Kimse benden daha üstün olamaz, haliyle bir kadın da üstün olamaz, böyle bir konuya bu yüzden takılmam ciddiye almam, benim bulunduğum bir yerde yalnızca ben üstün olabilirim.
Kadınlar bile kadın üst istemiyor. Vallahi bak benim için zerre fark etmiyor. Fakat uluslararası çalışılan aşırı kurumsal şirketlerde dahi çalışan kız arkadaşlarım kadınlar egoist şirretler diyorlar.
Hayır neden sorun olsun. sevdiğim kadın benden fazla kazanabilir dert etmezdim bunu. önemli olan iki kişinin de kendi ayaklarının sütünde durması ve birbirlerine gerçekten aşık olmasıdır.. ama arada uyum yoksa ya da öz güveni düşükse kendini yetersiz görürler o zaman.. öyle olunca da illa senin paran benim param lafı geçmeye başlar.
Her konuda kendime yetebilen, donanımlı biriyim. İyi niyetli biriyle arkadaş olabilirim ancak erkeğin kadına ve ikisinin de çocuklarına birşeyler katabilmesi lazım. En azından birbirlerine birşeyler katabilmeliler. İlk tercihim donanım olarak da duruş olarak da benden daha iyi biri olurdu. Ancak bu durumu tersten düşündüğümüzde, bazı erkekler bu konuyu özgüven problemi, ihtiyaç duyulmayan erkek, erkekliğinin , gücünün pasif kaldığı bir durum gibi yorumlayabilirler. En başında bu durum hoşlarına gitse de zaman içinde psk şiddet uygulama ihtimalleri de yüksek.
Kadın öyle hissettirmese bile erkek kendi kendine bunu sorun edebiliyor yapısı itibariyle
Ataerkil toplum dayatmasını derin yaşayan erkekte sıkıntı. Birçok erkek bunu kompleks yapar. Hayatımdaki erkek benden bu konuda üstün olabilir şahsen rahatsız etmez mutlu eder aksine. Çünkü kadın tabiatı gereği erk egemenliği sever. Kariyere odaklı kadın lakin bunu dengede ister hayatındaki insanla.
Hayır, sıkıntı değil elbette ama bunu her erkek taşıyamıyor.. Bu da bir gerçek.. En medeni, en eğitimli erkek bile bunu zaman zaman sorun edebiliyor. Halbuki arada uçurum sayılabilecek cinsten bir statü farkı yoksa ilişki içinde bu tarz durumlar rahatlıkla tolere edilebilir..
Güçlü kadın, güçlü ailenin ve dolayısıyla güçlü toplumun temelidir. 🌺
Dünyadaki en büyük başarılardan biri Türkiye'de kadın olmaktır. Ataerkil bir toplumdan gelen bu ülkede gerek aile, gerek iş hayatı gerekse sosyal çevrede hep ezilen ve mobbinge maruz kalan herşeye rağmen pes etmeyişiniz ve dikduruşunuzdan ötürü sizi tebrik ediyorum hocam 🌺🙏
Evet sıkıntı... Kadın kendinden daha az kazanan erkeğe saygı duymaz bir süre sonra. Ama erkek, aşk evliliği yaptığı kadını sever, sayar. Lakin gelgelelim ki sevginin saygının tek taraflı olduğu bir evlilik, tek kanatlı kuş gibi olup yere düşüp ölecektir.
Bu, feministlerin/feminazilerin iddia ettiği bir ataerkil toplumsal inşa değil evrimsel gerçeklerdir.
Her şeyi bir tarafa bırak. İstisnalar hariç kolay kolay kolay hiçbir kadın kendinden az kazanan, kendinden düşük statülü bir erkekle evlenmez. İstisnalar da kaideyi çürütemeden biten evliliklerdir.
Erkek sorun yapmasa bile kadin bir noktada kendi degerinde bir adam istiyor hayatinda. Erkeklerde zaten statu , ekonomik guc acisindan vs ezildiklerinde kendilerine olan guvenlerini kaybettikleri icin , kadinin hayatinda var olurken , erkek gibi hissedemiyorlar. Cunku bir erkek iliskide erkek gibi hissetmek ister , korumak , sahiplenmek, sevmek vs.
Erkekler böylesi konularda bir tık daha üstün olmak ister ama bu tamamen hissel bir şey. Abartmaya gerek yok. Kendisinden daha yüksekte olan bir eşe sahip olup eşiyle gurur duyup onu her şekilde destekleyen erko 💯
Aşağıda bazı erkek yorumlarını gördüm sıkıntı olmaz diyenler )) gerçekten çok komikler ))) Bir kadın her açıdan güçlü erkek ister , güçlü olması demek akdını ezmesi anlamına gelmez , tam aksine mantık çerçevesinde kadın için büyük bir hazinedir.
Benim sorum o değil ama. Benim sorum hayat şartları gereği kadının statü olarak üstün olması erkek için sıkıntı mı? Erkeğim okuma şansı olmamıştır veya geliri düşük bir iş de çalışıyordur ve kadının kazancı yüksektir bunu demek istedim ben
Biliyorum statü olarak diyorsun , statü olarak üstün olmakta bir güçtür , sahip olduğun her donanım ayrı bir güçtür ben olaya bu açıdan bakıyorum, ve haliyle kadın her açıdan donanımlı birini ister , bunu çok dışa vurur veya vurmaz orası ayrı konu , erkeğin statü olarak üstün olması sorun teşkil etmeyecektir , lakin kadının erkeğe oranla statü olarak üstün olması bu uzun vadede mutlaka sorun teşkil edecektir. Her ne kadar bu kişiden kişiye değişsede genel olarak bu böyle.
Teşekkür ederim yorum için. Aslında kendini bilen icin asla sorun teşkil etmez. Maddiyattan önemli şeyler var bu hayatta ama günümüzde maalesef ilk sıraya maddiyat gelmiş bulunuyor
Bu konuda herkesin düşüncesine saygı duyarım , bu yazdıklarım da kendi düşüncelerim , insanlar her ne düşünce de olursa olsun , olayın gerçek boyutunu gözardı etmemek gerek , ben olayın maddiyat boyutunu kesinlikle katmadım maddiyat aklımdan bile geçmedi , ben sadece olayın tahsil kültür gibi boyutlarını ele aldım, olayın maddi boyutuna girersek o konu ayrı bi hastalık olmuş zaten
Bana göre sıkıntı değil, aralarında uyum varsa ve anlaşıyorlarsa kafaya bile takılmaz. Bazı insanlar sadece egolu onlara denk gelmediğimiz sürece statü olarak benden üstün olsun hiç sorun yok benim için.
Bir kadın erkek den üstün olamaz bence çünkü allah ona öyle fıtrat vermiş korunmaya ihtiyacı var.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Hiç sıkıntı değil dediğin gibi düşünen erkekler gururuna yediremeyenler yıllarca domine ettikleri kadınların seviye atlayıp daha başarılı olabilmesi batıyor