Bir çok kişi bu durum nedeniyle yurt dışına çıkmış ve memleketinden uzak kalmıştır. Ailesi orada gelişmiş ve sadece izinlerinde vatanlarına gelmişlerdir. Peki bu durumlara bakarak çalışmak için yurt dışına çıkmak ne kadar mantıklıdır. Bu konuda siz değerli KScan'ların görüşleri nelerdir?Şu uçakla Rusya'ya gitsem ne hatunlar vardır be :D
Çalışıp para kazanmak için yurt dışına gitmek ne kadar mantıklı?
Benim de kafamı kurcalayan bir durum. Akrabalar alamanyada çık gel evlendiririz para kazanırsın işini kurarsın vsvs aklıma girmeye çok çalıştılar. 4000 euro maaş veriyorlar. Benim için bu gayet güzel hatta çok güzel. Eğer ki anne baba genç olsaydı gözüm arkada kalmaz giderdim. Ama onları bırakamam. Bana ihtiyaçları varken sırf fazla para kazanayım diye bırakamam..
Bana hiç mantıklı gelmiyor. Youtube kanallarından gidenleri görüyorum durumları vasat bir halde sadece takipçilerini coşturmak için iyiyim, süperim, her şey yerinde şu kadar zamanda araba aldım falan filan, kiralık evlerdeler sürekli ev değiştirmekteler... Hele şu korona zamanında zaten hayatta gidilmez de...
Anca kendini geliştirmek, dil eğitimi, kurs eğitimi için geçici olarak gidersem giderim yoksa işim olmaz orada..
ne iş yapacaksın orda niteliğin ne ne meslek var sende? hani artık yetmiş seksenler de çok yaygındı türkiye sanayisi olmayan bebek bezini bile yurt dışından alan ülkeydi tabi şimdi pek fark kalmadı, ama illaki ben türkiye de iş bulamıyorum memnun değilim diyorsan git ama oraya gittiğin de seni cennet gibi bir yaşam beklemiyor
Sürekli değil belki ama bir iki yıllığına aşırı mantıklı. Maaşını euro veya dolar üzerinden alıyor bir defa, burada kaç yıl çalışıp sahip olamayacağı paraya belki bir yılda elde edebilir. Tabi parayı orada tüketirse bir anlamı yok. Orda kazanıp Türkiyede harcayacak.
Mantıklı tabiki. Ülkefe ne okuyanın değeri var, ne de emeğin karşılığında aldığın paranın. Türkiye'de açlıktan ölmemek ixin çalışmak zorundasın. Yurtdışında insanlar sevdikleri mesleği yapıyor. Oradak huzurlu yaşamak için çalışıyorlar. Türkiye'denemekli olduğun zaman aldığın para ile borçlarını zor kapatıyorsun, yurtdışında emekli olan kişi aldığı para ile dünyayı gezebiliyor. Daha söylenecek bircok şey var da, anlayana bunlar yeter zaten.
Çok mantıkli zamanında böyle birşey yapmasaydım şu an hala kirada olurdum. Hele ki şu an ki kur üzerinden Türkiye'de durmanın ekonomik olarak hiçbir faydasi yok. Yurt dışında askeri ücretle çalışan biri tek bir aylıģiyla Turkiye'de kral tatil yapar.
Yaklaşık 5 yılım yurtdışında çalışarak geçti. Pandemi yüzünden Yurtdışında çalışmalar da durdu gibi. Çalışma İmkanı olan var ise çalışması taraftarıyım. Ülke şartları malûm, bırak birikimi geçim sıkıntısıyla bogusuyoruz.
Valla hatunu bırak da adamlar burda asgari ücretle aç kaldığı için gidiyor kimse keyfinden gitmez ordaki euro, dolar neyse artık hepsi tl den değerli olduğu için ki bence beyin göçü de mantıklı bişi tr de hayat bitmiş vaziyette.
Hem kariyerine yön vermek hem kendini geliştirmek hem de yeni kültürleri tanımak açısından yurt dışında çalışmanın pek çok artı yönü olduğunu düşünüyorum.
Yurt dışında okumadığınız ya da özel sektörde işyeri sahibi olacak olanak bulamadığınız sürece , orda çalışmak eziyetten başka bişey değil.. e ben ne yapayım öyle parayı. Mantıksız bana göre
Dilini biliyorsan, mesleğini orada yapabileceksen ve kültür olarak sana çok farklı gelmiyorlarsa mantıklı ama şu ilk ve son saydığım yüzünden bana çok mantıklı gelmiyor
gönül isterki kendi doğup büyüdüğün memlekette iş bulayım, ama hayat şartları mecbur bırakıyor, hani bir türkü vardır"yokluk beni mecbur etti gurbeti benmi yarattım..."
Alınacak en mantıklı karar. Yurtdışı demek yalnızca para demek değil. Özgürlük demek, birey olmak demek Adaptasyon sağlanırsa harika. Yok sağlanmazsa türk gidersin türk gelirsin.
Orada kazandığını hiç yemeden biriktirip buraya getirirsen o parayı burada zrngin olursun ama orada çalışıp orada yersen oranın 1000 eurosu orada 1000tl bir şey değişmiyor.
Maalesef ülkemizde çalışanlar hak ettiği ücreti alamıyor aldığı ücret ev geçindirmeye yetmiyor bu sebeple de yurt dışında çalışmayı tercih ediyor haklılar mı? Evet hem de çok durumlar ortada
Zor ama mantıklı. ÖZellikle yurt dışı görevinde çift maaş vs gibi artılar var. Biraz dişini sıkıp insan ciddi birikim yapabilir , hele de şu günlerde ilaç gibi gelir
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bir kaç sene kalıcaksın yurt dışında evini alıcaksın , araba için bir miktar para koyucan türkiyede rahat ediceksin burada çalışarak mal edinmek zor çunku hem farklı ülkede yaşamak iyidir farklı bir millet tanıyıcan sonuçta
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Senelerden beri gurbette it gibi savrulup Duran ben bu vakitten sonra hiçbir yere gitmem isterlerse aylık 20 bin dolar maaş teklif etsinler Yine Gitmem belli bir yaştan sonra paradan çok daha değerli şeyler olduğunu anlıyor insan