merhaba arkadaşlar ben mali müşavirin yanında çalışmaya başlıycam lisans mezunuyum , ama tecrübem olmadığı için iş bulamıyordum bir yerlerden başlamak adına mali müşavirin yanında çalışmak nasıl fikir? çok zorlanır mıyım hiç bir şey bilmiyorum ve ne kadar maaş verirler?
Cevabın nedir?
+1 yılMeslek güzel ama en çok bürokrasinin olduğu meslek grubu diyebiliriz.7 yıldır mali müşavirlik bürosunda çalşyrm bana göre zor neden diye sorarsan stres çok bu işte ve çalıştığın mali müşavirde belli düzeyde değilse vay haline iş yerini adam edicem diye uğraş dur. Mesela yıllık iznimi bile kullanamıyrm bana sorarsan hiç bulaşma bu mesleğe (bu benim fikrim) kafanın rahat olacağı bir meslek seç vakit varken
00 Yorumla
yok zorlanmazsın ama maaş çok bişe bekleme ancak herşeyide öğrenirsin canım
10 Yorumla
+1 yılben 8 yıldır mali müşavir yanında çalışıyorum büro muhasebesidir sürekli iş vardır iş yükü nerdeyse hiç bitmez ama sen yeni başlıcağın için şimdilik senlik bir sıkıntı yok ama öğrendikçe zorluklara alışıyorsun zamanla kolaylıklar şimdiden
00 Yorumla
+1 yılben şu an çalışıyorummm bende ön lisans mezunuyumm kolay üni muhseben nasıldı
17 Yorumla
Soran+1 yılçok kötüydü ama okuldaki muhasebeye benzemiyr diyorlar ve untttum her şeyi bir sene kpssye çalıştım yapabilir miyim ki
- +1 yıl
bende hiç bilmiyordum okulda nefret ederdim mesela giderlerin gelirlerin nereye yazıldığını ve kodları bilirsen tamam mesela gider borç tarafına yazılır
yani
153,01 tic mal
191,18 ind. kdv
320, cari hesap ile kapatırsın buda alcağa yazılır
gelir
600 y. içi satışlar alacağa
391 hesaplanan kdv alacağa
120. alıcılar borcaaa kolay ya basit maaş ne dediler
Soran+1 yılyarın öğrenicem ne kadar vericeklerini sen kaç alıyorsun peki
Soran+1 yılbirde beni oraya buraya gönderirler mi yoksa o işleri stajyerlermi yapıyor. çok teşekkürler cevap için
- +1 yıl
1.200 alıyorum benim bir yıl oldu bence oraya buraya gitme işi ögrenemezsin bide şehir nere
- +1 yıl
sevgili adem 153 yani ticari mallar, stoğa ve kdvye esas olması sebebiyle gider kaleminde yer almaz. gider kalemleri 7li hesaplardır. bahsettiğin kayıt faturalı mal alışında malın ve cari hesabın kaydını yansıtan yevmiye kaydıdır. Hemen altındaki de satış faturasının kaydıdır. Gelelim soruya.. Gizli arkadaşım, muhasebe illaki bilenle öğrenilir. Bunu çeşitlilik ve deneyim anlamında en iyi mali müşavir bir arkadaşımın yanında öğrenebilirsin. Lakin bu tür ofislerde maaş yeni başlayanlara genelde asg. ücret+sosyal haklar şeklindedir. Tavsiyem 1-2 yıl deneyim adına maaşı düşünmeden muhasebe işlemleri ve işleyişi hakkında bilgi kazanman. Yakınlarına bilgi bırak, tanıdık bir mali müşavirin yanında belki de (işyüküne göre) daha üst seviyede maaşla başlaman mümkün. Ayrıca muhasebe tekdüzen altyapın sağlam ise, unuttuğun bilgileri tekrarla canlı hale getirebilirsin. Okulda öğrendiğiniz bilgiler uygulamayla çok yakın değil maalesef. Ama bunu aşman çok zor değil.
- +1 yıl
bende o anlamda yazmıştımmm zatennn kız yeniymiş patrono sorsa ya da ordan birine söyler psd ya da gyg at diye ben mesela üni luca yı görmemiş olsa idim şu an bu işe girmemiş oludum allaha şükür epey bir ilerlettim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
4Cevap
Ben 10 aydır calışıyorum. Zor ama özel şirkette calışanlardan daha ıyı gelıştırıyosun kendını
10 Yorumlabu mali üşavirlik 5 bin alanda var 150.000 alanda var fark yok ikiside aynı iş yapıyor sadece adam arkası güçlüdür
00 YorumlaMaaşını bilmiyorum da staj felan oluyor.
10 Yorumla
+1 yılUzakdur :)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Mali müşavirin yanında çlaışan ya da çalışmış biri var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat