Erkek arkadaşım 30 yaşında ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyor o yaştan sonra okunur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMerhaba sevgili öğrencim,
Dilersen sorunu senin için yanıtlayayım. 30 yaşından sonra bilgisayar mühendisliği okunur mu diye sormuşsun. Ben şu anda çalıştığım iş yerinde yaklaşık 50 yaşına merdiven dayamış matematik öğretmenlerinin bilgisayar okumayı düşündüklerini sana söyleyebilirim.
Çünkü bilgisayarda ciddi bir iş imkanı var, yazılım konusunda dünyada ciddi anlamda bir ihtiyaç söz konusu. Dolayısıyla bu alanda çalışan kişiler kesinlikle işsiz kalmıyorlar, mesleklerinde başarılı olma durumlarına göre ciddi anlamda yüksek ücretler alıyorlar.
Ve 30 yaş da çok büyük bir yaş sayılmaz. Kaldı ki insanların normal şartlar altında üniversite okudukları yaşlar da 20'li 30'lu yaşlar civarında; durumunu normal bir yaş kategorisinde değerlendirmek gerekir.
Sadece 4 sene hatta başarısına göre belki daha kısa sürede bu mesleğe sahip olması ve okurken de bu alanda işler yapması mümkün olan ciddi fırsatlarla dolu bir bölüm. Şayet bu imkanı değerlendirmezse keşke deme ihtimali de yüksek. Bu hayata bir kere geliyoruz. İstediğimiz şartları elde etmek ve keşke dememek için bazı şeyleri göze almalıyız.
Başarılar dilerim ☺️12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim cevabınız için ☺️
Erkek arkadaşıma aynen bu yazdığınızı ileteceğim
Şu an günümüzde hangi bölümü okursan oku ya işsiz kalıyorsun ya da asgari ücret alıyorsun diye ben böyle düşündüm
Ama haklısınız bilgisayar belki de global bir alan- +1 yıl
bilgisayar programci ciddi matematiksel beceri gerektiriyor oyle her heves edenin basara bileceyi bir is degil tipki resim her kes cizer amma gercek resim yapamaz her kes bide ingilizceyi ana dili gibi bilmesi gerekir ve saatlerce oturmasini kod yazmasini bilmesi gerekir. bu yazilimci isi hevesle falan olacak is degil beceri gerektiren bir meslek para var diye her ogrenmeye calisan bu isi programci ola bilmiyor tavsiye gibi dizayn islere yonelirse oda kolay oluyor
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 653 cevap paylaştı. Belli bir yaştan sonra okumak saçma geliyor bana. Geçtiğimiz yıl ortak dersimizin olduğu bir bölümde 45-50 yaşlarında bir kadın vardı. Bölümün hareketliliğine uyum sağlayacak bir yapısı da yoktu, boşu boşuna okuyordu yani. O yaşlardan sonra okumanın bir anlamı yokmuş gibi geliyor bana. Affedersiniz de yani bir ayağı çukurda ama hâlâ okumanın derdinde. Bu biraz gençlerin önüne geçmek gibi oluyor. Hepimiz biliyoruz ki her yıl yerleşemeyen bir sürü öğrenci var. Birileri keyfî olarak 2. veya 3. üniversitesini okuyacak diye insanlar yerleşemiyor. Bu yüzden bana kalırsa okumanın yaşı var.
01 Yorumla
Soran+1 yılBölüm ne
+1 yılOkumak boş iş diyen vizyonsuz birisi ile evleneceğini öğrenmesi lazım. Bunu yüzüne karşı da söyle lütfen. Soruna cevap vereyim belki google da search edip bu başlığa gelenler olursa diye; okumanın yaşı yok eğer sevgilinin yazılıma ilgisi varsa bu alanda ufak da olsa işler yapıyorsa kendisini geliştirmek ufkunu genişletmek için okumalı bence. Devam zorunluluğu olmayan bir üniversite kazanırsa daha rahat eder işine gücüne gider boş zamanlarda dersleri takip eder.
21 Yorumla
Soran+1 yılBu ülkede okuyunca ne oluyor?
Okumak boş değil belki ama asgari ücretle çalışmak dışında da bir işe yaramıyor
+1 yılneden okunmasın benim amcam dediğim ama amcam olmayan adam :d 50 yaşında ve üniversite okuyo ve bana diyo ki.. başkalarının yanında ezilip kalacağına bir diploma bütün kapılarını açsın bunu geç farkettim ama hala okuyorum diyo. bırak hayalini gerçekleştirsin
09 Yorumla
Soran+1 yılNe işe yarayacakmış o diploma
… mı sokacak- +1 yıl
o adam önceden dışarda çalışıyodu.. babasının zoruyla okumuş bi devlet dairesine girmiş ama diyo ki babamdan Allah razı olsun bizi bi işe soktu bir diploma hayatta neler değiştirdi derdi. sen kendini oynat ama o çocuğun hayalleri var belli, ee sende böyle olduğuna yan
Soran+1 yılNe yapacam ya
Ben iyiyim
Okul boş iş- +1 yıl
Siteye hayırlı uğurlu olsun benden daha cahili çıktı :d
Soran+1 yılAsgari ücretle iş buldum
Okuyunca da asgari ücret alınıyor
Niye okuyayım ki hem zaman hem maddi kayıp- +1 yıl
istediğini düşünebilirsin atananlar memur olanların hayatı kurtuluyo neden onlardan biri olmayasın?
Soran+1 yılLise mezunu olunca da KPSS var kazan memur ol
- +1 yıl
bunu sende yapabilirsin dedim zaten :d yapmayarak cahilliğini gösteren sensin :d
Soran+1 yılAmaaanbol iş ya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
86Cevap
+1 yılHer yaşta okunur. 30 yaş o kadar da geç değil. Hatta bir çok araştırma, ileri yaşta alınan eğitim daha verimli olduğunu söylüyor. Gençken hormonlar tavan, akıl 5 karış havada :)) ileri yaşta derse ders olarak girip kıymetini bilirsin.
24 Yorumla
Soran+1 yılOkuyup nr olacak u yaştan sonra
- +1 yıl
Aşağıdaki cevaplarını da okudum. Yanlış düşünüyorsun. Bakış açını değiştirmen lazım. Değiştirmeyip böyle dar bir vizyonla da yaşayabilirsin. Tercih senin :) sevgiler
Soran+1 yılİyğ de okuyunca da para kazanılmıyor ki
- +1 yıl
Şansın yükseliyor ama.. ayrıca okumayı sadece "okula gitmek" olarak görmüyorum. Önemli olan kendini yetiştirmek, okul bunun için sadece bir araç. Mesela ticareti okula giderek öğrenemezsin, ama bilgisayar yazılımı için bir eğitim alman lazım. Rahat bırak adamı istediğini yapsın. 30 yaş daha çok genç.
+1 yılNeden okunmasın
Yaşı Genç ve 30 60/65 olabilir kaldıki Çalışma Hayatınıda düşünürsek doğru yol.
İlerde daha fazla Para Kazanır kendini Üniversitede geliştirip farklı bölümlerde de okursa süper olur. Afferin06 Yorumla
Soran+1 yılOkuyup ne yapacak memlekette okuyanlar hep işsiz
- +1 yıl
Bilgisayar Mühendisliği aynı zamanda yurt dışı Biletiniz
- +1 yıl
Sen neden bukadar karşısın
Soran+1 yılAmaaan mühendis dünya üstünde toprak gibi ya
- +1 yıl
Cahil cahil konusuyorsun benim değerli vaktimi enerjimi çalma.
Dediğim dedik bir Bayansın anlaşılan Kafanı çok Duvara vurursun bu kafayla.
Soran+1 yılNe vuracağım ya
Düşünsene okuyunca hiç bir şey değişmeyecek
Tamam diploma olacak ama ülkede okuyan da asgari ücret alıyor okumayan da o okuyup ne yapacak adam
Saglam bir Temel olması ve çok çok çalışması lazım bilgisayar mühendisliği aşırı zor , sevgilim de bu sektör de oradan biliyorum ama geç değil yani okumanin yaşı yok
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladımm
Bunun cevabını neden arıyorsun? Okunmaz deyince adamı bırakıcak mısın? Kadınların neye göre seçim yaptıklarına en büyük örnek olabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yıl@CutyMuty 👌🏻👌🏻👌🏻
+1 yılÜstüne cübbe kafasına kep takıp, elinde rulo kırmızı kurdele ile bağlanmış diplomalı fotoğraf çektirmek istiyorsa okusun tabi. Mutlu olur en azından..
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Okunur ✌🏼 Bende hala okuyorum demekki oluyormuş 🙂
01 Yorumla
Soran+1 yılBölüm?
70 yaşinda doktor olan kadın vardi
istersen geç degil03 Yorumla
Soran+1 yılNe yapacak o yaştan sonra mezarda mı yapacak mesleğini
Soran+1 yılOkuyunca iş vermiyorlar ki eline
+1 yılOkunmaz diye bir kural mi var. Hayatin akışı her insan için farklı zamanlarda zirve yapar
06 Yorumla
Soran+1 yılOkuyup ne yapacak
- +1 yıl
Söylediğinden anladığım kadarıyla maddi olarak ya da iş sıkıntısı olarak bı sorunu yok. Ama insanlar sadece bu sebeple okumuyor
Soran+1 yılHayır ne okursa okusun zaten işler hep asgari ücret
- +1 yıl
Ee sende evlenmeyi dusunuyosan evlenme o zaman. Nasılsa çoğu aldatiyo , çoğu geri boşanıyor vs vs 🤷
Soran+1 yılAlakası yok
- +1 yıl
He canm hee.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılValla psikoloji okumak gibi bir hayalim vardı hala istiyorum ama imkansız
03 Yorumla
Soran+1 yılNiye
- +1 yıl
İleri düzey unipolar depresyon hastasıyım
Soran+1 yılO ne
Okumaya okunurda mezun olduktan sonra yasi büyük ve tecrübesiz birisi olacagi icin is bulma sansi cok az.
00 Yorumlaadamın parası varsa okur 35 yaşında iyi bir mühendis olacak 30 yıl o işi yapacak belkide? bence çok da geç değil
00 Yorumla
+1 yılİsteyen 70 yaşında bile okur. Yeter ki inancın ve isteğin olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılOkuyunca nr olacak
40 yaşında 3. üniverstesini okuyan sınıf arkadaşım vardı benim 😂
017 Yorumla
Soran+1 yılBölüm
Soran+1 yılGüzel
Soran+1 yılOkusun nasıl destek olayım
Elinden tutup okula mı götüreceğim
Soran+1 yılValla brn dobrayım okumak bu ülkede zaman kaybı ve masraf ama kendi bilir
Soran+1 yılEvet ama bi işe yaramadı
Soran+1 yılEvet asgari ücrete sabah 9 akşam 19
Senelik izin şu bu yok
Yol yemekte yok
Soran+1 yılValla iş aramayı bıraktım ben artık
Aşağı yukarı her iş böyle
Devamke o yüzden
Soran+1 yılNerdeeee o bizden de fakirdi
Soran+1 yılSalla
+1 yılOkumanın yaşı yoktur, hayat biter ama öğrenmek bitmez.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden karşısınız bu kadar? Okuyabilir yaşla ne alakası var, geleceğini kurmak zorunda bir şekilde.
21 Yorumla
Soran+1 yılOkuyunca da asgari ücret alınıyor
+1 yılYani kendisine bağlı. Yaşı yok bu işin, 60-70'inde mezun olanlar var.
00 Yorumlazor isi muhendislik dizayn okusun sebeke isleri ile alakali seyler okusun
00 YorumlaOkunur okunmasina da okuycak kafasi var mı tuturmasi zor
İnsanlar gece gunduz calisiyor00 Yorumla
+1 yılEğer istiyorsa ve yapacağına inancı da varsa neden olmasın. Destek olmak en iyisi.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 536 cevap paylaştı. Bi kız arkadaş 33 yaşında üniversiteye başlayıp bitirdi okunduktan sonra okunur
03 Yorumla
Soran+1 yılNe oldu sonra
Soran+1 yılGereksiz boşuna okumuş
Eğitimin yaşı olmaz hiç bir zaman hedefi var kaybetmesin
00 Yorumla
+1 yılBizim universitede 40-50 yaş arası insanlar var , evet okunur.
00 Yorumla
+1 yılNeden okunmasin bende meslegim elimde calisirken okumustum
00 Yorumla
+1 yılbilgisayar mühendisliği okunmaz çok iyi bir altyapısı yoksa.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu yeni olisan bir düşünce ise hevesten ibaretse zor ama cidden istiyorsa ve başarabileceğine inanıyorsa niye olmasın?
01 Yorumla
Soran+1 yılOkuyunca ne olacak
Maddi geliri yüsek diye okumak istiyorsa, boşa vakit kaybetmiş olur.
Sektörde yaşıtları manager, lead pozisyonlarda çalışıyor. Mezun olduğunda iş bulabilmesi çok büyük problem olacak. İş verenler 30 yaşını geçmemiş kişileri tercih ediyorlar çünkü.03 Yorumla
Soran+1 yılKendi işini kıracakmış
Soran+1 yılBence de
+1 yılNeden okunmasin bak Bende düşünüyorum lise 1 terkim belki geç olcak ama güç olmasın
00 YorumlaOkunur tabii. 33 yaşında karar verip pilot olan arkadaşım var. Hiç bir zaman geç değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence sen o çocukdan uzak dur en azindan kişisel gelişimine engel olmassin okunmazmi tabiki okunur
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa memleket şizofren manyak dolu sen okuduysan yorumu kaldiricam tutar biri anasini babasini oldurmek ister sonra öbur tarafda azrailden asist var diyip bosuna puan almayalim hdhdhhs
Cevap sahibi+1 yılYanlis yere yazdim ya kanallar karişti
"Okumanın yaşı yoktur" cümlesine inanmıyorum şahsen. Bence okumanın yeri da vardır zamanı da gerçi şu an türkiyede olması yaşı farketmeksizin okumasının kuvvetle muhtemel boşa çıkacağının bir spoilerıdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlmanyada yaşıyorum okuyorum sınıfımızda 62 yaşında bi amca 58 yaşında bi teyze Var okuyor
01 Yorumla
Soran+1 yılNe oluyor
+1 yılBilişim sektöründe iş yapmak için diplomaya gerek yok.. Bunu bir yazılımcı olarak rahatlıkla söyleyebilirim..
13 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar kazanıyorsun
- +1 yıl
Freelance çalışıyorum ve dönem dönem değişiyor ancak piyasada alacağım maaştan daha fazla kazanıyorum..
- +1 yıl
bionluk da dilencilik yapmaktan başka ne yapıyorsun?
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkunur tabikii okumanın yaşı yok elinizde varsa okuyunuz efendimm okuyunuzz
00 YorumlaValla ben 25 yaşındayım bu sene uniye başladım ben diyordum büyüğüm ben küçükmüşüm meğerse sınıfta benden kaç yaş büyük kişiler var
07 Yorumla
Soran+1 yılBölüm
Soran+1 yılBitince ne olacak
Soran+1 yılNe işi
Eğer bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi yoksa ve maddi açıdan bir kaygısı yoksa evet okunabilir.
00 Yorumla
+1 yılBence olmaz insanlar her yaşta okuyabilir, ister 30 olsun ister 60 kendi ıkuma zamanında durumu yoktur belkide o yüzden ben okunur diyorum.
00 Yorumla
+1 yılElbette yaşı yok ki bunun mesela ben 2 üniversite bitirdim. Aöften 3. cüyü okuyorum :)
010 Yorumla
Soran+1 yılBölüm
- +1 yıl
Kamu
Soran+1 yılDiğer bölümler
- +1 yıl
Tarih ve adalet
Soran+1 yılNe iş yapıyorsun
- +1 yıl
Bir şirkette bilgisayar işindeyim diyebilirim ayrıca bir de pastanem var orası da aile yeri ama ben de bakarım boş zamanlarımda
Soran+1 yılKaç para maaş
- +1 yıl
toplam net cebime giren 11 e yakın oluyor her ay.
Soran+1 yılBereket versin
- +1 yıl
Çok incesiniz teşekkür ederim.
+1 yılOkunur bırak okusun karışmayın şu erkek arkadaşlarınıza
10 Yorumla
+1 yılHer yaşta okuyabilirsin tatlım azimini takdir ettim
00 YorumlaBu uygulamada yeni sorular sormak içi level nasıl atalyabilirim?
00 YorumlaOkunur tabiki gerçekten istiyorsa başarılıda olucaktır
00 Yorumla
+1 yılİstedikten sonra neden olmasın? En iyisi bile olunur.
00 Yorumla
+1 yılbir insan isterse herşeyi yapar yeterki istesin kendine güvensin mühendislik de neymiş
00 Yorumla
+1 yılOkumanın yaşı yok ama o işte kariyer yapmak için geç kalınmış bi taş
00 Yorumla
+1 yılEvet okunur artıları olduğu gibi eksileri de vardır ama artıları daha çoktur
00 Yorumla
+1 yılokunmaz ortama girip karı kız kesecek
11 Yorumla
Soran+1 yılS…. kerim onu ben
+1 yılOkunur neden okunmasın?
04 Yorumla
Soran+1 yılOkuyup ne yapaca
- +1 yıl
Kendisini geliştirecek okuduğun alan üstüne iş yapacaktır
Soran+1 yılHangi bölümde para var kş
- +1 yıl
Okuduğu alanla ilgili kendi işini yapacaktır belki
+1 yılRahat bırak çocuğu. .
04 Yorumla
- +1 yıl
Adam olur
- +1 yıl
Kıtlık var biliyorsunuz
Adam gibi adama
Soran+1 yılOkumakla adam olunsaydı memlekette herkes adam olurdu
+1 yılBırak okusun hayallerini çalma ☺️
01 Yorumla
Soran+1 yılNe çalacağım ya
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılaynı zamanda çalışması gerekiyor okur
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışacak
+1 yılOkunur da 30’dan sonra okul çekilmez be
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen
Hâlâ bunları soruyor musunuz ya
04 Yorumla
Soran+1 yılNiye sormayalım
+1 yılokumanın yaşı yok babam 56 yaşına kadar okumuştu
09 Yorumla
Soran+1 yılNe oldu sonra
- +1 yıl
maaşına zam geldi bilgi dağarcığı arttı hem kendi rahat etti hem ailesi
Soran+1 yılNe mesleği
- +1 yıl
memur ki şu dönemde artan fiyatlarla memur maaşı bile yetmez biliyorsun
Soran+1 yılBence şu an çalışmamak daha karlı
- +1 yıl
evi nasıl geçindireceksinz
Soran+1 yılNe bilme
- +1 yıl
hele bu dönemde çalışmadan hiç bir şey olmaz bırak adamı da okusun
Soran+1 yılTamam
Elbette okunur ama üniversitede değil.
00 Yorumla
+1 yılOlmaz bence çok çok zor olur
00 Yorumla
+1 yılOkunur neden okunmasın
00 YorumlaOkumanın yaşı olmaz 👍
00 YorumlaAzimle devam ederse olur tabi neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılokunur tabiki niye okunmasın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 359 cevap paylaştı.
+1 yılEvet okumak isterse okusun destek ol
00 Yorumla - Devamını Gör (85)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım