Arkadaşlar benim durumum biraz karışık ben aslında fizik öğretmeniyim daha sonra atanamadım birde masa başında beyaz önlük giyip çalışmak bana göre değil gibi hissettim birazda hiperaktif biriyim bu sebepten dolayı polis oldum daha sonra polislik yaptım ve polisliğin bayanlara uygun olmadığını benim yapamayacağımı anladım istifa ettim şu an ne yapıcam bilmiyorum polislikten istifa ettiğime gram pişman değilim iyi ki etmişim iğrenç bir meslek sürekli üniforma giyip işe gitmek istediğim gibi giyinememek özgürlüğüm kısıtlandı aslında havası civasi olan bir meslek ama mutsuzdum sizce şu an napmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle seni çok iyi anladığımı belirtmek istiyorum
Ben de biraz da olsa yakın bir durumu yaşadım senin gibi.
Ülkemiz koşullarında maalesef eğitim durumu çocukların bilgi beceri ve isteklerine yönelik bir altyapı oluşturmuyor.
Dolayısıyla bu durum ileride sahip olduğumuz mesleklerde ya zorunlu olarak çalışmamızı ya da mutsuz olmaktansa geç de olsa işi bırakıp yeni bir hayata yön vermemizi zorunlu kılıyor.
Bu durumda sana önerebileceğim ilk şey çevrende her kim olursa olsun bu konu hakkında olumsuz yorum yapanları bir şekilde kendinden uzak tut.
Eğer öyle bir imkânın yoksa hızlı bir şekilde konuyu değiştirmeye çalış ya da yapamıyorsan net bir şekilde bunu ifade et ve bu konuyu o kişi ile konuşmak istemediğini, kendine güvendiğinden dolayı aklında bir plan olup onu uygulamayı beklediğini belirtebilirsin.
Hatta hesap vermek zorunda bile değilsin açıklama yapmak için.
İkinci olarak ailen ve çevrende varsa, içinde bulunduğun durum ile ilgili destekleyip motive edebilecek insanlarla iletişim kurarak..
"Şimdiki aklım olsaydı, şunun eğitimini alıp şu an şu işi yapardım" diyebileceğin ne varsa onları listele ve karşılık olarak yapıp yapamayacağına dair bilgi ve becerilerini o iş ile kıyasla..
Seni en çok heyecanlandıran iş hangi iş ise emin ol en kısa zamanda eksikliklerin bile olsa tamamlayıp en iyi şekilde verim almaya başlayabilirsin.
Hayat hiçbir zaman bazı şeyler için geç değildir
Bunu aklından çıkarma başarılar
🥂🌼00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence öncelikle ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor ama bu karar nihai bir karar olmalı artık. Yani bundan sonra hiçbir şekilde verdiğiniz karardan dönmemelisiniz bu konuda. İstikrarı, huzuru yakalamak istiyorsanız kendi iç sesinizi çok iyi bir şekilde dinleyin. Aslında seçeneğiniz de çok yani eğer bir daha polis olmak istiyorsanız ve fizik öğretmenliğini seviyorsanız bu yıl tekrar sınava hazırlanıp şansınızı tekrar deneyin ya da bir özel kurumda işe girin ve işte çalışırken kpss ile şansınızı denersiniz. O zaman kafa daha rahat olur çünkü bir yandan zaten kendi paranızı kazanmış olursunuz yani o baskıdan kurtulmuş olacağınızdan sınava da daha rahat girersiniz. Kimbilir belki de atanırsınız. Benim lisedeyken pek çok öğretmenim o şekilde atanmıştı ya da yine KPSS vasıtasıyla başka işlere de göz atabilirsiniz yani yeter ki güzel görün, pozitif düşünün ki her şey olumlu yönde güzel olsun sizin için. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
+1 yılNe yaptığını ve ne yapabileceğini bilen, düşüncelerini uygulamaya geçirecek bir kadınsın bu belli. Burada ne dersek diyelim seni yönlendirir olmayacağız sonuçta senin kararın, senin hayatın. Belki yüksek lisans yapıp akademi deneyebilirsin, KPSS çalışıp başka sektörlere yönelebilir ya da hobilerine uygun bir iş kurabilirsin. Sanırım daha yeni bırakmışsın, öncelikle biraz toparla kendini sonrasında hayatını yaşamaya tekrar başla. Senden değerli değil hiçbir şey ve bu hayata bir kez geldik. Önüne bakma fırsatın var, geçmiş geçmişte kaldı. Nacizane söyleyeceklerim bunlar, iyi yerlere gelecek olduğunu düşünüyorum. Başarılar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlara şöyle bi göz attım da iki mesleği de sevemediği için hanımefendiyi beyinsiz bulanlar mı dersin, polisliğin kadınlar için ağır bi iş olduğunu belirttiği için psikoloğa git diyenler mi dersin... İşte biz millet olarak hep bu ön yargımız yüzünden kaybediyoruz bazı şeyleri. Kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama ben ne insanlar tanıyorum normalde hastaneye gidip iğne olurken iğneye dahi bakamaz ama sırf ailesi istediği için hemşire olan. Bu arkadaşımız da mesleğini düzgünce yapmayan polis ya da öğretmen olacağına bu meslekleri hiç yapmasın zaten daha iyi. Bunun atasözü bile var, "Bir ömür boyu mutlu olmak istiyorsan sevdiğin işi yap" diye.
Belli ki siz emir altına girmeyi sevmeyen birisiniz. Sizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de sizin gibiyim. Şahsi fikrimi sorarsanız bi okulda öğretmenlik yapmak yerine bağımsız olarak özel ders verebilirsiniz. Böylelikle ders vereceğiniz günü ve saati de siz seçmiş olursunuz. Kendinize, "ben bu mesleğe aitmişim" dediğiniz mesleği bulana kadar ufakta olsa para kazanmış olursunuz özel ders vererek. Ben de hep ingilizce tercüman olmak isterdim ama olmadı. Spor yönetimi okudum, şimdi de halkla ilişkiler ve reklamcılık okuyorum. Ve ait olduğum mesleği buldum :) umarım siz de kendinizi kendiniz gibi hissettiğiniz, sizi yansıtan mesleği bulursunuz. Başarılar❤02 Yorumla- +1 yıl
Hangi mesleği yapıyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yıl@kayipprenses07 Halkla ilişkiler departmanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
115Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİki meslek birden deneyip bırakmışsınız. İnsan sevmediği bir meslekte başarılı olamaz zaten. Sanırım bölüm seçimlerinde yanlışlık yaptınız ya da başkalarının fikirleriyle hareket ettiniz. Fakat sonunda yanlış yaptığınızı anlayıp yol yakınken çıkmışsınız bu güzel bir şey ama herkes sizin gibi bu kararları alamaz malum geçim derdi, iş bulamama vesaire. Şimdi artık keain bir karar verme durumunda olmalısınız çünkü zaman aleyhinize işliyor. Sağlıklı bir karar almanızı tavsiye ediyorum.
40 Yorumla
+1 yılBelki de çalışmak sana göre değildir. Kısıtlanmaya gelmiyorsun ki her çalışma ortamında kurallar ve kısıtlanma vardır.
100 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMaddi durumun pek de kötü değil belli ki, yoksa devlete yerleşince işini hiç sevmeyen birçok insan bile gerekirse 40 yıl lanet okuya okuya çalışır ama yine çalışır mecburiyetten, başka şansı yoktur çünkü. Önce kafanı dinlersin biraz, atanamadıysan özelde de çalışmayacağın anlamına gelmiyor. Seviyorsan öğretmenliği, yani onda da bıkıp bırakmayacaksan öğretmenlik yap. Özel dersler vererek başlayabilirsin. Bir kuruma da girer çalışırsın, çevreni genişlettikçe özel öğrencilerin de artar. Seviyorsan da ilerletir gidersin.
10 YorumlaÖnce ne iş yapmak istiyorsun buna karar ver. Öğretmen olmuşsun "masa başında beyaz önlük giyip çalışmak bana göre değil gibi hissettim" demişsin. Polis olmuşsun "iğrenç meslek iyi ki istifa etmişim" diyorsun. Hangi işi yapsan eminim o işten de nefret edeceksin...
21 Yorumla- +1 yıl
Çok biliyorsun
+1 yılHer gün üniforma giymekten bulmak?
Mini etek ve göğüs dekoltesi giymeyi mi özledin yoksa.
Polislik zordur evet ama ekmek parası maalesef yapman gerek bı şeyler maaşı iyidir ne de olsa öğretmenden memurdan.
Bence ya simit sat istediğin gibi giyinirsin amirin memurun olmaz kafan rahat 😅 ya da ayakkkabi boya.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİki tane saygın mesleği sırf iş sırasında giydiğin şeyler yüzünden bıraktı isen işsiz kal kusura bakma. Altı üstü iş yerinde üniforma giyeceksin dışarda istediğin gibi giyin kim ne diyebilir ki? Öyle istediğimiz gibi giyinip davranabileceğimiz kaç meslek var ki zaten?
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafanı s... yim...
Senin gibilere armut piş ağzına düş olur.
Git şimdi özelde çalışda pişmanlığı o zaman gör
Kadina bak polisliği bırakmis ben memurluğu bıraktim demiyorda a... l...
Sen en iyisi bir kafa doktoruna görün.
Ha bu. arada neyse değmez...22 Yorumla- +1 yıl
kafa dokturuna gözükmesi için olması gerekmez mi? olmayan birşeyi nasıl gösterebilirsin?
- +1 yıl
Özel söktere düşmeyen bilmez
Gizli Üye(30-35)+1 yılSize en uygun meslek bence giyim sektörü mağaza lcw mesela çok hareketli bi ortam satış danışmanı olarak başlarsınız ama reyon yöneticisinden mağaza müdürüne kadar çıkma şansınız var bunların yanında mağaza görsel düzenleme uzmanı da olabilirsiniz int. örnek genel yetenek sınavları var bi araştırın derim ben dediğim gibi terfi alıp yukseliyosunuz belki başarılı olup geçersiniz sınavları
10 YorumlaSanırım Üniformanın Şerefini ve Taşımanın Verdiği Gururu Hissedememişin.
Bence ilk olarak psikoloğa gitmen daha yararlı olur.47 Yorumla- +1 yıl
@ongefrac2 tabi ki
- +1 yıl
Uzaktan davulun sesi hoş gelir hocam. Çok önyargılısınız
- +1 yıl
+1 yılÖzel sektörde kimyager olarak çalışabilirsiniz, ya da bir dershanede fizik hocası olarak.. ama aktif olarak iş aramalı.. aksi halde netice almanız sürer epey..
01 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum
Kafanı dinle bir süre. En iyisi öğretmenlik. Burada memuriyeti nasıl bırakırsın diyenlere bakma. Zeki ve başarılı insan istediği şeyleri elde edebilir, o yüzden anlam veremiyorlar.
10 YorumlaPolisliği havası var diye yapamazsın içinde vatan millet sevdası olacak gerektiğinde o giymek istediğin kıyafetlerini gitmeyip özgürlüğünü kısıtlayacaksın vatanın için
10 YorumlaSenin ruhun hasta
Hayatta ne istediğini bilmeyen bir ergensin sen
Sorunun bu
Başka bir şey değil20 Yorumla
+1 yılKanka öncelikle Polisliğe hakaret edemessin kutsal bı meslektir birakdigin çok iyi olmuş senin gibi biri yapamaz 2. Side senden bı. Pok olmaz saygılar.
07 Yorumla- +1 yıl
Bı sorun olduğunda senin canını kim koruyo babacan?
- +1 yıl
Birileri senin için ölmek zorunda mı ve bu görevi mi?
- +1 yıl
Beynine kurşun giriyo adam paramı düşünecek? Saçma saçma konuşma bilader yaw
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılİyi de yerini ayarlamadan kesin bir yol bulmadan niye ayrıldın. Neyse artık geçmiş ola, artık konuşma anlamsız. Özel okullarla görüş şimdilik böyle bir yol bulabilirsin belki...
00 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılMemur olabilecek bazı yolların var özel olarak ders verebilirsin, mühendislik okuyabilirsin sende kafa sağlamdır
06 Yorumla- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Bi inşaat mühendisliği ya da mimarlık yakışır
- +1 yıl
Bilmem bakalım
- +1 yıl
Bana matematik dersi verebilirsin hanımdan izin çıktı bu sene bi mühendislik denemek istir yorum bende
- +1 yıl
Dalga geçme
- +1 yıl
Yoo cidden matematik dersi almayı planlıyorum
+1 yılBoyonloro oygon olmodoğono doşondom. Git evlen evde beyini bekle o zaman senden max ev hanımı olur
115 Yorumla- +1 yıl
Niye aw kadın haklı kendince
- +1 yıl
Kesinlikle👍👍
- +1 yıl
@dişişeytan544 mutlu olamadığı mesleği yapmaktansa ev hanımı olması daha iyi değilmi
- +1 yıl
Evet, ev hanımı olsun daha iyi
- +1 yıl
En niye yukarıdaki dar görüşlüyü destekliyorsun 😂
- +1 yıl
Yukarıdaki doğru söylüyor.
- +1 yıl
Niye doğru kadın atanmamış polisliği kendine uygun görmemiş bırakmış
- +1 yıl
O zaman herkes yaptığı işte dursun ya da aynı mesleği devam etsin ömür boyu ne kadar mantıklı ya 😂
- +1 yıl
Kadının seçimini degil, kendi beceriksizligi yuzunden cinsiyetcilik yapmasını yargılıyorum. 2 iq'nü al ve ikile hadi
- +1 yıl
Kadın cinsiyetçilik yapıyor. Polisliği severek yapan birçok kadın polis var
- +1 yıl
Direkt cinsiyetçilik yapmamış nazikçe kendi fikrini söylemiş sığırrrrrr sen ne anlarsın
- +1 yıl
Polislik gibi kutsal bi meslege igrenc demek mi naziklik oluyor
- +1 yıl
Kutsal bir meslek mi Güldürme beni
- +1 yıl
Boş yapma ya atın cinsel organı. Kendine uygun bulmamış ve kendi fikrini söylemiş her s. ki yok cinsiyetçilik yok bilmem ne diye boş boş duyar kasıyosunuz daallyarakkklar sizi. Bide gelip cinsiyetçilik yapiyo diyip sarımsak kdr beyninle ev hanımlarını küçümseyerek sen ev hanımı ol diyosun. Mk artığı sende ev hanımı olacak kapasite var mı acaba? Allah bilir annen de ev hanımıdır burada küçük görüyosun sarımsak beynini s. ktiğim eşşeği seni
- +1 yıl
Kızım sen harbiden canım. Polis olan kadınları masa başında oturuyorlar sabahtan akşama kadar. Özel harekatla karıştırıyorsun heralde fazla bilgin yok.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 979 cevap paylaştı.
s +1 yılÇalışmayı sevmiyorsun gibi geldi bana daha çok... ne iş yapsan mutlu olmayacaksın
20 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılNe yapmak istiyorsan onu yap ama kafan karışık anlaşılan işin zor doğru mesleği seçmen için sana yardımcı olucak biri lazım
00 Yorumla
+1 yılŞimdilik kafanı dinlemek için biraz ara ver sonra kendine hedef belirleyip o hedefe doğru adım atmaya başlarsın
00 Yorumlaİçinden ne geçiyorsa onu yapmalısın az çok iş hayatında tecrübelisin burada herkes seni farklı yönlendirebilir
00 YorumlaSenin gibi meslek karmaşası yaşayan o kadar çok ki ortalık karmakarışık kimse ne yağacağını bilmiyor inan..
00 Yorumla
+1 yılBugun arkadasımın sonucu açıklandı olamamış. Mesleğin varsa onun peşinden git derim. Polislik güzel ama sürekli memurluk gibi
00 YorumlaArtık sermayen varsa kendi işini kur. Geçte kalma. Öyle bi yere bağlı kalmak özgür ruhlu birini boğar. Bugün 3 kazanırsın yarın 5 ama huzurun olur.
00 Yorumla
+1 yılEh ne yapmak istiyorsun? öğretmenlik yoksa başka bir şey?
01 Yorumla- +1 yıl
Sanırım öğretmenlik
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 498 cevap paylaştı. Ne istwdiğini bilen kadınsın hayatını kimseye sorma yaşa sadece
02 Yorumla- +1 yıl
Sanırım öyle yapıcam
boş ver be bacim bende karisigim şu sira hayallerimin pesinden git
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniforma giymeyi sevmiyorsan cinayet büroda ya da sivilde çalışsaydın bence bana biraz sevmemek için çok uğraşmışsın gibi geldi biraz sevmek için uğraşsaydın severdin…
11 Yorumla- +1 yıl
Görüşüne aşık oldum 🙈
Kpss ye hazırlan çabala uğraş en azından ücretli öğretmenlik yap
04 Yorumla- +1 yıl
Evlilik konusunu niye açtın
- +1 yıl
Anlıyorum ama şu an kafam çok dolu istifa ettiğime aslında hiç pişman değilim üzülmüyorum ona
Polislik iğrenç meslek değil 🤨sadece sana uygun meslek değil sözlerimizi dikkatli seçelim lütfen 🙏
00 YorumlaSen de aç gez yavrum, belli ki iş dünyası sana göre değil..
00 YorumlaPeki evlimisim bekar mi ya git sıradan bir işte calis derim.
00 YorumlaNeden bıraktın kararsızlık kötü ama iyi ve doğru seçim yap kararlı kal @ciigdemm111
16 Yorumla- +1 yıl
Benim açımdan polislik aşırı boktan meslek ama sevenler vardır tartışılır tabi
- +1 yıl
Polisliği kimseye önermem işin içine girince anlar çoğu
- +1 yıl
Ben nefret ediyorum rahatlık battı durumuda yok fizik öğretmeniyim aslında başka mesleğimde var ama işte bir anlık istekle polis oldum bende özendim birilerinden erkekler genelde hep görevlere gider kadinlar pek gitmiyor
- +1 yıl
Bir anlık heves yapman doğru karar değilmiş ama bundada bir hayır vardır birde rahatlık insanı ya elindeki değerinde değer verir bir şeyler katar yükselme ilerleme durumu gibi ya da elindeki değeri yok eder diğer mesleğiniz nedir bilmem ama onunla yol başlangıcı yapın herşeyin hayırlısı
Önce düşünmelisin ben hangi mesleği yapsam mutlu olurum diye
00 Yorumla
+1 yılBence ipekböcekçiliği başla iyi olur kazanç yaparsın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılben öğretmenim maaş az ama tatillerin bol olur polis senede 20 gün izin yapıyormuş şok oldum
00 Yorumla
+1 yılZengin bi koca bul
Haftada birkaç defa verirsin sonra keyfine bakarsın ;)02 Yorumla- +1 yıl
Kes lan
- +1 yıl
ne ya genelde yaptıkları bu değilmi...
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılsonu8nda esc olmada bacım !
en ıyısı evlen artık sen .00 Yorumla
+1 yılAnladığım kadarıyla maddi durumunuz iyi ve baskın bir karaktersiniz
00 Yorumla
+1 yılIstifa etmek yerine kurum değişikliği talebinde bulunman daha iyi olurdu.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende eski fizikçiyim çok iyi anlıyorum seni bıraktım şu an sevdiğim mesleği yapıyorum çok şükür. Bu hayata bir defa geldik ve seçimler var. Umarım sen de gönlündeki işi yaparsın 🙏🧡
00 Yorumla
+1 yılÖzel harekat a katıl kızım ne diyek millet iş bulamıyo
00 Yorumla
+1 yılÖnce kendini tanı bence. Ne istediğini bilmiyorsun ve bu sana çok zorluk çıkarır.
00 Yorumla
+1 yılKendine göre bir iş kur aksi taktirde asgari ücretle çalışmaktan üteye gidemezsin.
00 YorumlaKeşke bırakmasaydın polisliği en azından ekonomik yönden iyiydi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 601 cevap paylaştı. Giyinmeyi parfümleri falan seviyorsan bi butik ve ya parfümeri tarzı biyer açabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÖzel ders vermeyi düşündün mü ? Hem eğlenceli hem de iyi para kazanırsın.
00 YorumlaUygulamalar var sen ogretmen olarak kaydoluyosun soru cozdukce para kazanıyon. Onları indir
00 Yorumla
+1 yılSakın kafayla bir duşun biraz zamana Birak yapabıleceğın bir iş bulursun sakın karamsar olma
00 Yorumla
+1 yılFizik özel ders ver. Hic de sinif ortamina gerek kalmaz. Çok güzel bir meslegin var.
00 YorumlaBence siz eğlence sektöründe yer almalısınız cosplay gibi
00 YorumlaMasa başı memuriyet en mantıklısı bence senn için👍
00 YorumlaMasa başı iş begenmiyorsun spikerlik felan dene hem ekşin olur hemde istediğin gibi giyinebilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaman derde bak mini etek giyemiyo diye polisliği bırakmış eskort ol bence hi. giymezsin daha iyi :D :D
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 718 cevap paylaştı. İş konusunda ne tür bir yeteneğe sahip olduğunu tespit etmen gerek
10 YorumlaHayalinde bir iş vardır, neyi gerçekten yapabileceğini sen kendin karar verirsin burdakilerin dediğine kalırsan gene o işleride bırakırsın. Sen kendi kendine sor bunu daha mantıklı bir cevap alırsın düşün biraz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyle bir memlekette iş bulmuşsun bunamışsın. Özgürlüğün kısıtlanmış öyle mi? Şimdi oturup evde oturup gün partileri yap.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayat gerçekten çok zor
İnsan karar vermektede zorlanabiliyor işte00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSatış pazarlama işi yap benim gibi ben inşaat mühendisiyim öncesinde araba satardım şimdi gıda sektöründeyim aylık 18 bin alıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlen bir de evde oturup çocuk bakmayı dene bakalım bu sefer oluyor mu sdjsjxjsx
20 Yorumla- Devamını Gör (100)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Fizik öğretmeniyim, atanamadım polis oldum. Şimdi polisliği de bıraktım, ben ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat