Oraya gitsen kimle evleneceksin düzeni kurmak filan düşünceniz ne
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılDışardan göründüğü gibi kolay değil yeri gelecek işsiz yeri gelecek evsiz parasız kalacaksın gerçekten çok zor bir düzen oturtmak. Ama düzeni oturtursan senden kralıda olmaz. Gideceğin ülkede önemli benim şu anda olduğum ülkede ingilizce bilmiyorlar gerçekten çok zor anlaşıyoruz
07 Yorumla- +1 yıl
Güney kore
- +1 yıl
Ben de kanadaya geçmeyi düşünüyordum ilk başta
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yıl1.5 senedir Fransa’da yaşıyorum tek başıma burada çalışıp yaşıyorum ailemden kimsem yok kimseylede görüşmüyorum gerçekten memnunum meslek çok önemli burada en önemli meslek sonra dil önemli. Ama çok zor oluyor ilk yıl sonra alışıyorsun zaten.
10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 701 cevap paylaştı.
+1 yılBende gitmeyi düşünüyorum 8 ay içinde. Başta ben de tereddüt senin gibi ama 15 kişilik Almanca grubumuz hepimiz aynı meslek, hepimiz aynı hastane, hepimiz aynı lojman imkanını görünce hemen başvurdum
00 Yorumla
+1 yılBen imkan olsa giderim. Vicdanım buradaki hayvanlar için iyi değil fakat gitmekten başka çare yok özgürlük ve nefes almak için. Kaldı ki bu hayvan mevzusundan mütevellit orada ıssız kalıp boşluğa düşeceğimi düşünüyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
45Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,1b cevap paylaştı.
u +1 yılmantıklıdır evet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMantıklı ama dışardan göründüğü gibi kolay değil tüm düzenini, çevreni bırakıp gurbette sıfırdan hayat kurmak. YouTube'da ki videolara bakma onların çoğu 5-10 sendedir orada artık düzenleri oturmuş ve sadece yurtdışının güzel yönlerini anlatıyorlar ama oraya ilk gittiğinde çekeceğin sıkıntılardan bahseden yok, hele ki yalnız ve tek başına gideceksen. Onun için önce kendini iyi tani, orada tutulabilir misin? Karşılaşacağın zorlukların üstesinden gelebilir misin? Ne iş yapabilirsin? Bunları sor kendine. Sonra otur ve girmek istediğin ülkeyi iyicene araştır, ekonomisi nasıl, sağlık sistemi nasıl, havası suyu, insanı, kültürü nasıl iyicene araştır ve gitmeden önce orada konuşulan dili mutlaka en azından A2 seviyede öğren.
20 Yorumla
+1 yılŞimdiye kadar hiç yurt dışı hevesim olmadı maalesef bizim ülkemizde yurt dışında her şeyin dört dörtlük olduğuna dair hastalıklı bir anlayış var şuraya İlber Ortaylı'nın sözünü bırakıyorum; Beklenen mülteci grubundan değilsiniz Dünyanın neresine giderseniz gidin gittiğiniz toplumun neresinde yaşarsınız bilemem. Ayrıca Burası babanızın ülkesidir nereye çekip gidiyorsunuz ezik ruhlu mankurtlar...
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 365 cevap paylaştı. Kısmen mantıklı.
Şöyle ki;
Geçici bir süre çalışıp, para kazanmak, biriktirmek. Sonra Türkiye'de değerlendirmek.
Ben öyle yapıyorum. 6 ay çalışıp TR dönüyorum.
Zira inan bana burada da hayat zor.
00 Yorumla
+1 yılGorundugu gibi kolay degil. Kucuk bir yasta gidiliyorsa adapte olmak kolay ama belirli bir yastan sonra, ozellikle tek basinaysan oldukca yipratici olur.
00 Yorumla
+1 yılOraya gitsen de kimle evleneceksin ne nasil bir dusunce yapisi? Şu an yurt disindayim her yerde türk var ayrica türk olmasa bile bir yabanciyla bile evlenirim kendi milletimden daha iyiler. Asiri dindarsan türk de var yani niye evlenemeyesin acaba? Sen kendini kurtarmaya degil evlenmeye mi geliyorsun? Kendini kurtar boyle seyler dusunme.
00 Yorumla
+1 yılBence gideceksen Singapur’a gideceksin diğer ülkelerde stres var. Singapur’da tatil yaptım diye mi bilmem ama herkesi stressiz ama aceleci gördüm metroda..
00 Yorumla
+1 yılAslında mantıklı. Ama kolay değil vatanını aileni herşeyi terkedip gitmek. Bu psikolojik olarak ağır geliyor insana. Yoksa uzun zamandır benim de kafamda vardı bu düşünce
00 Yorumla
+1 yılBilmediğin bir yerde gidip dışlanacağına, bildiğin yerde sevdiğin insanlarla mutlu mesut yaşamaya gayret et.
03 Yorumla- +1 yıl
Su yorumlara inanmiyorum 😂 2 yildir canada'dayim ne dislanani gordum ne dislayani. Kendi ulkemde ise devlet kendi halkini dislayip suriyeliye afganina ayricalik veriyor. Yani asil kendi ulkemizde dislaniyoruz farkindaysan. Ve dogdugum yer degil ama 2 yildir yasadigim ulkede oyle mutluyum ki, hayvanlara deger var insanlara deger agaclara deger var kadinlara deger var yani 2 yilda su ulkede aldigim mutlulugu ozgurlugu kendi ulkemde hissetmemisken boyle dusunulmesi de ne bilim diyecek soz yok
Soran+1 yılO kadar doğru yorumlar yapıyorsun ki keşke insnalar Türkiye cennet kafasından çıksa küçük dünyalrından çıkıp başka ülkelerdeki güzel yaşamı farketse cingeni ecnebisi afganıyla dolu heryer değişik insanlar daha köpek sorununu bile çözebilmiş ülke değil köpekler insan yiyor bu kadar basit şeyi halledemiyor aynen Türkiye cennet tüm yorumların aşırı haklı
- +1 yıl
Evet kesinlikle. O yuzden evlilik yapabilir miyim falan dusunme inan her yerde turk cok var su son kac yildir sen hayatini kurtar her turlu evlenirsin. Once hayatini kurtar o ülkede bir afganin suriyelinin elinde yitip ölüp gitme imkanin varsa sosyal yardim saglayan ulkelere git, hayatini guzelce kur , insanca yasa. Ozgurce , guvende
Aslında mantıklı. Ama kolay değil vatanını aileni herşeyi terkedip gitmek. Bu psikolojik olarak ağır geliyor insana. Yoksa uzun zamandır benim de kafamda var böyle bir plan.
00 Yorumla
+1 yılMantıklı gibi gözüksede bu vatanı terk etmeyi doğru bulmuyorum. Okumak için gidilebilir ama bence terk etmek doğru değil. Gidenlere saygı duyarım tabii. Herkesin kendi tercihi.
03 Yorumla- +1 yıl
Vatan mi kaldi , hangi vatani koruyup kalacagiz ben 2 yildir yurt disindayim kendi ulkemin vermedigi huzuru, guveni bu ulke veriyor. Neden yasayayim Turkiyede? Canada'da ölene kadar kalacagim insallah.
- +1 yıl
@Jenny_jocn Biz atalarımızdan böyle görmedik. Sen gidebilirsin.
- +1 yıl
Atalarimizin biraktigi ülke kaldi mi? Sence atalarinun kemigi sizlamiyor mu mezarda? Nen gittim zaten. Pisman da degilim. En azindan bir gelecegim var en azindan can guvenligim var. Vatani terk etmeyim diye bir güzel kardeşim elinde olmeye niyetim yok ya da okuyan issiz olmaya. Vatan artik vatan degil, ne diye kendimi orada çürüteyim. Anlamiyorum bu vatan sevdasini. Geberseniz de vatan vatan bu vatan size ne katti size ne gelecek verdi
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖyle bir imkanın varsa tabi mantıklı. Ben son 5 yıldır yurtdışında yaşamak istiyorum. İnadına hayatımdaki en kötü şeyler bu süre zarfında gerçekleşti. Motivasyonum kalmadı artık. Siz bari kendinizi kurtarın.
00 Yorumla
+1 yılTanıdığın ya da torpilin orada sana sahip çıkacak birileri varsa kolaydır yoksa sudan cikmis balığa dönersin.
00 Yorumla
+1 yılZor dil bilmen oraya alışman zor otur ülkende ne işin var senin başka yerde
073 Yorumla- +1 yıl
Su kafaya mantiga bak. Tabi ülkesinde otursun da her gun aç karna yatsin eşek gibi calissin gecimini zor saglasin kendine bir sey alamasin, her gun essek gibi calisip kirayi ve gunu cikarmayi dusunsun. şu an Canada'dayim ölsem bile o ülkeye gelmem zaten naaşimi bile canada da kaldiririm. Mankafa seni. Sen otur o koyunlarin ülkesinde seversiniz siz
- +1 yıl
@Jenny_jocn senin neyin var söylesene benim durumum iyi eskiden iyi maaşım vardı şimdi asgari ücretle çalışıyorum ama herşeyimi aldım arabam var 2 tane dairem var arsalarim param var istesem kendime iş kurarım kurcamda biraz zaman lazım. Peki senin neyin var söylesene dostum hangi ülkede değil hangi akılla yaşadığın önemli
- +1 yıl
Jenny_jocn gelme çokta lazım değilsin senin gibi vatana ülkeye düşman ucubeler gelmesin bir zahmet seninde o koyun dediğin kesimden hiçbir farkın yok aynı b. kun lacivertsiniz
- +1 yıl
@cheerrytutan ya bırak zaten bunlar diğer ülkede emin ol milletin tuvaletini sile sile beyinleri yanmış aq
- +1 yıl
Hahaha 😂😂😂 çok şükür bunca yilldir ne ben ne ailem koyunlarin partisine oy verdik , ve o ulkenin o hale gelmesine neden olduk , benim ailem derken tüm sülalemi de kast ediyorum ama sizin ailede vardir illaki buna sebep olan koyun. Ayrica asko haklisin ben oyle bir ulkede lazim olamam ama gelecegi acik insan yerine konam ülkede çok lazim oldugumu biliyorum. Ayrica Turkiye koyunlarla doluyken atamizin kemiklerini sizlatan pisliklerle dolu bir ülkeyken, gelecegi gec guvenlik garantisi yoksa o lanet ülkeye elbette düşmanim. Yalniz bana kendini anlatma hani soyle soz vardir kisi karsisindaki gibi gorur diye o kadar da belli etme aşko
- +1 yıl
Neyim var diyene söyleyeyim, benim ailem benden once buradaydi, ben zaten Turkiyede ogrenmistim ingilizce, Şu an burada banka da calisiyorum memurum gelirim iyi, ve daha gecen hafta da krediyle ev aldim kendime ailemle kaliyorum. Yani canim kendi ulkemde yapamadigim seyleri yaptim ve daha da yapacagim. Ama emin olun , siz hicbir yere varamayacaksiniz
- +1 yıl
@joccn krediyle evmi aldım sen o krediyi öde şekerim ben bina yaptıracak param var emin ol bende başka ülkeye gitmeyi bilirim ama ülkemi seviyorum. Ve benim bir arabam senin o evinin 2 kati fazla para emin ol dostum yani benle aşık atamassin
- +1 yıl
He ayrica baska meslegim de var, resturantim var o dukkani da akrabalarim ve kardesim isletiyor ben de kendi isimden sonra gidiyorum. Yeni gelen akrabalarimiz calissin diye onlar için açtim zorluk cekmesinler is vs bulamadiklari için. Yani benim yaptigim basardigim bir seyler olmasa gelip de bunlari yazmam
- +1 yıl
@joccn bu kadar çok konuşan insan hiçbir şeyin sahibi değildir olm mal yarıştırmayi sevmem ama senin gibi malları çok severim ulan sen o ülkeden bir daire almışsın krediyle. ben 2 tane daire aldım 2 araba aldım 1 tane arsa aldım ve iş kuracak param var yani emin ol seni benim serçe parmağimsin ve sus git
- +1 yıl
Aptal beyinli, sen yillardir kalmissin o ulkede olsun bir zahmet , ben 3 yilda bunlari yaptim yani bu demek ki 5 yil sonram belki senden daha iyi olacak ama senin gibi kem gozlu, haset insanlar her zaman geride olmaya mahkum
- +1 yıl
@Joccn ya sen kimsin oy vermemiş miş beni ve ailemi tanıyormus gibi yorum yapıyorsun seninde akp li koyunlardan farkın yok bide Atamızı kullanıp üste çıkmaya çalışıyorsun sen eğer gerçekten Atatürk'e yakışır birisi olsaydın onun kurmuş olduğu ülkeye "lanet" gibi bir ifade kullanmazdin biz sizin gibi ülkemizi terk etmeyip Atatürk'ün kurmuş olduğu ülkemizi akp lilerden almaya çalışırken bir yandan da sizin gibi Atatürkçü bozuntulariyla uğrasiyoruz bu kadar yozlaşmış turklukten uzak insan AtaTürkçüyüm diye geçinmesin onu yanlış tanıtıyor ve kötü gösteriyorsunuz
- +1 yıl
@joccn ya tamam kardeşim en zengin sensin sus git ya valla tamam ya benden daha iyi ol valla inş beni geçersin nolur yazma daha
- +1 yıl
Ee sen koyunsun asko , koyunlar alir yapar ama ben baska ulkede kendi paramla emegimle bunlari yaptim 5 yil sonram sizden daha iyi olacak hahaha😂😂aptal ve koyun surusu. Nelere sahip oldugumu kendin gorsen ben dahasini burada soylemiyorum.
- +1 yıl
Iyi otlanmalar canim. Size bu yakisi4
- +1 yıl
Yakisir
- +1 yıl
Siz skilmeyi seversiniz
- +1 yıl
Skilen sensin elalemin ülkesinde yabancılara anladın gerisini
- +1 yıl
@Jenny_jocn kardeşim bak yeter küfür etmedik bize küfür ediyorsun olm sen ne hakla ülkemizi kötülüyon canadaya gittin diye ne bu havalar manyakmısın
- +1 yıl
Hahaha 😂 asko Turkiyede skilecegime elalemin ulkesinde skileyim. Bu arada demişsin ülkemizi terk edip gitmedik biz sizin gibi demişsiniz aşko ben zaten o ülkeyi terk ettiğime memnunum. Iyi terk ettim de meslegim var, is yerim var evim var. Ustelik can guvenliğim var ve evet Ataturk akp zihniyetini temizlemeye calisti ama bu koyun suruleri gelip Ataturk'un cabasini bosa goturdu. Ve Şu an kemikleri mezarda sizliyordur eminim. Ayrica bana Ataturkcu bozuntusu diyebilirsin hic zoruma gitmez cunku benim Ataturk'e yaptigi seyler için saygim var ama kürtlere yapmis oldugu haksizlik yuzunden elestirdigim yonu de var. O yuzden Ataturk'e yakisir bir birey olmak umrumda degil bir Kurt olarak bunu istemem. Yani baksana su koydugumun koyun suruleriyle dolu ulkede duzgun biri yok gelmis bir de sizin gibi terk etmedik diyorsun terk etmediniz cunku imkaniniz yok olsa buraya gelip dolar kazanip akpli koyunlar gibi Turkiyede harcarsiniz çok sukur ben kazandigimi oldugum ulkede harciyorum sadece. Haha neyse iyi otlanin ha beyniniz az körelmis olmaz boyle
- +1 yıl
Kürtum dedikten sonrasını okumadım ne bk olduğunu tek kelimeyle sığdırmışsın Atatürk'ün size yaptığı haksızlık değil hak ettiğiniz mualemeydi o yüzden kat kat saygım arttı Atama 🤚 hadi canım şimdi naşş bizde kendi ülkemde kazanır kendi ülkeme. harcar elimizden geldiğince de bu akp zihniyetini bitirmeye çalışırız tıpkı atamızın yaptığı gibi
- +1 yıl
@cheerrytutan boş ver bunla konuşma kafayı sıyırmış belli
- +1 yıl
Seni sever bak beni kiskirtma, dunyanin parasini harcarim kullandigin KızlarSoruyor uygulamasin bir sekilde buldurturtum yerini. Kürtlere kurban ol. Asil gerçek kürt ve o topraklara sahip cikan kürtlerdir. Ataturk'un zamaninda o topraklar icin kürtlerde savasti ve can verdi siz adi serefsiz türklerden bu ülkenin kurulmasin daha cok bizim hakkimiz var. Git tarihi arastir Cahill. Hayatinda daha kitap bile acip okumamissindir. Senin Atan oyle iyi biriymis ki daha size türk kürt ayrimini öğretmeyen bir mahlukmus. Şu an sen bunlari deyince senin Atan'in yetistirdigi neslin nasil boktan oldugunu bir kez daha gormus oldum. Sen kimsin ki sen kendine insan diyor musun? Yillar once olmus insanlarin arkasindan Hak ettiginiz muamele diyorsun. Canim biz türkleri de gorduk tarihte ne bok yaptiklarini. Çok ovundugunuz turk padisahlar, her gun naptiklarini. Butun pislikler zaten siz türk milletinde yok mu. Türk olmak bir boktan farki yoktur ama kürt olmak bir ayricaliktir canim unutma bunu😎 bundan sonra cevap verip senin seviyene dusmuyorum adi türk. Zaten birinin Türk oldugunu gorunce uzaklasirim oradan. Bilseydim Türksün baştan uzaklasirdim kaypak millet.
- +1 yıl
@Jonec sen kaşınma ekran görüntüsü alır seni tehditten veririm savcıya sen kimsin? Hayırdır laflarımin arkasındayim siz Kürtler ayrıcalık değil biz Türkiye için utanç kaynağısiniz bilseydim Kürt olduğunu zaten muhatap olmazdim da ama tahmin etmeliydim bu ucuz ülkeye hain yorumların ben kürtum diye bağırıyordu zaten hadi uza şimdi...
- +1 yıl
Sen değil senin Ataların sahip çıktı benim atalarimla beraber sen kendin sahip çıkmış gibi üstüne alınma eğer sen sahip çıkmış olsan başka ülkeye kendini diktirmezdin bide bununla övünme ucuz duruyor
- +1 yıl
Asil utanc kaynagi sizsiniz bizim icin sizin gibi hain, yobaz, irkci bir milletin, icinde sizle beraber yasadigimiz icin bizim Utanç kaynagimizsiniz. Hainmiş, Hah eskiden deniz gezmisi idam ettiren haksiz yere idam ettirenler yillar sonra pismanlik cekip özür dilemediler mi? Madem hainiz neden pismanlik cektiler? Cunku biliyorlar ki kürtler kadar delikanli, namert insan yok. Siz türkler insan olsaydiniz bugun canada da nasil ingilizler ve fransizlar barisip iki ulke kurup baris icinde yasiyorlarsa siz türkler de insan olsaydiniz Şu an Turkiye de yil olmus 2024 de hala bu tartisilmazdi. Sen dua et ki bunlari karsimda demiyorsun bakalim o zaman da o kaltk agzin boyle laf eder miydi? Kurtler tarihte cok kan verdi dusun ki bir yerde cok kan kaybeden ölen insanlar , susturuldugu ve davasinda hakli oldugu için ölen insanlarin sayisi coktur, kürtler de çok can verdi bu durumda demek ki siz adi bir milletsiniz ki davasinda hakli olan insanlari öldurup ustune de hain diye iftira atan hain yobaz alçak bir milletsiniz. Asil utanç kaynagi sizsiniz bizim icin. Cunku kürtler ayrimcilik yapmaz , haksiz yere insan oldurmez hatta hic oldurmez, kardesci ve barisci bur millettir kürtler ama siz hain, irkci, rezil ve alcak bir milletsiniz. Sukurler olsun ki Kani bozuk olarak dogmadim da kürt olarak doğdum
- +1 yıl
Eger bir kürt olsaydin irkci tutum sergilemezdin ama nerede irkcilik yapan varsa oda hep Türk bu da sizin kalitesiz ve ucuz oldugunuzu gosteriyor. Yazik.
- +1 yıl
Kes sesini yan hesaplarınla yazıp durma asıl sen dua et ki benim karşımda bunları demiyorsun akıllı ol burası Türkiye Cumhuriyeti biz ülkemize laf edeni ne hale sokariz hem ülkeye laf eden sensin gelip kendin benim ülkemde laf ettin sonradan ırkından vurulunca ağlıyorsun
- +1 yıl
Biz bizimle ayni goruste olmayan insanlari, ne oldururuz ne irkcilik yapariz ama siz yaparsiniz cunku siz yezidin soyundan gelen pclersiniz
- +1 yıl
Türkiyeye laf edersen bu şekilde muameleyi görürsünüz hayırdir sen nasıl şekilde davranıyordan bizde öyle davrandık sen kimsin ülkeme laf ediyorsun beğenmiyorsan s... git kapı orada otlanip buraya laf ediyorsunuz işiniz bakın hadi
- +1 yıl
Senin ülkende türklügunde yerin dibine batsin
- +1 yıl
Sabahtandir aglayan sensin yorumlara bak kaltk
- +1 yıl
Iyi ki türk dogmadim yoksa senin gibi zihniyetsiz Kani bes para etmeyen bir milletten olurdum
- +1 yıl
Bak yalandan üste çıkma bir insanın ülkesine laf edersen bu muameleyi görürsün senin görüşüne laf eden yok bizi sevmemeniz gram umrumuzda değil zaten bizde sizi sevmeiiz ama kalkıp yok ülkeme hakaret edersen orada iş değişir böyle tepkiyi alırsın utanmadan tehdit ediyor bide yok bulacakmis ta peşinde on tane adam olmadan gezecek kürrrdolardan korkacak değiliz gelin siz sanalda değil de ortalık yerde kötüleyin ülkemizi
- +1 yıl
Yan hesaplarpa bana gelip yazma P. C
- +1 yıl
Yalandan üste cikma mi😂 ? Ülkene laf etme mi? Senin ülkende her gun neler donuyor neler oluyor , o kadar haksiz yere insanlar olurken suclulari serbestken ben gelip de o ülkeye nasil eskisi gibi iyi gözle bakabilirim? Ama sen irkci birisin. Ama arastirmani isterim. Ülkende Ovundugun türklerin nasil biri oldugunu arastir. Biz en azindan yigit mertiz ha istiyorsan yuz yuze gorusup bunlari dememi istiyorsan da bana herhangi bir adres ver bulundugum ulkeden cikip gelecegim. Biz de sanal klavyeligi olmaz. Biz türkler gibi degiliz canim
- +1 yıl
Bana kuduruyor diyene bak 😂 bu yan hesabıyla 4. Kez yazması kaç tane hesabın var senin böyle bu kadar yazdığına göre demek ki gerçekten kudurmuşsun
- +1 yıl
Sabahtan beri Türkleri aşağılayan ve Türkiyeye saydiran kişi ben onu kürtlügünden vurdum diye bana ırkçı diyor yazık kafana ben ırkçıysam sen nesin acaba
- +1 yıl
Ben sadece türkiyeye laf ettim, sen kürtleri asagiladin diye ben de dogrulari diyerek sana karsilik verdim. Ben Turkiye ve Turkiyenin rezil yonetimi ve zihniyetsiz insanlarini elestirdim Turkiyenin icindeki dogru duzgun insanlara laf etmedim bu bir ayrica noldu adresi vermeye bile korktun neyse senle daha fazla tartismayacagim nede olsa cahille tartismak hayvana laf anlamaktan daha zor.
- +1 yıl
Soran+1 yılJocn jenny ya inanmıyorum sen nasıl bir a şşaglık bir insansın Türkiye söyle kötü böyle kötü diyip bide ırkçılık yapıyor diyorsun en büyük ırkçılığı sen yapıyorsun öyle nefret öyle kan kusuyorsun ki aynı zamanda a pt alın tekisin anlattığın çoğu şeyin sahibi bile değilsin insanları a ssağıladım sanıp kendini yüceltmek için kurduğun yalanlar para noya k zır deli ssin sen yurtdışına gidip türkiyei b kalmaya çalışan hep krtler elektrik faturasını bile ödemekten ac iz askere devlete kursun atan en büyük faşi s tliği yapan hep kürtler oldu kilo kilo altınları nasıl alıyorlar acaba devleti s oyarak bugünlere geldi Türkiye olmasa sonu filistin gibiydi bunu senin kücuk beynin algılama z neyse ne yazarsam yazıyım ıq un düşük olduğu için anlamazsın kendi pıslığgınde bogul
Soran+1 yılJocn kızım sen kimsin ass agılık kope k senin çok övdüğün k*rtler dağda esşek avında anladın sen 😄 ülkede aleviler sunniler herkes ayrımcılığa uğradı krtler kendilerini bi bk sanıyor ec nebi surat lar sizi kaşı gözü yamuk lar bütün pis b ktan iş ne varsa onlarda kadınları kuluçka makinesi yapıp fare gibi ürüyen sizsiniz berdel kuma gibi sktr bktan adetleriniz var bizim sayemizde medeniyeti öğrendiniz senin anan bile belli değil sk kafalıa m k comarı nerede türkiyeyi kötüleyen biri varsa hep krt hep de yurtdışında g tü yemez çünkü yoksa kendini TÜRK cumhuriyetinde parmaklar altında bulur a sgılık I g su düşük kopek senin gibiler orada tuvalet temizlemeye devam
- +1 yıl
Sen kimsin bana anan belli degil diyorsun sktigimin Mali. Senin annen de kerhanelerde insanlarin altina giren bir kaltk. Sen dusuk ve karaktersiz olmasan derdin benimle gelip de annemi araya katmazsin. Ama senin anan o kadar belli ki kimden olup olmadigi, kimin altina girip seni yaptiysa annenden aldigin eğitim de bu senin. Ee tabi annen surekli kerhanelere gittigi icin sana egitim de verememiş yazik. Ne beklenirdi zaten kaltgin kizi seni. Ayrica ben Alevi kürtündenim. Ayrica sizin gibi cahil yobaz kesime köpek denir. Ne bok varsa siz Türklerde var. Bir Türk kürt kadar yigit olabilir mi? Ayrica kürtlerin Osmanli doneminde ne bok yaptiklarini da biliyoruz. Askere devlete kursun atan diyorsun o kadar sik beyinlisin ki o askere devlete kurşun atanlarin kürtlerle alakasi olmadigini ama bunca yildir her seye onlara suc attiginiz için simdi yine suc atmak siz aciz insanlara kolay geliyor yazik. Ayrica buraya Canada'ya geldigimden beri akrabalarimin yaninda calistim sizin gibi ezik islerde tuvalet temizlemedim Şu an da cogu seye sahibim inanmayip kudurabilirsin seni kalitesiz yobaz irkci kaltagn kizi mahluk. Anan keske kerhanelerde erkeklerin altina girmeseydi de sana biraz edep ahlak ihsan verseydi.
- +1 yıl
Kisi karsisindakini kendi gibi gorurmus derler , asagilik kompleksine girmis bir zavalli aptalin tekisin sen. Ee tabi bu noktada anne baba olmak onemli ama senin ne annen ne baban belli? Yoksa sen derdin benimleyken annemi araya katacak kadar dusuk bir kaltk olmazdin. Anne baba olmak onemli yoksa senin gibi edepsiz ahlaksiz bireyler yetisiyor. Yazik sana. Oc
- +1 yıl
Dediklerinin hicbiri zoruma gitmiyor cunku kendimi biliyorum. Ailemi, annemi , zihniyetimi. Ama sen kendi bilmeden konusan bir zavallisin. Bu senin icin acinasi bir sey
- +1 yıl
Ah hepsi o herkesin altina giren seni kimden yaptigi belli olmayan ananin suçu.😂 biz kürtlerde boyle bir sey yok canim
- +1 yıl
Noldu rezil Türkiyenizin yillarca yaptiginiz verdiginiz oylar yuzunden geldigi halini söylemem zorunuza mi gitti😂
- +1 yıl
Bu ulkeyi kurtler bu hale getirmedi siz koyunlar getirdiniz. Buna ragmen kürtlere kolayca laf etmek ne kadar kolay. Yorumlarda o kadar insanla tartistim hicbiri benim aileme kadar kufur etmedi ama sen hepsinden kalitesiz ve zihniyetsiz zavalli bir insanmissin ki anneme kadar laf eden bir aciz insansin. Insan bile degilsin de. Seni aptal, anasi kaltk olan pc
- +1 yıl
Kendi pisliginizde bogulanda sizsiniz😂 verdiginiz kararlarin secimini yasayip bokunuzda boguluyorsunuz.😂
Soran+1 yılLan. Nnn orssss. Puuu cocupu sayfana girdim bulaşıkcıymışsın bir şirketimiz restoranımız var diyorsun k opek amelesi ananı da baban pezee vengi de aldatmış lan sktğm amele çomarı sen kimsin bize laf uzatıyorsun orada sk erim beyinini
Soran+1 yılSende erkelerin evine gidip os puluk yapıyor msuşun burada sorularda fetişini anlatmışsın yüz süz arsız ko pek hiç mi yüz yok sende her yorumda havlıyor ezik ass agılık ko pek baban orada karıları g ö türüyor sen ilk önce onla ilgilen peze vengin iteleediği ço mar Anan bile belli değil
Soran+1 yılDediklerinin hiçbirini okumadım bile ass assağılık peze veg icveç erkelerine or spukuk yapmaya. Gitmiş burada herkese ahkam kesiyor anası beli olmayan pe zeveng bulaşıkcılık yapmak da kesmemiş seni iveçlilere sk tiriyorsun kendini
Soran+1 yılk pekkk babasıyla os puluk yapıyorlar orada
Soran+1 yılBulaşıkçıluk yapıp zenginim rolü yapıyor ge rze kkk beyin siz
Soran+1 yılAnanı niye gtürmedn icveçreye burada amcaların mı s ki yor unutmuşum sizde berdel vardı anan amcalarının koynunda. şu an belki baban da amcandır senin pe zo
Soran+1 yılbacım puuuuı baban seni çö pten mi buldu ananla ananı kim sk ti de ondan peydahladı seni kp ekkkk
Soran+1 yılİsveçlileirn bk unu ve yarr gını yemeye mi gittiniz ailece vay p e z olar sizi var o clar sizi
Soran+1 yılBabanı isveçliler mi götürüyor zengin olmak için teyzenin yanına mı gittin eniştene de ver arkadan pound versin sana sen para için her bo gku yaparsın ya
Soran+1 yılOr ssspuu ananı da götür oraya a mmına şube aç kimin s k tigi belli olsun zengin olursunuz birkaç aya siz alışıksınız para için o. C olmaya
Soran+1 yılFakir isveçi görünce o heyecanla gt ünü de vermiş isveçe g rten yiyince isveçe aşık olmuş iyi girmiş sana icveç y arrgı
Soran+1 yılBulaşıkçııııııı seni tuvalet temizle sen orada fas fakir k opek
Soran+1 yıl@cheerrytutan kız m aymun artığı bulaşıkcılık yapıyormuş babası karılarla geziyormuş daha yeni gitmiş isveçe sevgili yapıp ondan bundan geçiniyormuş ilişkiye giriyor sanırım parayla size Bi de zenginim deniş hesabında gördüm kanmayın bunalra hmen anladım zaten bu tipler aşş agılık olur bulaşıcı ve tuvalet temizliyor
Soran+1 yıl@DCshshshsge bu m aymun artığı bulaşıkcılık yapıyormuş babası karılarla geziyormuş daha yeni gitmiş isveçe sevgili yapıp ondan bundan geçiniyormuş ilişkiye giriyor sanırım parayla size Bi de zenginim deniş hesabında gördüm kanmayın bunalra hmen anladım zaten bu tipler aşş agılık olur bulaşıcı ve tuvalet temizliyor
- +1 yıl
Soran+1 yıl@cheerrytutan gerçekten zemgnilğe sahip olanlar böyle va ro ss olmaz asla Bi elitliği olur mal beyanı asla yapmaz sayfasına girdim amele s umüğü bu isveçre de her haltı yiyip burada millete ahkam kesip kendi aşşa agılık karkaterini insnalar üzerinden ego kasıyor bulaşıkçı ame le yok yazmam zaten ben ona cevabımı verdim s rt uk lelre işin olmaz bu ülkenin ekmeğini yiyip bide türklüğe laf edenin anasını sever burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ kurucusu Türk milleti Türk dili Türkçedir ucuz karkaterli insnalara burada yer yok
- +1 yıl
@soran ağzına sağlık kardeşim 🤚 ak parti yüzünden bu ülkenin düzeni bozulmuş olsa bile kimse bu vatanın toprağına hakaret edemez edenin alnını karışlarız bu haltlar hep Kürtlerden çıkıyor ornegi bu it hiç şaşmaz sonra bir ırkçı oluyoruz elalemin ülkesinde yabancıların kucağına oturup bu ülkeye sallıyorlar zamanında ekmeğini suyunu içmiş buranin buraya sallıyor bunlarda namus şeref haysiyet onur sıfır yurtdışında ya ona güveniyor yürek yemiyor Türkiye toprağında gelsin konuşsunlar yabancıların kucağına oturup havlamasinlar
Soran+1 yılAynen öyle bunların hepsi aynı kendi içlerinde de kedi k pek gibiler her b ku yiyorlar ama Türk diyince hepsi kabile gibi bir araya gelip ırkçılık yapıp Türklere faşist muamelesi yapıyorlar sırf kimlik kontrol yapıyor diye polise ırkçısın diyen kişiler bunlar Iq su düşük hepsinin anca dışarda havl arlar zaten i t in duası kabul olsaydı g okten kemik yağardı kendi kendilerini hayali şeylerle kandırmaya devam etsin C omarlar hepsi aynı tip bunların elektrik faturası bile ödemez ama hayali devlet peşinde koşar biz olmasaydık İranın altında yaşayan cin gene toplulugu olucaktılar hala farkında değiller hepsinin canı cehenne me
- +1 yıl
+1 yılTek Başına Çalışırsan Bir B*k Yapamazsın, Min. 2 Kişi Gidip Masrafları 2 Ye Bolersen Mantıklı, Veya Evlilik.
03 Yorumla- +1 yıl
tek başına gidersen masrafların da ona göre olur, iki kişi gidersen masraflar da iki kişilik olur
- +1 yıl
Amerika da Vasıfsız Kişi Başı Gelir 1500 - 1800 Dolar, Bunun 800-1000 Doları Şehire Uza Köy Kısımlarında Kalan Yerlerde Kira Zaten.
Senin Yeme İçme Gibi Bir Masrafını Olmayacak Doğru Düzgün Max Ayda 500-600 Harcarsın İki Kişi.
Fatura, Yol Parası Vs. Bunları Hesaba Kattığın Zaman Vasıfsız Biriysen İş Bulursun Ama Hicbirseye Sahip Olamazsın... - +1 yıl
Mühendis, Doktor, Aşçı, Kuaför, Usta Vs. Değilsen Anca Hayatını İdame Ettirirsin O Kazançla.
Amerika gibi ülke de mantıklı çünkü orada Ekonomi Türkiye den daha iyi Türkiye de hayat pahalılığı var aldığın maaş zor yetiyor gider fazla
00 YorumlaAvrupada cok turk var gel bacim sende gel avrupaya bulursun bi turk buradan evlenir gidersin
010 Yorumla
Soran+1 yılSen neredesin
Soran+1 yılFransa iyi biyer mi Arap çok varmış sanırım
Soran+1 yılOrtamı nasıl iş olsun sosyal ortam olsun
Soran+1 yılOrada Arap ve türkler birlik olup yabancılardan uzak duruyormuş doğru mu dndndnjk
- +1 yıl
1.5 senedir fransadayım hiç ırkçılık görmedim ve tek başıma yaşıyorum kimse rahatsız etmedi beni şimdiye kadar
- +1 yıl
Doğrudur ben kumral olduğum için sanırım hep denk geldiğim insanlar İspanyol musun diyor esmerler dikkat çekiyor arkadaşlarımdan. Fark ettim
- Eğitim & Kariyer konusunda 666 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmak mantıklı olsa da evlenmek zor olur diye düşünüyorum
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsi görüşüm bir çok ülkeyi gezdim maddi olanakları kıyaslamıyorum ama benim standartlarıma pek uygun degil böyle bir şey
00 Yorumla Gurbet zor iş.
Yorucu, yalnızlık, sürekli çalışmak VS zor Yani iyice düşün derim00 Yorumla
+1 yılBana göre değil turkluk ve Müslümanlık duygularım agır basıyor gidemem ancak seyahat
00 Yorumla
u +1 yılgünümüz şartlarında mantıklı nereye gideceksin hangi pozisyonlarda çalışacaksın bu da önemli tabi
00 Yorumla
+1 yıl- Önceden altyapı oluştuacaksan dil meslek vs. Mantıklı olabilir
00 Yorumla
+1 yılBence Türkiye'deki düzenini bozup da hiç gelme buralarda o kadar güzel bir imkan yok
00 Yorumla
+1 yılyalnız calısmak yalnız olmak hic mantıklı değil kafayı yedim su 5 yılda
07 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
@Eyeswithoutaface kendini ait hissedemediğin hic bir zamanda olmicagın bir yerdesin.. büyüdüğün yasama göre cok sey ters ve ekonominin en kötü oldugu zamanlardayız.. türkiyede en azından ailenin manevi desteği var burada oda yok
- +1 yıl
@bellaumay ingiltere
- +1 yıl
@bellaumay pahali oldugu için para biriktiremiyorum zaten maas oldugu gibi masraflara gidiyor.. eski püskü dandik evlerdeki bir odaya bir dünya para harcıyorsun
+1 yılKolay değil ama planın varsa ve maddi olarakta biraz daha rahatsan mantıklı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılGenç yaşta güzel bir düşünce yaş aralığın doğruysa senden geçmiş
00 Yorumla Mantıklı ama ben tercih etmem mecbur kalmadıkça
00 YorumlaBen de yıllar önce bu düşüncedeydim ama sonra vazgeçtim insanın memleketi gibisi yok
00 Yorumla
+1 yılorada çalıştığın zaman zarfinda zaten birileriyle tanisirsij çok guvenirsen evlenirsin bile
00 YorumlaEvleneceğin zaman burdan birisini bul evlen o da sebeplensin hem 😊
09 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYurt dışında insanlar da evleniyordu zaten... Türkiyede bir kültür evlenmek yurt dışında bu yok...
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOralar da evlenmeden evli gibi yaşıyan çok insan var ve çok normal görülüyor bu durum... kuzenim ingiltere de evlenmeden yaşıyor kadınlarla odasını kiraya veriyor... Oda kiraya vermek bu bile bizde hiç yok...
Gizli Üye(36-45)+1 yılGel burada evlwnip beraber gidelim daha önce gittim tecrübemde var 😃😃
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende şu okulu zamanında bitirip gitmeyi düşünüyorum
00 Yorumlabenimde imkanım olsa yurt dışında çalışmak isterdim.
30 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye göre değişir. Benim gidip pişman olup dönen arkadaşlarım var ama yurt dışında daha kolay para kazanılıyor. Bu da bir gerçek.
00 YorumlaZor ya 9 işler adapte olman Bi dert dili öğrenmen Bi dert koca bulman Bi dert ayrilsaniz Bi dert say say bitmez bacim
00 Yorumla
+1 yılaşko ben yurtdışındayım sıfırdan hayat kurmak zor ebemin şeyini tersten gördüm 1 yılda diyebilirim. Ama gitmelisin hayatı öğreniyorsun...
00 Yorumla
+1 yılBence kalma veya çalışma olmasa. Bile herkes bikerede olsa gitmeli görmeli
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen seyahat etmek çok güzel birşry insanı geliştiriyor senin gittiğin bir ülke var mı
Burdan bitane koylu kizi goturmek iyi bi fikir bence
00 YorumlaYillar sonra Turkiyeye dondum,
Genc yasta gitmek heyecanli oluyor ama gene Turkiye gibisi yok00 YorumlaMaddi durumu hazır edib ve dil de bildin mi planli risk alıb gidegeksin aksi halde yaşanmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAvrupa'ya sonradan gelenleri buraya ayak uydurmaya sıkıntı yaşıyor insanı yalnizlastiriyor üç yıldır burdaym çok zor...
00 Yorumla
+1 yılİyi bir planla mantıklı.
00 YorumlaParası değerli bir ülkeyse, evet mantıklı.
00 Yorumla
+1 yılOradan birini bulsam giderim
00 Yorumla
+1 yılEkmek neredeyse biz oraya
00 Yorumlaİmkanım olsa bende gitcem , yemişim evliliği
00 YorumlaDil bilsem gitmek isterdim kurtuluş olur işte
00 YorumlaSen git de gerisi gelir elbet, oldukça mantıklı
02 Yorumla- +1 yıl
@bayannc bi gel bana
- Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılEn mantıklısı
00 Yorumla
+1 yılBenc3 ewet. Derdim o. en azından çocuk için
00 Yorumla
+1 yılEvet ama dil bilmen lazım
03 Yorumla- +1 yıl
Dil bilmiyorum canada'dayim ve Şu an dili burada ogreniyorum yani bu kesin bir sart degil
- +1 yıl
Çıkar karşına yabancı birisi bir şey sorar cevap alamaz konuşamazsan karşındaki ile o zaman görürsün şartmıymış değilmiymiş diye.
- +1 yıl
Hahaa 2 yildir Canadadayim ve bu basima geldi ama bu benim Canadaya gitmeme ya da geri donmeme asla Engel degildi. Sonra da burada okula gittim ve birdaha yasamadim bu durumu. Ayrica ezbere konusma bir bilsen burada 30 yildir olup hic dilmeyen ya da a2 seviyesinde ki ingiilizcesiyle evleri arsalari her seyleri var. O zaman dil bilmek sart olsa bu insanlar buraya gelip nasil hayatlarini surduruyor? Ezbere konusmak kolay
Para hep kiraya gider
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHic degik ben oradan temelli dondum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMesleğine bağlı.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAfrikalıyla evlenirim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet hayatın kurtulur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılPara para para
03 Yorumla
Soran+1 yılKendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum artık ter orün yuva haline geldiği vatandaşın 3 sınıf muamele gördüğü gerçek milliyetçiliğin unutulduğu oy için her şekle giren siyasilerin ülkeyi getirdiği uçurumu böyle bir zamana ben ayak uyduramıyorum her şey para değil
Soran+1 yılB ok düzelir
en azından dolar kazanırsın
10 Yorumla- Devamını Gör (22)
Devamını Gör(67)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri