç sevgilisin daha olacak. Girmişsin bir kere bu yola Şimdilik ancak kendini değerli ve Tutunacak dal arayışın itmiştir ileri de Karakterin ve Dünya ya bakış açın değiştiği zaman Bam başka biri olacaksın. O yüzden şu an ki fikir dediğin olay Aslın da bilinmeyen de bilme çabası. Üniversite de Siyonist bir yapı özgürlükçü bir zihniyet içine girdiğin de başka alfa erkek modelleri Seni İç dünyasına çekebilir Aynı zaman da Erkek arkadaşın da iş hayatın da Çalışır iken Aile si başka bir kız bulabilir. Umarım aydınlanmışsındır. Küçük hanım 😂
00 YorumlaSizin bu kafanıza sıçım lan 4 sene fazla okumuşsun da ne olmuş filozof mu oldun mucit mi oldun dünyayı mı kurtardın Allah bilir seçtiğin bölüme de atanamayacaksın sanki ülkenin bütün güçleri ipleri senin elinde yahu alt tarafı üniversite okumuşsun eminim ki o senden daha zekidir birçok konuda lütfen insanları bu şekilde sınıflandırmayın bak eğer hiçbir şey bilmediği halde kendini beğenmiş bir insansa eyvallah hak veriyorum sana ama liseyi de az görme ben normalde ilk okul mezunuyum ama açıktan ortaokul bitirdim şimdi açıktan lise okuyorum insanlara insan gözüyle bakın
06 Yorumla- +1 yıl
işte bu
- +1 yıl
valla çok haklısın
- +1 yıl
günaydın
u +1 yılNe üniversite mezunu var, ilkokul mezunu insanların kafa yapısını aratıyorlar. Sorun olup olmaması tamamen senin elinde. Tamamen kendini geliştirmesiyle alakalı bir durum, sen de ona destek olursun, kafalar uyuştuktan sonra ne sorun olabilir ki, ayrıca uyuşmuş ki sevgilin şu an :D
30 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 804 cevap paylaştı. Eğitim durumundan ziyade kişilik ile de alakası yoktur, bireyin kendisini geliştirmesi ile alakalı bir durumdur. Sende okuyacaksın ama kendini geliştirmezsen boş bir tahsil olur.
Öğrenim cehaleti gidermez bunun için bireyin kendisini eğitmesi lazım.20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen iki üniversite bitirdim ve birde iki yıllık bir bölüm okuyorum (açıktan) bir insan kendini geliştirmek isterse bir şekilde geliştiriyor. Yani üni okumayıp çok başarılı insan dolu olduğu gibi üniversite mezunu olup eşşekliği baki olan çok kişi var. Eğer iyi anlaşıyorsan ve seni seviyorsa çokta önemli değil.
20 Yorumla
+1 yılEğitim illa o dört duvar içinde olacak diye bişey yok o dört duvar arasında eğitim aldım diyipde sığır gibi dolaşan çok sayıda hanzo gördüm önemli olan sevgiliyin sosyal iletişiminin nekadar geliştirmiş olmasıdır bilgi ve kültür yolda yürürkende kazanılır asıl konu su gibi esnek olup her kaba sığabilmektir bende üni okudum mimarım üstelik hatta gelişmiş bir mimarım ama ben mimarlık adeta okul bittikten sonra tamamladım okulda resmen bizi sığır yerine koymuşlar bunu anladım
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sorun olmaz ya. Üniversite demek her şey demek değil. Ben üniversite mezunuyum yani ama üni mezunu olmayıp da benden daha kültürlü okumuş nerde nasıl davrancağını çok daha iyi bilen insanlar gördüm o yüzden problem olmaz bence. Ha ama ortak ilgi alanlarınız yoksa yani bir araya gelince konuşacak şeyleriniz pek yoksa o zaman biraz sıkıntı olabilir sonuçta sen ileride mezun olup işe girince çevrenin büyük çoğunluğu meslektaşın olacak ve onlarla konuşacaksın mesleğinle alakalı bu durumda sevgilen bu konulardan biraz uzak kalabilir.
116 Yorumla- +1 yıl
Muhtemelen karşı cinsten normal arkadaşı olmasına bile izin vermeyecek kızın üstünde üstünlük kurmaya kalkacak çünkü Türkiye’de erkekler kadınları yönetmeye programlı cahil olanlar bunu daha fazla yapıyor bunu bizzat psikolog söylüyor
- +1 yıl
Evlendikten sonra kavgayı gör sen çocuk diyecek sen üniversite mezunusun diye her şeyin en iyisini sen mi biliyorsun diyecek karar alırken ona fikrini bile sormayacak aşağılık kompleksine kapılacak
- +1 yıl
Çevremde herkes böyle üniversite mezunu - lise mezunu ya da lise terk ilkokul mezunu evlilikleri hep böyle
- +1 yıl
Bizzat psikologlar diyor davul dengi dengine kültür olarak denginiz olmayanla evlenmeyin o sizi anlamaz
- +1 yıl
@byncokblms77 Bu dediğini bir arkadaşım yaşamıştı. Arkadaşın sevgilisi yanlış aklımda kalmadıysa ilkokul mezunuydu. Bunun için en azından lise mezunu bari olsa dedim. Onlar ilkokul mezununa göre bir tık daha iyiler. Evlenmediler ama aileler tanışmıştı Evlilik planları yapılıyordu. Nişan yapmayı düşünüyorlardı. Arkadaş bizim bölümdendi. Çocukla da üniversite son sınıfta tanıştılar. Arkadaşa sevgilisi kapalı olmasına rağmen giyimi konusunda karışmış. Erkek arkadaşı olmasına karışmış. (Bunu üniversite mezunu olan erkekler de kafaya takabiliyor. Yaşanmışlığım var. ) Sanki boşuna üniversite okumuş gibi kıza çalışmanı istemiyorum demiş. "Başlarda ev alıncaya kadar ailemle birlikte dururuz." demiş. Hatta arkadaşım bunu dudağından öpünce "Sen, beni böyle dudağımdan öpüyorsan başkalarının altına da yatmışsındır." demiş. Bunu öğrenince benim şalterim atmıştı.
- +1 yıl
Yani sanki altına yattı. Hem kendi niye acaba kendini geri çekmiyor madem ona göre öpüşme yanlış bir şeyse?
- +1 yıl
Ay Allah korumuş yani.
- +1 yıl
Ben söylüyorum da beni dinleyen yok olmaz kardeşim cahil ile cahil olmayan bir olmazzz @Perikızı__
- +1 yıl
@byncokblms77 İşte sorudaki kızın sevgilisini tanımadan önyargılı olmak istemedim ama yani genel olarak yürümüyor. Lise mezunu olan biri ile bir arkadaşım evlendi. Aslında onlar da pek uyumlu değillerdi de evlendiler. O da zor ama bu kadar da değil. İlkokul mezunu biriyle cidden zor.
- +1 yıl
Lise mezunuyla bile herkes yapamaz cahil ya cahil. Allah’ın zır cahili diyor ki karı kısmı okumaz karı onu yapmaz bunu yapmaz. Üniversite bitirip para harcayacağıma boşuna okuyacağıma lise mezunu olup ya da lise terk işe girerim diyor üniversite okumayı boş bir şey olarak görüyor adamın kafa yapısı bu kadar düşük
- +1 yıl
@byncokblms77 Lise mezunu birinde ben çalışmasına karışan birini sadece bir kez gördüm. Onda da biz liseye gidiyorduk. Lise son sınıf öğrencisiydik. Bir arkadaşın sevgilisi vardı. Şu an evli. Ailesi okusun istedi. Kocası okusun istemedi. Çünkü kocası lise mezunuymuş. Aşağılık kompleksi oluştu galiba. Diğer arkadaşın üniversite mezunu eşi lise mezunu olsa da o arkadaşım çalışıyor. Şimdi Allah var. Çalışmasına laf etmedi. Benim de lise mezunu sevgilim oldu. Bana da "İstersen çalış, istemezsen çalışma. Sen bilirsin. "diyeni denk geldi.
- +1 yıl
O yüzden lise belki olabilir ama ilkokul zor diyorum. Tabii, herkesin kendi fikri. Saygı duyuyorum.
- +1 yıl
Biraz kişiye göre de değişiyor tabiki ama ülkenin geneli cahil 2-3 üniversite okuyan bile bir şey öğrendiğini sanıyor ki lise mezunu ya da lise terk in cahillik seviyesini sen düşün adam gibi oturup iki sohbet edemezsin
- +1 yıl
@byncokblms77 Üniversite hocası, olup insanı ezmeye çalışan insanların var o zaman. Hocalarında mutlaka ukala, alaycı tipler olmuştur.
Mesela ben edebiyat mezunuyum. Bizim bölümden bir arkadaşın tıp okuyan bir sevgilisi vardı. Kıza okurken "Sen, boşuna okuyorsun." demiş. Tıpçılar, çok zeki görünür bizim ülkede. Değil mi? Yüksek yüksek puan almak da bazen birini adam edemiyor. Sonra pişman ayağı yapmış kıza epey zaman sonra. Çocuğun annesi, de kıza "Ayrılmanıza çok üzüldü." demiş. Yine aynı şeyi yapmış. Kızı eziklemeye çalışmış. Yani hiçbir şey yapamazsa özel okul veya dershane diye bir şey var. Orada çalışır.
İlkokul mezunu cidden zor. Bana da denk gelmişti üniversite okurken. Sadece bir kez görüştüm ve olmayacağına karar verdim. Yani lise terk başka arkadaşın de sevgilisi vardı. Onlar, da 5 yılın sonunda ilişkisini bitirdiler. - +1 yıl
@Perikızı__ Tıp okumakla da adam olunmuyor karakter sonradan kazanılacak bir şey değil. Her tıp okuyan cahil olmayan kendini yetiştirmiş demek değildir cahil kibirli olur nice tıp okuyan cahil de gördü bu gözler. Zaten bu devirde okuduğu bölümü hakkıyla okuyan insan cahil değildir. Ama lise terk insan bir üniversite mezunun yarısı kadar bile bilgi bilmiyor günümüzde kendini yetiştirmiyorlar adam muhabbetten hiçbir şey anlamıyor öyle şaşkın şaşkın bakıyor ben de edebiyat mezunuyum
- +1 yıl
@byncokblms77 Lise terk insan üniversite mezunu birinin bildiğinin yarısından da azını biliyor. Bence yarısı bile fazla. Lise mezunu belki yarısını biliyor olabilir. Üniversitedeki dersleri gördükçe aslında hiçbir şey bilmemiş olduğumu fark ettim. Böyle bir gerçek var.
+1 yılSevgilin kendini yetiştirmezse yaşarsınız. Olay diploma değil kafa yapısı. Şimdi uyuşmuyorsanız dikkat et.
42 Yorumla
Soran+1 yılKişiliği üslubu çok iyi o yönden sıkıntı yok
- +1 yıl
Kişiliği ya da üslubundan bahsetmedim. Hayat tarzlarınız ve hayata dair tercihleriniz, bakış açılarınız uyuşuyor mu? Onunla konuşurken her şeyden bahsedebiliyor musun? Bunlar önemli
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkulla fikir ayrılılığının olucağını sanmıyorum mesleği de var sıkıntı olucağını düşünmüyorum. Üniversite okumamış insanların şiddet uygular diyen insanları anlamış değilim ne öğretmenler var öğrencilerine şiddet uygulayan taciz eden ne polisler var eşlerini döven öldüren hatırlatmak istedim
10 Yorumla
+1 yılHer şey lise ya da üni okumak mı?
Doktora yapmış insanlar tanıdım ama,
edep ve ahlak adına hiç bir şey yok üzerilerinde.
Bu saydıklarım okumuş insanların üzerinde bulunmadıktan sonra, isterse dünya onun olsun ne fayda.
Edep, ilimi ve bilimi geçti ❗❗❗10 YorumlaSevgilinin yapısına bağlı eğer diplomayı sürekli kendini ezmek için bahane olarak kullanacaksa ve maaşınız arasında çok fark olacaksa büyük sıkıntı. Ama kendini geliştirmeye açık seninle bir ortama girdiginde ayak uydurabilen biri ise yanında da ayakları üzerinde durmayı bilen bir kadını destekleyip sever ise çok iyi geçinirsiniz. Senin sevgilini iyi tanıman ve hareket etmen gerekiyor. Çok alıngan ise küçücük şeyleri bile büyütüyorsa koşarak uzaklaş.
10 Yorumla
+1 yılYaşarsınız, statü mühim bir konu, sadece sevgi yetmez. İllaki üniversite okuyor olması veya okumuyor olması gerekmiyor, gerekli üslubu, eğitim ortamını kendi de yaratabilir, her şey diploma değildir ama eğer ki amacı okumak veya bilgi sahibi olmak, bir şeyler öğrenmek, insanı çözmek değilse çok fikir ayrılığı yaşarsınız.
10 YorumlaBenimde sevgilim üni okuyor bende lise terkim eğer sevgilin eline mesleğini almadan evlenir iseniz büyük sıkıntı çekebilirsiniz sadece maddi değil parasizligin verdiği umutsuzluk ile birlikte alkol tüketmeye başlar pisikoloji çok sıkıntılı bir şeydir bir yerden oynatır isen başka bir yer sıkıntı çıkarır ya liseyi bitirmesine ikna et ya da meslek eşimsin:)
00 Yorumla
+1 yılNe mezunlar var içi boş. Ne okula gitmemiş insanlar var, kendini başka yollarla geliştirmiş. Önemli olan uyum sağlayabilmek, iyi geçinebilmek, sadık olabilmek, güzel kalpli insanlar olabilmek. Zamanla birbirinizin eksiğini de tamamlarsınız. Yeter ki bilgiye aç, yenilikçi, açık görüşlü insanlar olur.
00 YorumlaOkumuş insan güzelliği ve okumamış insanın cahilliği diye bir sorunsal var.
Kesinlikle fikir ayrılıkları olacaktır. Sonuç olarak okumuş bir kişinin fikirleri, düşünceleri daha etkileyici, yaratıcı olur.
Eğer ilişkiniz o kadar kuvvetli değilse ileri gitmemekte fayda var.00 Yorumlaüniversiteli bazı insanlar üniversite okusa dahi beyni boş kendini geliştirmemiş ve eğitimsiz oluyorlar eğitimsiz derken saygı gibi konular çevreyi kirletme gibi olaylardan bahsediyorum.
yani önemli olan kişinin kendini geliştirmesidir ahlaki açıdan çevreye saygısı vb. konularda eğitimli birisi olmasıdır.
ekstra olarak fikir ayrılığı her türlü ilişkilerde olur.00 Yorumla
+1 yılSen ona aldırma toplumda belli bir kesim her şeyi bir duruma bağlamaya bayılır negatif kan emiciler ama bunu şimdiden düşünmekte fayda var sana karşı saygılı anlayışlı nazik biriyse ileride bu durumu sorun etmeyeceğine eminsen bunu düşünüp ilişkini batırmanın bir anlamı yok.
Okuyan cahilleri de görüyoruz kulaklarıyla dinlemiyorlar maalesef04 Yorumla- +1 yıl
Buradaki insanlar negatif kan emici değil Alacakaranlık dizisinde değiliz sadece biz hayata sizin gibi pembe gözlükle bakmıyoruz sevgililiğin ilerisini de düşünüyoruz çevremizde çoğu insan eğitim seviyesi farkı yüzünden anlaşamıyor
- +1 yıl
Senin anlamadığın şey şu ben söylediklerinde haksızsın demiyorum ama onları tanımıyorsun genelleme yapman saçma? Sen gördüğün üç beş aileden bahsediyorsun Türkiye’de kaç kişi üni mezunu? Yaptığın yorumlarda ki tek kriterin bu üni mezunu ise denk olursun yoksa denk değilsiniz ki kız bile daha üniversite kazanmamış bu sene sınava girecekmiş bunu şimdiden düşünmek çok saçma belki kazanamayacak? Biraz mantık ben olaya ille de aşk diye bakmıyorum zaten
- +1 yıl
Neden kazanamasın? Negatif kan emici demiştin ama burada negatif bir yorumda bulunarak sen kendinle çelişiyorsun. Sadece olaya mantıkla bakmak lazım ben hep büyüklerimden ve eğitimli cahil olmayan insanlardan böyle gördüm. Ne zaman ki bir insan kalbinin sesini dinlerse pişman olur ne zaman yetişkinlerin tecrübesine başvurursa pişman olmaz bütün büyükler öyle diyor üniversite mezunuyla daha düşük eğitim seviyesindeki biri anlaşamaz. Ataerkil bir sistemde yaşıyoruz ataerkil sistemde erkekler daha erken yaşta ölüyor. Ataerkil sistemde yaşayan erkeklerin genelinde aşağılık kompleksi var bu birçok davranış bilimci tarafından araştırıldı. Kavga sırasında lise terk sevgilisi evlenince onu üniversite mezunu olmasından vurmaya çalışacak bu her zaman böyledir bütün evliliklerde böyle bir taraf kızınca onun zayıf noktasını arar.
- +1 yıl
Kendimle çelişmiyorum üniversite mezunu olmadığı için denk olmadıklarını söylüyorsun ileriyi düşünerek bende cevap veriyorum kız daha üniversite sınavına bile girmedi kazanamazsa sana göre denk olacaklar neden şu an bıraksın o zaman?
+1 yılOkuyup kendini yetiştirememiş cahil olanlar da var okumayıp kendini çok iyi yetiştirenler de var fazladan bir diploma aldın diye ondan üstün olmuyorsun fikir ayrılığı yaşayacak bir durum yok mesela sen okursun ama bir şeyler katamazsın kendine o lise terk ama sana çok şey katabilir böyle şeyleri dert etmeyin
00 Yorumla
+1 yılÇalıştığı yeri ve gelecek hedefini yazmışsın yorumlara. Bana gayet yeterli göründü.
Artık herkes üniversite okuyup sap gibi ortada kalıyor yani muhtemelen o bir zanaat öğrendiği için ve usta-çırak ilişkisini erkenden öğrenmesi sayesinde senden benden daha başarılı bir geleceğe sahip olacak.
Sen onunla uyumuna değil de kendi geleceğin için endişelenmeye başla yani demedi deme.00 YorumlaKüçük Ağa sinem Ali geldi aklıma ikisi de üniversite bitirmiş zeki insanlard ama ne hikmetse bir evin içinde hiç bir konuda anlaşamiyirdu Ali aşırı sadakatle bağlıydı ama sinem o kadar kıskançlık gösteriyordu her şey rağmen mutlu olmaya çalıştılar sonra öldüler hayat çok kısa sevgi varsa her şey zor olsada güzel geçer
30 YorumlaFikir ayrılığının üniversite okuyup okumamakla bir ilgisi yok bence, benim annem de lise terk ama şu an üniversite mezunu biriyle sohbet etsin inan daha fazla doğru bilgiye sahiptir. Bu tamamen insanın kendini geliştirmesi, ilerletmesi ile ilgili bir durum.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende de aynı problem var. Eski sevgilim lise terk ben üniversite mezunuyum. yeniden barışma durumları oldu gibi askere gitti falan ama onunla bı gelecek düşünemiyorum şahsen davul bile dengi dengine demişler o yüzden vakit harcamaya değer mi tekrar bilmiyorum ya da beni takıntı yapmıştı daha önce ne kadar takıntılı değilim gibi gözükmeye çalışsa da daha sonra başıma bir şey gelmesini istemiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılSevgisini hissettirebiliyo muydu sana davranış şekli nasıldı yani yobaz kro bı tip miydi yoksa naif anlayışlı mi
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi biraz takıntılıydı bu yüzden gerçekten seviyor muydu emin değilim
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerşeyden önce kendini geliştirmiş mi gündem tarih diller hakkında bilgi sahibi mi genel kültürünü nasıl senle aynı ilgi alanlarına mı sahip bunlar önemli kendi adıma konuşayım tanıştığım lise mezunlariyla genelde pek muhabbetimi ilerletemiyorum neyden bahsetsem genelde ben seni anlamiyorum ki diyorlar ama illaki böyle olucak diye birsey yok
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir örnek gelmiyor aklıma şu anda ama genel konuşma minvalinde bu böyle oluyor birde tabiki şu durum var eğitimli kızı ailesine kendine daha çok yakışırma durumu bunlar aşılmalı aslında ama inan bana ellerindeki akıllı telefonları sadece film müzik için kullanmaktan öteye geçebildiklerinde bunlarda aşılabilecektir.
+1 yılkafa yapısı lise veya üniversite okumaya göre şekillenmez insan anlaşabildiği sevdiği biriyle olmalı gerisi boş
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin uniye girecegin bile garanti degil, birak uniyi yarina cikacagin bile garanti degilken ben uni okuyorum diye sacma bir baslik yazman zaten ne kadar cahil birisini oldugunun kanitidir. Senin sevgilin lise terk degil hic okula bile gitmemis olsa seviyorum diyip pesinden ayrilmazsin sonrada kadin cinayeti v e kadina siddet niye artiyor diye söylenirsiniz ortalikta.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl18 yasindayken senin gibi kaygilara sahiptim yanimdaki insanla ileriye donuk dusunuyodum. 21 yasindayim hicbisey dusundugum gibi ilerlemedi bazi seyler beni sabrimi sinirimi cok zorladi ama daha guclu bir birey oldum. Simdi 18 yasindaki halimle alakam yok. Sen önce yasini doldurmalisin bence böyle büyük kaygılara şimdiden kapılma. Çünkü hayat seni nasıl biri yapıcak bilmiyosun...
00 Yorumla
+1 yılnasıl bir lise mezunu, kendini geliştiriyor mu, kompleksli mi vs bu soruların cevabı önemli.
eğitim noktasında denklik ve hatta er kişinin daha donanımlı olması bence artı bir yön ama olmazsa olmaz da değil.09 Yorumla
Soran+1 yılLise mezunu değil liseden terk bitirmemiş kendini geliştirmek de şöyle 13 yaşından beri ekmeğinin peşinde bı mesleği var kuyumcu tamircisi bı el becerisi var
- +1 yıl
sana saygı duyuyor ve eğitimini kompleks haline getirmeyecekse sorun olmayabilir
Soran+1 yılSaygı duyuyor sadece üniversite ortamı başka işte beni birakmandan korkuyorum falan diyo
- +1 yıl
evlenin o zaman
Soran+1 yılEvlenince nasıl okuycam
- +1 yıl
okursun ne var ilk değil
Soran+1 yılEvlenmek olmaz da adı konulabilir annesi falan da adı konulsun diyo
- +1 yıl
kızım o işler senin vakarını düşürür. seven adam eminse oyalamaz. sana kalmış.
Soran+1 yılVakarini düşürür derken o evlenmeye dünden meraklı zaten ama ben istemiyorum önce okumak sonra evlenmek
İllaki yaşayacaksın diyelim ama diyelim sadece een değişmedin onu küçük gormedin ki (bu soruyu sorman bile aklinin karışıklığını gosteriyor) o kendi kendine ezilecek boş problemler cikaracak gidip gelmene gezmene karışacak ve sonuç olarak ayrılacaksınız
00 Yorumla
+1 yılİleride Tombul Efes birası içmeye başlayabilir ve seni dövebilir. Gözlemle sabit.
48 Yorumla
Soran+1 yılO kadar yorum geldi en saçması bu kişi kendinden bilirmiş işi demekki sen böyle yapıyorsun ayrıca bunun okuyup ya da okumamakla ne alakası var boş yorumlarınızı kendinize saklayın
- +1 yıl
Evet ben her gün iki tombul efes alıyorum ve karımı dövüyorum. Bunu herkesten saklamak için buraya yazdım ki iyi bir insan olduğumu düşünün. O zaman şöyle açıklayayım sen okulun ve kariyerinde devam ettikçe o kişide istemsiz bir kıskanma ya da çekememe durumu başlayacak. Mesela sen bir proje sonrasında içkili bir mekanda arkadaşlarınla kutlama yaparken o da evde tombul Efes birasıyla kafasını çekecek ve senin eve gelmeni bekleyecek. Sonra eve girdiğinde saçma sapan bir kavgaya tutuşacaksınız. O da seni erkek olmasının verdiği üstünlükten dolayı dövecek. Bu ve buna benzer hikayeleri kafanda canlandır. Ha sen diyorsan ben kafeste yaşarım o başka.
Soran+1 yıl@jdjdkd84 siz ne değişik insanlarsiniz ne biçim düşünce yapınız var sırf üniversite mezunu olmadığı için beni mi dövücek siz ne saçmalıyosunuz
- +1 yıl
@jdjdkd84 şu an yazdığımı okudu kendini sorguluyor bence yani umarım.
- +1 yıl
@jdjdkd84 ve ben ihtimalden bahsediyoruz genelde olan bir şeyden.
+1 yılHele sen bi sınava gir kazan okulu bitir bakalım şu anki sevgilin olacak mi olmayacak mi laf olsun diye soru sorma
27 Yorumla
Soran+1 yılÖnceden düşünüp konuşalım ki baştan karar veriyim dimi iş işten geçtikten sonra buraya sorsam ne değişecek asıl sen laf olsun diye yorum yapma
- +1 yıl
Buradakiler de ne kadar ciddiye alır acaba seni önce sen kendin karar ver hayat senin hayatın bana ya da millete ne ki ya sen ilk okul sevgilin üniversite olsa ne yapacaksın önce olgunlaş büyü ileriyi öyle düşün
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Etiket yapmışım yanlışlıkla
- +1 yıl
Evet soran etiket yaptığın değil di sakin ol heyecan yapma 😂 @kızlardasormasın
+1 yılODTÜ İTÜ Harvard Oxford Cambridge bunlardan birinde okumadığın sürece zaten lise mezunundan çok bir farkınız yok. Üniversite eğitimini çok büyütmeyin gözünüzde
24 Yorumla- +1 yıl
Benim içinde öyle ama olsun istediğin mesleğini alda nerde okursan oku
- +1 yıl
Kendini geliştirmeye çalışan insan her türlü geliştirir üniversiteye kimsenin ihtiyacı yok
- +1 yıl
Yok ama o olmadan da nasıl öğretmen olacağım ha
- +1 yıl
Gökten olamam ya
Çok iyi bölümler de yabda üniversiteler de okuyup canım olan birsürü insan var bu ülke de. Eğitim düzeyi okulla olmuyor insanın kendini geliştirmesiyle oluyor. Ama eğer ciddi düşünüyorsan falan o zaman aşk karın doyurmaz onu da söylim.
00 YorumlaNasibin neyse değiştiremezsin Allah gönlüne yazdıysa kimsenin yapacağı bişey yok okul okumak kolay artık belki oda bigun liseyi felan açıktan bitirip senin gibi üni okumaya karar verir bilemezsin Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu versin
00 Yorumla
+1 yılKafa yapısı olarak uyuşmaya bilirsiniz
Özelikle sen aileen uzak bir şehirde okuduysan
Üni sana bir çok şey öğretmiştir
Farklı fikirlere açık olmuşsundur
Sevgilin o fikirlerini anlayamayabilir bile00 Yorumla
+1 yılGönül isterdi ki olur mu öyle şey yazayım ama olur sevgili hemcinsim. Üniversiteyi kazanıp gittiğinde bu sorunu güncellersen seviniriz. Ne demek istediğimizi anlayacaksın.
01 Yorumla
Soran+1 yılYani şunumu demek istedin üniversite ortamina girdikten sonra yeni insanlar yeni çevre onu istemezsin öyle mi
+1 yılŞimdiden aklında böyle şüpheler olması nedeniyle birlikteliğinizin uzun süreli olmayacağı kanaatindeyim.. gerçekten sevip aşık olsaydın bu aklına bile gelmezdi..
011 Yorumla
Soran+1 yılDediğim gibi benim için sorun değil sadece çevremdekiler bu konu hakkında çok olumsuz konuşuyor işte davul bile dengi dengine sen kimm o kimm gibi kelimeler çok duyuyorum bnde birde burdakilere sormak istedim kötü bı niyetim olsa gelip burada millete sormam direk bitiririm dimi?
Soran+1 yıl@Kadir2134 Bende okumasını isterim ama yaşı 25 oldu hemde gururunu kırarım diye korkuyorum hani şey düşünebilir beni okumadığım için istemiyo beğenmiyo ondan okumami istiyo diye düşünür bende öyle düşünmesini istemem
- +1 yıl
Sevgilin çalışmıyor mu?
Soran+1 yılÇalışıyor
- +1 yıl
Düşünceni anlıyorum incitmek istemiyorsun fakat çalışmıyorsa sıkıntı.. kendi parasını kazanabiliyor gelecek vaat edebiliyorsa okumamasını sıkıntı yapma.. her yer diplomalı işsizlerle dolu zaten..
- +1 yıl
🙏🏻
Soran+1 yılAynen öyle millet 2 yıl 4 yıl bilemedin 6 yıl okuyo açıkta kalıyor ama benim sevgilim 13 yaşından beri bı meslek beceri öğrenmek için çabalamis kuyumcu tamircisi olmuş bı el becerisi var çok iyi maaşı var
- +1 yıl
El alemin söylediklerini bu denli kafanda büyütme boş ver konuşan konuşsun.. siz mutlu musunuz? Seviyor musunuz? Birlikte bir geleceğinizin olması düşüncesi heyecan veriyor mu? Önemli olan bu soruların cevaplarının karşılığını verebiliyor musunuz.. insanlar konuşur konuşmaya da devam edicek salla hepsini 😉🙏🏻
- +1 yıl
Karakter okulla kazanılmış olsaydı bizim ülke de üniversite okuyup bitiren çok bak ülkenin haline.. karakteriniz ve kafanızda uyuşuyorsa mutluklar dilerim..
Allah aşkına ya dert ettiğin şeye bak. Ünversite okuyup ne ahmak insanlar görüyoruz genel kültürü bile sıfır olan. Birbirinizi seviyosanız konu kapanmıştır gerisi kimseyi ilgilendirmez. Yok üni okumamışmış oymuş buymuş çok cahiller sevgilin hakkında böyle yorum yapanlar
10 YorumlaMesele okulu ya da terk etmesi değil. Mesele insan mı... Okuyup yüksek lisans yapan ne cahiller ne teröristler var. Bunu sen bilecen vatana millete hayırlı olacak bir eş mi diye
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan eğitim değil düşüncedir lise terk olmasına rağmen kendini geliştirmiş olabilir ve onunla birlikte sohbet ederken mutlu oluyorsan tamamdır elbette her ilişkideki gibi fikir ayrılığı olur her ilişkide olur bunlar seviyorsan sorun yoktur
20 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 520 cevap paylaştı. Önemli olan aylık gelir bu ülkede lise terk olup üniversite mezunların dan fazla kazananlar var üniversite mezunu işsizler var diploma bir işe yaramıyor aylık gelir yoksa
00 YorumlaEğer ki geri kafalı kendini geliştirmemis kültürsüz olursa çok sorun yaşarsın
Ama lise terk dahi olsa kendini en azından geliştirmeye çalışan hobisi ilgi alanı olan oturmasını kalkmasını bilen insan içinde nasıl olmasını bilen biri ise sorun olmaz00 Yorumla
+1 yılSevgiline bağlı cehalet okulda kaybedilmez şu an çevremiz okumuş cahillerle dolu
Ama sen kendini geliştiriyorsan o yerinde sayıyorsa bu bir sorun olur00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Sorun olur. Sen koooooskoca bir iniversite mezunu, o ise lise terk..
Davul bile dengi dengine vurur. Terket o sefil yaratığı , kendi şanına uygun birini bul 😏00 Yorumla
+1 yılBence üniversite veya lise okumanın fikire bir alakadı yoktur. Alakası olan şey araştırmak olucaktır ne okursan oku ne mezunu olursan ol gittiğin yerden arsştırmadan boş bi şekilde geliyorsan araştıranın yanında her zaman fikir çakışması olur. Yani demek istediğim sen üniversiteye gidiyosun ilimlisin diyelim sevgilisin lise terk olabilir ama araştırırsa kitap okursa fikie ayrımcılığı olmaz
00 Yorumla
+1 yılBen şu an üniversiteye hazırlanıyorum eski sevgilim uzman çavuş ve deli gibi sevmeme rağmen geçen gün bana yazdığı için engelledim. Sonra geri kaldırdım tabii bilmiyorum ya fikir ayrılığı yaşanır bence Allah'ın zoruna gitmesin ama öyle. her şey sevmek değil anlayacağın mantığının sesini dinle benim gibi :')
01 Yorumla
+1 yılŞu an denksiniz. Belki sen de okuyamayacaksın ya da okuduğun işine yaramayacak. Üniversitenin hiçbir anlam ifade etmediği zamanda yaşıyoruz. Buraya kadar maddi olarak etkileyebilirdi, karakter ve kültür olarak zaten kendin anlamışsındır. Ama fikrim ailesiyle tanışırsan ileride sorun olup olmayacağını daha iyi anlarsın.
00 Yorumla
+1 yılInsanlik okuyup okumamaya bakmiyor kendini gelistirmekten geciyor simdiden dusunme bunlari zaman gosterecek ne yapman gerektgni ilerde sorun olursa ilerde ayril simdiden kafa ptlatma
00 YorumlaSorun yapmiyorum derken bile düşünmen sorun?
Onda yoksa bile sende var fikir ayrılığı...
Yaa alıştığında ya emek verdiğinden gitmek istemiyorsun...00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılDiploma için mi? Belki kendini lisede senden daha iyi geliştirecek. Ben ikinci lisansı okuyorum ancak evlenmek istediğim kişi önlisans mezunu. Benden daha zeki olduğunu düşünüyorum çoğu zaman. Bence sen kusuru kendinde ara böyle düşündüğün için...
00 Yorumla
+1 yılYaşama durumu onun bilgi birikimine bağlı okumayan okuyana karışıp ne gereği var diyebiliyor çünkü kendisi okumamış
01 Yorumla
Soran+1 yılOnun fikri ne gerek var okuma sana başka iş kuralım falan diyo ama okumama da karışmıyor
+1 yılEzik hissederse o da sınava girip okuyanilir. Baraj kalkti nasıl olsa belki senden daha iyi bile olur.
04 Yorumla- +1 yıl
Soruma yorum yapabilir misin?🥺
Soran+1 yılZaten bı mesleği var 13 yaşından beri kuyumcu tamircisi olmak için uğraşmış çabalamis o da el becerisi gerektiren bişey şimdi 25 yaşında ve çok iyi bir kuyumcu tamircisi
- +1 yıl
Sen takdir ediyorsun. Sorun ne? Dedigim gibi cok ezik hissederse sana karşı sinava girer sallasa onlisans okur zaten.
Yaradan insanlar arasında akıl noksanlığı vermesin yeterli. Önemli olan iletişim veya anlayış. Şu veya bu siyah veya beyaz olması değil.
01 Yorumla
Soran+1 yılHayatımda gördüğüm en anlayışlı insan olabilir kişiliği üslubu çok iyi
Şu anda pek sorun çıkmaz, 1-2 yıl belki gayet güzel ilişkiniz sürer ama ilerleyen süreçte sen ekonomik özgürlüğünü aldığında ve statünü artırıp bir unvan kazandığında tartışmalar, kavgalar başlar.
00 Yorumla
+1 yılO yaşta nasıl sevgili filan oluyosunuz napıyonuz tam olarak bi anlatsana bizim zamanımızda farklıydı liseler
04 Yorumla
Soran+1 yıl18 çok küçük bir yaş değil millet bu yaşta çocuk doğuruyo abes biseymis gibi konuşmuşsunuz
- +1 yıl
Bak iyi okumuyosun bizim zamanımızda farklıydı diyorum ondan abes geliyor normal degil mi senin de ileride cocugun olunca onun lise zamani sana tuhaf gelecek mesela. Napiyonuz bakisip direkt sevgili olalim mi diyonuz herkesin sevgilisi konustugu yok flortu mlortu falan var olaylar nasil gelisiyo onu soruyom bilmedigim icin
Soran+1 yılŞöyle anlatıyım sevgilim okuldan değil 25 yaşında annemin arkadaşının oğlu öyle karşılaştık konuştuk sonra olaylar gelişti pat diye görür görmez gel bakalım sen biz sevgili mi olsak demiyoruz
- +1 yıl
Yok universitede bile var oyle tipler ondan dedim daha olgun beklersin yas ilerledigi icin ama oyle olmuyor sanki her zaman o yuzden dedim universitede boyleyse lisede de olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çok net yaşarsınız. Aşkın gözü kör değildir. Ayrıca öyle düşünüldüğü gibi iyi insan olmakla da alâkası yok. Davul bile dengi dengine. Kültürel seviyelerin uyumu bir birliktelik için aşırı önemlidir. İleride çok pişman olursun.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKişinin kendini yetiştirmesi veya ne kadar düzgün bir beyefendi/hanımefendi olduğu asla eğitim seviyesi ve eğitim tecrübesiyle bir tutulamaz sen o lâflara aldanma. Yaşın genç ve tecrüben yok söylediklerimi anlarsın ileride.
+1 yılSana yazık olur. Sen çalışırsın o yer. Ama bunu yapmaz diyorsan hiçbir sıkıntı olmaz. Devam et.
14 Yorumla
Soran+1 yılMillet 2 yıl 4 yıl bilemedin 6 yıl okuyo açıkta kalıyor ama benim sevgilim 13 yaşından beri bı meslek beceri öğrenmek için çabalamis kuyumcu tamircisi olmuş bı el becerisi var çok iyi maaşı var şu an 25 yaşında yani kadın parası yiyecek bı insan değil
- +1 yıl
O zaman görüş ayrılığı olmaz, çünkü o esnaf olmuş. Esnaf dediğin insan bazı şeyleri görmezden gelebilir eleştiriye açıktır. Sevgilinin ne iş yaptığını bilmiyordum ben o yüzden genel yorum yaptım. Görüş ayrılığı fikir ayrılığı olmaz. Olacaksa bile senin yüzünden olur çünkü o günde 1000 tane insanla muhattap oluyor. Nabza göre şerbet vermeyi de öğrenmiştir diye umuyorum.
Soran+1 yılBazı üniversite mezunları okumadı diye küçümsuyor ama bilmiyolar ki belki onlardan daha fazla para kazanıyor ya da daha bilgili o kadar insanla uğraşıyor her türlü insani tanıyor cahil değil kaç yaşından beri insan içinde bu devirde her mesleğe ihtiyaç var mesela çöpçü olmasaydı şimdi pislikde yaşıyor olurduk o yüzden kimsenin mesleğini küçümsememek lazım
- +1 yıl
O çocuğu bırakma. 4 elle sarıl ve evlen.
- Devamını Gör (120)
Devamını Gör(165)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ben üniversite okuyorum ama sevgilim lise terk, ileride fikir ayrılığı yaşar mıyız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler