Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu ben de çok merak ediyorum gerçekten. Hele henüz bırak ülkeyi şehir dışına bile çıkmamış insanların yurt dışı sevdasını anlamıyorum daha doğrusu anlayamıyorum. Yahu doğru düzgün bir işiniz, diliniz yoksa sefalet çekersiniz sadece ha bu dediklerim varsa bir ihtimal güzel olabilir.
Bizimkiler sanıyor ki azcık çalışıp bir sürü para kazanacağız, bir aylık maaşla ev araba alacağız. Gidin o zaman sizi tutan mı var! 🤧
Şahsen ben ülkemi seviyorum, hem bölümüm de yurt dışına pek uygun değil.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYurt dışında çalışmak denildiği zaman insanlar galiba para ağacı falan görüyorlar az çalışıp çok para kazanırım sanıyorlar
sizi bu hayalden kurtarayım arkadaşlar
tek bir avantaj vardır çalışma saatleri o da her işte değil. Asgari ücret €1.200 desek bu sana aylık çok çok sıkıntıya sokar. Sosyal kira desen 500 den aşsa bulamazsın, masraflar bitmiyor sigorta gaz su elektrik bunlara da aylık 300 çık mutfak alış verişi vergi vs vs telefon internet derken elde kaldı 0.
yurtdisi pahalı birim olarak belki para değerli ama yaşamak zordur arkadaşlar
€5000 ve üzeri para kazanıyorsanız aylık o zaman rahat edersin ve İnanın herşeye vergi ödüyorsun araba ayrı çöp tuvalet bir sürü abuk subuk vergi
Bir sürü kurallar var öyle Türkiye’de ki gibi tik iki dakikada ayarlayım işimi olmuyor bazen bir işini bir ayda hal edemiyorsun.
Yani her şey göründüğü kadar toz pembe değil😅 ona göre hayal kurun
Ben TR nin sıcak kanlılığını seviyorum ve cıvıl cıvıl olmasını❤️51 Yorumla- +1 yıl
Nihayet yurtdışında yaşayan biri gerçekleri yazıyor
+1 yılTabi burda hangi yurt dışı ve beklentilerin neler olduğuna bakmak lazım. Yaşayacağın ülkenin diline hakim olmamak herzaman yoracaktır, bunun bilincinde olmak gerekir. Ayrıca bütün çevre ve arkadaşlarını geride bırakıyor insan, kolay mı? Hele ki şu zamanda ortam bulmak, çevre yapmak iyice imkansızlaşmışken hiç hayal edilesi birşey gibi gelmiyor bana. Havan değişir, ilk etapta enteresan gelir yeni çevre, yeni ülke, vs. Fakat bir süre sonra normale döner ve “bukadar mıydı?” Der bir çok insan.
10 Yorumla
En düşük statüde işlerde çalışsan dahi enflasyon o kadar düşük ki evine çok daha fazla et ve süt ürünleri girer, ötv gibi devasa vergiler olmadığı için istediğin lüKS arabaya binebilirsin. En azından almanya, abd ve refah seviyesi yüksek avrupa ülkeleri için böyle.
05 Yorumla
Soran+1 yılİşte nasıl gidicem istek falan atılması lazımmış
Soran+1 yılİşte akrabam olsa burda ne işim var
Soran+1 yılYani o yüzden bi yardim arıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Tam olarak hayalini bilmiyorum nedir ama. Hiç hayal kurma kazanacağın tecrübeleri ve yaşayacağın maceraları düşün. Çok heyecanlı ve güzel bir deneyim olacağından emin olabilirsin. Ilk çalışmaya gittiğim ülke mozambik sonra sout afrika, dubai, gürcistan, iran, sırbistan, şimdi temmuzda belçikaya gidecem Allah nasip ederse. Ben maceraperest bir yapıya sahip olduğum için gözüm kapalı giderim. Hatta afrikaya giderken herkes karşı çıkmıştı ne işin var diye iyiki kulak asmamışım orada okadar güzel günler geçirdim ki çok eğlenceliydi. Mozambikteki arkadaşlarımla hala görüşürüm. Yardımcılarımdan birinin oğlu oldu adını Ural koymuştu. Çok güzel anılarım çok deli maceralarım var. Kimseye kulak asma ve korkma sakın.
24 Yorumla
Soran+1 yılBana yardım edebilir misin peki
Soran+1 yılSenin Tanıdıklarım vardır orada Eğer bana yardım edersen bana davet yapabilirler
- +1 yıl
Malesef sana bu konuda yardım edemem. Bir iş teklifi olmadan gitmeni de tavsiye etmem. Elinde bir mesleği olmadan giden herkes mağdur olur. Iyi yaptığın bir iş varsa dünyanın neresine gidersen git başın dik yürürsün. Bir mesleğin yoksa ve ezbere gitmek istiyorsan vazgeç bu sevdadan.
Ben çok çıktım ve cidden güzel insanlar çok güzel davranıyor olumsuz yanlarıda fazla tabi
Birincisi seyahat etmek o kadarda pahalı diyen bir kesim var ama o kişiler hem ziyaret ediyor hem youtube videosu çekiyor hem de çalışıyor. Çalışmak için çalışma iznin olmazsa ve o haliyle yakalanırsan bir daha sana vize vermezler aşko. Neyse elinle ufak tefek şeyler satabilirsin katkısı olabilir ya da work and travel yapabilirsin bu çok daha iyi. Neyse para sıkıntısı çekmeyedebilirsin. Harika insanlar harika yerler görüyorsun.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNiye bu kadar yurtdışı meraklısıniz merak ediyorum sanki yurtdışına gidenler rahat yaşıyor Türkiye batıyor gibi bir algı var yurtdışı bence daha karışık Türkiye gibisi var mı ya
Hem Yurtdışına gidenlerin arkası sağlam torpili vs sıfırdan yurtdışına gitsen tutunamazsin
Türkiye'de fakir zengin var aynı durum orada da geçerli orası farklı bir gezegen değil sadece Türkiye'deki insanlara havalı geliyor
Biri sorduğu zaman nerede çalışıyorsun yurtdışında dendiği zaman havalı geliyor
Tamam kabul ediyorum havalı ama gerçeği hava değil10 YorumlaSenin yurt dışında nasıl bir durumun içinde olduğuma bağlı. Türkiyede yıllarca sahip olamadığın şeylerin burada daha kısa sürede daha iyisine sahip olabilirsin ama gelirin olmadan dünyanın neresinde olursan ol geçinmek zordur. Alım gücü yüksek evet refah seviyesi zaten oldukça iyi ama ait olamadığın bir toplumun içinde yaşamakta hasret mi gurbet mi nasıl düşünürsen artık çokta huzur verici değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMesleğine ve nekadar kazandığına göre değişir. Babamı örnek vereyim 3000 kazanıyor 2000 alıyor. Sigorta kira şu bu derken elinde zaten fazla para kalmıyor. Güzel geçine bilirsin tabiki güzel ama öyle ağaçtan para topluyor gibide değil. Ve bana göre yurt dışında çok tanıdığın yoksa yaşamak kolay değil. Genel olarak türkiyede yaşamış biri olarak alışabilir misin yani bunlarıda düşünüp karar ver.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılSanmiyorum o kadar değildir. Bir kere irkçılık ile baş etmen lazım ki bizim ülkemizi barbar diye nitelendirip sevmez yabancılar. Tabi bunlar herkesin bildiği şeyler sadece tahmin ve mümkün...
34 Yorumla- +1 yıl
Insanlar bizi tanıdıkça öğrendiklerinin yanlış olduğunun farkına varıyor. Ve emin olun her ülke de kötü insanlar kadar iyi insanlar da var. Ben gittiğim hiç bir ülke de ırkçılığa maruz kalmadım. Ben bir yerden teklif almadan ezbere gitmedim hiç bir yere belki de bu yüzden karşılaşmadım bilemiyorum ama bu arkadaşımız bir teklif almışsa değerlendirmesi için destek olmak lazım.
- +1 yıl
- +1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılGideceğin ülkenin dilini biliyormusun, diplomanın var mı, mesleğin var mı mesela. Yurtdışı öyle ergen triplerine girip lanet olsun gitmem lazım diyebileceğin bir yer değil bu özelliklerin yoksa. Bakma sen sosyal medyada ergenlerin kendi ülkesini kötüleyip elalemin ülkesine naat düzmelerine. İş gerçeğe binse 1 hafta kalamazlar buralarda
04 Yorumla
Soran+1 yılBen o ergenler gibi değilim ben çok ciddi istiyorum çokta ihtiyacım var
Cevap sahibi+1 yılDil biliyormusun, ve ne mezunusun? Herkesin bişeylere ihtiyacı var elbette.
Soran+1 yılDil çat pat ortaokul
Cevap sahibi+1 yılOtur evinde
Sanmıyorum. Nerede, nasıl bir kazançla çalıştığına da bağlı. Gidip memnun olan da vardır, memnuniyetsiz şekilde dönen de. Ben yurt dışında çalışamam da, yaşayamam da.
20 YorumlaHer şeyin bir zorluğu vardır. Yurt dışında para kazanmak da kolay değildir. Hangi ülkeye gidip ne iş yapacağın ve nasıl bir yaşam standardına sahip olacağın kadar ne vasıfların olduğu ve ne pozisyonda bir iş yapacağın da önemlidir.
00 Yorumla
+1 yılAmerikada yaşıyorum ben Doğma büyüme Anerikalıyım ama Türk babanın kızıyım. Buraya Türkiyeden green kartla gelen çok oluyor ama o hayal ettiklerini bulamayıp burada tutunamayıp Türkiye ye gidenler çok oluyor.
Kimisi kötü yollara düşüyor para kazanmak için kimiside gerçekten birşeyleri başarabiliyor.10 YorumlaDil bilmen lazım hangi ülkeye gideceksin önemli ülkeden ülkeye değişiyor yaşam şartları mesleğin var mı ayak uyduruablirmisin yani anlayacağın öyle kolay değil gitmek epey uzun bi süreci var
00 YorumlaEvet kesinlikle çok güzel. Yurtdışında yaşayan ve orada çalışan tanıdıklarım var. Biraz imkanın varsa git ve hem çalış hem de orada yaşa. Oranın kültürünü, insanlarını, çalışma stillerini, yaşam tarzlarını öğren. Alışamazsan geri dönersin ama eminim alıştığında asla geri dönmek istemeyeceksin :)
Bu arada İngiltere, Yeni Zelanda, Norveç, Fransa gibi yerleri tavsiye ederim :)00 YorumlaBen oyle. Mesleğim var ama dilim yok. Ve nasıl bir yol izlenir bilmiyorum. İleride denemeyi cok isterim.
01 Yorumla
+1 yılYurt dışında yaşayıp deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşan YouTuber lar var onları takip et. Bu ülkede yaşanmayacağı kesin.
00 YorumlaSıkı , asgeri bir dönem yaşarsın ama düzenini kurduktan sonra çok rahat yaşarsın buda bir gerçek :)
05 Yorumla
Soran+1 yılTamam da nasıl gideceğim
Soran+1 yılDalga geçme Onu ben de biliyorum
Soran+1 yılMaddi yönden gidemiyorum pasaport çıkaetçak param var ama okadar
+1 yılMaalesef değil bilakis çok önemli sorunlar içeren bir durum
10 Yorumla
+1 yılyurt dışında çalışmak zordur yaban eller dememişler gurbet..
10 YorumlaOrtaokul mezunusun Türkçen bile yoktur senin neyin kafasını yaşıyorsun ya
12 Yorumla- +1 yıl
😁😁😁özgüven meslesi ben lisans mezunuyum göze alamıyorum 😁
+1 yılYerine göre değişiyor. Güzel yere gidemezsen para kazanırsın ama keyifsiz olursun
10 YorumlaNe hayal ettiğine bağlı.
Ama imkanın varsa git dönme10 Yorumla
+1 yılDegil canım asgari ucret burda 1000 euro ve 1000 euro hiç bi şeye yetmiyor
112 Yorumla- +1 yıl
Öyle düşünmiceksin iste ya
- +1 yıl
1400 den başlar, ama bır oda kirası bile en düşük 500 Euro ve vergiler de her gün gelince , bir. kisinin aldığı kendine bile zor yeter. Avrupa'yı yaşadım döndüm, hemde en belalı olanını isvicreyi
- +1 yıl
Iste belcikada yasiyorum asgari ucret suanda 1000 euro
- +1 yıl
Hahahaha aynen
- +1 yıl
@LilaKansiz Belçika'da da iki ay kaldım.
Heusden Zolder, Hasselt, Beringen diye belediyelerde. Aylığım 1200 Euro'ya geliyordu, yetmiyordu.
Ayrıca çok gıcık , çirkin bir ülke, hiç doğal gusrlligi yok - +1 yıl
@BryanHawk yurt dışı için o ülkenin dilini iyi bilmiyorsan ve elinde iyi bir mesleki yetenek ustalık yoksa ve bulduğun veya çalışacağım iş , sürekli gelecek olan vergileri ödemeleri karsilamayacaksa KESİNLİKLE YURT DİSİNDAN UZAK DURACAKSİN👍
- +1 yıl
Doğru diyosun
- +1 yıl
_EsmerKral_ alıştık burda yaşamaya küçüklüğümden beri burdayim.) - +1 yıl
@_EsmerKral_
+1 yılBen tatilimi ysptımda senin yurt dışına çıkmana yarıdm etmem kaldı zaten
10 Yorumlaİngiltere'de yaşayan arkadaşım mutlu olduğunu söyledi.
00 YorumlaYani afganistana suriyeye irak a falan gitmiceksen evet guzeldir bence
00 Yorumlaİşine göre değişebilir ama bana soracak olursan Türkiye'de çalışmak istemem.
00 Yorumla
+1 yıl10 saat degilmis 8 saat mis yani.. turkiye göre cokta zor degil orasi
00 YorumlaSüperiko keşkeko gideko ahhhh nerdekooo nerdeeekoo jcjdjx
00 Yorumla
+1 yılRefah açısından iyi olabilir ama zor. Şahsen bana milyonları verseler gitmem
00 Yorumla
+1 yılİyi bir mesleğin var ise burda da fevkalade paranı kazanırsın
00 Yorumla
+1 yılYurt dışı cennet değil ama Türkiye’nin hâli ortada olduğu için başka çare yok
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı. Nerede hangi işte ve hangi pozisyonda çalıştığına göre değişir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılpara durumuna ve hangi ülkede yaşayacağına bağlı. yurt dışı demek çok geniş bi tabir oluyo.
20 YorumlaKesinlikle güzel bir şey ama bir şirket sahibi iseniz. ç
00 YorumlaYurtdışına gitmek sanıldığı gibi öyle kolay degil. Hem oraya gittiğinde birinin sana yardimci olması lazım. Dil öğrenip oturma izni alman lazım. Abin 20 yıldır fransada çık rahat bir hayat yaşıyor. Ve ıyi bir birikimi de var
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılBilmiyorum ama denemeye değer hiç değilse içinde kalmaz Türkiye’nin hali ortada
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCesaret edip gidebildikten sonra çöp toplasan şartlar türkiyeden iyidir. Denetimleri daha sıkı ama lafla iş görüyosan türkiyede kal
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir birim paran burda 9-10 katı olduğu için avantajlı.
00 YorumlaSelamlar,
Maddi durumu kötü olan her yerde sıkıntı yaşar. Yinede evet, yurtdışı daha iyi.00 Yorumla
+1 yılYurtdışına gösteriye gittim yoo değildi şahsen
10 Yorumla
+1 yılYurt dışı abartılıyor
10 Yorumlasuriyeli taklidi yaparak çıkabilirsij
10 Yorumla
+1 yılBen yurtdışındayım çok güzel 😄
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de yaşamak sanıldığı kadar kolay mı ki?
00 Yorumla
+1 yılBence hayal edıldıgınden bıle daha guzel
00 Yorumla
+1 yılMesleğin. nedir, yabancı dilin var mi?
00 YorumlaDenemeden bilemeyiz :D
00 Yorumla
+1 yılIşın kılıcom yanımd değil ;)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 705 cevap paylaştı. Ne konuda yardım istiyosun
00 Yorumla
+1 yılNapalım pasaportunu biz mi çıkartalım
10 YorumlaO işi AKP belediyeleri yapıyor onlara müracaat et
10 Yorumla
+1 yılDeden toruna kacakciyiz
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılBingöllü belediyesi 6 bin Euro’ya kaçırıyormuş
00 Yorumla Nasıl bir yardım istiyorsun anlamadım
07 Yorumla
Soran+1 yılOrada bir tanıdığınız la çalıştırabilirsiniz beni
Soran+1 yılYurtdışı olsun da fark etmez
Soran+1 yılNasıl gideceğim işte
- +1 yıl
😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılParan yok kesin fakir
00 YorumlaMeslegin ve dilin varsa evet
01 Yorumla
Soran+1 yılDil çatpat var meslekte ne olsa yaparım
+1 yılMesleğin varsa evet
03 Yorumla
Soran+1 yılNe olsa yaparım ki ben
- +1 yıl
Her konuda iyi, bir konuda en iyi olmak deyimini düşün. Yurt dışında kimse bizi beklemiyor ve dünyanın dört bir yanından iş için gidilen ülkelerde seni tercih etmeleri için bir sebep vermelisin
ki bu da mesleğini en iyi şekilde gerçekleştirmek ile mümkün
Soran+1 yılDiyelimki mesleğim var
Nereye yolculuk
02 Yorumla
Soran+1 yılYurtdışı olsun da neresi olursa olsun
akp çözüm bulmuş 20bin euroya gönderiyor
07 Yorumla- +1 yıl
Yalnız onu chp belesiyeleri yapıyordu kanka yanlışın var
- +1 yıl
@SarıSakallıKumral değerli arkadaşım bakizle https://www.youtube.com/watch?v=01J_O6semwg
Evet güzel
10 Yorumla
+1 yılSanmıyorum
10 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım