Fırsat Sorusu
?
Fırsat Nedir? Fırsat 15.1.2022 12:00:00 tarihinde sonlandı
25 TL AMAZON HEDİYE ÇEKİ!
Nasıl savcı olunur?

Selam 🖤 adaleti sağlamak istemen, işlenmiş suçlara hak ettikleri cezaları vermeyi düşünmen ve bu yolda ilerlemek istemek çok mükemmel bir şey 🖤 umarım başarılı olursun ve istediğin makama ulaşırsın diye umut ediyorum.
Savcı olmak istiyorsan, öncelikle hangi alanda savcı olacağını belirlemen gerekiyor. Bu yolda iki seçeneğin olacak bunlardan ilk olanı cumhuriyet savcısı bir diğeri danıştay savcısı hangisini olmak istiyorsan ona göre eğitim hayatında ilerleyebilirsin ama bazı temel şeyler var ki ikisi içinde değişmiyor.
Cumhuriyet savcısı olmak için: 5 yıllık "Hukuk Fakültesi" eğitimi alman gerekiyor.
Danıştay savcısı olmam için: Hukuk fakültesi yerine 4 yıllık "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi" eğitimi almanda yeterli oluyor.
Hangisinde görev almak istiyorsan ona göre kapsamlı bir araştırma yapman senin için lehine olacaktır. Zaten savcı olmak için kişisel olarak araştırmayı sevmen gerekiyor.
Hukuk fakültesini bitirmiş olmanız sizi maalesef ki hemen savcı yapmaya yetmiyor. Bunun için okuldan sonra bir sınava girmeniz gerekiyor. Hakimlik ve savcılık sınavı 2 katagoriden oluşuyor bunlar, genel kültür soruları ve savcılık ile alakalı alan denilen sorular oluyor, toplamda 100 soru içeriğine sahip olan sınavdan da 70 puan almanız bekleniyor.
Bu arada belki bununda faydası olur: 100 soru içinde 60 soru hukuk bilgisi 40 soru ise genel kültür soruları oluyor.
Sınavda istenilen 70 puanı aldıktan sonra da sizi hemen savcı yapmıyorlar. Sınavdan başarılı olduktan sonra girmeniz gereken mülakat bulunuyor. Bu mülakatı da olumlu bir şekilde sonuçlatabilirseniz sizi stajer savcı yapıyorlar, 2 yıl boyunca staj yaptıktan sonra da son kez bir sınava giriyorsunuz ve başarılı olursanız savcı olabiliyorsunuz🖤🤣
Hakimler ve savcılar kanununa uygun olmak🖤
Umarım hedeflerine ulaşırsın 🖤 yürümek istediğin yol biraz uzun😅🤣 ama keyifli bir yol olacağına eminim
Merhaba. Yüksek öğretim kurumları YKS denilen sınava hazırlık yapman gerekiyor. Kendine uygun tyt - ayt kitapları alıp çalışmalısın YKS denilen sınava. Normalde 4 yıllık bir hukuk bölümüydü Recep Tayyip Erdoğan 5 yıllığa çıkardı hukuk bölümünü. İşte YKS'ye hazırlanman gerekiyor. 125 bin sıralamalarda alırsan Hukuk Fakültesi'ni kazanırsınız.
Sonra 5 yıllık Hukuk Fakültesi'nden mezun olacaksın, sonra Adli Yargı sınavına girmen gerekiyor. Adli Yargı sınavında ise toplam 100 soru yer alır. Hukuki Alan bilgisi ve 40 soruluk da genel kültür soruları bulunur. Sınavdan başarılı olarak geçmek için en az 70 puan almaları gerekir.
Gerekli puan alındıktan sonra mülakat gerçekleşir. Ancak mülakatı da başarılı ile geçtikten sonra savcı adayı olursunuz. Daha sonra iki sene boyunca staj yapmanız gerekir. Yapılan stajın ilk yılında ise, savcı olup olmayacağına karar verilmesi gerekir. Sınavdan başarılı olarak geçmek için en az 70 puan almaları gerekmektedir. Gerekli puanın alınmasının ardından mülakat gerçekleşecek. Mülakatı da başarılı geçtikten sonra savcı adayı olursunuz.
Mülakattan geçerseniz staja başlanır. Staj bittikten sonra senin savcı olup olmadığına karar verilir. Ama gerçekten bu özgüven ve sabır isteyen bir meslek gerçekten istiyorsan mutlu olacaksanız neden olmasın ki. Sana baştan aşağıya kadar savcı nasıl olunur söyledim merak ettiğin başka sorular varsa yorumlara yazarsan konuşuruz.
Hukuk bölümünde okuyan insanlar. Adliye gibi yerler var gerçek adliye gibi uygulamalı dersler görür. Gerçekten seven insan giderse dersler normalde zor, ama o kişiye zor gelmez. #Moldovyapapatya
Cevap
101Cevap
Şimdi savcılık mesleğini yapabilmen için lisenin eşit ağırlık bölümüne girmen lazım. Matematik ve edebiyatın çok iyi olmalı. Hukuk için matematik neden önemli dersen matematik analitik düşünmeni, olaylar arasındaki örüntüleri bağlantıları görmeni ve muhakeme yapabilmeni sağlar. Edebiyat neden önemli? Edebiyat da kendini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilmeni sağlar. Hukuk terimlerinin hepsi Osmanlıcadır. Hukuk fakültesine girip bitirdikten sonra bir sınava giriyorsun. Ben de zamanında çok araştırdım bunu. Bu sınavın sorularını genelde Ankara Hukuk Fakültesi’nin hocaları hazırlıyormuş. Hala öyle mi bilmiyorum. Hatta Boğaziçi Hukuk ile Ankara Hukuk öğrencileri arasında bir üstünlük çekişmesi olurmuş. Bu savcılık, hakimlik sınavlarını Ankara Hukuk öğrencilerinin daha kolay geçebildiğini söylüyorlar. Yani öyle okumuştum. İyi bir savcı, hakim olmak istersen adresin Ankara Hukuk olmalı. Yani sen Ankara , İstanbul, İzmir hukuktan şaşma. Özellikle Ankara hukuk okursan güzel bağlantıların da olabilir ki bunlar bir hukukçu için çok önemlidir. Hukuk siyasetle hep iç içedir. Sen eğer haklıya hakkını verip haksıza da cezasını tam olarak vermek istiyorsan, adaleti sağlamak istiyorsan HAKİM olmalısın. Savcı değil. Neden dersen savcılar her zaman devleti destekler aslında destekledikleri devlet değildir hükümettir. Var olan hükümetin ideolojisine aykırı, düsturlarına aykırı bir iş yapamazlar. Eğer yapabilselerdi Fetö darbe yapamadan Cumhuriyet baş savcıları fetö’nün ve diğer cemaatlerin ensesine binmiş olurdu. Savcı olup da suçluya cezasını kolay kolay veremezsin. Bu ülkede terörist iki türlüdür. Benim partinin teröristi mi karşı partinin teröristi mi? Benim partinin cemaati mi karşı partinin cemaati mi? Hakim olursan yargı verirken elindeki yasaları uygulamakta savcıya göre daha özgür olabilirsin belki ama orada da hüküm verirken şahsi ideolojine göre ya da hükümette kim varsa onun ideolojisine partisine göre hüküm verirsin. Anayasa mahkemesi hakimi, yargıtay, sayıştay hakimi falan olsan işte o zaman suçluya suçunun cezasını verebilirsin ama burada da senin gerektiğinde konfor alanından çıkabilecek biri olman gerekiyor. O mevkiye gelesiye kadar yaşın 55-60 olacak. O yaşa kadar da hala idealist kalır mısın bilmem. En güzeli hukuk fakültesi bitirip, savcı/hakim olup sonradan istifa edip bir siyasi partiye girip halka kendini televizyonlarda anlatacaksın. Hukuki açıdan ülkedeki hukuksuzlukları anlatacaksın. Tıpkı ceza hukukçusu Prof. Ersan Şen gibi. Böyle böyle insanlara televizyonlarda sanki bir duruşma izliyormuş hissiyatı verip yasaları ve kimin bu suçları nasış işlediğini anlatıp başkanlığa adaylığını koyacaksın. Yemin olsun Prof. Ersan Şen dese ki ben başkanlığa adaylığımı koyuyorum dese ne Mansur Yavaş ne Ekrem İmamoğlu ne Meral Akşener ne Kemal Kılıçdaroğlu ne de Erdoğan elimin tersiyle iter Ersan Şen’e basarım oyumu. Bu ülkenin adaletsizliğini bir hukukçu düzeltebilir ama o hukukçu cemaatçi şucu bucu olmayacak. Atatürkçü, Türk milliyetçisi helal süt emmiş, kimseye eyvallahı olmayan çalışmalarıyla kendisini ispatlamış bir adam olacak. Boşuna ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR demiyorlar.
Savcı olmak için kendini strese sokma herkes şunu yap bunu yap torpil olsun yazmış sen kendini bilirsin hiçbişeye ihtiyacın yok savcı olmak istiyorsan zaten bu zeka ve yetenek sende vardır önemli olan vicdan merhamet ve adillik ilk kendine sorman gereken bunlar adalet hukuk kitaplarından önce kalpde olandır kendini herkesin yerine koymaktır sen kendini bir katilin veya maktülün yerine koyabilirmisin sebebi ne olursa olsun bir canı sebeblerin üstünde tutabilirmisin karşında saygılı diye onun katil olduğunun farkında olabilirmisin maktül şerefsizde olsa oda bir can ve cezası adalet verir diyebilirmisin ve kadına çocuğa uzanan elleri kesmek için karşına ne çıkarsa çıksın savaşıp mazlumların hakkını kendi hakkın gibi annenin kardeşinin çocuğunun hakkı gibi savunabilirmisin? Eğer yapabilirsen gerisi kolay sen mükemmel bir savcı olabilirsin okul işlerini sınavları başarabilirsin bunu ben hissediyorum inşallah adil bir savcı olursun ve bunları hatırlayıp ona göre adeleti sağlarsın iyi günler başarılar
Merhaba,
Gerçekten savcı olmak istediğinize emin misiniz bu mesleğin ağırlığını ve iş yükünü kaldırabilecek misiniz?
Bu meslekte ve her meslekte olduğu gibi televizyondaki dizilerdeki gibi bir meslek değildir savcılık mesleği.
Gelelim sorunuzun cevabına;
Bende mesleğim icabı bu sektörün içinde olan birisi olaraktan ve sayısız savcı ile tanışmış çalışmış birisi olup savcı olmak için öncelikle eşit ağırlıktan hukuk bölümünü kazanıp okumanız gerekmektedir.
Hukuk bölümünü bitirdikten sonra 6 ayı adliye 6 ayı hukuk bürosu olmak üzere 1 yıl avukatlık stajı yapmanız lazım (bu kısım avukatlık için geçerli)
Hukuk bölümü bitince adalet Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu hakim-savcılık sınavına girmeniz gerekecek bu sınavı kazanırsanız ve sıralamaya girerseniz mülakata davet edilirsiniz mülakatı da kazanıp başarılı olmanız durumunda 1 yılı adliye 1 yılı Adalet akademisi olmak üzere 2 yıl hakim ve savcılık stajı yapmanız gerekecek (ücret alıyorsunuz) stajı başarı ile tamamladıktan sonra aramanız yapılması için son zamanlarda külliye de olan hakim savcı atama kutasına katılıp görev yeriniz belirlenir.
Daha sonra atamanızın yapıldığı il veya ilçede görevinizi ifa edebilirsiniz. Cumhuriyet savcısı ünvanı iseDevletin her kademesinde olanlar yanlış yapabilirler. Hukuk dışına çıkabilirler. Onlara millet, devlet ve ikisini de kucaklayan cumhuriyet adına hesap soracak olan savcılardır. Onun içindir ki sadece savcılar için -cumhuriyet savcısı- denilmelidir.”Şeklinde Atatürk döneminde ortaya çıkmıştır. Başarılar dilerim
hukuk okuman gerekiyor ama hem kazanması meşagtli hemde okuması. ayrıca savcı olmak için sınavlarına hazırlanman lazım. öyle 70 alayım da epil 90 üstü alman gerekiyor ve mülakatı da var galiba. kısaca genel kültürün mevzuat bilgin yüksek olacak ve birazda mülakatta o savcı olur benden otoriter kişiliğini gösterirsen daha faydalı olur.
son olarakta umarım hayal ettiğin gibi savcı olursun ama bil ki önüne siyasiler ve paralı güçlü insanlar çıkacak. senin yanındaysa sadece kanun olacak. içinde doğruyu yapma adaleti sağlama ve mağduru savunup suçluya hak ettiğini verme isteği hep olsun. herkesin hakkıyla yapabileceği bir meslek değil. çünkü savcı olup gücü hissedince kötüye kullanmamak konu kendinde olsan adil olmak çok zor gelecek. inşallah Türkiyenin övünülen savcısı sen olursun. bu yolda sana başarılar dilerim...
Savcı olabilmek için kişinin Hukuk Fakültesinden mezun olması gerekir. Aynı zamanda bu kişinin fakülteden mezun olduktan sonra Adli Yargı sınavına girmesi gerekir. Adli Yargı sınavında ise toplam 100 soru yer alır. Hukuki Alan bilgisi ve 40 soruluk da genel kültür soruları bulunur. Sınavdan başarılı olarak geçmek için en az 70 puan almaları gerekir. Gerekli puan alındıktan sonra mülakat gerçekleşir. Ancak mülakatı da başarılı ile geçtikten sonra savcı adayı olursunuz. Daha sonra iki sene boyunca staj yapmanız gerekir. Yapılan stajın ilk yılında ise, savcı olup olmayacağına karar verilmesi gerekir. Stajın son senesinde ise staja bağlı olarak bir sınav düzenlenir. Sınavda da istenilen başarıya ulaşıldığında ise, savcı olunur.
Allah kalbine göre versin üstadım , fakat Türkçe matematik, edebiyat , coğrafya ve tarih derslerin üst düzey olmasi gerekir. Eğer gerçekten bu ise kendini adamışsan elinden tutan biri olmasi gerek mi fikrim yok sadece matematikle rakiplerine fark atıp on planda olmaksa gayen sistem matematikten geciyo. Sonra eşit ağırlık TM puanla hukuk kazanmak gerek. Kendi adaletin vicdanın ve yargı birimin gelişmişse kendi nezlinde belirli mülakatlar olması ve bu etaplardan geçmen gerekiyor mevzuatı kesinlikle unutma herseye hakimsen istediğin yolda kusursuz gitmeyi bekleme engeller çıkar önemli olan bunlari nasıl atlatacağın allah kolaylık versin sana
Önce hukuk fakültesinden mezun olman lazım. Sonra adli yargı sınavına girmen gerek. Sınavda 100 tane soru oluyor. 60 tane hukuki alan bilgisi ve 40 tane de genel kültür sorusu oluyor. En az 70 puan alman lazım bu sınavdan. Sonra mulakata gireceksin. Mulakatta başarılı olursan. SAVCI ADAYI olursun. Sonra 2 sene staj yapıcaksın. Stajın 1. yılında savcı olup olamayacağina karar veriliyor zaten. 2. Yani son senende de staja bağlı bir sınav olucaksın. Sonra sınavda başarılı olursan savcı olursun.
E tabi bazı şartlarda var:
1) T. C. vatandaşı olmak,
2) 35 yaşını doldurmamış olmak,
3) Hukuk Fakültesinden mezun olmak,
4) Askerliğin yapılması ya da ertelenmesi,
5) Kamu haklarından yasaklı olmamak,
6) Suç işlememiş olmak.
Ve çalışırken aşırı disiplinli olman lazım. Başarılar.
Öncelikle derslerine çok iyi çalış üniversite sınavından sözel bölümde en iyi puanı almaya çalış ardından güzel bir üniversitede Hukuk fakültesini kazan ve Hukuk oku, okulunu başarıyla tamamla. Daha sonrasında Ösym'nin açtığı savcılık sınavları var bunlara girip bunlardanda başarı ile geç. Daha sonrasında bu sınav bölümünüde atlattıktan sonra seni zorlu bir staj süreci beklemektedir. Bu zorlu staj süreci 2 sene sürmektedir. 1. senenin sonunda savcı olup olmayacağın belirlenir. 2. senenin sonunda da eğer stajını başarı ile tamamlayabilirsen, ataman gerçekleşiyor.
en doyurucu yorumu yapıyorum, hukuk fakültesini bitirdikten sonra koltuk altına yeni akit gazetesini, cüzdanına parti üyeliğini, şeyhe ikrarını verip gidiyorsun ve savcısın hayırlı olsun. KPSS, alan da ki bilgi birikim falan faso fiso. Akşama kadar avukat hakim ve savcılarla el ense atan biri olarak söylüyorum bunu.
Kimse kimseyi kandırmasın pls. Bende biliyorum sosyolojik terimler kasıp uzuuun uzun öğüt vermeyi.
Öncelikle üniversite sınavına sıkı çalışman ve hukuk bölümünü kazanman gerek, hukuk bittikten sonra adli ve idari yargı sınavı oluyor, ona girip mülakat a hak kazanman gerek, mülakatta alınacak sayının 3 katı aday çağırılır, yani 1000 alım olacaksa 3000 kişi çağırılır, sağlam bürokrat tanıdığın olmalı, mülakatta başarılı olursan bir süre eğitim e tabi tutuluyorsun, akademi eğitimi ve stajer savcı gibi, sonra hayırlı olsun
Hukuk bitirmeli ayni zamanda ak partiye kayıt olup cemaat evlerinde kalmalısın ve oralardan yüksek yerlerden torpil bulmalısın.
Yoksa hakimler ve savcılar sınavında defalarca birinci de olsan hakim ya da savcı olman imkansız.
Hayaldi gercek oldu...
Arap
Kürt
Partisi...
Hukuk fakültesinden sonra hakimlik savcılık sınavını kazanıp mülakatı da geçersen atanıyorsun. Mülakat harici kendi çabanla yapılır ama mülakatı geçmek istiyorsan cübbene cep ve düğme dikeceksin. Cumhuriyetin değil belli kişilerin savcısı olacaksın. Bu şekilde de ne kadar adil ve onurlu olunur orası da senin bileceğin iş.
Ea dan girip hukuk tercih edeceksin. İyi puan alacaksın. Iyi puanla bitireceksin. Soğukkanlı ve adaletli olman gerekiyor. Sezar ın hakkını Sezar a vereceksin sonuçta. Kpss de yüksek alacaksın. Etkileyici konusacaksın, hitabın iyi, zekan kıvrak olacak. Doğruları bulup böyle olur diyebilme kabiliyetin olacak. Başarılar.
Bir bilenin goruslerinden harici yanılmiyorsam 70 uzeri kpss puani aldiginda mulakata hak kazaniyoraun. Mulakatta da iyi bir sonuc alirsan stajer olarak gorevlenditiliyorsun ve 2 sene boyunca bir eğitimden geçiyorsun eğer basarili olursan ataman gerçekleşiyor.
Savcılıkta kpss yok yanlış biliyorsun
@pikrabutosll123 pardon adli yargı diyecektim. Teşekkurler. Aklım kpssde kalmıs 😅
4 senelik Hukuk eğitimi ardından 6 ay büro 6 ay baro stajlarını tamamlıyorsun ve avukatlık ruhsatını alıyorsun.
Ardından Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı'nda ilk 3 bine girmek gerekiyor. Çünkü 1000 kişilik alımda 3 bin aday mülakata çağırılıyor. Mülakatta ise :) olaylar olaylar...
Hukuk okuman lazım ve tüm kitapları ve kanunları yutman. Ben bir birey olarak ve ülkesini seven biri olarak sen ve senin gibi adaleti gerçek adaleti savunanların yanında yüreğimle dururum. Bu ülkede kpss birincisi işe alınmazken 50 puanla insanları işe alan bir zihniyet varsa işin çok zor kardeşim.
Öncelikle hukuk fakültesi, savcılık bölümünü kazanıp bitirmen gerek. Sonra da 4 yıl staj yapıp atama sınavlarını başarıyla geçip (torpilin de varsa) atanıp savcı olabilirsin. Ancak bu istek dizi izleyip oluşmuşsa hayalden ileri gitmeyecektir. Adalet için demişsin. Adaleti savcı değil hakim temin eder. Türkiye'de adalet aramak zaten bi hayal iken senin de bu hayalin bi parçası olmayı istemen ayrı bi trajik. Umarım dediğin gibi adil bi savcı olursun da Türkiye'yi kurtarırsın 😀
Savcı olabilmek için kişinin Hukuk Fakültesinden mezun olması gerekmektedir. Fakülteden mezun olduktan sonra Adli Yargı sınavına girmeliler. Adli Yargı sınavında 100 soru yer almaktadır. Hukuki Alan bilgisi ve 40 sorulukta genel kültür soruları yer almaktadır. Sınavdan başarılı olarak geçmek için en az 70 puan almaları gerekmektedir. Gerekli puanın alınmasının ardından mülakat gerçekleşecek. Mülakatı da başarılı geçtikten sonra savcı adayı olursunuz. Daha sonra iki sene sürecinde staj yapacaksınız. Yapılan stajın ilk senesinde savcı olup olmayacağına karar verilir. Stajın son senesinde ise staja bağlı bir sınav yapılır. Sınavda da istenilen başarıya ulaşılırsa savcı olunur.
önemli detay !! devletin resmi kayıtlarında sicilinin temiz olması ve hiçbir suç işlememiş olman şart.
Turşunuza limon suyu sıkmak gibi olacak ama 703 sayılı KHK' nin 136/à maddesine göre herhangi bir 4 yıllık lisans diploması olan bir kişi idari yargıç , savcı , avukat v. b olabiliyor buna mutakip bölümler ise şöyle belirtilmiştir (Fizik tedavi, veterinerlik, fransızca, iklim mühendisliği, ilahiyat, sümeroloji, tıp, mütercim tercümanlık) gibi en az 4 yıllık bölüm mezunlarının hukuk alanında önündeki yasal engel kaldırıldı. #Hükümdar
Hukuk fakültesini kazan, oku, bitir, mezun ol, hakim savcılık yazılı sınavına gir, sınavda o yıl ki alıma göre kişi belirleniyor geçersen mülakata hak kazanıyorsun, sonra mülakata gir, mülakatta hiçbir gerekçe göstermeden elenirsin ya da kazanırsın. Burada yapamayacağım birkaç yöntem var mülakatı kazanmak için onu da tanıdık bul öğren nasıl oluyormuş diye
Ha ayrıca o dizilerdeki gibi havalı falan da değil hiçbir şey memur gibi yıllar yılı o ilden bu ilçeye atanıp duracaksın sürekli görev yaptığın il değişecek hiçbir yere kök salamayacaksın, maaşın hep sabit olacak zengin olma hayalleri kurma yani bu meslekte
Merhaba,
Öncelikle verdiğin bu karardan dolayı seni tebrik ederim. Hayatta aslında bir şeyleri başarmak için öncelikle yapmamız gereken bir karar vermek ardından da o hedefe varmak için yapılması gerekenleri yapmaya başlamaktır. Sen işin önemli kısmını halletmişsin.
Şimdi yapman gerekenlere yavaş yavaş bakalım.
İlk olarak üniversite sınavına EA yani eşit ağırlık kısmından girmen gerekiyor. Yani matematik ve edebiyat yapacaksın. Hukuk bölümü en yüksek puanlarla alan bölümlerden biri olduğundan da güzel bir başarı sergilemelisin. Yani en kötü ilk 30 bine girebilmen gerekiyor. Daha sonra üniversiteni başarıyla bitiriyorsun ve hukuk mezunu olabiliyorsun yani avukatlık yapabiliyorsun.
Ama senin gibi savcı olmak isteyenler ayrıca bir sınava hazırlanmak zorunda. Bu sınav da hakimlik ve savcılık sınavıdır. Bu sınavda da normal KPSS gibi hem matematik ve tarih hem de kendi alanından yani hukuktan sorulara doğru cevaplar vererek iyi bir sıralama elde etmen gerekiyor.
Sonuç olarak, bu sınavlarda başarılı olabilirsen o çok istediğin savcılığa ulaşmış oluyorsun.
Şimdiden çıktığın bu yolda sana başarılar diliyorum.
en önemlisi hükümette yüksek konumda olan birinin torpili. aksi takdirde mümkün değil. diğer memurluklara benzemiyor.
@Dᴀʀᴋɴᴇss Aynen.. Gerisi masal 👍
Teşekkürler abi bende savcılık istiyordum iyi oldu bu görüş
Harika görüs yazmışsınız cok iyi anlatmıssıniz ama bu soruyu soran arkadaşin yaşını dikkate alarak cvp verin lütfen avukatlık savcılık hakimlik için belli yaş sınırları varmış onlarıda anlatırsanız cok iyi olur
35 yaş sınırı var ayrıca.
Hukuk 5 yıla çıkmış zaten ya
25 yaşım
@selman Gül abi dediğini anlamadım 35 yaş sınır derken
Hakimlik savcılık sinavina basvurmak için 35 yaşından küçük olmalisin.
@selman Gül He tm abi de bakarız ya ben derlerimden kalmadan geçmeye çalışıyorum inşallah geçeriz bi de üni var