Selamlar mesun senem iyi bi sırlama gelir umarım bi avukatlık olmasa da iyi bölümlere yerleşmek istiyorum 2 senedir kafamdaki ve hayalim olan tek bölüm pdr ama kiminle konuşsam önü kapalı ya da kapatılıyor diyor sizin tavsiye ettiğiniz mesun olduktan sonra iş sıkıntısı çekmeyeceğim eşit ağırşık bölğmler nelerdir acaba rica etsem yardımcı olur musunuz (günümüz türkiyesinde doktorlar bile işsiz kalıyor biliyorum ama allahtan ümit kesilmez şimdiden teşekkürler❤️❤️)
Eşit ağırlıkta önü açık meslekler nelerdir?

Selamlar
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim.
Dostum, önü açık meslek bölümü veya iş garantili meslek diye bir şey yoktur.
Bunları sadece evlerde yapılan altın günlerinde çocuklarının okuduğu bölümlerle hava atan kadınların laflarında, bir de yağlı müşteri kazanmak isteyen dershane ve özel üniversite reklamlarında görebilirsin.
Bölüm tek başına önemli değildir ve bir çok farklı etken vardır. İyi bir omlet yapmak için bile sadece yumurta değil içine koyduğun yağın kalitesi ve tavanın şekline de bakman lazımdır.
Yani bir meslek eğitimi gören arkadaşımızın okulundan mezun olduktan sonra kendini ne kadar geliştirdiği fark üretir. Piyasanın işine yarayacak hangi becerileri var. Örneğin İngilizce bilmeyen bir İşletme mezunuysan geçmişler olsun canım kardeşim. Bilgisayar becerileri sınırlı bir mühendissen yandın ki ne yandın değerli dostum.
Sonraki mesele mezun olduğun dönemdeki ekonominin hali ve rekabet edeceğin diğer yarışmacıların durumudur. Paranın değerli olduğu ve ekonominin zirvelere coştuğu bir dönemde mezun olmuş iki yıllık muhasebe bölümü mezunu bir arkadaş her yerde pıtırak gibi yeni firmalar açılacağı için daha mezun olmadan bile para kazanmaya başlayabilir. Paraya para demez dolar der, sterlin der.
Aynı arkadaş eğer ekonominin alev almış uçak gibi düştüğü ve firmaların patlamış mısır gibi iflas ettiği bir ortamda er meydanına çıkarsa uzun bir zaman evinde oturup You Tube videoları izleyebilir (akıllıysa benim videoları izleyip kendini geliştirir o ayrı mesele)
Kısacası ortada standart bir durum yok.
Ancak temel formülü sana vereyim.
Öyle bir meslek sahibi ol ki İstanbul'un göbeğinde de, Brüksel'in ilçesinde de işe yarasın. Örneğin sigortacılık konusunda eğitim görmüş, sigorta poliçesi satmayı bilen ve kendini belli bir sigorta (örneğin kaza sigortası) konusunda uzmanlaştırmış bir dostumuzun önü açık olacaktır hatta onu Amerika'ya götürüp Smallville kasabasına bıraksak dil sorununu ve oradaki sisteme alışma sürecini çözdükten sonra orada bile başarılı olacaktır. Çünkü poliçe aynı poliçe, insanları sigorta yaptırmaya iten korkuları aynı korkulardır.
Sonuç olarak dostum bölüm önemlidir ama zamanlama ve kişinin kendisi de önemlidir.
Yolun açık olsun.
Bonus: YouTube kanalımda "Liselilere Tavsiyeler" diye bir video var ara bul izle derim. Sana oldukça faydalı olacaktır.
Sevgilerimle.