Genel olarak konuşayım. Açık bir şart yoktur çoğu okulda, 3 üzerinde olması beklenir sadece. Nottan bağımsız olarak sen kimsin ne yapmışsın başvurduğun alan hakkında bilgin nedir gibi konulara bakılır. Eğer okulda bir hocadan referansın varken daha düşük bir ortalamayla kabul edilebilirken, sadece ortalaman yüksek geri kalanlar eksikse reddedilebilirsin.
06 Yorumla
Yüksek lisansa başvuracak adaylardan LES (45 puan) veya ALES (55 puan) şartı aranmaktadır.
12 Yorumla
yüksek lisans için en az 2.5 gano lazım
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılAdBlock indir zararlı reklemlar için
04 Yorumla- +1 yıl
alın ona da bir bilgisayar oynasın işte
- +1 yıl
çok yanlış anlamışım ya pardon:) yok ya hiç anlamam o tarz işlerden
9Eylül ortalama istemiyor, mezun olman yeterli.
04 Yorumla- +1 yıl
Tabiki kontenjan var, her üninin farklıdır. Başvurursun puanlarına göre sıralmaya girersin mülakat sınav falan yapar üni, geçersen başlarsın çok zor değil. Ben yeni başlıyorum şimdi pek zor birşey yoktu. Öğrenmek istediğin üninin adını yaz yanına sosyal bilimler yaz şartları görebilirsin orada..
- +1 yıl
kontenjan var dedim ya :)) senin hiç mi bilgin yok ben biraz vardır diye ona göre konuşuyorum. Tezli y. lisans için mezuniyet notu, ales ve bazıları yds puanı ister. ales baraj genelde 50-60 falandır, bunda harç parası ödemezsin. Bir de tezsiz yüksek lisans vardır bu paralıdır, okuluna göre değişir ama 5bine yapılabilir yani. Üniler para kazanacaz diye fazla zorlamazlar başvuranların çoğunu kabul ederler, ales şartı aramazlar falan filan
orayı bilmem de fıratta yok
01 Yorumla2,50 lisans
04 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat