Selamlar mesun senem iyi bi sırlama gelir umarım bi avukatlık olmasa da iyi bölümlere yerleşmek istiyorum 2 senedir kafamdaki ve hayalim olan tek bölüm pdr ama kiminle konuşsam önü kapalı ya da kapatılıyor diyor sizin tavsiye ettiğiniz mesun olduktan sonra iş sıkıntısı çekmeyeceğim eşit ağırşık bölğmler nelerdir acaba rica etsem yardımcı olur musunuz (günümüz türkiyesinde doktorlar bile işsiz kalıyor biliyorum ama allahtan ümit kesilmez şimdiden teşekkürler❤️❤️)
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Ben sayısalcılar > eşit ağırlıkçılar düşüncesine karşıyım. Sonuçta herkesin eğilimi ve yeteneği farklı olabilir. Herkes mühendis veya doktor olursa, diğer bilim dallarına ilişkin sektörel hizmetler nasıl sürdürülebilecek? Örneğin ben sayısal okudum ama şu an bir denetim ve danışmanlık firmasında çalışıyorum. Finansa, muhasebe, iktisat gibi konulara ilgim var; ve bu mesleğim sayesinde çok büyük firmaların üst düzey yöneticileri (CEO, CFO) ile networking kurma imkanım oluyor. Hatta yurtdışında İİBF mezunları mühendislerden daha saygın olarak görülüyor, ve maaşları da daha yüksek oluyor.
31 Yorumla
Önü açık veya kapalı diye bir meslek yok bence. Doktor da olsan ihtiyaca göre alım yapılıyor. Ha sen kendi maddi durumun varsa klinik falan açarsan o ayrı ama her meslek belli bir yere kadar alım yapıyor. Herkes doktor olsa kim öğretmen olacak herkes mühendis olsa kim avukat olacak herkes illa okuyarak bir yerlere gelecekse kim fırıncı olacak. Uzun lafın kısası ömrümüzün bile garantisi yokken mesleğe garanti vermek zor olur herhalde.
10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Öncelikle mesleğin önünün açık olmasından çok hangi mesleği sevdiğiniz ve büyük bir tutku ile yapacağınız önemli. Sevdiğiniz ya da size hitap eden meslekleri belirleyin. Sonra bunlardan hangilerinin önü açık ya da ileri zamanlarda hangisi daha çok popüler olur onu düşünmek daha doğru olacaktır.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
11Cevap
+1 yılÖnemli olan senin ne istediğin, pdr istiyorsan oku gitsin. Ben İngiliz Dili ve Edebiyatı istiyorum, bana da aynısını diyen birkaç insan var ama umrumda mı? Hayır çünkü ben şiir, hikaye okuyup asıl anlatılmak istenen şeyi bulana kadar derinlemesine incelemeyi seviyorum. Aslında her şey sana bağlı, üniversite yıllarını boş geçirirsen diğer tüm bölümlerde olduğu gibi iş bulmakta zorlanırsın. Fakat bu yılların değerini bilip en iyi şekilde değerlendirirsen bir şey olamamanın imkanı yok. Umarım istediğin bölümü kazanır ve başarılı olursun o alanda <3
00 YorumlaHerşeyden önce sevdiğiniz bir meslek olmalı çünkü uzun yıllar çalışacaksınız & diğer türlü 2 ya da 3 sene sonra mutsuz olursunuz. Yeteneklerinize göre ya da sizin kafanıza/ kapasitenize uyan bir meslek olmalı.
Maaş tabiki önemli ama daha önemli olan sizin sevdiğiniz istediğiniz & keyif aldığınız meslek olmalı. Başarılar dilerim.00 Yorumla
+1 yılÇocuk Gelişimi Uzmanlığı
E-ticaret Uzmanlığı
Felsefe Öğretmenliği
Sosyoloji Öğretmenliğ
iPsikoloji Öğretmenliği
Mantık Öğretmenliği
Avukatlık
Moda Tasarımcılığı
Sınıf Öğretmenliği
Tekstil Tasarımcılığı
Otel İşletmeciliği
Uluslararası İşletmecilik
Uluslararası Ticaret Uzmanlığı
Uluslararası Ulaştırma Sistemleri Uzmanı
Uluslararası Lojistik Yöneticiliği
Beden Eğitimi Öğretmenliği
Grafik Tasarımcılığı
Ekonomistlik
İşletme Yöneticiliği
Finanscılık
Emlak Danışmanlığı
Sivil Havacılık Yöneteciliği
İç Mimarlık
İnsan Kaynakları Uzmanlığı
Konaklama İşletmeciliği
Sağlık Birimleri Yöneticiliği
Çalışma Ekonomisi Uzmanlığı
Yöneticiliği
Restorasyon Uzmanı
Tıbbi Ürün Pazarlamacılığı
Tapu ve Kadastro Uzmanlığı
Aktüerlik. Bankacılık. Sigortacılık. Matematiksel İktisatçılık.00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 799 cevap paylaştı. Kendini hangi işe uygun görüyorsan onu oku ve seve seve yap ucu kapalı ise be sen açarsın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYönetim Bilişim Sistemleri Bölümü hem yurt içi hem yurt dışında önü açık.
10 YorumlaHeraey sana bagli bu gidisle onu acik meslek kalmadi doktordan baska
00 Yorumlahayalindeki işi seç pdr istiyorsan pdr başka şey düşünme bence.
00 Yorumla
+1 yılYabancı dil okumaya bak. Az bilinenmiş dil. Mesela ispanyolca, Rusça falan gibi.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPsikoloji güzel ama nerede önü açık meslek varsa herkes sömürüyor aslında şimdi kötü olan 5 sene sonra aynı kalacak diye bir şey de yok yani
00 Yorumla
+1 yılOkul öncesi öğretmenliği
10 YorumlaYönetim Bilişim Sistemleri
10 Yorumlasınıf öğretmenliği pdr vb bölümler..
00 YorumlaÇocuk Gelişimi size uygun
00 YorumlaTürkiyedesin
12 Yorumla- +1 yıl
Evet biliyorum ama illa bir bölüm olmalı
+1 yılOkul öncesi eğitimi
10 YorumlaPdr güzel tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılSınıf öğretmenliği
00 Yorumla
+1 yılHukuk pdr psikoloji felan
00 Yorumla
+1 yılhukuk kamu yonetimi
00 YorumlaHukuk
00 YorumlaYok dıdopedk
00 Yorumla
+1 yılMali müşavir , noter
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Ev & Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Kahve & Keyif
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim.
Dostum, önü açık meslek bölümü veya iş garantili meslek diye bir şey yoktur.
Bunları sadece evlerde yapılan altın günlerinde çocuklarının okuduğu bölümlerle hava atan kadınların laflarında, bir de yağlı müşteri kazanmak isteyen dershane ve özel üniversite reklamlarında görebilirsin.
Bölüm tek başına önemli değildir ve bir çok farklı etken vardır. İyi bir omlet yapmak için bile sadece yumurta değil içine koyduğun yağın kalitesi ve tavanın şekline de bakman lazımdır.
Yani bir meslek eğitimi gören arkadaşımızın okulundan mezun olduktan sonra kendini ne kadar geliştirdiği fark üretir. Piyasanın işine yarayacak hangi becerileri var. Örneğin İngilizce bilmeyen bir İşletme mezunuysan geçmişler olsun canım kardeşim. Bilgisayar becerileri sınırlı bir mühendissen yandın ki ne yandın değerli dostum.
Sonraki mesele mezun olduğun dönemdeki ekonominin hali ve rekabet edeceğin diğer yarışmacıların durumudur. Paranın değerli olduğu ve ekonominin zirvelere coştuğu bir dönemde mezun olmuş iki yıllık muhasebe bölümü mezunu bir arkadaş her yerde pıtırak gibi yeni firmalar açılacağı için daha mezun olmadan bile para kazanmaya başlayabilir. Paraya para demez dolar der, sterlin der.
Aynı arkadaş eğer ekonominin alev almış uçak gibi düştüğü ve firmaların patlamış mısır gibi iflas ettiği bir ortamda er meydanına çıkarsa uzun bir zaman evinde oturup You Tube videoları izleyebilir (akıllıysa benim videoları izleyip kendini geliştirir o ayrı mesele)
Kısacası ortada standart bir durum yok.
Ancak temel formülü sana vereyim.
Öyle bir meslek sahibi ol ki İstanbul'un göbeğinde de, Brüksel'in ilçesinde de işe yarasın. Örneğin sigortacılık konusunda eğitim görmüş, sigorta poliçesi satmayı bilen ve kendini belli bir sigorta (örneğin kaza sigortası) konusunda uzmanlaştırmış bir dostumuzun önü açık olacaktır hatta onu Amerika'ya götürüp Smallville kasabasına bıraksak dil sorununu ve oradaki sisteme alışma sürecini çözdükten sonra orada bile başarılı olacaktır. Çünkü poliçe aynı poliçe, insanları sigorta yaptırmaya iten korkuları aynı korkulardır.
Sonuç olarak dostum bölüm önemlidir ama zamanlama ve kişinin kendisi de önemlidir.
Yolun açık olsun.
Bonus: YouTube kanalımda "Liselilere Tavsiyeler" diye bir video var ara bul izle derim. Sana oldukça faydalı olacaktır.
Sevgilerimle.