Bunu meraktan soruyorum. Bazı yerlerde öyle bir anlatılıyor ki yurt dışı (özellikle Avrupa/Amerika) sanki çok az saatlerde çalışıp tonla para elde ettiğin, asgari ücretle bile villalar, pahalı lüks arabalar alabildiğin bir yer... Gerçekçi bi yorum istiyorum, gerçekten anlatıldığı gibi mi yoksa sadece abartı mı.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayir abarti degil...
Fakat yurtdisina adim atan cogu arkadasimiz bir gormemislik sendromuyla karsilasiyor genelde ilk baslarda. O donemlerde yaptiklari yorumlar ve izlenimler cok objektif olmuyor, sadece iyi taraflarini yansitiyorlar.
Heryerin artisi da var eksisi de. Onemli olan artilari eksileri ile size uygun olan bir yerde yasayabilmek...
Once asgari ucretin tanimina bakmak lazim. Asgari ucret bir ulkede legal olarak verilebilecek minimum maas tutaridir. Bu tutar ulkenin genel ekonomik gucu ile dogrudan iliskili olup halkin genel refah seviyesini de belirleyen onemli bir faktordur. Dunyanin hicbir yerinde asgari ucretle luks tuketim yapamazsiniz. Fakat alim gucunun daha yuksek olmasi sayesinde daha yuksek standarlarda yasarsiniz.
Soyle ki...
X ulkesindeki asgari ucret ile ortalama bir telefonu 6 ayda alirken, Y ulkesindeki asgari ucretle ayni telefonu 3 ayda, Z ulkesinde ise 1 ayda alirsiniz. Kabaca tabir edersek buna alim gucu diyebiliriz. Tahmin edilecegi uzere Z ulkesindeki alim gucu daha yuksek.
burada cogu kisinin farkedemedigi nokta su. Z ulkesindeki asgari ucretlinin alim gucu icin normal hale gelmis standard bir telefon, X ulkesindeki asgari ucretli icin normal standartlarin ustu haline gelmis oluyor. Bir de W ulkesi ekleyelim, o ulkedeki asgari ucretli de bu telefonu 2 yilda alabiliyor olsun. Ne oldu? Z ulkesi icin normal olan bir telefon, W ulkesindeki asgari ucretli bir vatandas icin luks kategorisine giriyor.
Umarim ozetleyebildim 🤞00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılAbarti var elbet ama turkiye gibi de degil, adam gunde 12 saat calisip uc kurus almiyor. burada insanlarina calisanlarina deger var haklari var, genel calisma saati 6-9 arasi gibi diye biliyom ve geliri de ayni sekilde guzel yani ne az ne de zengin olacak kadar fazla gayet olmasi gibi guzel. Tabi simdi bu isten ise de degisir elbette, adam belki meslek isi yapmiyor normal ne bilim market isi olabilir calisan olarak vs. Meslek sahibi atiyom bir ogretmen normal ogrenci gibi sabah 8 de baslar 4 gibi gelir. He bunlar tabi ogrenci gibi de degiller her derse girmiyorlar sonucta, bazen iki tane dersleri olur o gun 10 da baslar oglen 1 2 gibi biter ertesi gun de belki daha yogun olur ve dedigim gibi sabah 8den 4e kadar surebilir ve maaslari da ogretmen maasi oluyor hani zar zor gecinme olmuyor. Turkiyede adam sabahin 6sinda falan basliyor aksam 6 7 gibi geliyor ve her gunu bu sekilde gene tam tamina yetiyor. Tamam bu adam belki meslek sahibi is yapmiyor ama calistigi saatlerini saysan zaten normal meslekli hocanin maasi kadar is maas yapiyor bence. Tabi bunlar ince seyler hesaplamak lazim ama hani saat olarak mantik olarak bence boyle gibime geliyor. Adamin butun gunu iste gecsin ve her gunu boyle olsun ve gene zar zor yetinsin bu nasil sacmalik oyle...
Bende yurtdisindayim tabi bildigim icin yazdim...00 Yorumla
+1 yılAz para ile çok şey alınsaydı çok para kazanan ne alırdı?
Dünya düzeni her yerde aynıdır. Fakir zengine hizmet eder, zengin daha zengin olur. Sadece bizden daha insancıl ve teknolojik ürünlere daha kolay erişerek yaşıyorlar.
Az para kazanan mutlu olabilseydi çok para kazanan ne olurdu?
Bize harika görünen güzel yanları var ama bize çok saçma görünen kötü yanları da var. Mesela en basit örnek Biz ortaokulda şaka yapmak niyetli ambulans çağırır gülüp eğlenirdik. Amerikada çağırdığın ambulansa yüksek bir meblağ ödüyorsun.01 Yorumla
Soran+1 yılUlan bizdeki de tek kötü şey şaka için ambulans çağıramamak olsaydı bu mu kötü 😂
yurt dışı güzel evet, ama o dediğin asgari ücret ile lüks bir alım gücü yok.. evet asgari ücretle çok rahat yaşayabiliyorsun o kısım bir gerçek ve güzel tarafı..çalışma saatlerine gelince 8 saatlik olanı da var daha fazla veya az olanı tercih sana kalmış.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
34Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u +1 yılTabi ki güzel, kültür ve kalite farkını gidince anlayabilirsin. burada en kalitesize en çok parayı veriyorsun.
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 672 cevap paylaştı. Şöyle söyleyeyim,
3-5 Aylık çalışma ile Sıfır BMW - Mercedes alamazsın ama, bunlara en az 3 - 4 Yıl sonra sahip olabilirsin. Avrupa'da buna ulaşmak 3 yılsa, Türkiye'de 70 Yıl gibi düşün.
İnsan hakları, yaşam kalitesi ve refah daha yüksek bir seviye de.
Para birimleri değerli olması sebebiyle, daha çok şeye sahip olabilir, alabilirsin. Mesela 10 Euro ile karnını doyurabilirsin. Yemek + İçecek + Tatlı
Ama Türkiye'de 10 TL ile ancak Kek ve Kutu Meyve Suyu ( Parayı Hacim olarak düşünün )
Çoğu Ülke'de çalışma saati daha az. Günlük aldığın ücret, Türkiye'de birkaç çalışma gününe denk geliyor. Sosyal Devlet anlayışı daha üst düzey.20 Yorumla
+1 yılABD Newyorkta yaşıyorum al sana gerçekçi yorum.
Amerikada paran varsa değerlisin, paran yoksa bir hiçsin. Milletin dediği gibi ücretsiz sağlık, ekonomik yardım vs hikaye. Ben şu an 25 yaşındayım ve Amerikada doğduğum için vatandaşlığım var. Hayatımda ilk defa 1 sene önce geldim buraya ve burada çalışıyorum. Mühendisim bundan dolayı maaşım iyi ama burada öyle asgari ücretle çalış ev al araba al bunlar anlatıldığı gibi değil. Araba alman için bankalardaki kredi skorunun çok çok iyi olması lazım ki araba alasın. Ev almak Newyork gibi pahalı bir yerde zaten hayal.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa şimdi gercekci bi yorum yapmak istiyorum aslinda kendim dogdumdan beri avrupada olduğum icin. Erasmusa gelen veya yazları mercedesle dayısını görenler beni kötüleyeceklerini bildiğimden boşuna uğraşmış gibi hissediyorum bazen ondan kısa yazacagim. Herkes avrupayı kötülemiyor bikere bunu bi aşalım ama sıkıntıların son bulduğu cennet yurt da değil zaten "iyi hissetmek" çok subjektif bi kelime yani. Benim şu an avrupada hayatım pardon ama b. ok gibi. Arkadaslarim arasinda cok iyi yaşayan var ve imkanı olan gelsin kendi denesin. Daha fazla yazmami istiyorsan lütfen bildir onun dışında söyleyeceklerim bu kadar.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
+1 yılYalandan başka bir şey değil. Sosyal hayatın sıfır oluyor. Çalışmak için yaşıyorsun. Komşunu bile tanımıyorsun. Paran idare edecek kadar var. Fazlasını devlet vergi diye alıyor zaten. Standartların iyi yine ama. Avrupa için bu dediğim. Çoğu ailede de herkes çalışıyor.
00 Yorumla
+1 yılDayımın oğlu iltica başvurusuyla gitti 3 senedir orada 3 senede fabrikada elektrik mühendisi olarak aldıklarını duysan inanmazsın!
2015 model bmw 520i kullanıyor
Her sene son model iphone alıyor
24 ülke gezdi her hafta sonu geziye çıkıyor
Her gün dışarıdan yemek yiyor
Tüm kıyafetleri her şeyi iyi marka
Daha neler var neler04 Yorumla- +1 yıl
Yalan dan başka bir şey değil.
- +1 yıl
@_BELLADONNA_ ne demek yalan! Gözümle gördüm! Bizdeki milyon lira eden arabayla sokaklarda canlı yayına geçiyor.
- +1 yıl
Bi arabası var diye zengin olunmuyor. Üstelik o araba ikinci el ve krediyle alınmıştır. 3 senede alınacak bir şey de değil. Yaşadığı eve bak bi de. Her sene telefon nasıl değiştiriyor çok merak ediyorum. Bi aylık maaşı onun. Her gün dışarda yemek desen. O daha olumsuz. Kandırmışlar seni. Çoğu türkün arabası var evet. Ama başka da bir şeyi yok.
- +1 yıl
@_BELLADONNA_ araba 16000$ 😅 kendisi 4000$ maaş alıyor. Kredi çektiyse bilemem ama şöyle bir gerçek var turkiye berbat durumda...
Netten belgesel izle..
Zaman buldukça
Avrupa ülkelerini daha yakından tanıma imkanı bulursun böylelikle..
Mesela fransa'da yaşayan türk asıllı ile konuşmuştum..
Fransızlar ter kokuyormuş kişisel temizliğe öndm vermiyorlarmış..
Hiç memnun değildi orada yaşamaktan..
Düş almak yerine, şu meşhur fransız parfümleri ile ter kokusunu bastırıyorlarmış..
Ekonomik açıdan elbette daha iyi kazanıyorlar.. çünkü paraları değerli..00 YorumlaYurtdisi cok disiplin isteyen bir yer. Ise vaktinde gitmezsen hemen isden atabiliyorlar. 9 gibi 6 7 gibi baslaniliyor cogu zaman. Cok asiri runtinli bir hayat var ve calismadan birsey olmuyor tabi, dolu dolu calisiliyor bos degil. Mesela masa basi birine gidince türkiyede o ona o ona yolluyor burada öyle birsey yok insanlar cidden dolu calisiyor
00 YorumlaYurtdışında yaşıyorum. Hatta Türkiye de herkesin gıpta edeceği bir yer de. 14 yaşımdan beri çalışıyor ve okuyorum. Yani Türkiye'ye oranla şartlar iyi olsa da, öyle abartılacak kadar değil. Buranın jeografik konumu daha iyi olduğundan, siyasi dertlerinin az olması nedeniyle ekonomisi biraz daha istikrarlı diyebilirim.
Buna rağmen, dünya'nın en pahalı internetlerinden birini ödemekteyim mesela. Hangi açıdan baktığımıza bağlı.07 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar ödüyorsun internete
- +1 yıl
@mrpilot_ çokmuş. Hangi ülke?
- +1 yıl
Sen kesin fetöcüsün o zaman
+1 yılTürkiye'den çok daha kolay hayat çok daha iyi standartta yaşıyorsun ve bunu sadece ekonomi olarak da düşünme medeniyet olarak düşün orada herkes yayaya yol veriyo yere çöp atmak ayıp vs gibi düşün eskiden Türkiye'de hayat da bu kadar zor değildi bence son yıllarda mahvoldu ülke
03 Yorumla- +1 yıl
Ve tlc izlersen görürsün ordaki evlerin ne kadar ucuz olduğunu. Mesela 150 bin dolara bir ev var müstakil bahçeli vs sadece çok lüks değil eski ama gecekondu tarzı bir eskilik değil onları atıyorum 50 bin dolara çok şık çok güzel yapma şansları var ama burada 150 bine ev de bulamazsın harabe bile olsa alamazsın 50 binle de evin anca mutfağını yenilersin bütün evi yenilemek hayal
- +1 yıl
Amerikada yaşıyorum ben. TLC deki programlara aldanma o programların bir çoğu 10 sene önce çekildi. Şimdi 150 bin dolara alacağın ev harabe çöplük bir ev ve en kötü bahçeye birşeyler yapsan 2 bin dolardan başlıyor maliyetler. Evin içini istediğin gibi yaptırmak iste nerden baksan 70 bin dolar garanti harcanması.
- +1 yıl
İşte 50 değil 70 bin dolar olsun ne fark eder ki 150 değil 300 500 bin dolar olsun. Türkiye'de o evler en az 10 milyon her türlü Türkiye'den rahat yaşam şartları. Enflasyon denen şey Türkiye'de 1 yılda yüzde 100e yakınken orada 10 yilda anca yüzde yüz oluyo. Orada yaşamadığım için senin kadar iyi tabi ki bilemem ama Türkiye kadar zor bir hayatın olmadığının farkındasındır
+1 yılŞimdi orada yaşamayan birçok kişi atar tutar. Ben yaşadım. Asgari ücretle lüks araba alırısn. Mortgage kredisine girip adam akıllı bir evi 1000-1500 lira taksitlerle alabilirsin. Satın alma gücü yüksek. 200 dolarla alışveriş arabasını ağzına kadar doldurursun ve sana 2-3 hafta yeter tek kişiysen. Bunların hepsini 2500-3000 dolarlık bulaşıkçı maaşıyla yaparsın ve üzerine bir de sana para kalır. Onunla da yer içer gezersin
02 Yorumla- +1 yıl
1000-1500 dolar diyecektim
Soran+1 yılGaliba erasmusa gitmeyince anlayamayacağım gerçek ne. Herkes bir şey söylüyor 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmerika da yaşayan biri olarak yazayım o zaman, insana değer var mı dersen var fakat her eyalette göremezsin bunu siyahilere bakış açıları başkadır ben San Antonia da yaşıyorum burası inanılmaz bir şehir rahatsın huzurlusun ama kalkıp bir Detroit bölgesine git sorun yaşarsın
yaşam olarak kaliteli çalışırsan para kazanırsın iş bulursun her anlamda işsizim deme şansın olmaz burada yeter ki sen çalışmak iste hafta da ortalama 1000 dolar kazanırsın..00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılGider gitmez kimseye para dağıtmıyorlar. Avrupa Amerikaya oranla daha zor şartları var. Ama gerçek şu ki, çalışkan disiplinli bir insan olunursa iyi hayat yaşanır. Yok ben aylak aylak takılıcam bana gökten para yağacak kafasında olanlar sadece yok olur oralarda
00 Yorumla Kimse çok az çalışıp para kazanmıyor ama çalıştığının karşılığını alıyor diyelim. Arabayı ve villayı tıkır parayla ödeyenler azdır, kredi çekip yapıyorlar herşeyi. Emek verip çalışan herkes için her yer güzel.
10 Yorumla
+1 yıliş bulma imkanının yüksekliği hariç abartı avrupa da öyle amerika da her yer aynı her yer kötü falan demiyorum da biz çok gözümüzde abartıyoruz yine güzel yerler var ama o hayal ettiğimiz yücelttiğimiz kadar değil.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet doğru ama villa aldığın yalan orada da onlar pahalı asgari ücretle çok güzel yaşıyorsun devlet sana bakıyor ayrıca sadece yaşam standartları gerisi bir kuruş dahi etmez yaşam standartları iyi olsa ne olacak onların yatacak yeri yok
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılgelir dağılımina alım gücüne baktığında tabi ki gerçeklik payı var.. Türkiye'de daha çok çalışıp daha fazla mesai yapıp daha az kazanıyorsun orada belki lux villa pahalı araba alamazsın ama standart biri Türk standartlarna göre çok daha iyi..
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılMükemmel diyebilmemizin sebebi türkiye de ağır şartların olması
orada kazandığının paranın tr ye göre değeri çok alım gücü bizden yüksek asgari ücret bile yetebiliyor sana hiçbişey yapmadan yaşamak için00 Yorumla Türkiyede lüx olan çoğu arabayı alırsın
mesela örnek veriyorum 2012 model bir jetta'yı 4.500TL ye aldıgını düşün. şimdi git arabanın Türkiye deki fiyatına bak ne demek istediğimi anlarsın10 Yorumla
m +1 yılAvrupa ya gidince bize Suriyeliler gibi maaş bağlanmayacak ama yüksek maaşlı bir işle güzel bir hayat yaşarsın. burada yüksek maaşlı işle anca başkasına muhtaç olmazsın. Fark o 😂
00 Yorumla
+1 yılamerikayı övenler benimle konuşmasın bu bir. ikincisi birleşik krallık mükemmeldir, yaşanılasıdır. bakalım 🥺
10 Yorumla
+1 yılYaşamadım. ama. cik seyahat ettim bir çok ülkeye evet en azından bizden daha fazla. medeniler mesela çıplaklar kampında partnerimle sereserpe rahatça seks yaptık kimse kafasını çevirim. bakmadi keza bizde başkalarına bakmadik
41 Yorumla- +1 yıl
farkı ne kadar var o anki sexsin normalden
Hayır o kadar güzel değil. Refah seviyes yüksek olabilir ama villalarda yaşamıyoruz. Yüksek kira ödüyoruz. Yabancı muamelesi görüyoruz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir çok Avrupa ülkesi dolaştım ve Türkiye dışarıdan bakınca bir tarafını açıp gülünesi halde. Hem maddi, hem manevi açıdan bizim 100 yıl ilerimizde bir yerdeler. Tabii ki her ülke böyle değil, ama popüler ülkelerin bir çoğu bu şekilde.
00 Yorumla
+1 yılBelçika' da kuzenlerim yaşıyor. İnstagram' dan gördüğüm ve görüştüğüm kadarıyla ultra mutlular.
10 YorumlaEvet bazı kısımları abartı. Ama genel olarak güzel. Gitmeyi çok istiyorum.
00 YorumlaAbartı...
Hayat şartı zor, o sizin baktığınız resmin keyfini sürecek zaman bile yok..00 Yorumla
+1 yılNe kadar saat çalıştıklarını bilmiyorum ama birikimleri bizden fazla oluyor.
00 Yorumla
+1 yılasgari ücretle villa almak?
o dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil.00 Yorumla
+1 yılMedeniyet var tamam her yerde sorun olabilir ama ülkemizde ki gibi olamaz.
00 Yorumla
+1 yılEvet daha dün 2021 passat arabanın fiyatına baktım 8-10.000 avro beleş beleş
00 Yorumla
+1 yılHayır değil Almanya’dayım 3 gün sonra ülkeye geri döneceğim dil kasıp geri döneceğim gerçi
00 Yorumla
+1 yılHayır tabiki nitelikli bir insan değilsen orada da sürünürsün
05 Yorumla- +1 yıl
Öyle ama gezmek için harika yerler var
- +1 yıl
Türkiye'de var
- +1 yıl
Var tabiki
- +1 yıl
Nerdensin
Burasıda öyle olabilir ama insanlar öyle yönetilmek istemiyor o algı bilinç yok
00 Yorumlaabartıldığı gibi mi bilemem ama en azından insancıl yaşadıkları kesin
01 YorumlaÖyle olsa Homelessler olur muydu hiç? Tipik türkler medeni ülke görünce kendilerini de o seviyede sanar ama çoğunun hayatı işsizlik maaşı alıp türk mahallesinde türk dizileri izleyerek geçiyor
00 YorumlaBir sürü ülke gezme fırsatım oldu, ve gerçekten güzel her anlamda bizden daha iyiler.
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
+1 yılTürkiye’den iyi yönleri var ama karakteristik anlamda onların da başka bozuklukları var dünyada yaşıyoruz sonuçta cennette değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbarti, cumku filmlerdeki gibi defil hayat. Ordada ise gidiyon calisiyon, ve turkiye gibi akrabg es dost yok orada. Kalablaik icinde yalnizlik cekersin
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılOrdaki betonla buradaki aynı oysa
10 Yorumla
+1 yılrahat ama kolay lokma yok.
00 Yorumla
+1 yılAbartı falan değil doğru.
00 Yorumla
+1 yılYok be bizim ülke giderek kalitesini düşürüyor
00 Yorumla
+1 yılDünyadışı daha güzeldir bence
00 Yorumla
+1 yılÜlkemizden katbekat güzel oldugu bir gerçek.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılgerçekler knk yurt dışı her anlamda iyi
00 Yorumlagüzel
10 Yorumlabize hep toz pembe anlatılıyor
00 YorumlaGüzel
00 YorumlaEvett tamada dedikleri gibi bir yer
00 Yorumlakesinlikle inanmıyorum
00 YorumlaNorveçe gitmek...
00 Yorumla
+1 yılBen yıllarca İtalya'da kaldım ve tavsiye etmiyorum
00 YorumlaAbartı tabiki
00 Yorumla
+1 yılhayır
00 Yorumla
+1 yılYok beaa
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil
00 Yorumla Ülkeye göre değişiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Mesela tayland çok guzel
+1 yılGittiğin yere bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyorum öğrenmek isterdim. _.
00 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem