İki yıllık elektrik mezunuyum. Yurt dışından iş teklifleri aldım ama değerlendiremedim o yüzden de pek bir faydasını göremedim diyebilirim. Mesleki olarak kendini yetiştirirsen iş başvurularında her zaman ilk terch olursun. Yani işveren işe alırken iyi bir usta mı, gelişime açık bir tekniker mi ikileminde ikinciyi tercih eder genellikle. Benim dönemimde meslek liselerinden direkt geçiş hakkı vardı, şimdi nasıl bilmiyorum. Bu hak yüzünden ortalık sebil gibi tekniker kaynıyor. Bir çoğu da çıraklık eğitim seviyesinde o yüzden genellikle yaptığın işler aldığın eğitimin karşılığı olmuyor. Yani kendi mesleğim açısından söylersem genellikle inşaatta çalışırsın, kısmetliysen, AutoCAD bilgin de varsa teknik ressam falan olursun. Yani öyle aman aman bir fayda bekleme yurt içindeki işler için. Yurt dışında çalışmayı düşünürsen aynı şeyleri söyleyemeyeceğim oralardaki imkanlar daha farklı. Eğer yurt dışında çalışma konusunda hevesliysen Mekatronik geleceğin mesleği. Ama tabi ülkemizdeki Mekatronik eğitimi çok çok çok yetersiz düeyde onu da söyleyeyim.
011 Yorumla- +1 yıl
yur dışına gitme gibi bir lüksüm yok herşeyim burada şimdi ben düz lektrik değil daha farklı bölümler düşünüyorum şunlar mesela
biyomedikal
elektornik haberleşme
mekatronik (tükiyede iyi değil galiba )
otomotiv
kontrol ve otomasyon gibi bölümler istiyorum ne tavsiye ediersiniz? - +1 yıl
ordamsıınız?
- +1 yıl
Benim tavsiyemi istersen, AutoCad gibi konularda kendini geliştirebileceksen elektrik tercih et derim. Kontrol ve otomasyon (benim okuduğum zamanlarda plc gibi konuları kapsıyordu şimdi nasıl bilmiyorum) güzel bölüm, yazılım konusunda da kendini geliştirirsen ciddi ekmek var bu işte. Elektronik Haberleşme fena değil. Biyomedikal ve Otomotiv hakkında hiç bir fikrim yok. Mekatronik, dediğim gibi geleceğin mesleği. Ama tabi eğitim konusunda sıfır olarak mezun olacağın için kendini piyasada geliştirmen gerekecek, ama şu an bu konularda ciddi çalışma yapan hiç firma duymadım ben. Riskli yatırım yani olmayacak diye bir şey yok.
- +1 yıl
autocad bu sene yaptıkta pek takmadım ben ya dersi :( aklımda biyomedikal ve elektornik haberleşme bide mesela bu elektrikte kablolarla birşeyler yapıyorlar onları ben sevmiyorum çok kablolo olmayan bölüm varmıdır acaba :d
- +1 yıl
Ohoo kablonun çok olmasını dert ediyorsan o listeden Otomasyon Elektronik haberleşme ve Mekatronik bölümlerini de kaldır. AutoCAD dersini taksan iyi edersin. Hangi teknik bölümü okursan oku mutlaka ihtiyaç duyacaksın çünkü. Okulda değil okuldan sonrası için bu söylediğim. Bir de bu kablo yığınından korkmayın yahu. İşin içine girince, dışarıdan karmakarışık görünen şeylerin aslında çok basit olduğunu görürsünüz.
- +1 yıl
abi ben çizim işleri elektronikte çizim işler ivarya ISIS prgramı felan onları seviyorum :D kablo soymaktan nefret ediyorum ama bir makinede olabir düğmeye basıp onu yapan şeyler :D autocad ile uğraşayım artık o zaman elektronik seviyorum yani elektroik değil ama bir şeyi bir yere takmakta olur ama kablo soymakla uğraşmak çok kötü :D
- +1 yıl
ne yapcaz abi :D
- +1 yıl
Kablo soymak bu işin fıtratında var. :P
Elektronikle uğraşacağın bölümlere yoğunlaş o zaman, sen zaten az çok belirlemişsin kafanda başkalarının fikirlerine veya hayallerine göre çok fazla şekillendirme kendini hangi konuda iyi hissediyorsan ona yönel. Benim tavsiyem bu kadar. :D
Başarılar diliyorum şimdiden. - +1 yıl
tama sağolun 1 biyomedikal 2) elektornik haberleşme 3) mekatornik olsun o zaman? otomasyon iyi değil gibi :D
- +1 yıl
tamam mühndislerle konuşcam :)
2 yillik ucak teknolojisi okudum ve ilk basvurdugum sirkete girdim. Kendini gelistirmekle alakali. Eger iyi biriysen rahatlikla is bulabilirsin. Firma sectim bile diyebilirim hatta. Her sey sende bitiyor kisacasi. 2 yillik okulu 4 yilda bitirmezsin insallah :)
111 Yorumla- +1 yıl
biyomedikal
elektornik haberleşme
mekatronik
sence hangisi? - +1 yıl
geçiş hakkı varda üniversteleri çok az bide hep Anadolu lise veya teknik lise arıyorlar düz endsütri yok malsef :( mekatronik mi kimse tavsiye etmiyor biyomedikal oku diyor ama :/
- +1 yıl
Programcilik ve ing konusunda kendini gelistirebilirsen onun cok acik mekatronikte. Aselsan da calisan bir tanidigim vardi. Ama adam programlamada asmisti yani. Kendini gelistirebilirsen her bolum iyidir, ugrasip gelismekten zevk alacagin bir bolum sec. Sansin varsa ucagi da zorla derim
- +1 yıl
aklımda biyomedikal ve elektornik haberleşme var ama :/
- +1 yıl
Kanka sana soru sorucam da bölüm hakkında sana nereden ulaşabilirim
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 yıllık bölüm okusan çok büyük ihtimal issiz kalirsin yani 2 yillik üniversite sayilmiyor cunku.. liseden farki yok gibi. tecrubeye onem veriyorsan liseden sonra 2 yillik okuma tecrübe kazan inan ayni sey.. 4 yilliklar tecrubesiz olsa bile 2-0 önde başlıyor. onlerine gecmek icin üstün çabaya ihtiyacin var. fazladan dil ogrenmen lazim ama zaten herkes biliyor bir kac dil isin zor
012 Yorumla- +1 yıl
DGS ile tamamlarım olmazsa açıktan kapatırım :) 2 yıl okuyup çalışmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılaçıktan yapma normal tamamla değeri kalmiyor
- +1 yıl
tamam o zaman DGS ile olmazsa 2 yıllık çlaışcam kendim i gelişitrcem
Cevap sahibi+1 yılzor islerr kolay gelsin:)
- +1 yıl
teşekkürelr :)
Cevap sahibi+1 yılokulda yatip bir arpa boyu yol alamazssan zaten okuldan mevzun olamiyorsun:)
- +1 yıl
birşeyler yapcaz :D
- +1 yıl
hangi bölüm?
Cevap sahibi+1 yılsen söyluyorsun bitirememisler zar zor bitirmisler ama yinede okuyosun goruyosun 2 yilliktan göremiyorsun geri kalanini.. ve 4 yilligi kalmadan basarili bir sekilde bitirirsen duzgun okursan tum kapilar acilir
- +1 yıl
Bence bolum ve okul daha onemli. Orta sinif bir uni de 4 yillik okumak yerine iyi bir uni de 2 yilligi tercih ederim. Cunku o uni lerin yazdigi cv lerin cope atildigini ilk elden biliyorum. Karabuk uni de muh yerine iu de 2 yillik okudum ben mesela. Kitap acmadan aile zorlamasiyla girmistim sinava orasi geldi. Aklimda iu vardi zaten onu yazdim, kazandim ve su an memnunum da. Balikesir uni muh ten mezun kuzenim torpille kendini bir yere zor atinca sen en iyisini yapmissin aslinda dedi. Sektor cok dar olmasina ragmen sirket sectim diyebilirim. İlk basvuruma da girdim rahatlikla simdi calisiyorum. Belli bir tecrubeden sonra yurt disinda bir firmaya gecmek var aklimda. Ama kendimi gelistirmeyi bir an bile birakmadim. Su an yuksek lisansa hazirlaniyorum, iyi bir ise girdim ne de olsa demiyorum yani. Onemli olan da kendini yetistirnek, bunu becerince tum kapilar aciliyor aslinda
Gizli Üye(30-35)+1 yılkimse saçmalamasn 2 yıl okuyan birinin 3 yıl iş tecrübesi olsun. lisasn bitiren adamın önüne geçer. gittiğim bütün görüşmelerde bunu yansıtıyor adam bana diyorki tamam okudun lisans ama bana faydan ne onu söyle diyor !!! bana tecrübeli adam lazm diyor ! 2 yıl okuu yeter. memur olmak istiosan 4 yıl okurusn !
14 Yorumla- +1 yıl
4 e tamamlarız zaten olmadı çalışırız aklımda biyomedikal elektornik haberleşme ve mekatronik bölmüleri var ama :/
Cevap sahibi+1 yılelektronik te iyi para olmaz sanmıyorum. heryer elektronik okuyan dolu
- +1 yıl
elektornik değil elektornik haberleşme :)
- +1 yıl
iyi değil yaini e. h?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Sorduğun soruyu güncelle önce hangi bölümler olduğunu yaz bu sekilde kimse dikkate almaz bu soruyu kardeşim bu ne boyle inan yardimci olmak isteyen sorunun ayrıntısı olmadigindan cevap vermeyecektir haliyle
012 Yorumla- +1 yıl
teknik bölümler mesela biyomedikal, eletronik haberleşme, mekatronik bunlar?
- +1 yıl
şimdi ben 2 yıllık sınavsız geçiş yapcam bu 3 bölümden birini seçicem ne yapabilriim?
- +1 yıl
öğreneceğim site gibi birşeyler yok mu?
- +1 yıl
siz lisede elektrik mezunumusunz?
- +1 yıl
şimdi ne yaprısınız?
- +1 yıl
eskiden sevmezdim şimdi hoşuma gidiyor :/
- +1 yıl
inş :)
şöyle düşün.. bir iş kurdun ve iki kişi başvurdu çalişmak üzere biri 2 yillik okumuş diğeri ise 4 yillik hangisini seçersin.
02 Yorumla- +1 yıl
tecrübeyi seçerim
- +1 yıl
ne yapcaz :D
+1 yılhangi bölüm olursa olsun..
mantıken öyle bir bölüm varsa demekki iş alanı var.
senin kendini yetiştirmene, işini takip etmene gerekeni yapmana bakıyor iş.
yani mühendis olan birisi kapısına ben mühendisim ilanını asmıyor. gidip iş arıyor.06 Yorumla- +1 yıl
ben teknikerlik düşşünüyorumda teknik bölümler ile ilgili birşeyler biliyorsanız yazıyım yorum atın?
- +1 yıl
malesef bilmiyorum.
teknik elemanın özellikle yurtdışında ciddi iş imkanları olduğunu biliyorum. - +1 yıl
nasıl bulcaz gavurların yanında iş :D
- +1 yıl
türkiyede zor ayani :/
- +1 yıl
araştır istersen.
hangi bölümden mezunsan. - +1 yıl
araştrımda tam bulamadım :/
2 yıllık teknik bölüm oku, kpss ile alım olanlardan. Sonra bir devlet kurumuna tekniker olarak atan, açıktan 4 yıla tamamla mühendis ol
07 Yorumla- +1 yıl
kpss kazanamam ben kafa yok bende :D
- +1 yıl
ana torpi ve giren sayısı çok :D
- +1 yıl
mat hiç yapamıyorum :D
- +1 yıl
2 yıl okuyp 1.5 le başlayım yükseliyormuş zaten herhalde :/
+1 yıl2 yıllık okudum
dgs ile dört yıllıga geçiş yaptım bitiremedim
aöf den 4 yıllık bitirdim.
2 yıllık meslek sahibi yapar seni oku derim.03 Yorumla- +1 yıl
iş buşabilirmiyunuz?
- +1 yıl
Türkiye nin en büyük sorunu kalifiye eleman sıkıntısı işini düzgün yapana iş çok
- +1 yıl
peki ben şu bölümleri okumak isitoyrum hangierini tavsiye ediyorsunuz?
-biyomedikal, elektornik haberleşşme, mekatornik hangisi?
Staj yapacagin yer guzel olsun ismi olan bir yer olsun belki orada kalirsin hem referans olur
02 Yorumla- +1 yıl
türk Telekom?
- +1 yıl
iyi değilmi?
benim arkadaşım buldum makina teknikeri 967 tl alıyorr
012 Yorumla- +1 yıl
onları düşünmüyorum
biyomedikal
elektornik haberleşme
mekatronik
otomotiv
kontrol ve otomasyon - +1 yıl