Evet TSK sanırım bir kaç sene önce bir alım yaptı ama bir ihtiyaç var mı şu anda bilemiyorum. Önceden bilmek de pek mümkün değil gibi eğer silahlı kuvvetlerde tanıdığın yoksa. Sivil pilot olarak devam etmeyi neden istemiyorsun, maaşlar daha yüksek :)
011 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız maaşlar daha yüksek, ama kafamda hep bir f16 ile uçmak hayalide var. Keşke askeri ve sivil pilot aynı anda olunabilse. :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Peki askeri havacılıktan sivil havacılığa gelen pilotlar daha avantajlımı oluyor sivilde? Kaptan pilot koltuğuna ne kadar sürede oturuyorlar?
- +1 yıl
Daha avantajlı olduklarını zannetmiyorum çünkü tahminen 40 yaşında emekli olduğunu düşünürsek 2-3 bin saat deneyimle emekli oluyorlar. 30 yaşında first officer olmuş bi pilot bile 10 sene içinde hem kaptan olmuş olur hem de en az 7-8 bin saat o uçak tipinde tecrübe edinmiş olur. şirketler askeriye çıkışlı pilotlarda kaptanlık için kaç saat o tipte tecrübe istiyor açıkçası tam bilmiyorum. ama siviller için en az 4000-4500 saat isteniyor.
Soran+1 yılSiz pilot musunuz?
Soran+1 yılPeki sizce pilotaj için estü mü thk üniversitesi mi? Ve neden?
- +1 yıl
maalesef ikisi hakkında da bilgim yok. ben yetiştirilmek üzere alım ilanlarına başvurup şirketim aracılığıyla özel bir kurumda pilotaj eğitimi aldım. ama bu işlerde bildiğim en önemli şey uçuş eğitimlerinin çok masraflı olduğu ve bu eğitimi verecek kurumun uçağın bakımlarını ve giderlerinin altından kalkabilecek bir finansal yapıda olup olmadığına bakmak. yakın zamanda ekonomik anlamda zorluk yaşayıp, kepenk kapatıp bir çok öğrenciyi mağdur eden kurumlar vardı.
Soran+1 yılTamamdır çok teşekkür ederim. Bana önerebileceğiz bir şey var mı pilotaj okurken?
- +1 yıl
Çok çalışmak gerekiyor buna hazır ol diyebilirim :) Öyle üstün bir yetenek veya zeka isteyen bir iş değil. Teorik kısım nispeten daha kolay, uçuş safhasında da işin %90'ı yerde yaptığın hazırlıkta bitiyor. Yapılacak uçuşa yerde iyi hazırlanınca havada rahat ediliyor. Bunun dışında bol şans ve sabır diliyorum :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim kaptanım 🤛🏽
En İyi Cevaplar
ZES kapsamında emekli olan askeri pilotları geri çağırdılar. Dışarıdan pilot alınmadı.
HvKK pilot/sandalye oranı darbeden önce 1,8'di. Darbede 1'in altına düştü. Onun için ZES sürecini devreye soktular.
Gelenler de uçmaktan daha ziyade generallik almak içindi.
Gelelim soruya...
Sivil pilotaj eğitimi ile İzmir Çiğli'de 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığındaki askerî pilotaj eğitimi asla aynı değil.
Size zor demiyorum, imkansız da demiyorum. İmkansız ötesi...018 Yorumla
Soran+1 yılPeki sizce askeri havacılık mı sivil havacılık mı?
Soran+1 yılİkisi arasında gelip giden biri olarak beni böyle düşünerek çok mutlu ettiniz. Neden böyle düşünüyorsunuz?
Soran+1 yılAtatürk’ün istikbal göklerdedir sözü sivil pilotlar içinde geçerli midir peki? İlla askeri pilot olmak mı lazım Atatürk’ün askeri olmak için?
- +1 yıl
İstikbal göklerde derken, eliyle gösterdiği askeri uçak değildi. Yanında da Sabiha Gökçen vardı ve savaş dönemin ve dünya hava harp tarihinin ilk savaş ve askeri kadın pilotuydu ama o dönemde sivil olmuştu. Sivil havacılık herşeyiyle çok iyi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en bilinen sözü, vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır, diyor. Asker ol demiyor.
Soran+1 yılUmarım sivil havacılık gelecekte askeri havacılık gibi daha fazla göz önünde olur çünkü bildiğiniz üzere birçok asker pilot sivil pilotları küçük görmekte.
Soran+1 yılYanlış düşünüyormuşum teşekkür ederim bilgilendirme için 🙏
Soran+1 yılBinbaşı pilotlar var ama
- +1 yıl
Yüzbaşılıkta KARSU (kurmaylık) için hazırlık yaparlar. Baktı olmuyor, sivil havacılık için sınavlara hazırlanırlar. Binbaşı da var, yarbay da, albay da var. Mesele sivil havacılığa geçiş. Bilin ki, pilot albay olmuş, kurmay değil veya sivil havacılığa geçememiş bir pilotsa "bir baltaya sap olamamış" HvKK'da kalmış biridir.
Soran+1 yılPeki neden ilk başta sivil havacılığa girmiyorlar
Soran+1 yılDoğru
Soran+1 yılDeğerli bilgileriniz için teşekkür ederim 🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
+1 yılGenelde TSK dan sivil havacılığa geçiş vardır ama diğer türlü olmuyor çünkü asker kökenli değilsin
09 Yorumla
Soran+1 yılHiç bir yolu yok mu
- +1 yıl
Havacılık sektörünün içinden biri olarak diyorum ki baska bir yolu yok. Sivil havacılık hedefini gerçekleştirme calıs daha gercekci hedeflerin olsun.
Soran+1 yılTSK bir aralar sivil pilot alımı yapıyordu yetiştirmek üzere. Darbe girişiminden sonra atılan asker pilotların açığını kapatmak için. O hala geçerli mi bir bilgin varsa?
- +1 yıl
Pilot her yerde pilottur nasıl bir yetiştirme anlamadım :D Askeri ikmal ve kargo uçaklarını kullanan pilotlar subay oluyor yani dengi yüzbaşı ya da binbaşı. Benim hocam binbaşı bir pilottu aynı zamanda sivil pilotluk mesleğini icraa ediyordu. MSB üniversitesine girip hava harp okulu girme şansın var mı?
Soran+1 yılMilli savunma üniversitesine girmem için ayt tyt hazırlanmam lazım. Ama ben a level öğrencisiyim. Aileme ben ayt tytye geçmek istiyorum diyemiyorum çünkü a level sınavlarına para yatırdılar.
- +1 yıl
Dediğim gibi sivil havacılık daha gerçekci bir hedef olur.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
rica ederim şansın açık olsun
+1 yılHava harp okulu gerekir diye biliyorum
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 734 cevap paylaştı. Tam tersini yapsan daha kolay oluyor heralde
01 Yorumla
Soran+1 yılHava harp okuluna girmek için ayt tyt yapmam lazım ama ben a level öğrencisiyim
+1 yılArastir olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılNasil
Geçilir
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl?
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım