Abim 6 aydır Amerika İllinois’te bana bir ekran resmi attı inanamadım😳

Şu menü bizim ülkede daha pahalı 🥺
Abim 6 aydır Amerika İllinois’te bana bir ekran resmi attı inanamadım😳

Şu menü bizim ülkede daha pahalı 🥺
Almanyada 3 katli ev görmek imkansizdi evler tek veya iki katlidir yüksek binalar yoktur bahçeleri vardir bahçe isleriyle uğrasmayi severler ve bahçelerinde özel günler icin süsleyecek eşyalari vardir cok guzel her evin önünde posta kutusu vardir, genellikle mail posta üstunden iletisim kurarlar. Çok guzel yürüyüş yollari vardir kimse kimseye karişmaz sokakta kedi köpek göremezsin hepsinin kimliği vardir ve bir aileye sahiptirler. Türkiyeye tatile geldiginde evcil hayvanini getirmek istersen ona bile bilet almak zorundasin😅pazar günü sessizlik günüdur kimse kimseyi rahatsiz etmez. bazi eyaletlerinde gece 12 den sonra duş alamaz çamaşir makinasi caliramazsin diger ise giden insanlari rahatsiz etmemek icin
Almanya ve Türkiye'de işlerim var. Başka birçok ülke de gördüm. Batı Avrupa ülkelerinde hayat genel olarak daha iyidir daha rahattır. Dezavantajları vardır fakat genel olarak bakıldığında avantajı daha çoktur. Batı Avrupa dan kastettiğim ülkelerde; İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, Danimarka, Norveç ve İsveç.
Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Birleşik Devletlerini de "batı" olarak değerlendirebiliriz ama oraları gözlemleme fırsatım olmadı.
Cevap
11Cevap
Evet iyidir
Merhabalar
Her duyduğuna inanma reklamlarda misalen gördüğümüz magnum dondurmadan çıkan ses mesela
Maalesef bu reklam degil bu resmi abim yolladı 🥺
Bilemiyorum ama burada durum hiç iyi değil 😓 iş yok her yer personel değil köle arıyor. Kimse asgari ücret dahi vermek istemiyor. Kendinalanimda iş bulamıyorum bilmiyorum bizden daha kötüsü var mı?
Daha kötüsü var diye bizim durumumuz daha iyiye gitmiyor maalesef, bu şükür oyununu bırakalım
Evet iyi şu an almanyadayim paramda var türkiyeden de kat kat iyi kiyaslanmaz bile
Merhaba bir şey sormak istiyorum gizlisin bana yazar mısın
Ne sorucaksin burdan sor
Kesin öyledir)
Kesin öyledir derken pardon? Kac kere gittin almanyaya da biliyorsun buradaki şartları? Burdaki ekonomiyle türkiyedeki ekonomi arasında çok fark var almanyada yıllardır yaşayan biri olarak söylüyorum sen kac kere gittin de almanyada ne kadar yaşadın oranın ekonomisini biliyorsun da buraya gelip bana kesin öyledir diyebiliyorsun?
Sakin mi olsan ne bu saldırganlık?
Gayet sakinim arkadaş dalga gecer gibi kesin falan diye konuşmuş bende cevap verdim
Tatlim haddini bildireyim derken aynı onun gibi olmuşsun gerek yok gerilmeye lütfen 🙏
Ben mi onun gibi olmuşum pehh neyse ağzımı açmak istemiyorum
İletişim konusunda destek almayı dene tatlım millete salkayacagina burnun fazla dik
Bu konu benle onun arasında geçiyor seni bağlayan mevzu ne
Ve daha o bana bisey demezken
O söyledi bende cevabını verdim senlik Bi konu yok
Tatlım en iyi sensin tamam mı senin gibiler ile fazla diyalog kurulmaz oky
Niye kuruyorsun ozaman diyalog ve benim ona yazdığım cevaba niye yorum yapıyorsun önce kendini sorgula kimse iyi değildir kendime burada haklı demiyorum ama ben cevabı ona verdim sana değil senlikte bisey yok onu anlatmaya çalıştım
Yinede kaba olduysam kusura bakma ama ben ona cevap verdim onu demeye calistim
Evet bahsedildiği gibi bizden daha kat kat daha iyi
Tabiki de Avrupa ve ABD'de yaşamak Türkiye'de yaşamaktan daha kolay ve güzel.
Burada 24 ay çalışıp biriktirdiğin parayla aldığın arabayı orada 3-4 ayda alıyorsun.
Vergiler az, maaşlar iyi.
Hep yurtdisinda yasamanin avantajlari konusuluyor. Evet avantajlari var ama kendinize bir cevre, bir hayat olusturmak da oyle kolay degil. Hic kimseyi tanimadigim, dilini bilmedigim bi ulkeye 30 yasinda yalniz bir kadin olarak geldim. Ilk senem o kadar yalniz ve zordu ki anlatamam. Su an bi duzenim, hayatim, cevrem var evet ama cok donmek istedigim zamanlar da oldu, yalan degil. Ayrica vatandasi olmadigin bi ulkede de yasamak kolay degil.
Bana özelden yazar mısınız acaba gitme durumum var yaşım daha genç dilimde var fakat birkaç sorum olucak?
Ben de yasli sayilmam ve anadilim gibi ingilizce konusuyorum dil bilmekten kastin buysa. Zaten ingilizce bilmesem is bulamazdim yani ama anadili ingilizce olmayan bi ulkede dil hep sorun bil isterim. Ben de kacak gocek geldim sanma yani😃
Hayır asla öyle sanmadim yanlış anlaşılmasın dik öğrenmek istiyordum çünkü hep amacım yurt dışında yasamakti
Sen ne bilmek istiyosun peki? Nasil yardimci olabilirim sana?
Yaşım 25 olucak okulu bitirdim baristalik yaptım birikim de var dilde tek sorunum yeni bir hayat kurarken zorlanır miyim veya ne konuda problem yasayabilirim
Baristalikla Turkiye'den is bulup Avrupa'ya tasinman zor. Sana tavsiyem master programlarina bak ogrenci olarak git. Dili de ogrenirsin hem. En buyuk sinav ilk etapta yalnizlik oluyor. Sevincini, uzuntunu, hastaligini, sagligini paylasacagin kimsen olmuyor. Ya da bi zorlukla karsilastiginda yardimci olacak kimsen olmuyor ama alistiktan ve belli bi cevre yaptiktan sonra pek bi zorlugu kalmiyor. En zoru ilk etapta nasil gidecegini bulmak ve gittigin yerdeki ilk senen olacak. Sonra alisirsin zaten.
her ülkenin bi dezavantajı illaki vardır. ama sonucta amerika sömüren bi ülke ucuzluk normaldir. avrupada öyle sanayi gelişmiş onlar disiplinli çalmadan çırpmadan çalışan üreten insanlar. illaki ekonomi iyi olur.
Fakirler bunları yer kızım, illioniste gidersin bir restorana kocaman bşfteği 25-30usd a gömersin, bu şey gıda değil, çöp
Bence de biftek daha iyi ama bu da çöp değil ya hızlı tüketmek için
Kusursuz hiçbir ülke yoktur
Yoo var! Türkiye 🇹🇷 😎 A haberi aç bak uçuyoruz 🤣
Ne kadar güzel ya 6 dolar
Bence degil her yerin bir zorlugu var
Evet, bahsedildiğinden çok daha iyi 🤷♂️
Huzurlu olmalı
Fazlasıyla
Her ülkenin bir dezavantajı mutlaka vardır.
Burdan guzeldir
Her ülke değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?