dil şartı isteyen bir yere başvuru yapsam kabul ederlermi universiteye gitmedim diye kabul etmemezlik yaparlarmı sonuçta 3 dili de anadilim gibi konuşabiliyorum rusçayla türkce ana dilim annem rus babam türk 18 yaşındaykende 1 sene ingirterede dil eğitimi aldım akıcı bir şekilde ingilizce konuşuyorum c 1 seviyesindeyim her konuda konuşabilirim şimdi ben biyere basvuru yapsam kabul ederlermi.
Cevabın nedir?
Cevapla
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYani alakasız bir iş yeri bile sırf ileride belki dile bağlı gelişim gösteriz diye en az bir dil bilen bir mezun arıyor. Güven meselesinden dolayı. Sen biçilmiş kaftansın doğru yere denk gelince.
Şöyle bir örnek vereyim suriyeli birisi şimdi değil tabi mülteciler ilk başlarda ülkemize geldiklerin de suriyeli birisi sokaklardan kağıt topluyordu yaşı da büyüktü muhtemelen 40 üzeriydi haber olmuştu adam 4 dil biliyordu. Haberi gören bir firma ile almıştı onu. Dil bazen hayat değiştiriyor sokaklardan nereye düşün.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTurizm bölgelerinde rahatlıkla iş bulabilirsin. Antalya'da ise bazı lüx oteller, yaptığın işin maaşına ek olarak dil bonusu veriyor. Yani bildiğin dil başına ek maaş veriyorlar. Dil seviyenin de önemi olmakla beraber.
Ben garsonluk yaparken sabit maaş 3300 alırken bir de B1 ingilizce dil bonusu ile maaşım sabit 3750 olmuştu.
Bazı Almanca ve İngilizce C1 dil bonusu alan arkadaşlarım ise 1500tl sadece dil bonusu alıyorlardı ve komilik, garsonluk gibi en küçük işte bile maaşları 4500'ü geçiyordu.
Eğer alımlı, girişken bir bayansan ve İngilizce, Rusça dillerini C1 seviyelerinde iyi biliyorsan; çok güzel maaşlar ve güzel şartlar da iş bulabilirsin. Resepsiyon, Animasyon, Misafir ilişkileri gibi departmanlar sana göredir.00 Yorumla
+1 yılBirçok işletme önceliği eğitimden önce dile verebiliyor, hatta bunların arasında büyük işletmeler de var. İş bulman yabancı dili olmayan üniversite öğrencilerine göre çok daha koay.
00 Yorumla
+1 yılYds gibi geçerliliği olan bir sınavla dil bilgini kanıtlarsan tercümanlık gibi alanlarda çalışabilirsin. Devlet kadrolarında mezuniyet olmadan mümkün değil alınmazsın. Ancak taşeron firmalarda sözleşmeli olarak girersin, bu arada fakülteyi bitirip kadroya geçersin veya alanında uzmanlaşırsın
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
54Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEdilirsin tabi ki neden edilmeyesin? Önemli olan işini iyi yapabilmek iş ortamına iyi adapte olmaktır. Üniversite diploması bazı meslekler hariç, her iş için bir kıstas değildir. Üniversite diploması olupta bir yabancı dili konuşamayan binlerce kişi var bence 3 dil konuşmak 3 adet diplomaya bedel...
12 Yorumla- +1 yıl
Benide mutlu etti ben ilkokul bile okuyamadım ama üniversite de okuyamadim zaten 2dil biliyorum 3tane daha öğreniyorum
- +1 yıl
Tek kelime ile süpersin artık bir kaç dil bilenler şirketlerde el üstünde tutuluyor özeiikle dış ticaret ve turizm şirketleri o yüzden illa üniversite diploması olacak diye bir kural yok..
Oluyor maalesef. Yüksekten gıcık olduğum biri benim girmek için bir sene köpek gibi çalıştığım programa suriyeden kalkıp sınavsız elini kolunu sallayarak girmişti. Üstüne arapça tercümanlık yapıyordu ve iyi para kazanıyordu. Bense ülkedeki ikincil vatandaş olarak zor şartlarda çalışmak durumunda kalmıştım. Sende rusça arayan bir işe girebilirsin. Anadilin gibi sonuçta. İngilizce kriter değil. Artık ingilizce ikinci dil olarak sayılmıyor bile. Bir yere ingilizce bilen birini alacaklarsa bu zaten ingiliz edebiyatı falan bitiren olur ancak.
115 Yorumla- +1 yıl
Şimdi ne iş yapıyorsun
- +1 yıl
Senden özel bişey istemedim sıradan bir soru sordum sadece
- +1 yıl
Sakin ol sana bana karşı bir zorunluluğun var demedim zaten tahmin ettim ne iş yaptığını ve sorduğun sorulardan 🙏
- +1 yıl
Ağzından duyan vardır illaki bayan sır😉😊
- +1 yıl
Burayı kastetmedim zaten reel de yüz yüze iken
- +1 yıl
@focussbluee salla gitsin be sanki microsoft'ta baş müdür. Ne takıyosun bunları.
- +1 yıl
@MrOldSoldier Microsoftta baş müdür olduğum için değil sayın laf düşmemiş kişi, işim avukatlık mühendislik gibi yüzlerce insanda olan bir iş değil bu bir. İkincisi ben burada mesleğin veya hakkımda daha fazla bilgi verirsem zaten yaşım, fiziksel özelliklerim, bazı ayırt edici bilgilerim burada yazıyor. Beni tanıyan birisi bu siteyi kullanıyorsa eğer aklına ben gelebilirim ve açıkçası burası anonim bir site. Anonim olduğu için bu kadar rahat kullanabiliyorum. Kendi hayatımda yüz yüze baktığım ya da beni sosyal medyadan takip eden insanlar gibi beni kim olduğumla özdeşleştirebilen biri olsun istemiyorum. Birinin cinsel hayatıma dair bütün detayları bilmesine gerek yok. Bunlar en yakın arkadaşıma bile anlattığım şeyler. İdrak edebilmeniz çok zor tabi maalesef canım.
- +1 yıl
Cinsellik ne alaka şimdi!!
- +1 yıl
@focussbluee Ya gerçekten okuduğunuzu anlama yetiniz mi yok? Bir paragraf açık açık yazmışım nesini anlayamıyorsunuz beyefendi? Daha çok cinsel sorular soruyorum ya da en çok cinsel sorularda görüş bildiriyorum. Kendi cinsel hayatım profilimde an olarak ortada. İsterseniz tüm kişisel bilgilerimi vereyim de beni etrafımda tanıyan insanlardan biri burada ise eğer anlasınlar ve tüm cinsel hayatımın detaylarını bilsinler. Bunun için istemiyorum ya. Hemen egolu yaptınız. Hak etmiyorum arkadaşım.
- +1 yıl
@focussbluee Bu şey gibi oldu. Bir dönem sosyal medyada dm'ine dönmediğim herkes bana dire ne kadar egolusun, ne havalısın diye saydırmaya başlıyordu. Ee sen benim fotoğrafıma bakıp beğenip yazmışsın karakterime değil ki. Benimde o zaman sana bakıp beğenip beğenmeme hakkım olmalı. Beğenmediysem niye sen yazdın o zaman cevap vermek zorundayım gibi bir algı olsun. Bu kendini beğenmek değil. Sizin yaptığınız da aynısı. Ben egodan, off benim ne kadar prestijli bir işim var, aslında gizli ajanım falan diye dertlerim yok ki. Kendimi açık etmek istemem kardeşim bu kadar basit. Avukatım desem yüz binlerce avukat var memlekette. Benim mesleğim daha ayırt edici. Sizin gibi ısrarla soran sonra da hak etmediğim şekilde beni egoyla suçlayan insanlara da avukatım diyip geçmek lazım cidden. Bazı insanlar zorla yalan duymak istiyor.
- +1 yıl
Sakin ol sakin ol 🙏
+1 yılÜlkenin neden dil bilen insanı bile böyle bilmiyorum. Soruna gelecek olursak, zaten diploma veya teorik bilgi gerektiren işleri yapamazsın ama sana şunu söyleyim turizmden çok güzel para kaldırırsın animatör olarak çalışabilirsin veya daha prestijli bir ismim olsun diyorsan çağrı merkezleri rusça bilen eleman arıyorlar diye tahmin ediyorum parası da güzeldir, herkes rusça bilmiyor sonuçta ek olarak yurtdışında yani rusyaya iş başvurusunda bulunabilirsin glassador/linkedin gibi sitelerden ne iş yapmak istiyorsan aratıp başvur dönme ihtimalleri yüksek son olarak online (bionluk gibi ) sitelerde çeviri yaparak para kazanabilirsin. Ben olsam aklımı kullanıp yurtdışına giderdim.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılArtık fabrikaların masa başı işine bile alakasız olmasına rağmen 4 yıllık üniversite bitiren insanları alıyorlar. Nereye başvuru yaptıgınıza göre değişebilir. Örneğin bir özel şirkete girmek isteseniz tahminimce geri çevrilirsiniz. Ama emlaktır ya da turistin çok oldugu mekanlara işe girmek isteseniz hayli hayli kabul ederler.
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 804 cevap paylaştı. Üniversite okumayıp Türkçe konuşamayanlar bu ülkede kaç dönem başkanlık, bakanlık yaptı hala da yapıyor. Elbet sende bir iş bulursun.
21 Yorumla- +1 yıl
Aynen
+1 yılDil sertifikası çıkar. Açıktan bir bölüm oku, aynı zamanda çalışabilirsin. Güzel olur, her üniversite mezunu da üç dil bilmiyor yani.
20 Yorumla
+1 yılO dilleri ne derecede bildiğine bağlı ve hangi diller olduğunda ayrıca, bunlar aranan dillerse ve seviyen yüksekse istediğin sektörde iş bulabilme imkanin var, iş yaparken de okuyabilme imkanın var.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBildiğine dair belgen varsa, uygun alanlarda çalışabilirsin
30 Yorumla
+1 yılBenim gözümde 3 dil bilmek saçma sapan bir üniversite bitirmekten çok daha değerli
21 Yorumla- +1 yıl
Ki bunu Hacettepe mezunu olarak söylüyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılNereye başvurduğuna bağlı. Daha doğrusu hangi pozisyona. Dil bilgisi eğitimle yarışamaz yani belli mesleki pozisyonlara başvuramazsın. Ama tabiki genel personel olarak daha avantajlısın. Sıradan sayılan işlerde gayet işi alırsın.
00 Yorumla
+1 yılDil lazım olan işletmeler alır. Çünkü ingilizce c1 ve Rusça ile Türkçe anadilin olduğu için avantajlı son. Değerlendir. Cv ver dil gerektiren yerlere
00 Yorumla
+1 yılGelişmiş ülkelerde rahat iş bulursun sonuçta Elon Musk üniversite şartı koymuyor mesela herkes çalışıyor onun iş yerinde
01 Yorumla- +1 yıl
Vkontakte kullanıyorum dil bilmemek o kadar koyuyor ki Azeri birini buldum onunla konuşuyorum ve ana dilimle konuşuyorum onunla rahat oldu.
+1 yılYerine bağlı tabii ama önemli bir kriter olur yine de. Bir yere giremesen bile freelancer çevirmenlik yaparsın her türlü dil bilmek faydalı.
00 YorumlaRuscan varsa Antalya, Bodrum gibi yerlerde turizm sektorunde rahatlikla işbulabilirsin
10 YorumlaEderler tabii ki, hatta seni egitirler bu konuda. 👍🏻
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRusan ilk okul bile okumana gerek yok bu ülkede seni herkes patron yapar. İş bulursun hemde en iyilerinden
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl3 dil bilen benim gözümde zekidir çok rahat iş bulursun
Gizli Üye(36-45)+1 yılAzminizle kültürünüzle farklı dillere ve kültürlere hakimiyet kazanmışsanız muhakkak kariyer basamaklarını hızla tırmanabileceğiniz iyi bir iş buşabilirsiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun.
00 Yorumla
+1 yılEdilebilirsin. Bende istiyorum ama ilkokul bile okuyamadım üniversite nasıl okurum ki.
00 Yorumla
+1 yılBilgisayar bilgin varsa her türlü iş bulursun.
Şirketler de çok lazım oluyor.00 YorumlaHay maşallah
Gariya bak
Sen insansan ben neyim acep 😝00 Yorumla
+1 yılVlla3 dille amazonakargo takibine girsen8 bin alırsın
00 YorumlaNeden olmasın önce kendini belli bir branşta geliştirmek için bir işe gir sonra yükselirsin
00 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle kabul edilirsin, uygun bir yere başvur yeterlilikleri sağladığını düşündüğün
00 Yorumla
+1 yılSertifikalattır, yani 3 dili bildiğini kanıtla tabi ki alırlar.
00 YorumlaEdilirsin, lakin maaşın az olur. Sen de açıktan okursun hem de çalışırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir tane akraba mın kaynanası Almanca biliyomus bu şekilde çalışmış ve şu an Arabası falan var başvuru sen
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılyurt dışı iş ilanlarına başvur. Belgelendirirsen havada kaparlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl3 dil bilmiyorsun, 2 dil biliyorsun ve çok kolay iş bulursun
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHostes ol ederler üni şartı yok şartlar +18 birden fazla akıcı dil bilmek ve türk vatandaşı olmak
16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir de boy kilo uyumu var o kdr
- +1 yıl
+18 🤔🤔🤔
Cevap sahibi+1 yıl@Olgunadam23 18 yaşından büyük olacak işte sanki anlamadiginizdan
- +1 yıl
Evet anlamadım cidden ama sizin dediğiniz kadarda basit değil kabin memuru olmak
Cevap sahibi+1 yıl@Olgunadam23 en azından şansını denesin
- +1 yıl
Denesin tabikide bişey demedim eğer ki denerse mutlaka görürüm elimden gelen yardımı yaparım
Kesinlikle başvur, ben de eğitim almayı düşünüyorum, bu ülkede üni mezunu olsan da bir işe yaramıyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKapalı çarşı esnafı olabilirsin, güzel de paralar kazanırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIyi bir seviyen olduğunu kanitlamalisin Téflon tarzi sinavlarla
00 Yorumla
+1 yılBurak 3 dil bilmek 1 dil bilsem terk ederim buraları arkadaşım gece gündüz çalışıyor öğrenmek için sırf daha iyi yaşamak için kendi memleketimiz de yabancıyiz
05 Yorumla- +1 yıl
Ana dil ile yurt dışında konuşabiliyor musun sen?
- +1 yıl
Doğru söylüyon her şeyin fiyatı kalkti mi maaşlar kalmıyor
- +1 yıl
Maalsef ben tam bilmiyorum ingilizce sadece fransızca arapça rusça biliyorum ingilizce bilemedim basit olduğu için
+1 yılTabiki kabul ederler. Ülke harıl harıl dil bilen insan arıyor. Sen kendini kendi alanında güzelce geliştirmişsin, kendine de bu konuda inanıyorsan (ki inanmalısın) başvur derim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasil öğrendiniz dil ben de çok öğrenmek istiyorum da
00 Yorumla
+1 yılTabiki edilirsin. dile ihtiyaci olan yerleri bulmaya bak mesela rusya ile ticaret yapan sirketlere bak. ya da havayollarinda calis.
00 Yorumla
+1 yılSen bu 3 dili nasil ogrendin. Ders kurs falanmi aldn
10 YorumlaBazı yerlerde dil bilmek önemli deyip işe alıyolar sen istanbuldaysan dilan polata git
00 Yorumla
+1 yılDevlete alırlar mı bilmiyorum ama özel sektöre alırlar diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılBayanları human resources management olarak alırlar direk bu ülkede :)
00 YorumlaKesinlikle başvur biyere kabul ederler kız sin hem bide
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın ayrıca üniversite okumak çok basit artık.
00 YorumlaDil bilmek üniversite okumaktan değerli üniversitelerin çoğu canımın içi
00 Yorumla
+1 yılKanka havada kaparlar seni
03 Yorumla
Soran+1 yılben 3 dil konuşabiliyorum universtede okuyanların vasfı ne demi?
- +1 yıl
Ama ama maalesef şu an Çoğu yer artık sertifikasını istiyor, bi yere girebilmen için artık torpil şart :)
Soran+1 yılyok o sertifikayı çıkarabiliyosun tomerden vs
Keşke bir de üniversite okusan 10 numara olur
10 Yorumlaşansını dene, ne kaybedersin ki?
10 YorumlaDene derim Allah büyüktür
10 Yorumla
+1 yılTercümanlık bürolarına başvuru yaptın mı
00 Yorumla
+1 yılBilgisayar 3 dil sana her kapıyı açar
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılHava alanına tercüman olabilirsin
00 Yorumla Bu 3 dili bildiğine dair belgen varsa olur tabiki.
00 Yorumla
+1 yılElesten puan alman lazım
00 Yorumlasuper senden daha iyisinimi bulacaklar 🙂
00 Yorumla
+1 yılDil ile ilgili bir iş yap,
00 Yorumlaelbette dil öenmli zaten kabul ederler seni :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 387 cevap paylaştı.
+1 yılOtellerde çok rahat iş bulursun
00 Yorumla
+1 yılAkademik yap bi seyler
00 Yorumla
+1 yılAlmancan varsa call center yap çok para var
09 Yorumla- +1 yıl
Yasin küçükse kesinlikle ama kesinlikle öğren
Sana çok şey katar - +1 yıl
Bilmiyorum
Bilenler var çevreden - +1 yıl
Severim öğrenmeyi 😊
Nereye başvuru yaptığın çok önemli abla
00 Yorumlaİnsan kaynaklarında iş bulabilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Üniversite okumadım ama 3 dil biliyorum. Bir yere başvuru yapsam kabul edilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer