Tm bölümü meslek önerileriniz var mı iyi para kazandırcak. Ona göre bir bölüme gitmeyi düşünüyorum
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Çok boş yorumlar var, tıp gelicek gibi bir puanın varsa mühendislik seçmek pek akıl kârı değil ve dediğin mühendislikler özellikle yazılım bir nevi pazarlama taktiğidir fark ettiysen çoğu özel üniversitelerde var ha tabi ben donanımdan çok yazılım görmek istiyorum diyorsan seç ama işin donanımını bilmeden yazılıma odaklanmak ne kadar mantıklı bilmem , dediğin bölümler hep biri diğerinden parçalanmış bölümler zamanla elektronikten bilgisayarı, bilgisayardan yazılımı ayırdılar bu durumda demek oluyorki bir bölüme kont. fazlalığı yapmak yerine farklı isimle başka bölüm olsun mantığı sürüyor tabi zamanla elektronikle bilgisayar biraz farklı alan oldu ama bilgisayarla yazılım her zaman aynı alandır sana tavsiyem ingilizce eğitim veren bir okulda elektronik ya da bilgisayar okuman ha tıp gelicekse gözü kapalı tıpı seç ama burda en çok senin ilgi alanın yatıyor yani kararı sen gelecekte ne yapmak istediğine göre vermelisin
20 Yorumla
istediğin bölümü okursan ve daha okurken fırsatlar peşinde koşup, hırslı olursan her meslekte para var. yani hangi mesleği icra ettiğin değil, hangi kalitede ettiğin önemli. piyasa da bir sürü iş kolu var ve hepsinde de iyi para kazanan ve kazanamayan insanlar var. işin sırrı yaptığın işe ne kadar hakim olduğun ve ne kadar istekli yaptığın.
11 Yorumla
Soran+1 yılorası öylede yinede fark var
+1 yılkanki bende tmden seçcem pdr de adını soyadını yaz atanırsın diyolar maaşı bilmiyorum psikoloji olabilir maaşı iyi sonra hukuk siyasal iktisat
01 Yorumla
Soran+1 yılhukuh siyaset falan istemıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikoloji oku, psikolog ol, maaş bakımından da iyi bir meslek.
15 Yorumla
Soran+1 yılPsikolog felan mı
Cevap sahibi+1 yılAynen psikolog.
Soran+1 yıloturduğun yerden indiregandi :D
Cevap sahibi+1 yılYani ama puanları yüksek işte :)
Soran+1 yılhee :d
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
72Cevap
para bilişim sektöründe. hem kendi firmanı açmanda daha kolay diğer sektörlere göre. tek ihtiyacın olacak şey 1 ofis 1 vergi levhası ve bilgisayar.
öteki türlü inşaat mühendisi olduğunu düşün müteahhit olamk için sermaye lazım ve yüklü miktarda. makine müh. olsan fabrika için keza öyle. ama bilişim sektörü candır bu konuda. keşke o sektörle ilgili bir bölüm okusaydım diyorum.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbankacılık çok güzel bir meslek dışardan bakıldığında, bir diğer tabirle havalı :) ama gerçekten işleri çok zor büyük bir sorumluluk istiyor öncelikle ve özgüven fazlasıyla, her meslekte olduğu kadar bir takım zorlukları var ama bence gayet güzel bir meslek :) stajımı bir bankada yapmıştım bundan yola çıkarak yazıyorum :)
11 Yorumla
Cevap sahibitabiki ilk etapta değil de yıllardır çalışan kendini geliştiren bir bankacı da 4bin alıyordu, umarım bir yanlış bilgilendirme olmaz
+1 yılçok fazla öğrencisi olan bölüme kesinlikle gitme.. mezun çok olunca rakibin daha da artıyor. üni sonrası iş bulmada çok büyük zorluk olur.(mesela öğretmenlik) bence gitmek istediğin bölümü önceden iyice araştır üniversite sonrası istihdam olanakları nasıl diye. mesela bazı bölümler kpss den 60 puanla atanırken bazıları 90 la atanıyor. bunları iyice araştır öyle seç
00 Yorumla
+1 yılPolislik güzeldir, ama girmesi zordur. Eğitimlerden geçersin uygulamalı falan. Hemşirelik daha basit o'na göre.
Sevdiğini yapmalısın sen, memnun olacaksın işini yaparken.
İyi seçmelisin bu yüzden.11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTesekürler ama benim kan korkum var. Onu atlatmam gerekiyo
+1 yılben otomotivciyim ve çok mutluyum çünkü küçüklüğümden beri bunu istiyordum o yüzden hayalin neyse neyi hakkıyla yapacaksan ona git ki başarılı, mutlu ve huzurlu ol.
10 Yorumlayetenek ve bireyi tanıma testleri yaptir rehberlik araştırma merkezlerinde bu senin için daha iyi olacaktır. meslek secimi de ileride problemler yasamamak için önemli.
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNerde yapiliyor peki?
Gizli Soran+1 yıl%90 hemsirelik cikacak biliyorum
- +1 yıl
bu testler bir mesleği işaret etmez sana seçenek sunar 2 3 tane. sen kendini biliyorsun sanırım hemşirelik diyorsun. örneğin en basitinden kan görmekten nasıl etkilenirsin evet diyorsan bu mesleğe benzer ama kan olmayan bir meslek secersin. hayır etkilenmem diyorsan uygundur benim için dersin. bu boyle bisey. tabi bunun yaninda senin sececegin melek ile ilgili kişilik sosyal testlerine de girmen gerekir. bu testler ise senin seçeceğim mesleklerin sosyallikleri ile ilgili olacaktır.
Gizli Soran+1 yıltamam anladım teşekkürler
+1 yılpuanina gore sececeksin kardesim maalesef hangisini iatiyosun diye sormuyolar. ama diyelim ki tip alacak puani aldin o zaman ilgi alablarin neler neyi yapmayi seversin o zaman bilahare konusuruz
01 Yorumla
+1 yılCizimin iyiyse mimar ol
Ameliyat gibi cerahlk gibi şeyleri seviyorsan doktor ol
Insanlara birşeyleri öğretmeyi ve onların sorunlarını çözmek istiyorsanda pdr oku03 Yorumla- +1 yıl
Peki o zaman sana soyle soyleyeyim. eğer hastane ortamları tam bana göre diyorsan ve okumayı çok seviyorsan doktor.
Eğer hastane ortamları hiç benlik degil ben daha çok ofis ortamlarini seviyorsan da mimar ol.
+1 yılnot tutmanın en önemli olduğu bölüm heralde hukuktur. iyi not tutarım diyorsun o zaman hukuğu tavsiye ederim. keza tutamayınca iş cok zora biniyor.tecrübe ettim...
00 YorumlaYazılım mühendisliği okuyorum gerçekten merakın varsa bu mesleğe tavsiye ederim. Ülkemizde çok rağbet duyulmasada yurt dışında da bu işi yapabilirsin. Tıp bana göre eziyet dolu memur hayatı. :D
21 YorumlaTıp seçeceksen sosyal hayatın pek olmayacak ona göre
20 YorumlaSanayii de çirak olma da. Hangisi olursa at kendini. Kolay degil bu zamanda meslek sahibi olabilmek. Ne beyinler araya gidiyor...
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDerslerim iyi
Gizli Soran+1 yılAnladim tamam teşekkürler
Oncelikle sunu soyleyeyim bolum.kaldirildj agirlikli dersin t.m istersen muhendislige falan gidebilirsin ama fen cilre oranla biraz daha fazla puan cekmen.gerekir
00 Yorumlaİyi para kazanmak istiyorsan yapacağın mesleğin özel sektördede olması lazım sadece memur olarak değil yani mesela mühendis özelde daha fazla kazanır devlette sabit alır tıp olabilir araştır biraz iş olanakları iyi olsun işsiz kalmayacağın bir meslek
00 Yorumla
+1 yılBen tıp seçtim sana önermiyorum. Yaz bir mühendislik keyfine bak.
14 Yorumla- +1 yıl
yoo saygın ve değerli gerçekten. Ama zor, kendime bakacağım ben diyorsan, üniversitede gezme tozma coşma patlama hayalleri olan basit insanlardansan seçmeyeceksin. Odaklanma problemin varsa seçmeyeceksin. Bütün benliğini işine verebileceksen buyur gel, yoksa gelme.
- +1 yıl
sen önce bir çalışmaya başla, hırsla şevkle çalış da sonrası kolay.
Para her zaman kazanılır ama o mesleği ömür boyu yapacaksın onu da düşün doktorluk iyidir ama her zaman adı vardır
00 Yorumla
+1 yılhayalin ne bunu bulmalısın mesleklerin hepsi kazançlı
00 Yorumlamesleğin güzelliğini neye göre belirliyorsun? sadece maaş olmamalı
00 Yorumla
+1 yılSaglık sektorunde ıs ımkanı cok fazla ustelık maaslarıda ıyı dusunebılırsın
00 Yorumla
+1 yılyetenek varsa müziğe gel benım gibi parayla oynarsın ;) . p
04 Yorumla
Soran+1 yılyetenek olsa müziğe giderdim zaten malmıyım
- +1 yıl
ahah estağfurullah :D
Soran+1 yıl:sfgdfg
+1 yılbankacıların çokmu kazandığını düşünüyorsunuz ?yanılırsınız size söyleyeyim..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSakın ola sakın mühendislik okuma. İllede mühendisliğe yakın olsun diyorsan mimarlık oku.
312 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİş sıkıntısı çekersin kardeşim, artık o kadar çok mühendis var ki. Çok para kazanır diye dönen efsanelere sakın inanma. Mühendislik okuyacaksan, inşaat, makine, elektrik-elektronik, bilgisayardan uzak dur. Harita mühendisliği düşünebilirsin, dediğim gibi mimarlığı tercih et. içimden bu geçiyor okuyayım demekle inan olmuyor. Hayaller, hayatlar sözünü yaşarsın.
Cevap sahibi+1 yılHiç önü açık değil :) herkes tarafından yanlış biliniyor işte. Ve sen 4-5 yıl sonrasını düşün. Neyse kardeşim, ben aynı sıkıntıları hem kendim hemde arkadaş çevremden gördüğüm bildiğim kadarıyla aktardım sana. Bunu söylerkende samimi davrandım inan. Zamanında biz soruşturmadık, bilmedik, sırf adı var diye senin gibi yazıp okuduk. Sende aynı hataya düşme diye söyledim. Bana kalırsa hiç bir vasfa inanma, iki yıllık okuyup direkt olarak işe başlayacağın meslekleri tercih et. Hakkında hayırlısı olsun, gönlünce olur inşallah :)
Cevap sahibi+1 yılYazılımda yanlış tercih. Yazılım istiyorsan elektrik-elektronik oku o zaman. Yazılım işini yine yaparsın. Bu zamanda yazılım işi için okul okumaya gerek yok. Kurslarla bile, hatta kitap alıp bile uzmanlaşabilirsin. Bilgisayar ve yazılım mühendisliğinin sadece popüleritesi var, madem mühendislik tercihin elektrik-elektronik veya makine oku. Bunları okurken yazılım işinide iyi yaparsın ve hiç değilse iki mesleğin olmuş olur elinde.
- +1 yıl
Yazılım sektörünün önü her zaman için açık ucu bucağı olmayan çok derin bir alan. Eğer bu alana meraklıysan okul döneminde projeler geliştirmişsen ve çalışkansan hiçte iş sıkıntısı çekmezsin. İş sıkıntısını ancak okul döneminde yan gelip yatanlar mezun olduklarında tabikide asgari ücretle bile iş bulma sıkıntısı çekebilir. Herşey insanın kendisinde bitiyor. Diğer mühendislik dallarıda iyi onlarada lafım yok hangi işi seviyorsan hangisine daha yatkınsan onu seç derim.
+1 yılElektronik mühendisliği veya pc mühendisliği oku bence
10 YorumlaKolaylık olarak bakıyorsan ikisininde kendince zorlukları var elbette ama illa biri olacaksa hemşirelik.
00 Yorumlaorospulukda iyi para var galiba ama yakışmaz.
politaka da farksız01 Yorumla
Soran+1 yılsiyaset okumak istemıyorum ztn
+1 yılgemiye çıkmak istermisin ablası gel seni bizim meslege alalımm gemi kaptanlıgı olurmu parasıda çok güzel...
00 Yorumla
+1 yılAraların da yazılım ve tıp en iyisi
Tıpla da uğraşılmaz
Yazılım oku14 Yorumla- +1 yıl
Yok ben isviçresiz olanayım
- +1 yıl
Önüne gelen isviçreli
Ben napim 😒
+1 yılbenden sana tavsiye mühendislik okuma bayan olarak daha güzel masa başı meslekler var.
12 Yorumla- +1 yıl
çalışma ortamı cok itici bir meslek. yani her türlü insan ile çalışacak sabır ve yeteneğe sahip olmalısın. piyasa çok vahim benden sana tavsiye saglık veya eğitim alanına yönel derim belki sayısalcısın ama ilerde mühendis olunca pişman olursun.
+1 yılcanım sen bir ygsye falan gir sonra karar verirsin şimdiden kafanı yorma
03 Yorumla- +1 yıl
lise sona gelince beni anlayacaksın :)
uluslararasi iliskiler ya da uluslararasi ticaret bugune kadar bu iki bolumden hosnut olmayan kimse gormedim ticarette her zaman para vardir :)
03 Yorumla
Soran+1 yılaynen bnde ticaret falan okumak isityorum ama ülke içinde para yok mu fazla :D yabancı dil öğrenmk zor ya
Soran+1 yıl:) aylık kazancı nekadr uluslararası lojistiğk ve ticaretin
Polisliği hemen isteyince olabiliyo musun kız yavaş😆
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBilmiyorum o bolumu secebilirim
Gizli Soran+1 yılBiliyorum zaten
Gizli Soran+1 yılSaol
+1 yılbankacı olacaksın para kazanacaksın peh avukat ol kardeş özellikler uygun
00 YorumlaHer mesleğin bir zOrluğu var mutlaka önemli olan sevenileceğin meslği secmek. getırısını şimdiden düşünme paikoloji ilgileniosan zevklidir.
00 Yorumla
+1 yılcumhurbaşkanı veya başbakan veya miletvekili diyebilirim sana kardeşim
00 Yorumlaboş ver okuyacan bitirecen kpss girecen kazanacaksın işe başlayacaksın hayaldi gerçek olmadı :)
00 Yorumla
+1 yılStilistlik eger iyi stilist olrsan iyi para kazanrsn bayansn tabi
03 Yorumla
Soran+1 yılerkeğim
- +1 yıl
Yine olur ama erkek stilistler o sitresi cok kaldramiyor
Soran+1 yıluğrasamam öyle şeylerle toplar yapar öyle işleri
+1 yılHemsire geliyorsa git. Rahat edersin.
20 Yorumla
+1 yılYazılüm adamdır ben seçmedim sen seç
10 Yorumla
+1 yılKafan hangisine çalıyorsa ona
10 Yorumlaanestezi tıp işsiz kalmazsın en azından
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHemsireler geneldr buyuk kalcali oluyo kac tane hemsire gorsem oyle ilerleyen yilda
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılYokya ben zayifim 😂😂
54 kiloyum
Cevap sahibi+1 yılİlerde sendr popo buyucek
Gizli Soran+1 yılYokya bizde genetik genelde kucuk olur ve ayrica abazaliga yer ariyorsun uzatma
Cevap sahibi+1 yılYok ya ne abazaligi bak hastaneye gidersen geneline bak bir
Gizli Soran+1 yılGidiyorum zaten arada kan degerlerimi olcturuyorum
Cevap sahibi+1 yılGecmis olsun ama giderken bak iste
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tıp tabiki ayol soruya bak
10 YorumlaTıp kazanabilirsen doktor ol tabikii
12 YorumlaSosyal hizmetler ya da maliye olabilir
011 Yorumla
Soran+1 yılevet güzel bölümler masa işi bunlar dimi memur gibi
Soran+1 yılneden baska bölüm
Soran+1 yılneden son şansın sınır yokkı sınava girmek için
Soran+1 yılkaçıncı girişin bu
Soran+1 yılcalısmandın mı ilkinde
Soran+1 yılherkez bu hatayı yaptı. lys daha öenmli ztn ayrıca ygs mantık sorusu ly bilgi
+1 yılTip tip olmazsa mühendislik
10 Yorumla
+1 yılTıp okuyabileceğine inandıysan Tıp okumalısın
12 Yorumla- +1 yıl
2 sene 3 sene neyse senin geleceğin var işin sonunda sonuçta
+1 yılelektronik mühendisliği
yapamazsın13 Yorumla- +1 yıl
ışığı göremedim sende
- +1 yıl
dalga geçiyorum yaa :D yaparsııııın
pdr sec pdr uzmani cok aliyorlar
00 YorumlaEn iyisini iste. Doktorluk
00 YorumlaMimarlar iş bulmakta sıkıntılı doktor ol sen
00 Yorumla
+1 yılt-m ogrencisi ne demek ona gore oneri veriyim :)
00 Yorumla
+1 yılmimar olma da ne halin varsa gör ☺
06 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNeden?
Gizli Soran+1 yılOlabilirim aslinda guze bir meslek😂😂
- +1 yıl
ahmet kayanın da dediği gibi: ben yandım siz yanmayın allah aşkına
Gizli Soran+1 yılIyide neden?
- +1 yıl
okuması çok zor. çok yorucu
+1 yılHukuk oku bence en iyisi bu senin için.
00 Yorumla
+1 yılhukuk kesinlikle ya da siyaset felan oku..
05 Yorumla
Soransiyaset okumak istemıoyrum acıkcası. ticaret işletme türü ne olabilr?
- +1 yıl
onun hakkında fikrim yok büyükelçi felan olsan fena olmaz demiştim ben sayısalcıyım da://
Soran+1 yılben holigan bir taraftarım o yüzden siyaset olmaz :D
- +1 yıl
iyi sen daha bilirsin:D
Soran+1 yılbasak ne öneririsn
+1 yılTabikide ev hanımlığı
00 Yorumla
+1 yılpdr sec buna ihtiyacimiz var. d. d
00 Yorumlabaşka meslek seç canm
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılOlmuyo ben buna kendimi hazır hissediyorum
@chengeldi aşkım meslektaş olalım ajskdkkd
00 Yorumla
+1 yılHangisi seni daha mutlu edecekse onu seç...
02 Yorumla- +1 yıl
Ozaman Doktor olmalısın...
gel beraber hukuk okuyalım :)
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem