Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak 21 yaşındayım ve 3 kere Yks sınavına girdim ve hep uzak şehirler çıktı gitmedim bende ailem olumlu bakmadı pek bide ben istemedim. Şimdi ise bir tatlı mağazasında müdür yardımcısı olarak çalışıyorum 1 senedir. Sorum şu sizce bu senede üni sınavına girmeliymiyim yoksa girmeyip işimde devam mı edeyim sonuçta bir mertebeye ulaşmışım işimde sizce ne yapmalıyım okumalımıyım çalışmaya devam mı edeyim bu arada evde tek çalışan da benim durumumuz iyi sayılmaz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bazı insanlar okuyarak öğrenir, bazıları yaşıyarak... zanlımca sende bende 2. şıkka giriyoruz. Almanyada doğdum 21 sene orada yaşadım, ve orada üni mezunlarını havada kapıyorlar, fakat ülkemizde bu böyle değil ( bence sebebi bizde çok kolay üni kazanmak, orada 3 yabancı dil geçer not almadan hayal üni )
bazıları okur, direk kariyer elde eder ( almanyadaki gibi ) bazılarü çalışarak ( türkiyedeki gibi )
ben lise terkim, eğitime de çok değer veririm, 2 yabancı dil öğrendim, ama üniversiteye gitmedim, şu an değil mağaza müdürü genel müdür bile hem maddi hem manevi kazançlarıma gıpta eder.
yani şair der ki, oku ama üni değil, çalış işyerinde yüksel ama üni için değil, işyerinde fırsatları geleceği doğru yorumla, mesela nereye kadar yükselebilirsin? ben hep derim, ülkemizde en çok para getirecek ilim, yabancı dildir, en basit örneye internetten al sat yapmak, yabancı dilin var ise, almanyay, fransaya ingiltereye açılabilirsin, ayda 10 çanta 10 ayakkabı satsan, inan bana asgari ücret seni daha bağlamaz, tam tersine kur artıkça gelirinde artmış olur, çünkü AB ülkeleri sana € ile ödeme yapacaķ, 6 sene önce çorap ihracatına girdim asgari ücretten biraz daha fazla maaş ile, bu senede kendi şirketim üzerinde 2,5 million çift sattım. ve tekrarlıyorum lise terk ama 2 yabancı dillim ile. ilim güzeldir, ama doktor marangozluk okumamalı, marangozda, tıp okumamalı. Almanya doktor, türkiye marangoz, orada üni çok güzel imkanlar açar, burada garantisi yok iken elde ettiklerinide kayıp edebilirsin... en önemlisi ama Allah dan istemek, O nun buyruklarına vefa ve sadakat ile yerine getirmek, sonra geriye senin gayretin kalıyor, gayrısı da O na kalıyor. Öyle yaptım, Ol diyen bugünümü böyle oldurdu... yolun açık olsun umarım faydam dokunmuştur00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBeni görüşe davet etmişsiniz ben dün çok yorgundum pert olmuştum erkenden uydum ancak yazıyorum, bendi dinlerseniz bu yılda sınava girin iliniz neresi bilmiyorum ama okul içim yakın bir ildede olsa ben okumanız taraftarıyım şimdi diyeceksiniz maddi imkanım yok bende derim part time bir iş bulur hem çalışır hem okursunuz, ben sizin yazdıklarınza bakaraktan diyiyorumki sizde cevher var yani daha önceki girdiğiniz iki sınavdada okul tutturmuşsunuz bu defeda tutturacaksınız bundan eminim, birde yazmışsınız bizim evde tek ben çalışıyorum peki şimdiye kadar evin geçimi nasıl oluyordu? bırakın bundan sonrada öyle olsun çünkü burada sizin geleceğiniz söz konusu, tabi bunun yanında bazı faktörlerde var neler derseniz? başta siz sizin memlekette de okul tuttursanız çalışmaya mecbursunuz neden derseniz? kitap parasıydı defter parasıydı cep harçlığı üst baş giyim parasıydı yani kısaca her halikarda çalışmak durumundasınız, yani demem o ki siz yine sınava girin yakın bir olabilir neticede ister memlekete ister dışarıda okuyun çalışmak zorundasınız, bilmem buraya kadar ne demek istediğimi anlatabilmişimdir, size şimdiden başarılar diliyorum ama ama yazdığımı tekrar tekrar düşünmenizi isterim sanıyorum iyicene düşününce hak vereceksiniz.
10 Yorumla
Öncelikle buna senin karar vermen lazım sonuçta içinde bulunduğun durumu en iyi sen biliyorsun ilk olarak okumanı tavsiye ederim ama öyle iş bulmakta zorlanacağın iyi kazanç sağlamayan saçma sapan bölümleri okuyup vakit kaybetme güzel bir bölüm tutturursan eğitimine devam et aksi takdirde çalışmaya devam etmelisin üniversite mezunu olmadan da iyi para kazanabilirsin cesur ve girişken ol sorumluluk almaktan kaçma mesela ben ortaokul mezunu iken güvenlik görevlisi olarak başladığım iş yerinde şimdi üniversite mezunu idari işler yöneticisiyim bir yandan çalışıp bir yandan okuyabilirsin
00 Yorumla
Şöyle yorumlamak istiyorum. Bende senin gibiydim. 2 kere üni sınavına girip hep uzak yerler geldiği için aileminde durumu iyi olmadığı için çalışmak mantıklı geldi ama içimde hep okumak vardı 1 yıllık çok güzel işimi bıraktım ve keşke diyorum şu an daha iyi olabilirdi çünkü he okuduğun bölüme ve şehrine göre de benim gibi olucaksin diye bişey yok. Eğer uzaktan okumak istersen öyle bi seçeneğinde var. şu an ki aklım bı kaç sene önce olsaydı o şekilde devam ederdim. Geçinmek zor hele ki durumu olmayınca daha da zor.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
152Cevap
+1 yılNe okuyacağına bağlı.
Ayrıca mevcut işin için yeterli alt yapın var mı?
Yeterli alt yapı derken senin işinde şunlar gerekli:
1. Matematik bilgin yeterli mi?
2. Maliyet, kar zarar, bütçeleme, menü mühendisliği, reçeteler hazırlama ve okuma konusunda yeterli misin?
3. Müşteri ilişkileri konusunda pratik çözümler üretebilir musun?
4. Personel seçimi, eğitimi vs konusunda rakip firmalara göre doğru yaptığına inanıyor musun?
5. Yabancı Dil bilgin yeterli mi?
6. Bağlı bulunduğun sektördeki ürün geliştirme konusunda uluslararası trend ürünleri takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip misin?
Bu 6 madde konusunda tamam isen üniversite ye gerek yok.
Zira, hiçbir şirket veya kurum sanıldığı gibi sonsuz ömürlü olmuyor.
Ansızın bir rakip firmanın sizden daha iyi bir konuma geçmesi halinde, patron sizi yetersiz görebilir ve kapı önüne koyabilir.
İşte sorun burada başlıyor. Kapı önüne konulduğunda yeni bir iş bulabilir misin?
Bu sorunun cevabı şu an için değil, 30 yaşından, 40 yaşından sonra aynı sektörde iş bulabilir misin?
Evet bulurum buna yeterliyim diyorsan üni gereksiz.
X konu veya konularda eksiğim diyorsan, kurslar ile de kendini geliştirebilirsin.
Yok ben başka sektörde ilerlemek istiyorum dersen o zaman üniversite.15 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@cicimod kesinlikle.
Ben Türkiye de 3 üniversite değiştirdim. Hem de dönemin en iyi 3 üniversitesi. Baktım olmuyor eksiklerimi tamamladım sertifikalar ile..
Kendime sordum doktor mu, mühendis mi veya başka?
Hayır di cevabım.
İşletme mi yöneteceğim?
Evet.
Bugün yıllık cirosu 100m usd geçen bir grup şirketini hemde başka bir ülkede yönetiyorum.
Kişisel yaşamı çekilmez hale getirmeye gerek yok. - +1 yıl
Bunlara irade ve zamanında çalıştırdığınız akıl lazım. Maalesef hepimizde bu olmuyor. Üstelik aile baskısı yanlış yönlendirmeler de oluyor. En çok da kızlar için fazla seçenek yok - doktor ya da öğretmen olacaksa olsun diyorlar diğer meslekler aileler tarafından kabul edilmek istenmiyor çoğu zaman. Toplumumuz da sorunlu zaten. Siz bile 3 üni değiştirmiş onca zaman kaybetmişsiniz ülkede hayır bulamayıp başka ülkeye gitmişsiniz. Yani her şey tecrübe ama kararlarınızı verme özgürlüğünüz olmuşsa bu da başarılarınızın en büyüyü. Tabi kendinize en uygun olan şeyi de aklınızla seçmişsiniz. Tebrik ederim tekrar.
+1 yılKesinlikle çalışman en güzeli zaten bizlerde bir işe girmek için üniversite okuyup diplomalarımız ile atanamayan insanlarız ne güzel imkanın olmuş çalışmakla kalmayıp üstelik birde kıdem almışsın emin ol ki üniversite okuyup senelerce boşlukta kalıp her yıl kpss ile uğraşarak psikolojini etkilememen çokta iyi olmuş şu an bakarsan neredeyse bütün ülke üniversite mezunları ile dolu 140 puanla üniversite okuyan bir devirdeyiz o yüzden işine odaklan derim senin şansın birçok insanda olmuş olsaydı emin ol okulu tekrar düşünmezlerdi tabi şuda var eğer üniversite okumak hayalin ise tekrar bir dene derim ileride en azından keşke demezsin 🙃
33 Yorumla- +1 yıl
Evet aslında artık iş ortamına alıştım 1 sene oldu ve Rabbime şükürler olsun daha da yükselebilme ihtimalim var direk müdür gibi bende öyle düşünüyorum şimdi okumaya kalksam bir ton masraf e ailemden zaten çalışan yok hem onlara yük olmuş olucam boş yere ne gerek var çalışıp kendi ayaklarımın üzerinde durayım sonuçta kıdem almışım :)
- +1 yıl
Kesinlikle güzelim inşallah darısı bizlere 😇
- +1 yıl
İnşallah canım benim 🥰
şimdi senin hayellerini isteklerini biz bilemeyiz lakin elinde bir fırsat varken alt yapı sağlamsa okumanı tavsiye ederim tatlı magazasında müdür olsan ne olacak görüyorsun şu Türkiye'nin halini ya oku ya da bir Almancı bul evlen git bu ülkeden bu türk zihniyeti fenfanci ülkesi düzelmez asgari üçrete zamı yaptılar 2 saat sonra dolar o zamıda götürdü oku başka şehirden de olsa oku valla antebe düşersen aha burada sana bir aile oluruz
62 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun abim çalıştığım şirketin sahipleride Antepli bu arada :)
+1 yıldevlet mantıklı, bende özel sektör depodan yönetici yardımcılığına kadar kariyer yaptım şartları uymadı, inşaatta sıhhı tesisat yardımcılığın'dan usta oldum daha rahat ve daha kazançlıydı yaladım yuttum inşaatı alçı boya seramik sıva derken ev yenileme dekarasyon tadilat tamirat işine girdim eleman çalıştırdım... kazandım battım çıktım kendime hiç zaman ayıramadığımı fark ettim hepsinden soğdum.. Hayatta istediğim şeyin para olmadığını anladım. şu an green kart çekilişlerine katılıyorum 2. senem inşallah sorunsuz vise alırsam hayatıma amerikada devam etmek istiyorum özürce mutlu insanların içinde...
huzur yetecek kadar para ve Aşk kesinlikle olmazsa olmaz10 Yorumlaİşinden memnunsan devam et fakat şamsımı denerim ailemi okulum konusunda karşıma alırım dersen sınava gir. Benim 2. üniversitem konusunda da ailem çok karşı gelmişti ama Selçuk pazarlama ve Reklamcılık tan mezun olduktan sonra asıl istediğim ziraat makinaları ve teknolojileri mühendisliğini Eskişehir Anadolu üniversitesi de okudum şu an mutluyum ama şunu göz önünde bulundurarak git ailen ve okul arasında ki bir İnce çizgi var o çizgi de kızlar üzerinde genelde evlendirilmek üzerine gidilir ailenle aranı çok açma... Bir kaç arkadaşımın başına geldi o ince çizgiyi iyi koru.
10 Yorumla
+1 yılHerzaman Üniversite Diploması Hayatında sana 1 Puan faxla getirisi olur kaldıki gün gelecek Diploma aranacak.
Paralelinde Okulun farklı alanlarda kendine imkanlar yaratabilirsin.
Bence Diplomanı al sonrasında Hür olman için Çalışıp hedeflerine ulaş.
Oku oku oku
Lütfen ama Lüften
Herzaman başkalarına bağımlı olma.
Bilği eksikliği hayatta herzaman karşına çıkar ve er ya da geç ezilirsin.
Kaldıki birde şuanki Türkiyedeki Krizden yakıp bakarsak ozaman 100%1000 Okuman gerekiyor.
Umarım anlatabildim.00 YorumlaEvdekiler kaç yaşında neden calismiyorlar?
Durumunuz da iyi degilse nasil uni okuyacaksin ki 🤔 aciktan veya uzaktan okumak olarak soruyorsan hangi bolumu dusunuyorsun iyi gelisebilecegin bir bolumse oku ama okumak icin okuyayim mi diyorsan hic zaman kaybetme işinde yukselmeye bak derim zaten okuyanda artik asgariye calisiyor hatta issiz okuyanda cok var işin iyiyse calisma saatleri maas vs olarak isi birakip ayrilman kotu olur boyle mutluysan kal ama memnun degilim hayatimdan mutsuzum diyorsan ve okumak istedigin iyi bir bolum varsa sinava tekrar gir kazanirsan git isini sevmiyorsan ve memnun degilsende baska bir is bak belki daha cok sevicegin bir is bulursun00 Yorumla
+1 yılkisisel algılama ama orta zekada brinin okumasının mantıgı olabilir ama ortanın altında ya da derslere kafası basmayan kişilerin ısrarla okumasına anlam veremiyorum calısıyolar dersanelere gidyolar üniversitelere gidiyolar aldıkları puan 300 gecmiyo 350 gecmiyo o yüzden 300 altındakiler bosuna ünv okuyup zaman kaybetcegine liseden sonra gitsin sanayide cıkark olsun 5 yılda usta olurlar kendi dükkanlarını acarlar ayda bi üniversiteliin kazandıgını 2 araba tamir ederek kazanabilirler neticede herkes okuycak diye bi kaide yok cöpcüyede ihtiyac var mühendisede tamirciyede ihtiyac var makineyeciyede anlamıssınızdır umarım
00 Yorumlaİşini bırakmadan, imkanın kapasiten ölçüsünde AÖF oku ya da çalışırken de gene ders çalış, 2.öğretim okuyabilirsen ona bak, biraz seni zorlar gündüz iş akşam okul ama, garantininde garantisine bak, daha evlenmeden bi istikamet çiz😉💐 yan mazadaki seninle ilgilenen çocuğuda unutmadım ha😂 diyordun bir zaman köylümüz filan diye bana ilgili diye. İş, eğitim, evlilik bak işte sana uyan alternatiflere👍
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılÇalışmaya başlamakla bence en iyisini yapmışsın en azından zamanını boşa geçirmiyor ve kendi paranı kazanıyorsun. Üniversiteye gitmek istiyorsan bir taraftan daha iyi puanlar almak için hazırlanabilirsin. En azından kendi şehrinden bir üniversiteyi eninde sonunda kazanacağına inanıyorum...
10 Yorumla
+1 yıl1,5 yıldır okuduğum okulu bu dönem sonunda bırakıyorum ben, okuduğım bölümün karşıma çıkaracağı eksi yönleri yüzünden ve bu mesleği diploma olmadan da yapabileceğim için çalışmayı tercih ettim ben. Bir şekilde hedeflerime ulaşırım dçyorsan ve okul seniy yoruyorsa çalışmak derim ama iş hayatına yatkın değilsen ve istediğin bir meslek varsa tabii ki de okumak iyi bir karar..
11 Yorumla- +1 yıl
Bir iş yerinde yönetici pozisyonunda çalışmak demek bir sonra ki başvurduğun yerler için sana artı kazandıracak. Dediğim gibi çok çok yükseldiğin bir bölüm yoksa eğer şu an ki durumundan vazgeçmeni önermem. En baştan başlayıp sonrasında da mesleğe başlayıp sevmeme, alışamama durumun olabilir. Biraz olsun kendini sorgulamaya çalış, neye daha istekli olduğunu o zaman daha iyi netleştirirsin..
+1 yılevde tek çalışan sensen bırakınca nasıl geçineceksiniz işini seviyorsan bırakma çünkü ileride müdür vs de olabilirsin okuyup işsiz kalma ihtimalinde var o yüzden madem ilerledin işinde seviyorsan bırakmamalısın bence ama hayalinde çok olmak istediğin bi meslek varsa bırak
21 Yorumla- +1 yıl
Yok işimi gerçekten seviyorum
Ben kendimden örnek vereceğim ben 13 yaşından beri çalışıyorum ve okuyorum önce lisansa kadar oku daha sonra herhangi bir işte en az 2 yıl çalış ve güzel performans yap sonra istediğin bir iş için müracaat ettigin zaman o sergiledigin performans sana referans olur ve iş e baslamanda sana yardımcı olur buna ek olarak sağlam referans yap bu da sana +5 öncelik sağlanır
11 YorumlaHem işte çalışıp hemde ders çalışmak yorucu olabilir senin için. Bi de şurası var o sınava girdin ve kazandın diyelim.. Sen 2 ya da 4 seneyi rahat gözden çıkmalısın. Pat diye mesleğini eline alamazsın. Sende biliyorsun bunu. Olmadı kpss ye gir. Gardiyan ol
10 YorumlaŞöyle soyleyeyım eger diyorsan bu ıs yeter bana gecınır hayatımı surdururım diyorsan boş ver derim cunku unı okuyan cogu boşta ama dersen benım bir hedefim bellı bir yere gelecem hedef belırledıysen ve son derece kararlıysan gır sınava
20 Yorumla
+1 yılşu an belli bir mertebeye geldin aslında cv ne yazarsın ama bence tekrar dene şansını sınava cidden iyi hazırlan bak ben bunu yapmadım keşke diyorum sen dememek için tekrar dene o söylediğin yerlere yine gelebilirsin ama geleceğini yönlendirme şansın daha yüksek öyle olmazsa kendini geliştirecek iş alanlarına gir yaptığın her ne olursada bulunduğun konumdan her zaman ileride olmaya odaklı ol kendi kendini geliştir bir şekilde başarılı olursun :)
00 Yorumla
+1 yılAçıktan oku ve çalış. Ama mutlaka bir bölüm mezunu ol. Kimse kimsenin babasının oğlu değil yarın bir gün işten çıkarsan, bölüme bakmadan üni mezunu olarak eleman arayabiliyolar. Zamanını bosa geçirmemiş olursun. Şimdiye kadar yapmamışsın bu saatten sonra yap.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 703 cevap paylaştı. Davet için teşekkür
Okumaya çalıştığın bölüm seni level atlatacak bir bölüm ise hayallerinden vazgeçme
En uzak şehir olsada git
En zor şartlar olsada oku
İlim bir başkadır
Ama kıytırık bir bölüm okuyup sadece üniversite mezunu olacağım diye uğraşıyorsun boş ver
Çalışmana bak
İyi çalışmalar00 Yorumla
+1 yılOku dicem de diplomalı işsiz olacaksın. Acı ama gerçek maalesef. Çalışarak edindiğim tecrübe ile daha iyi iş bulabilirsin hem de paranı kazanırsın. Hem okuyup hem çalışırsan ne ala en iyisi. Eş zamanlı olarak hem diploma hem de tecrübe sahibi olursun. Okuduğum bölümle yaptığın iş birbirine zıt olsa bile avantaj olacaktır.
00 Yorumlaİng makine mühendisliği okumuş, 5 senesini ailesinden ve sevdiklerinden uzakta KKTC'de geçirmiş, 15 senelik mühendis, 5 yıllık işveren olarak tavsiyemi söyleyebilirim. Mesleğinde başarılı ve mutluysan devam etmelisin. Güzel bir meslek ve kariyer hedefin varsa ve hedefine ulaşman zor gözükmüyorsa okumalısın
00 YorumlaEğer bir hedefin varsa ileriye dönük birşeyler okuman önemli, açıktan girip 2 yıl uzaktanda okuyabilirsin sonra tekrar sınava girip 2 yılda örgün eğitim alıp bitirirsin.
Eğer durumunuz iyi değilse ben senin yerinde olsam ikisinide yapmaya çalışırdım bu şekilde ama tabi ciddi bir yaşam anlamına gelir sadece bir müddet.00 Yorumla
+1 yılAslına bakarsan bu ülkede okusan da , çalışsan da durumunda hep bir belirsizlik olur ; ama bana soracak olursan , eğer işinde iyiysen , işe devam etme garantin varsa , işten çıkartılma ihtimalin yoksa ve çalışmaya devam ederek , okuyarak gelebileceğin noktadan daha iyi bir noktaya gelebileceğini düşünüyorsan çalışmaya devam et.
00 Yorumla
+1 yılOkuman calismani vazla etkilemesse bitaraftan işine giderken okulunda ihmal etme derim çünkü iş hayatının olduğun konumun garantisi yok okuyup biyere gelmekte şans ama sen ikisinide devam ettirip geleceğin için şansını yükselmiş olursun
10 YorumlaYerinde olsam okumayı değil çalışmayı tercih ederim, sonuç olarak bence çok iyi bir yerdesin, maddi olarakta ailene de destek olursun ayrıca onlardan da uzak kalmazsın her iki türlüde çok iyi bence. Hiç kıpırdamayın derim
10 Yorumla
+1 yılşu an ki aklım olsa okumak yerine çalışmayı seçerdim. Hayatından 7 yıl çöpe gitmiş.
Çalış ciddiyim çalış.
Doktor, mühendis veya hukukçu gibi meslek sahibi olamayacaksan direkt bitir eğitim hayatını10 YorumlaBence mağazada devam edip kariyerini bu yönde ilerletmelisin. Üniversite okumak şu anda maddi açıdan hiç bir şey katmıyor gençlere. Şanslıysan asgari ücretin 1000 lira üstünde para alırsın üniversite okuyunca
10 Yorumla
+1 yılŞu anda okumanın hiç bir anlamı yok işsiz kalacan çünkü garanti iş sadece doktorluk hemşirelik polislik var avukat mühendis hepsi işsiz çalış kariyer yap paranı biriktir. Bende uni okudum biliyorum. özel üniversitede hemşirelik olabilir 2yıllık
10 Yorumla
+1 yılDurumunuz iyi değilse çalışmaya devam edebilirsin. Eğitimi de uzaktan eğitimi seçeceğini düşünebilirsin. Okumak meslek edinmek için gerekli olduğu kadar ufkunu hayat görüşünü de değiştirir.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılçalış . bellı okul bolum harıcı zaten olmayacak en azından sıgortan ıslıyor maaş alıyorsun .
bide zengın koca yaptın mı ne gerek var unıversıteye .10 Yorumla
+1 yılSeverek yaptığın bir iş ve iyi para kazanıyorsan çalışmaya devam edip açıktan falan okuyabilirsin. Verdiğin emeğe değmiyorsa ve daha iyi yerlerde çalışmak istiyorum diyorsan da okumalısın.
10 Yorumla
+1 yılYapacağın şeyden pişman olma, pişman olacağın şeyi yapma. Hayat senin karar senin bedel senin. Fikir soruyorsan ilim herşeyden önce gelir. İlk vahiydir bi kere. OKU !
10 Yorumla
+1 yılMecburen çalışacaksın okumak güzeldir zaman para gider sizde çalışan sıkıntısı olduğundan çalışmaya mecbursunuz Allah yardımcısınız olsun İnşallah!!!
10 YorumlaKendi şehrini kazanırsan okurken de çalışabilirsin. Ikinci öğretim yazarsın mesela. Çalışma saatlerini ayarlarsın, bazı hocalara çalıştığını söylersen devamsızlığı sorun etmeyebiliyor. Tamamen işi bırakma. Ama eğitime de devam et derim.
10 YorumlaBence ilerini iyi görüyosan kesinlikle çalış okumak artık gerçekten zaman kaybı çünkü çok iyi bir üni okumadığın sürece bir işe yaramıyor
10 Yorumla
+1 yılİkisininde olması gerekir. Birbirini tamamlayandir.
Birinden yoksun kalırsanız diğeri bloke olur. İkisininde seviyesini iyi ayarlamak zorundayız.10 Yorumla
+1 yılÇalışmaya devam et bence. İleride belki açıktan okursun içinde kalırsa da
20 Yorumlasenin durum nedeni ile mecburen çalışman gerekiyor ama işin aslında okuman şahsen seni geleceğini, ilgilendiriği için de okumalısın çalıştığın sıra okumayada fırsat yaratabilirsen hem okuyup hmde çalşbilirsen iyi olurdu
00 Yorumla
+1 yılPuan hangi bölümlere yetiyor, seni zirveye taşıyacak bölümlere mi?
İşin tam olarak nedir kalıcı mıdır, işten atılma riskin şirketin batma riski var mıdır? Maaşın kaçtır memur maaşı 4550 asgari ücret maaşı 4253₺ düşün ona göre karar ver...00 YorumlaBu devirde okumak bir halta yaramıyor tanıdik sağlam referanslar yoksa mantık olarak çalışmani tavsiye ederim ama üniversite hayatı için gitmeni görmeni içtenlikle isterim benim hayatımın en güzel yıllarıydi çünkü 🤣
00 Yorumla
+1 yılTatlı mamulleri ve pastacılık tüm dünyada en çok kar marjı olan bir sektör... Bence bu konuda ilerle ve ileride girişimciliğe başla. İşini rayına oturttuktan sonra eğitimine devam et. Gastronomi de artık bir bilim dalı ama eğitimle öğretilemiyor..
00 Yorumla
+1 yılYani mudur yardimciis olduysan memnunsan okumaya bilirsin ya da gir dondur sonra
10 Yorumla
+1 yılİşine sahip çık bence açıktan da okumaya devam et 😉
10 Yorumla
+1 yılÇalış bence yatırımlar yap 10 seneye milyonersin kafayı kullan
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılHem çalışıp hem de sınava hazırlanma şansın varsa öyle yap bence.
10 Yorumla Maddi durumumuz iyi değil çalışmaya devam etmelisin
10 Yorumla
+1 yılhem okuyup hem de çalışabilirsin maşallah müdür yardımcısı olmuşsun Allah yolunu açık etsin
10 YorumlaOku derdim ama evde tek çalışan olman durumu bozuyor
10 Yorumlavakit kalırsa biraz sınava çalış ama işini bırakma sınavada gir , belki iyi bi yer gelir
10 Yorumla
+1 yılçalışmayı bırakmadan okumak sana en uygun olanı şu anki durumun için
10 Yorumla
+1 yılBence işinde devam et... universite okuyup işsiz onca insan var
10 YorumlaArtık herhangi bir işe bile, lise diploması istiyorlar, imkanın varsa oku. Açıktan da okusan olur, normal lise diploması alacaksın. Sonra çalış kendine. Okumak şart.
10 YorumlaOkulu çok sallamadan oku ve çalışmana önem ver. İleride yurtdışında çalışmak istersin, diplomasız olman önünde engel oluşturur. Gerekirse okulu uzat, 8 senede bitir sorun değil. Hoş 8 sene sonra global anlamda hala diploma gerekliliği olur mu bilmem ama elinde olmuş olsun bence...
00 Yorumla
+1 yılSahsi fikrim disaridan okumak ise paraya bu kadar ihtiyacin varsa..
Bence ticaret yapabilecegin bi urun bul ticaretini yap al sat ticarette her zan para var ayni zamanda okuyabilirsin00 Yorumla
+1 yılÇalşmak ama meseleki değeri olan bir işte çalşmak. Çünkü Türkiye önümüzdeki 15-20 yıl boyunca ekonomik dar boğazda olacak bilinçli mesleki değeri olmayan okumalar zaman kaybı bence
00 Yorumla
+1 yılBiz okudukta ne hayrını gördük lise mezunu adamdan emir alacağız okuma çalış en azından emir verirsin
10 Yorumla
+1 yılÇalışmaya devam et bence sınava girmek istersen de girip çalıştığın işle alakalı bir bölüm okuyabilirsin senin için daha iyi olur çünkü işini bırakma bence
20 Yorumlaçalışmak bence okuyan şu an hiçbir şey yapmıyor :) ne parası var ne hiç çalışırsan daha iyi kazancın olur zengin olabilirsin hatta :)
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumunuz nasıl bunu bilmiyoruz bu yüzden bir şey demek doğru olmaz ben her zaman okumaktan yanayım
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÖmrünün sonuna kadar bir tatlı firmasında şöbiyet satacaksan takıl orada. Ha gerçi üniversite bitirsende diplomalı tatlıcı olursun bu ülkede
00 Yorumla
+1 yılOkuduğum bölümden alakasız işte çalışıyorum ama okuduğuma pişman değilim en azından üniversite ortamı yaşadım
00 Yorumla- Devamını Gör (134)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler