neden tıpı seçersiniz neden hukuğu maaşı statüsü vs yönlerden ele alalım mı ?
Cevabın nedir?
+1 yılben hukuk öğrencisiyim şunu söyleyebilirimki hukuku ezberin iyiyse tarih siyaset gibi konulara ilgiliysen okuması zevkli olur , ancak tıp okumakta hukuk okumakta çok zor fazla ders çalışman gerekir özellikle tıp gerçekten çok yorar adamı hukuğu yine ezberler yaparsın.. bide tıp fakültesine girersen üniversitenin iyi olması lazım çünkü eğitim farkı tıpta çok önemli ama hukukta ankara hukukdada okusan dicle hukukdada okusan iş imkanların eşit ama tıpta mezun olduğun okul çok önemli..gelelim meslek olarak hukuk bölümüne hukuk tam bir kariyer mesleğidir devlette savcı hakim kaymakam müşavir müsteşar avukat,noter özel sektörde hukuk danışmanı ... daha bir çok meslek var eğer okul yıllarında erasmuss eğitimi (yani 6 aylığına yurt dışı eğitimi) alırsan en az 2 dil öğrenirsin ve özel sektörün istediği bir adam haline gelirsin .. her ay 15-30 milyar arası maaş bile alabilirsin ... ileride siyasete atılmak istersen hukuk mezunu sıfatı seni çok önlere geçirecektir ve kolayca siyasete girebilirsin ve iyi bir siyaset adamı olabilirsin ... emekli olduğunda ise ege de tatil köylerinde 5 milyara çalışabilirsin ... yani hukuk her kapıyı açar kariyer mesleklerini önüne yığar
81 Yorumla
+1 yıl1 2 3 tıp , 4 5 6 mühendislik, 6 7 8 hukuk
20 Yorumla
Bence Tıp olmalı. Sonuçta maaşı daha yüksek, hem hukukta bir yerlere gelmedikçe maaşının yüksek olması pek de mümkün değil ama tıpta düşük bir mevkide olsan bile maaşı gayet iyi. Diğer konularda yorum yapamayacağım çünkü senin ilgi alanına göre değişecek şeyler onlar.
62 Yorumla- +1 yıl
dr maaşları hakkında fikrin olduğunu sanmam.. amaç paraysa 2.sınıfta bırakırsın okumayı.. kaldı ki 6 yıl aynı çalışmayla , mücadeleyle nalbur olsan köşeyi dönersin
+1 yılkendinizi hangisine yakın görüyorsanız. onu diyorum.tavsiyelerle aldığınız yorumları bir kenara bırakın.önünüzde uzun bir ömür var keşkelerle yaşamayın.kendinizide dinleyin lütfen.
60 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
23
Cevap
45Cevap
ele alacağım yönlerden en önemlisi ben kendim o mesleği seviyormuyum ona dikkat etmem gerekir diye düşünürüm. hangi meslekte mutluysam o işi yaparken mutlu oluyorsam o olur. para önemli değil, 5 kazanacağıma 3 kazanayım ama o 3 kazandığımdan zevk alayım. boşver insanlar bana övgü yağdırmasın, statüm normal olsun ben mutlu olayımda,
babamın güzel bir sözü var hayatında 2 şeyi seçerken dikkat et der; biri eş seçimi biride meslek seçimi... ikiside hayatın boyunca seninle olacak, o yüzden mutlu olduğunu seçmelisin.60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgezinirken sorun takıldı gözüme, ikisi de birbirinden b.ktan.. bunu babası hukukçu kendim tıpçı olarak söylüyorum..ha ikisini de kazanmak da okumak da zordur. en temizi işletme iktisat okuyup kendini geliştirmek , hem hayatını yaşa hem oku,kariyer yap.. tabi 4 sene yatıp kpss kuyruklarındaki boş kalfalardan olmayacaksan git boğaziçinde iktisat oku..2 dil yaparsın 4 yılda, bikaç parlak staj.. ya gidin hayatınızı yaşayın.. bu dünyada meslekten önemli şeyler var anasını satıyım..dr olacan da nolucak hukukçu olsan ne olacak, önemli olan mutlu olmak.. sevdiğin bi insanla.. gerisi hikaye...bu yorumdan kim olduğumu tahmin edersin heralde
91 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbu arada millet ne meraklıymış tıpa.. tamam iyidir hoştur da uzaktan bence tıp demek kolaymış ben bunu kendimden biliyorum :D
tip hukuk mühendislik vb işler kalıplaşmış işler. En zevkli işler sanatsal olmalı müzisyen oyuncu veya aşçı :) ben aşçılıga karar verdim hadi hayırlısı bu arada maaşları da iyi aşçıların köşe başındaki döner ustası bile 2 bin alıyor lux restaurant ve otelleri düşünüyorum inşallah pişman olmam sen ikisi arasında kaldıysan hukuk derim. Tip çalışma saatleri çok olur yorucudur ama seversen işini milletin canını sağlığını kurtardığın için gurur duyarsın kendinle :)
38 Yorumla
+1 yılşuan ikisinede çok ihtiyacımız var. meydan şuçludan ve hastadan geçilmiyor çünkü. ben sabancı yada koç kadar süper zengin olsam sırf tıp ve hukuk üzerine yüksek okul kurar ve eğitim desteği sağlardım. diğer eğitimleri veren bir sürü üniversite var çünkü.en çok hangisine yatkınsan onu seçmen umuduyla şimdiden başarılar diliyorum.
60 Yorumla
+1 yılBen ikisini de s.iklemeyerekten en iyisini seçtiğimi düşünüyorum :) çalışmak için bir büroya bile ihtiyaç duymayabilirim :) bir önlüğe, bir cübbeye :)) salaş bir giyim tarzıyla, hafif bir kirli sakalla istediğim her yerde işimi sevgili autocad'imle birlikte yapıyoruz :) meslek dediğin böyle olmamalı demeyenler "me'lesin" :)
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltıp dışardan yağlıballı durur ama çekilcek çile değil çoğu ayda ortalama 4-5 bin lira kazanıyo uzmanların artık. o eskidenmiş muayehanecilik falan tonla paralar. ha 4 -5 bin de iyi para diceksin de hem it gibi puan alıp hem de inşaat işçisi yoğunluğunda çalışıp ayda 10 nöbet tutup hem fiziksel hem zihinsel yorulma başka hiçbir meslekte yok. oyüzden o para o emeğe az.o puanı alıp girebileceğin bi mühendislik fakültesinden mezun olduğunun 3.4 yılında zaten o maaş bandına çıkarsın ve 10binleri görürsün 10.yılın dolmadan kariyerinde. tıpda ise doç prof olmadan uzman olsan bile alabileceğin maaş kısıtlı çünkü artık parayı doktorlar değil özel hastane sahipleri kazanıyo onlara da yaptıkları iş kadar para veriyolar.
hukuk dersen hukuk yerine odtü boğaziçinde herhangi bir bölümü ya da galatasaray veya ankara hukuk öneririm.24 Yorumla- +1 yıl
Oha sallama. Devlette pratisyen doktorlara bile 8600 normal maaş ve 2400 tl performans gösterilmesi zorunlu. İnsanları kandırmaya çalışma. Uzman doktor maaşları 13 bin tl den başlıyor. Bitliste akrabam var orda bile devlette 13500 tl ye yakın para aldığını söylüyor. Dediğin şey tamamen atmasyon.
öyle birşey yok işini seven insan parasını mutlu olarak kazanır bu her yerde her zaman böyledir. öteki insan başarısız ve konuşamayan zayıf insan modelidir. bence bu soruyu derhal terk et ve ne istediğine neyi sevdiğine karar ver. sorucak olursan tıp, çünkü onurumu para için kaybediceğime anatomi öğrenir karşımdaki insanı bir vücut olarak bir bütün olarak görmeyi yeğlerim dedim kendi kendime...
10 Yorumlapardon siz hayalleri idealleri olmayan gençlerden misiniz sadece statü ve maaş mıdır derdiniz allah akıl fikir versin..
91 Yorumla
+1 yılbenim kardeşimde girdi sınava şuanda beklediğimiz puan 510 civarı düşünüyoruz günlerdir ve tıpta yapamayacağına karar verdi kan yaralanma vs. diş hekimliği yazıcaz inş. hukuk hakkında pek bi bilgim yok okuyan arkadaşlarımın yakındıkları o kitapların vize final sınavlarında bitmesi gerktiği okuması zor bölümler ama bitirilirse maaşları iyidir tabiki
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim 2,5 numara bozuk olan gözlerim o gudubet okula adım atmamışken 0,25 ti.Mutlak butlan-yokluk ayrımı yaparken 0,25 ten 1,25 e;borçlar özel sınavını verirken de 2,25 e çıktı sana tavsiye bu yazdıklarımın başına gelmesinin muhtemel olduğunu bir karine olarak kabul et ve hukuk fikrinden uzaklaş zira tehlikeli uğraştır ben 3 e geldim geri dönemiyorum.
10 Yorumla
+1 yıltıp kadar saygın bir meslek goremiyorum . ozel muayene acarsın parasıda var ama herşeyden once o karizması yetiyor. cok saygı duydugum bir meslek
61 Yorumla- +1 yıl
HUKUKTA HAVALI HEM HUKUK OKUYANLARA HERKES CİDDİ VE KÜLTÜRLÜ İNSANLAR OLRK BAKAR
Tm ciysem hukuk seçerim fenciysem tıp yani olay bu. Tabi o puanı yapabilenler adına söyledim. Hani neden tıp neden elektrik elektronik falan diye sorsan tamam da... :D
10 YorumlaBana göre hukuk. Tıp hiç bana göre değil hayatın boyunca hep hasta insanlar gelicek link =))
00 Yorumla
+1 yılHukuğu seçerdim nedense hep tıp dan daha iyi gibi gelmiştir bana.Maaş konusunda eğer başarılıysan her ikisindede iyi paralar kazanırsın.Ama standart olarak bakarsak doktor daha iyidir.
10 Yorumlasiyasal bilimler ya da şu an okuduğum bölüm olan inşaat mühendisliğini seçerdim .. tıp okuyacak kadar manyak hukuk okuyacak kadar da adaletsiz değilim..
01 Yorumla- +1 yıl
en temizini yapmışsın.. millet cidden manyak
Gizli Üye(30-35)+1 yılLise 3 e kadar sayısaldaydım tıp istiyordum. Ama son sene iş ciddiye binince gerçekten ne istediğimi çok düşündüm son sene eşit ağırlığa geçtim. Hukuk istiyorum. Tıp iyice kötüye gidiyor doktorların önce kendi canı tehlikede. Hakim ya da savcı olsan koruman var.Ancak hukukta rekabet daha fazla. Konuşma kabiliyeti vs.. lazım.
30 YorumlaTIP olsun mumkunse Master icin yurtdisina cikilmasida guzel olur mumkunse orda kalinmasida ayrica TUS sinavida bir donemectir TIP alaninda.
04 YorumlaSıtatü' kocu :) İnsannlar hayalindeki meslek içinn ugraşırlar, bizimkiler maaşa göre meslek seçerler:)) Aşagıdaki yorum yapanlardaa Meslekleri birbirleriyle yarıştırır yok iyi bir hukukcuu bir kamyon tıpcıyı elden geçiri falan.. :P
10 YorumlaTıp seçerdim . Hukukta avukatların icra davalarında tehdit aldığını duydum.
Sonuçta ikisi de ders çalışmadan bitmeyen fakülteler. İkisinde de zorlanırdım .Bitirdiğimde ise daha çabuk iş bulacağım tıp tercihim olurdu.10 Yorumlabiz burdan tıp yada hukuk desek de bu sadece olayın bize göresi..
bekara kadın boşamak kolaydır ...
bence sen öncelikle sevdiğin bir işi yapman lazım sonradan pişman olmayasın diye..
ayrıca bir iş ne olursa olsun severek yaparsan başarılı olursun30 Yorumla
+1 yılinsan meslek seçmez, meslek insanı seçer ! yeteneğin ve kapasiten ne yöndeyse o mesleği seçmelisin...
02 Yorumla- +1 yıl
1 tanesi ağır basar... ben olsam tıp derdim ama ben olsaydım...
imkansız kazanmam ama doktor olmak çok isterdim lanet olsun ki sözelim sayısal olsaydım tıp okumak isterdim hayat kurtarmak gibisi var mı ya hem cerrah olucaksın ohhh kes biç dalak böbrek ohh ohhh :D
00 Yorumla
+1 yılİkiside güzel meslekler ama bana göre değil ben olsam daha eylenceli maceralı ve adrenalin dolu bir meslek seçerdim.
00 Yorumlasenin ilği alanın öenmli,hangini düşünüyorsan ona git,
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende hemşirelik istiyorum :)) Meslek lise cıkıslıyım hazır kat sayıyıda kalkmışken dershaneye gıdıp tekrar gırıcem ygs ye ve sonra ınsallah hemsırelık :))
00 Yorumlatıp çok yorar seni çok sabırlı olman lazım herkes tıp okuyamaz çok zor.çok sabır ister.
00 Yorumla
+1 yılben hukuk seçerdim çünkü ona daha yatkın hissediyorum kendimi
00 Yorumla
+1 yıltıpppp . tıpta devlet dairesinee girme şansın daha fazlaa ve özel muayne açarasna falan baya iyi kanzaırısın . avukat ların belli kesimleri sadece iyi kaznaıyorr
00 Yorumla
+1 yıliyi bir avukat olursan , iki hastane dolusu tıpçı alırsın tek bir davada..
10 Yorumla
+1 yıltıp bence. hukukta risk var. :) gerçi şimdi doktorlara da şiddet uygulanıyor ama.
00 Yorumlaikiside iyi meslekler zorluk olarak tıpın daha zor oldugunu dusunuyorum hem mezun olması hemde ondan sonrası bu yuzden tıpı tercih ederdim çünkü zoru başarmak herzaman daha güzeldir benim için :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖmrümü yedim.:( Belki 20 sene sonra rahat ederim. Hukuk oku bari belli saatte evinde olursun:( Bir hayatın olur.
00 Yorumlatıp çünkü 1 2 3 tıp yani... herşeyiyle insanı donduran susturan bir meslek... statüsü çok güzel. hukuk gibi fazla tehlikesi yok falan fişman...
01 Yorumla- +1 yıl
TIPIN MI TEHLİKESİ YOK? HUKUKTAN DAHA TEHLİKELİ ÇÜNKÜ HUKUKTA İSTERSEN TEHLİKELİ İŞLERDEN UZAK DURABİLİRSİN AMA TIPTA ÖYLE DEĞİL ORTALIK MANYAK DOLU
+1 yılçalışma hayatında 17. yılına girmiş bir büyüğün olarak şunu söyleyeyim, parası, statüsü için meslek seçme. sevdiğin, sevebileceğin mesleği seç...
10 Yorumla
+1 yılsisten sayısal sözel diye ayrıldıgından ikisini ayn anda düşünmek mantıksız :)
12 Yorumla- +1 yıl
ben oldum olacagımı :)
Eğer ikisi arasında bir tercih yapacak olsaydım, kesinlikle ve kesinlikle Hukuku seçerdim. Nedeni bana daha çok yakın gelmesi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktorluğa heveslenmeyin, fedakarca gece gündüz çalışırsınız ama insanların nankörlüklerini gördükçe keşke seçmeseydim dersiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltıp oku oku bitmez ama sayısal olduğu için daha idealdir eğer ezber yeteneğin yoksa salla hukuku sen tıpa yönel olmadı eczacılık yada veterinerliğe falan...
10 Yorumlaikiside benden uzak dursun aga benim bünye kaldırmaz:)
10 Yorumla
+1 yılavatarın BİM ya da bifa ürünlerinin ambalajlarina benziyo.
01 YorumlaHukuk okuyorum,yani bence tıp okumak kadar zor.ezberin iyiyse hukuğu seç.siyasetten anlıyorsan,tarihle ilgileniyorsan.
01 Yorumla- +1 yıl
AYNN
ömrün okumakla ve çalışmakla geçer. tercih yapmadan önce tıp okuyanlara asistanlara vs. sormanda fayda var
00 Yorumlahukuk okuyup savcı olurdum.ama işte olmaz bana göre değil ya
00 YorumlaBen hukuğu tercih ederdim.
Tıp hayatı çekilecek bir hayat değil.00 Yorumladoktorluk bana göre değil yapamazdım ama hukuk tam benlik bu çene varken iyi bir hakim savcı olurdum
00 Yorumla
+1 yılHukuktanmi daha cok para kazaniliyor tiptanmi
01 Yorumlasayısalcıda olsan hukuk.. o kadar diyorum sana..
00 YorumlaHukuk da ikisi arasında kalmadin dimi :)))
14 Yorumlatıpla hukuk ne alaka?
01 Yorumla- +1 yıl
ikisininde puANI YÜKSEK YA
+1 yılasosyal sa tıp sosyal sa hukuk
01 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum
ikisi de değiil, psikoloji candır
01 Yorumla- +1 yıl
ONLARIN PSİKOLOJİLERİ BOZULUYO ZATEN BİR SÜRE SONRA
İkisinide seçmek istemezdim inan.
10 Yorumla
+1 yılTip hukuk islerini sevmem