Ailen şimdiden üstünden geçinmeye başlamış. Çalışıp seni okutacaklarına, çalışıp onlara bakıyorsun. Tamam annen baban elbette onlara bakacaksın ama üzerinden geçinmelerini hiç hoş bulmadım. Oku. Seni ancak diplama kurtarır
İslamiyete göre erkekler çalışmak zorunda kadınların her ihtiyacını karşılamak zorunda ama bana bakan bir babam ya da başka bir erkek olmadığına göre ki çoğu kadının durumu böyle çalışmak ve okumak zorundayız yorumun geçersiz yani
Şimdi açıklamamı yaptırcan yani tek tek iki kız kardeşiz. Önce annem öldü sonra babam evlendi bizde evinde istemiyor oldu mu bırak kalmayı evine gitmemizi bile istemiyor evlendiği için karısı istemez
Girmelisin net hatta hic pek etmemelisin tabi eger uniye gitmeden severek calisabilecegin bir is imkanin yoksa. Sevdigin meslegi yapmamanin ne kadar onemli oldugunu ben simdi 26 yas ta tam anlamiyla idrak ettim.
Sistemin kölesi olmak istiyorsan neden olmasın oku ama benim şahsi fikrim bu ülkede okunmaz çünkü zaman kaybı ve para kaybı eğer doktor avukat savcı falan olmayacaksan okuma derim mezun olunca çalışacağın yeri kestiremiyorsun maalesef
Okumak günümüzde zaman kaybından başka bişey değil. Atanmayı bekleyen binlerce öğretmenin olduğu şu çağda özellikle. Zaman gidiyor yaş gidiyor insanın yaşamını devam ettirmesi için para gerekiyor. Yinede sen daha iyi bilirsin
gelecekte de başarabileceğine inancın varsa evlilik sonrası devam edebılırsın ailen maddı durum elverıslı değilse.. yok şartlar musaıtse okuman taraftarıyım
Cevabı kendin vermişsin zaten.. Bence sektöründe ilerle.. orada kariyer yap.. İşi tam çöz kredi puanlarını iyi tut , koskep ile iletişime geç , kendi mekanını aç. Bakma arkana 👍
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
155Cevap
Ailen şimdiden üstünden geçinmeye başlamış. Çalışıp seni okutacaklarına, çalışıp onlara bakıyorsun. Tamam annen baban elbette onlara bakacaksın ama üzerinden geçinmelerini hiç hoş bulmadım. Oku. Seni ancak diplama kurtarır
Açıkçası buna net bir cevap veremeyeceğim, seninle benzer bir durum içerisindeyim şu anda. Bende kendime bu soruyu soruyorum.
Güzel bir yerde okursan hayatın çook güzel olabilir ama emek vermen lazım Dersane felan biraz uğraşman lazım emek olmadan meyve yiyemezsin.
Okumak elbette ama insanın geçireceği bir dalı okuması derim..Çünkü o şekilde okumak okul sonrası iş getiriyor..
Herkes okuyacak diye bir şey yok. Çalışan insanlara ihtiyacımız var. Çalışarak ilerle.
Hem oku, hemde çalış. böyle yapan çok öğrenci var..
Özel sektörün akıbeti meçhul.. Yks ye asılmalısın bence..
Bulunduğun şehirde, iyi bir bölüm kazanmaya çalış. En azından şansını dene. Kazanırsan hem işini hem okulunu yürütebilirsin.
Bence çalışmalısın. Açıktanda okuyabilirsin. Veya derslere girebildiğin kadarı ile girersin.
Gir tabiki de deli misin. Hala sıcak sıcakken bilgilerin.
boş ver artık diploma bir gereklilik değil. Tecrübeni harcama
Çok iyi puan alıp iyi bir bölüm okumayacaksan çalışmak mantıklı, her taraf işsiz mezun dolu.
Parasal kısmı hariç tutuyorum ama okumak, okumak okumak. Yaşadığından fazlasını öğrenendir okuyan.
Bu devırde okuyanda bişey olmuyo mantıklı olan calışmak
Okula vereceğim parayla çalışırım öylede de böylede bir şey sahibi olamıyorsun.
İkiside Değil. Sadece Evlenmek ya da İslam Dinini Okumak Anlamak Yaşamak Gerekir
İslamiyete göre erkekler çalışmak zorunda kadınların her ihtiyacını karşılamak zorunda ama bana bakan bir babam ya da başka bir erkek olmadığına göre ki çoğu kadının durumu böyle çalışmak ve okumak zorundayız yorumun geçersiz yani
Annen Baban Ailen Yokmu ?
Şimdi açıklamamı yaptırcan yani tek tek iki kız kardeşiz. Önce annem öldü sonra babam evlendi bizde evinde istemiyor oldu mu bırak kalmayı evine gitmemizi bile istemiyor evlendiği için karısı istemez
Zor Allah Yardımcınız Olsun
Sagolun
😥😥😥Üzgünüm Kib
Bence ne olursa olsun bir diploma sahibi olmak iyi olur
hem çalış hemde dışardan oku bence eğitim çok önemli..
İyi bir Üniv. iyi bir bölümse okumak. örn. Yazılım Mühendisliği
Yani isinle alakalı açık öğretim bi bölüm olayına girebilirsin
Para kazanmak. Eğer borsa ve yatırımla sadece telefondan para kazanabiliyorsan ikisi de zaman kaybı.
Okulu dene bence yakın olursa ikisi aynı anda devam edebilir
Okumaya hevesin varsa bir amacım gayen varsa oku. Yoksa çalış. İ
Uzaktan oku, Auzef ya da Anadolu Üni. Sınavdan sınava sadece sınava girdiğin okulu görürsün.
Benim anlamasigim sey zaten uni aile yaninda okunmaz ki neden gitmedin ki
okumak vazgeçilmez olmalı en kötü ihtimalle çalışarak okumak
Sorudaki detayları okudum. Bence girmelisin. Okumak başka bişey. Tavsiye ederim
Girmelisin net hatta hic pek etmemelisin tabi eger uniye gitmeden severek calisabilecegin bir is imkanin yoksa. Sevdigin meslegi yapmamanin ne kadar onemli oldugunu ben simdi 26 yas ta tam anlamiyla idrak ettim.
Cooook iyi bir universitenin çok iyi bir bölümünü kazanamayacaksan çalışmaya devam etmen daha mantikli
Ne kadar kazanıyorsun ona göre yorum yapayım
Yeni asgari ücretle 4500 TL olacak maaşım
Bence hem çalışıp hem de okuyabilirsin zor ama imkansız değil sadece bu 1 senede olmaz 2-3 senede olur
Çalışman güzel,ücertin seni tatmin ediyorsa çalışmaya devam derim.
Sistemin kölesi olmak istiyorsan neden olmasın oku ama benim şahsi fikrim bu ülkede okunmaz çünkü zaman kaybı ve para kaybı eğer doktor avukat savcı falan olmayacaksan okuma derim mezun olunca çalışacağın yeri kestiremiyorsun maalesef
Tatlı mağazasında müdür yardımcısı olmak af buyur bir mertebe değildir. İştir, meslek değil...
Okumak günümüzde zaman kaybından başka bişey değil. Atanmayı bekleyen binlerce öğretmenin olduğu şu çağda özellikle. Zaman gidiyor yaş gidiyor insanın yaşamını devam ettirmesi için para gerekiyor. Yinede sen daha iyi bilirsin
Gitmeyerek kötü yapmışsın, hem oku hem çalış. Birşeyler yap.
Verdiğin bilgilere göre çalışman çok daha mantıklı bir karar olacaktır.
işin var, bence devam et işine. belli bir kariyerde yapmaya başlamışsın zaten. üni. okuyunca da pek bir şey olmıyor bilesin
gelecekte de başarabileceğine inancın varsa evlilik sonrası devam edebılırsın ailen maddı durum elverıslı değilse.. yok şartlar musaıtse okuman taraftarıyım
Cevabı kendin vermişsin zaten.. Bence sektöründe ilerle.. orada kariyer yap.. İşi tam çöz kredi puanlarını iyi tut , koskep ile iletişime geç , kendi mekanını aç. Bakma arkana 👍
İşinde devam et. Herkes üniversite okuyacak diye bir kural yok.
aldığın para iyise hem işe hemde okumaya bak ama dışarıdan oku olmadı
Hicbir zaman hedeflerinden vazgecme. calisirken de sınavlara hazırlan bence. sonucta orası özel sektör inşaallah gönlünce olur hersey
Daha sıkı oku ozaman puanın çok iyi olsun 1 senede sıkı çalışıp iyi yerlere gelenleri gördüm ( doktor) yani bol şans
Okurken de çalışıp mertebeni yüksektebilirsin. Ama elinde bir meslek olmalı bu ülkede. Hem de kadından. Çünkü kadına verilen değer belli
3 kere yks ye girip yerleşmediysen, değmez. Kadınsın bir de. İlerde evlenebilirsin, kimse niye okumadın diye seni sorgulamaz.
Kesinlikle üniversite eğitimini almalısın…..
Kurumsal köklü bir firmada çalışırken okumak
iyi bölüm kazanmadıktan sonra boş
Şu an sartlar en iyi çalışmak gibi görünüyor
Bence devam et derim. Lise mezunu KPSS çalışabilirsin bak olmadı
Ya o zaman çalış. Çalışırken kendini geliştirebileciğin farklı alanlar bul okul boş
İkisi hem oku hem calış çünkü okuyanda bazen boş kalabiliyor calışan da
Kesinlikle çalışmaya devam et, bu dönem de maalesef diplomanın değeri eskisi kadar yok
Genede şansını dene kazanırsam dondurma işlemi yapılıyorsa bir süre dondura bilirsin
İşine devam et bende bedwn eğitimi öğretmenliğini bıraktım uzak diye işimde yok ama dkdkd
Diplomalı tırcı akrabalarım var bende okuyorum kısmet olursa diplomalı galerici olucam
Her ikisini yapıyorum
hangi bölüme gidicektin ona göre devam et derm
bence calış daha mantıklı
Uzak şehir çıksın gitme imkanın var ise git