İstanbul'da yaşıyorum burada kalmak istiyorum devlet zaten imkansız, vakif tutar diyordum ondan da artik emin degilim tutsa da baya uçuk fiyatlar sizce vakifa deger mi ucretler bu siralamayla?

İstanbul'da yaşıyorum burada kalmak istiyorum devlet zaten imkansız, vakif tutar diyordum ondan da artik emin degilim tutsa da baya uçuk fiyatlar sizce vakifa deger mi ucretler bu siralamayla?
Ücretler ne kadar onu da yazsaydın bir de seneye kalırsan yıne buna yakın sonuç gelirse o zaman da vakıfa ücret verip gidersen, 1 sene kaybetmiş olucaksın.
Ben de o kayıptan cok korkuyorum ki kendimi biliyorum calismayi da hic sevmiyorum bir anda buyuk fsrk yaratacak kadar calismaya başlayabilmek cok zor geliyor. Ücretler %50 burs alsam bile yillik yaklasik 40bintl gibi ucret sanirim anladigim kadariyla gidip yuz yuze henuz konusmadim kilavuz bekliyoruz
Çokmuş yaa. Durumunu bilmiyorum ama bunu verebilecek maddi olanağınız varsa bence hiç bekleme. Seneye kalıp yine aynı ücreti vereceksen 1 yıl kaybetmeye değmez. Durum yoksa başka şehirde devlete gitmek yine beklemekten daha iyi geliyo bana.
Rica ederim
Cevap
1Cevap
Alanda kötü değilsin bence bir sene mezuna kal daha iyisini başar ya da İzmir Ankara falan yaz vakıflar çok pahalı ve gideceğin insanlar başarıyla değil parayla okuyan kişiler olacağı için bir süre sonra onlardan sıkılıp bunalacaksın
Vakiflardan iyi bilinenleri yazmayi düşünüyordum tabi illa dediginuz gibi parasiyla okuyan da olur. Ailem şehir dışına hic izin vermiyor verse bile en iyi vakifla belki ayni belki daha fqzla fiyata okuyacagim. Mezun da korkutuyor calismayi hic sevmeyen biriyim düşünüyorum bir anda disiplin kazanabilecek miyim şüphe ediyorum ister istemez
Bildiğin gibi ülkemizde ekonomik olarak işler iyi gitmiyor ve özeller de işi tamamen ticarete dökmüş halde
Özele vereceğin parayı muhtemelen yıllarca çalışsan edinemeyeceksin
Bir dersaneye yazılıp orada etütlere kalarak disiplinli şekilde çalışman daha mantıklı geliyor bana ya da aileni İzmir'e Ankara'ya ikna edebilirsin hem öğrenci hayatı yaşarsın hem de devlette okursun
hangi bölüm istiyorsun ing öğretmenliği mi
Hiç kurslardan yardım almayi denediniz mi? Bazi insanlar para tuzagi olarak gorse de bence faydasi olacsktir iyi kurslarsa tabi ekonomi de belli fiyatlar ucuk kurs disinda sizd önerim hwr boslugunuzda ingilizceyle ilgilenmeniz özellikle dizi izleyerek bence bayağı fark ediyor özellikle konuşurken fark ediliyor yazarken de. Eğer kariyer amacli değil kisisel gelisim icin düşünüyorsaniz zaten daha kolay bence çalışma konusunda çünkü kariyer veya akademik gelişmede cok daha kagit uzerinde calismak gerekiyor diya düşünüyorum ben şahsen :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?