Eşimin benden daha zeki, akıllı, bilgili, yetenekli, güçlü ve iyi bir karaktere sahip insan olmaması asıl kendimi yetersiz ve değersiz hissettirir. 😄 Karşısında ki insanı, onun hislerini ve duygularını anlamayan, düşüncelerine değer vermeyen, sorumsuz bir ilişkiyi kendi başınıza sırtlandığınızı düşünsenize.. 😱
Bence her iki cinste kendisinin en az dengi veya en az bir kaç konuda kendisinden daha iyi özelliklere sahip birini tanımalı. Kimse kimseye bir şeyler katmayacaksa ilerleme olmaz. Biri diğerini geriye çektiği zaman gelişim durur. Bu da beni aşırı rahatsız eder. İleri, daima ileri. En güzel yatırım kendinize yaptığınız, kendinize kazandırdığınız değerlerdir. Kendisinden vazgeçen, kendisini geliştiremeyen, ilerletemeyen bir insanla kaliteli kalıcı ve karşılıklı bağlar ortaya çıkmaz. İki tarafta birbirlerini örnek alacağı değerleri olmalı. Ben her zaman karşımda ki insandan kendime neleri örnek alabileceğime, kendimde neleri değiştirebilecegime, onunla nasıl daha iyi paylaşımlar kurabileceğime bakarım. Hem karşımdaki insana olumlu değerler kazandırabilmeyi hemde kendimi daima gelistirebilmeyi amaçlarım. Aksi halde zaten o günü yaşadım saymam. :) Benden daha iyi olan herkese sevgiler ve saygılar 😄
Kadın erkeği babasından istemeye ne zaman gidecek?
Türkiye'de %80 erkek ve aile böyle bir şeyi kabul etmez çünkü kadının erkekten daha iyi durumda olmasına hoş bakılmaz. Yukarıdaki ironiyi bunun için verdim. Çünkü her ne kadar kadın ve erkek eşitliği densede böyle bir şey yok, hala Türkiye'nin pek çok yerinde eşine erkek evlat veren kadın el üstünde tutulur mesela. Yani aslında kadının erkekten daha iyi olma durumu bizim gibi göçebe ve at, avrat, silah diyen bir millet için uygun düşmüyor. Bu iş ve kariyer konusunda da geçerli. Bana kızma ama gerçeğimiz bu. Ben olanı anlatıyorum şahsi fikrim değil.
Toplumsal kültürü kenara koyarsak, böyle bir şey mümkün şayet kadın bunu tek bir tartışmada dahi erkeğini ezmek için kullanmıyorsa, aksi durumda boşanma olacaktır.
Şahsi fikrime gelecek olursak benim için fark etmez. Ama! Şu var, sabah çıkıyor gece yarıları geliyorsa, ev işleri aksatılıyorsa, çocukla ilgilenilmiyorsa ay yorgunum senle ilişki yapamam ben yatıcam denilip gün bitiriliyorsa öyle bir iş kadınıyla olmam.
Son paragrafta yazdıklarımdan dolayı mı? Eve geç gelen, çocuğun annesini özlediği dönemde onu ilgisiz bırakan, keza benim için de öyle ben de ilgi severim, yorgunluktan cinsellik yaşamaktan bile kaçacak bir kadınla yapamam evet. Birincisi annelik gerektiren bir durumda çocuğuna annelik yapamıyorsa bu en önemli konu sonra cinsellik sonra eve geç gelmesi. Hadi ev işleri falan bir çalışan tutulur belki o yapar, neticede ben de işte olacağım. Kariyer yükseldikçe eve harcanan zaman azalıyor. Genelde böyle kadınlar evlenemiyor zaten. Bekar yaşamayı seçiyor.
Neden erkeklerin eve ayıracağı zaman sıkıntı olmuyor da kadınlarınki sıkıntı oluyor? Ataerkillik burada zaten. Herkes eşit sorumluluk alsa kadının az zaman ayırması sorun olmaz ya da erkeklerinki de sorun olur. Kadınınki olmuyorsa erkeklerinki de olmaz. Bi arada günümüzde paradan önemli hiçbir şey yoktur. Maddi sıkıntı çekmeye başla kim evde ne kadar kalmış umrunda olmaz.
Çünkü evi dişi kuş yapar. Bu evrimsel bir gerçekliliktir tüm doğada olan. Ben bir erkek olarak çocuğuma babalık yapabilirim ama annelik farklı bir boyut.
Benim maddi sıkıntım yok çok şükür. Bekar da idame ettirebilirim kendimi. Eşim olursa kariyer olarak benden üstün olmasını umursamam ama aile olmak için gereken şartlarımı saydım
Bu kişiden kişiye ve ilişkinin gücüne göre değişir bence. Birbirini besleyen, geliştiren ve saygı, sevgi konusunda cömert olan insanların ilişkisinde pek sorun yaratmaz bence. Eğer yetersizlik hissi iki taraftan birini kontrolü altına aldıysa, tek sorun soruda bahsedilen durum değildir. Başka başka sebeplerden ilişkiye karşı aidiyet hissetmeyen insanlar, bu tarz durumlarda ilişkideki konumunu sorgulayabilir ve ilişkiye karşı motivasyonunu kaybedebilir. Uzun lafın kısası ''kendinizi sevin'', birini adabıyla sevebilmek ve sağlıklı bir ilişki kurabilmenin yolu tam buradan başlıyor.
Eğer kafasına takarsa erkek bir çok konuda kendini yetersiz hissedebilir:) bir çok kadının eğitim durumu erkekten düşük ama oldukça zekiler yani ve bu durum bile erkeklerin zoruna gidiyor..
Yetersiz hissetmenin özün de bence.. kendine güvenmemek geliyor yani özgüven eksikliği olan her erkek kadının bir şeyine takılır kendini yetersiz hisseder
Şahsen benden daha iyi bir eğitim almış iyi bir işi olmuş iyi para kazanmış bir kadın yanında kendimi yetersiz değil şanslı hissederim çünkü o her anlamda kendine denk görmüş beni hayatına almış:)
Bence erkeği yetersiz hissettirmiyor kadın erkeği kendisine göre yetersiz bulmaya başlıyor. Böyle mi olmalı? tabi ki hayır ama insan fıtratına uygun bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ben bir kadın olarak kendimden bir tık yukarıda olduğunu düşünmediğim erkekle yapamıyorum. en kötü eşit olmalı.
Bu soruyu sıradan bir cevap vermek istemedim... Çağın hastalıklarından biri... Kadın ve erkek... isimlerin farklı olması gibi Eğitim durumları da farklıdır insanların... aynı olması imkansız... Bence bir doktor bir çobanla mühendis bir tezgehtarla evli olabilir ikisinin Ruhi gelişimi önemli... Günümüzde çok farklı bir algı var Doktor doktorla Öğretmen öğretmenle Çoban çoban ile... yeri gelince de müslümanız... Efendimiz unutulursa Sonuç bu olur...
Birbirini aldatan insanlara bakıyorum... genelde kendinden eğitim olarak düşük ya da yüksek kişilerle aldatıyorlar... aldatırken eğitime bakılmıyor evlenirken bakılıyor🙂
Bir yerde hissettirebilir o dengeyi korumak baya zor mesela bir tartışma çıkıp kadın erkeğe eğitim durumuyla ilgili düşüklüğünü dile falan getirirse erkeği yıkım etkisine uğratır ki buda olabilitesi yüksek bi ihtimal insan tartışırken ne söylediğini bilemiyor çünkü onun dışında bu dengeyi korurlarsada iki taraf içinde bi eksiklik fazlalık hissetme durumu olmaz mutlu olunulursa bir sorun teşkil etmeyebilir belki
Kadın ve erkek birbirine destek olmalı, eğitim değil vizyon belirler, birbirini rakip değil ekip gibi tamamlamalılar. Daima birbirinin başarıları ile gurur duyan çiftin daha çekici olduğunu düşünüyorum...🦄🍀🍏⭐❤️
erkeği yetersiz hissrttirmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. tipik ilk çağ orta doğu insanının sorabileceği bir soru tarzı. 50 sene öncesine kadar abd de bile insan muamelesi görmeyen kadınların, tüekiyeden çok sonra seçme ve seçilme hakkı elde eden ingiliz kadınlarının geçmişte yaşadıklsrının dışa vurumu. insanların gelir ve giderleri aşkınızdan pardon siz ne anlarsınız.
Once bi haddinizi takının soruya cevap yazarken. Yapıcagınız yorumu bana değil ortaya yapın. Gelmek sizin tercihiniz. Dikkate almayıp gecebilirdiniz soruyu pekâlâ... Ve sonra gidip kendi sorunuza bi bakın isterseniz;
"el ele tutusmak mı yoksa Öpüşmek mi daha bilmem ne".
Tipik belden yukarı çıkamayan zihniyetin dışavurumu... lütfen basitlesmeyin bu kadar!
Ben onu saçma buluyorum madem kafın erkek eşit erkek kadından fazla eğitimli olunca kadın bir şey demiyorsa yetersiz hissetmiyorsa aynısı erkek içinde geçerli kadın eğitimliyse yetersiz hissetmeyevek
surekli kadin tarafindan dile getirilen biseyse hissettririr bir de erkekgin kendi durumunu icsellestirmis olmasi da gerekiyor, var oyle ciftler her iki taraf da birbirni oyle kabul edip sevip mutlu oldugu icin bunun lafi bile gecmiyor, sonuc olarak kimse gokten zembille inmiyor birbirlerini taniyorlar sonrada bunu tuhaf karsilamak abes bir durum