6 aydır kocam Lüksemburg’a gidelim diye beynimin etini yedi en sonunda kabul ettim 😕

Orada işi hazır 4500€ maaş + lojman vereceklermiş. Paraya bakınca çok çok iyi görünüyor ama yinede bilemiyorum. Tecrübeli olan var mı?
6 aydır kocam Lüksemburg’a gidelim diye beynimin etini yedi en sonunda kabul ettim 😕

Orada işi hazır 4500€ maaş + lojman vereceklermiş. Paraya bakınca çok çok iyi görünüyor ama yinede bilemiyorum. Tecrübeli olan var mı?
Luxemburg bilmem ama benim yaşadığım yerde yaşam standartin her halükarda yüksek ve şunu söyleyim Luxemburg burdan çok daha ucuz bir ülke ve maaş çok çok iyi gerçi ev kiralarını falan bimiyorum ama her halükarda oldukça iyi bir maaş. Ama şunu söyleyim çok çok küçük bir ülke ve adaptasyon sorunu yaşaman olası.
Cevap
5Cevap
Lüksemburg’da bende ikamet ediyorum ama Şu an turkiyedeyim. 4500 € orası için çok uçuk rakam değil aslında Türkiye için yüksek.
Ama lojmanda kalacağız demişsin kira+ faturalar+ internet bedavaya gelecek yani maaşınız 6500€ gibi bisey olacak diğer gelirler hariç!
luksemburga geliyorsanız 3 sene kalıp gitseniz bile evinizi arsanızı arabanızı biriktirdiğiniz para ile almanız mümkün.
dogru seçim yapmışsınız tebrikler 🤝
Evet rahat. Sen burada sürünüyorsun maaşınla bir şeyler alabilmek için.
Türkiye'de Zaman kaybettiğinize değmez hemen gidin
Tabi
Tabiki iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?