aşık olmak bir ilişki yaşamak mesleğe statüye bakar mı? hemşire-doktor-tıbbi sekreter-tekniker ilişkisi hakkında düşünceleriniz? ileriye dönük bir vaadi olur mu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 973 cevap paylaştı.
s +1 yılTers yönden bakalım erkek statü sahibi değil kadın olsun. Annemle babam örnek. Annem iyi bir işte çalışıyordu çok iyi maaşı vardı. Evlendiklerinde babam markette çalışıyormuş, depoda. Herkes hamalla evlendin diye dalga geçmiş. Babam yıllarca markette çalıştı sonra iş değiştirdi vs vs statüsü yükseldi ama bi annem kadar maaş da alamadı o statüye de gelemedi. İşsiz de kaldı iş ararken annem bi kere yüzüne vurmadı. Babam ev işi temizlik yaptı annem para getirdi tabiri caizse. Emekli oldular annemin maaşı yine babamdan 1400 tl kadar fazla. Bir kez olsun senin paran muhabbeti olmadı bir kere ben senden iyiyim/kötüyüm olmadı. Ki görücü usulü evlenmişler aşk evliliği de değil. Velhasıl kelam senin karakterin düzgün olsun karşındaki düzgün olsun insanda merhamet olsun statü falan gereksiz şeyler. Kişiye bağlı hepsi
23 Yorumla- +1 yıl
Valla helal olsun böyle kadınlar demek hala var
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 303 cevap paylaştı.
+1 yılBakmaması gerekir. Statü kaygısı bizde çok var. Yabancı ülkelerde bir kadın doktor, daha basit ve daha düşük eğitim seviyesi gerektiren bir işte çalışan biri ile birlikte olabiliyor, pek takılmıyorlar mesleklere. Bu konu daha çok, insanların karakteriyle ilgili. Yani birisi, kendini yüksekte görüp başkasının mesleğini hor görme, aşağılama eğilimindeyse o insanla zaten ilişki olmaz. Mesleği ne olursa olsun, ilişki yaşanacak insanın, mesleğinden, maddi durumundan, kendi statüsünden kaynaklanan egodan arınmış olması gerekir. İnsanın, kendi mesleğinin acemilerine bile egolu davranması hoş değilken, daha sıradan bir mesleği, işi olup emeğiyle az çok para kazanan birine egolu davranması hiç hoş değil.. Önemli olan insanın karakteri, insanlığı, duruşu, görgüsü, zevkleri. Bu bakımdan, Türkiye'nin en iyi okullarında okumuş bir mühendis olarak diyeceğim şu ki, karakteri düzgün, içi güzel bir sekreter veya kasiyerle de flört/sevgili olabilirim, sorun değil. Yeter ki insan olsun.
11 Yorumla- +1 yıl
Buna kim, neden katılmamış, yoruma gelse de öğrensek
Mesleki statü yokken de aşk vardı
10 Yorumla
+1 yılBu soruda bakmaz derim çünkü sağlık alanında çalışanların birbirini daha iyi anladığı düşüncesindeyim. Mesela nöbet sistemi olduğu için aynı güne nöbet yazıp ertesi gün birlikte olma şansınız olur. Ya da işle ilgili problemlerinizi anlayabilirsiniz.
Diğer memurluk grupları için de aynı şeyleri düşünüyorum.
Ama benim için mesleğe bakmaz aynı meslekten olması elzem değil ama ben de anlasın yaptığım işten isterim açıkçası. Anladıktan sonra da önemi kalmaz zaten ben kendi işimin yöneticisi olacağım için o da kendi işi neyse onu yapabilir. 🌸12 Yorumla- +1 yıl
@Çoklusever38 ne için?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
121Cevap
+1 yılBen aşkla statü bagına inanmıyorum ama ailelerin etkisine inanıyorum ve onlar statüye bakıyorlar genelde
Sen ne kadar uyumunuz iyi desende senin veya onların ailesi kendini ve aileni üstte veya altta hissettirince ilişkiye dahil olmaya başlarlar sonuçta ileriye dönük birseyde sadece eşi degil onun ailesiylede bagın var artık
Ama yine tekrarlıyorum bana göre sorun degil mesela bir doktor kız aşçı erkekle veya bir mühendis erkek hostes kızla bişiyler yaşayabilir begendikleri sürece
Ben düz adamım ya aslında bu kızla 10 yıl sonra hala aynısını yaşar mıyım diye bi bakarım tamamsa şansımı denerim o da hem fikir olursa ne güzel olmaz dersede aman napalım 😅10 YorumlaGörünüşe bakılırsa hemşire, doktor veya tıp okuyorsunuz? Sorunuza gelince, bana inanın ki doktor bile olsanız, hâkim bile olsanız bir işçi ile yuva kurabilirsiniz. Evlilikte artık huzurdur amaç. Birbirinizi tamamlayabilmek önemlidir. her şey maddiyata bakmıyor, maddiyatın var ikinizde hakim veya doktor olduktan sonra huzur yok? Saygı yok? Ne anladım ben bu işten. Müsterih olun. Arkadaşınızı tanıdıktan sonra gerisi gelmeli diye düşünüyorum. Esenlikler dilerim.
12 Yorumla
+1 yıl8 sene sağlık sektöründe çalıştım.. Her statüden insan tanıdım diyebilirim.. Aşkta statü farkı olmaz elbette, insanın sevmesi önemli olan.. Bir çok arkadaşım var farklı sektörler de olup evlenen ve mutlu olan.. Yani iki insanın anlaşabilmesini sağlayan şey meslekleri asla değildir.. Yalnız gerçek sevgi varsa statünün bir önemi yoktur.. Fakat bazı insanlar mantık evliliği ya da menfaat ilişkisi peşindedir o ayrı.. Keyifli günler..
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılilişki ilerler . evlilikte olur .
velhasıl background onemlı.
egıtım meslek kazanc yetıstıgı yer cevre aıle , aıle nerelı dini gelenek gorenek ınanclar vs. bunlar paralel olmalı .
tersı ya da eksıgı uzun vadede sıkıntı demektır .20 Yorumla Aşkı bilmeyene sevgiyi bile anlatamazsın. Önüne gelen aşık oldum diye geziyor. Hadi oradan hoslantiya aşk diyip içine etmeyin aşkında diyorum. Aşk statü tanısa görmeden nelere aşık oldum ve hala öyleyim. Bunu karşıt cins ile karıştırmasak iyidir. Hala öyle bir aşk nasip olmadı. Ofsatta kaldım belkide böyle durumlarda. 😃 Yunus güzel söyler de insanın dilinde kalır kalbine inmez.
10 Yorumla
+1 yılİleriye dönük ne gibi bir vaad düşünüyorsun ki? İlk önce beklentilerini karşılıyor mu sana hak ettiği değeri veriyor mu ona bak. Çünkü çoğunluk doktor milletinde gördüğüm kadarıyla çapkın adam da çok çıkıyor. Eğer sana huzur verecekse seni sevecekse bir ömür onunla yaşamaya değecekse tabii ki güzel olur.
10 Yorumla
+1 yılBir doktor dan çok daha üst pozisyonda olmama karşın ailemin istediği gibi dengim ile değil alt kademelerden biri ile evlendim... Kadın alt kademe olunca çok mümkün erkek alt kademe de ise daha nadir görülsede bu gözler her ikisininde çok örneğini gördü
10 YorumlaOlmaması gerekiyor ama maalesef. Özellikle kadınlar çok vicdansız bu konuda.
Benim önceki ilişkimin ortalarında çok iyi bir işim vardı. 2 yıl kadar çalıştım çok yoruldum ve ara verdim. İlişkimiz çok iyiydi.
Ben dinlenme modunda iken arkadaşım ortalama bir pozisyonda işe girdi. Konuşması tavrı herşeyi değişti :) 4 ay kadar çalışabildi. Tabi o gazla beni aşağılamaktan bir hal oldu kendisi :) ayrıldık. Şimdi kendisi evde iş başvurusu yapıyormuş :)10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılböyle bir aşka sahip biri varsa tuttuğu eli bırakmasın, her zaman inandığım bir söz var, duvarda asılı olan diplomalar meslek içindi evlilik ya da aşık olmak için değil. O zaman onu değil mesleğine aşık olmuşsundur, ondan romantik güzel bir söz yerine işinden maddi düzeyinden bahseder her akşam size
10 Yorumla
+1 yılBende hemşireyim genel olarak böyle şeylere takılmamak gerekir diye düşünürüm ama bazı yerlerde sıkıntı yaşanabilir. Çalışma saatleri uymaz girilen ortamlar farklı olabilir arkadaş çevreleri toplumun yaklaşımı böyle bir ilişki için iki tarafında dış etkilere kapalı olması lazım o zaman ilişki sağlıklı bir şekilde yürür.
10 Yorumla
+1 yılAşk bakmaz ama evlilikte başka faktörler olduğu icin bakabilir
34 Yorumla- +1 yıl
Aileler eğitimler gelir durumları yaşam şekilleri filan
- +1 yıl
@kulianne hayal kırıklığı yaşayıp kendine güvenin sarsılmış ama herkesin basına gelen basit bir olayı bu kadar büyütmene gerek yoktu
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden deseydin, evet derdim statü farki var olmaz diye, ama o kisi o statüye gelirken digeri gibi, bir hayattan geliyorsa gecmisini unutmuyorsa o dediğin statüler gecerli degil. Önemli olan karşılıklı deger ve sevgi. Hic olmaz dedigim iliskiler evlilikler gördüm. Hakim bayan , ptt de isci genc. Cay ocagi isleten ilokul mezunu genc ile bolge müdürü kadin. Doktor ve tibbi sekreter. Bunlar gibi daha da ornekler var uzatmayayim. Hepsi mutlu , cocuklari var. Benim gibi denk gozukenler, aynı statü de arkadaslarim ve ben bosandik mesela. O kişiler cok mutlu hayatlarina devam ediyor, sadece su gercek olan aileden cok zengin olanla, orta seviye de veya fakir biri ile olan ilişki kesinlikle yürümüyor.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılAnlaşılan sen bir Dr gönlünü kaptırmışsin. Evet statu aslında önemli değil ama bu devirde biraz zor senin dediğinin olması. Çünkü millet artık aşk değil, öyle söylese de menfaat arıyor. Sen yine de fazla umutlanma o eskidendi...
21 Yorumla Eğer fotoğraftaki sensen, senin bu konularla ilgili hiç derdin olmaz muhtemelen :D
12 Yorumla- +1 yıl
Bunu şans vermeden ve karşı tarafı biraz tanımadan kestirmek çok zor. Biraz garantiyi oynamak ve olmayacak bir şeyi oldurmaya çalışmak istemiyorsun sanırım, ama bu işler her zaman kumar ne yazık ki. Herkesin bakış açışı ve kriterleri farklı. Bunu öğrenmen ve onun bu durumlara nereden baktığını bilmen lazım.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 771 cevap paylaştı. Doktor bir kere bakmaz gider kendi statüsündeki biriyle evlenir. Ona denk gelen statü Avukat, Mimar, Mühendis, Veteriner, Öğretmen bunlara bakar.
Çünkü doktorlar da ayrı bir hayat tarzı var bana göre. Çünkü mesai zamanı yaşadıkları stresle, aynı meslek grubunda evli olan kişinin stresi birbiriyle çakışacak. Hele ki paraya düşkün biri ise illaki maaşı yüksek iş kolundaki birisi ile evlenir.
Doktor askerle bile evlenmez o kadar söylüyorum.10 Yorumla
+1 yılbu kadar güzel olmasaydım, karakterime, muhabbetime aynı değeri verip benimle birlikte olmayı yine de ister miydi sorusunun cevabına evet diyebiliyorsan evet yürütebilirsiniz. aksi durumda kum saati aleyhinize işliyor ne yazık ki...
10 Yorumla
+1 yılKac tane hemşire tanıdımsa doktorlar sadece faydalnmış sız dıkatlı olun barı
11 Yorumla
+1 yılMerhaba.
Sevmenin ve sevilmenin ne mesleği olur ne dili ne de dini önemli olan, temiz niyet ve güzel ahlak sadece, bu daha ötesi yok olamaz da.
Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 338 cevap paylaştı. her ne olursa olsun davul dengi dengine çalmalı bence
13 Yorumla- +1 yıl
birde doktor doktoru ayartıp hemşireyi dışlıyorlar
belik çok güzel yakışıklı olabilir hemşire lakin başak bir doktor bir şekilde gidip ayartıyor bunun açısı daha büyük oluyor ezilen için güzellik heveste kalıyor yaşadığım hadiseler bu şekilde gelişti hep
o yüzden doktor hemşire ilişkisine sıcak bakmıyorum
Bakmasaydı, bir hemşire olarak doktora değil, hasta bakıcıya aşık olurdun yavrum..
62 Yorumla- +1 yıl
Habsjsjd
+1 yılKendimden alt seviye insanla evlenmem. O kadar eğitimime önem verecem gidip bir tane kadın için hayatımı karartacam? Çoğu aldatıyor sonra bir de nafaka mı verecem? Türk kızıyla evlenilmez günümüzde. Eskiki kadınlarımız yok artık bitti o dönem. Evililik enayi işi
10 Yorumla
+1 yılinsanların karakteri ile alakalıdır bu durum. meslekle statü ile alakası yok. insandaki kendini beğenmişlik ve kibir var ise her şey sorun demektir. mütevazi insanlar için statü önemsizdir.
20 Yorumla
+1 yılMalasef bakıyo canım.. İlk Zamanlar da pek umursanmaz ama zaman geçtikçe boşanma sebeplerine bile neden oluyo.. Oyuzden ne demişler davul bile dengi dengine💅
12 Yorumla- +1 yıl
@kulianne o kişiyi hala unutmamışsnz
+1 yılAşk hiçbirşeye bakmaz ama severken mantıklı olmak gerek. Yani sevdiğinle aynı kültürü paylaşmalısın. Meslektaş olmaksa birbirine karşı empati yapmayı kolaylaştırır
10 YorumlaAşk kişiliğe bakar, meslekye neymiş, aşk duygusal bir olaydır işin içine meslek, statü, para girer ise o mantığa girer. Aşk'ı hiçbirşeye karıştırmayalım. Aşk aşk olarak kalsın lütfen.
10 Yorumla
+1 yılStatünün önemli olması kişinin karakterine bağlı olarak değişir. Ama sevdiğin an mesleğin bir anlamı kalmıyor. Önemsiz.
20 Yorumla
+1 yılNormalde bakmaması gerek ama ''gold digger'' biriyle olursanız statüye de bakar, maddiyata da bakar. :D
20 YorumlaSevgi önemli, anlaşabilmek önemli. Sen de boş ver şu doktoru. Madem olumlu değilsin ona karşı. Onun davranışlarını neden anlamlandırmaya çalışıyorsun. Doktor değil de bir hemşire ya da temizlik görevlisi olsaydı aynı saygıyı gösterir miydin 🙂
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı. sen hemşiresin doktordan hoşlanıyosun anlaşılan olabilir neden olmasın
12 Yorumla
+1 yılEh be abla ne doktor fantezin varmış ömrümüzü yedin
30 Yorumla
+1 yılMeslekle ilişkinin farklı şeyler olduğunu düşünüyorum eğer iki insan birbirini seviyorsa hiçbir şey onlara engel olamaz bence
10 YorumlaAşk Mesleğe bakmaz. Aşkta Mesleğe Bakanlar Maddiyatı da ön plana koydukları için mutlu olamaz lar Katiyyen
10 Yorumla
+1 yılKadın doktor - erkek hemşir daha önce duymadım görmedim. Tam tersi olunca sorun olmuyor ama tersine çok rast geldim
12 Yorumla- +1 yıl
Kadın doktor erkek taksici bir tanıdığım var.. istisna belki ama
- +1 yıl
Plaka sahibiyse olabilir evet
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılKişiye bağlı.
Kadının ya da erkeğin Ne aradığına bağlı.
Hemşire doktor ilişkisi olabilir.. elbette10 Yorumla Bakmaz. Fakat aynı yerde çalışırken özel hayat işe karışıyorsa veya tam tersi işteki gerginlik özel hayata karışıyorsa bir şeyler ters demektir.
10 YorumlaSana saygısı olan buna göre belirleyip hareket etmez zaten inan. bir mesleğe göre ilişki yaşama şekli buraya mahsus.
10 YorumlaBen çalışmıyorum bana bakıyor doktor 😊 . Bunlara da bakar sanırım. Sırf mesleği için bakmayacak insanları garip buluyorum
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBakmamalı. Geleceğe yönelik vaatler olması kriter olmamalı çünkü insanlar nikah masasından dönüyor. Önemli olan o ilişkiyi taşıyabilecek kararlılıkta olabilecek hayatında grilere yer vermeyen net insanlarla yola çıkmak.
10 YorumlaAşık olmaj tek taraflı da olabilir sadece seversin ve susarsın. Ama evlilik öyle mi. Başlı başına sorumluluk.
10 Yorumla
+1 yılEşim muhasebe ben işçi aynı yerde değiliz ama sorun yok aramızda asla
20 Yorumla
+1 yılAsla bakmak bi insanın ruhuna aşık olursun , paraya ya da başka özeliklerine değil
20 YorumlaKesinlikle bakmaz. O zaman öğretmenler öğretmenlerle doktorlar doktorlar ile evlensin.
20 YorumlaOnu , bunu boş ver en güzel kızlar patron dinler. ':))
10 Yorumlasevgi aşk varsa olur neden olmasın ikiside devlet memuru neticede
10 Yorumla
+1 yılAşka statü aramak saçmalık ama şu zamanda en mantıklısı
10 Yorumla
+1 yılben ameleyim sevgilim doktor neden yürümesinki insan olmak önemli
10 Yorumla
+1 yılZor bence farklı meslekler olmalı sonra çok çekişme yaşanabilir
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılMesleğe göre bakan kişiler çok basit geliyor bana saçma yani meslek ne alaka aşkla
20 Yorumla Bence bakmaması lazım ama aile ve toplum baskısından dolayı abartılı olarak bakılıyor
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan karşılık enerjinizin uyuşması geri fasa fiso
10 Yorumlabu konuda bi fikrim yok ama , ilerde aynı meslek grubunda çalışmak avantaj sağlar sadece bence
10 YorumlaAşka inanmayanlar, mantık arar. En iyisi de bu düşüncede olanlardır.
10 Yorumla
+1 yılAşık olmak mesleğe bakmaz asla sevgiye tutkuya aşka anlaşmaya bakar
10 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişir, kişi insanlıktan nasibini akanadıysa statü veya denklik peşinde koşabilir
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 583 cevap paylaştı. bence karşındaki kişi iyi biri mi, saygılı biri mi bunlar daha önemli
10 Yorumlaher şey paraya bakar bende zamanında bır hemsire sevdım kızın anası kızımı doktora verırım dedı bende vatan sağolsun dedım
10 YorumlaDoktorlar çapkınlık için hemşirelere bakar yakın arkadaşımdan biliyorum
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 411 cevap paylaştı. Olmamalı ama maalesef Türkiyede oluyor.. diyorlar ya davul bile dengi dengine. Ve bunu yokmuş gibi gösterip birbirini kullanan çok ve tabi çevre, aile baskısı (o hiç senin dengin mi)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşk hiç bir şey tanımaz, sevdiği insana böyle yargılarla bakacak olan zaten o kişiyi değil kendi statüsünü seviyordur.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsoruda yazdıklarından Doktoru ayır. diğerleri birbiri ile evlenebilir.
20 Yorumla- Devamını Gör (97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Aşk, statü ya da mesleğe bakar mı, hemşire-doktor ilişkisi ilerleyebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat