GÜNÜN MOTİVASYONU
  • Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (32) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Üniversite TercihÜniversite Tercih
  • GündemGündem
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(32)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Üniversite Tercih Üniversite Tercih
  • Gündem Gündem
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer Gamer +26

Eşitlikte #BirAdımÖne

Kızlar Bir Adım Öne

Tıp mı hukuk mu arkadaşlar?

gnl-ablaa
gnl-ablaa Takip Et
Bilge Yaş: 33
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
10
Yapay Zekaya Sor
neden tıpı seçersiniz neden hukuğu maaşı statüsü vs yönlerden ele alalım mı ?
Tıp mı hukuk mu arkadaşlar?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• Kleopatron
    Kleopatron Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 32%
    +1 yıl

ben hukuk öğrencisiyim şunu söyleyebilirimki hukuku ezberin iyiyse tarih siyaset gibi konulara ilgiliysen okuması zevkli olur , ancak tıp okumakta hukuk okumakta çok zor fazla ders çalışman gerekir özellikle tıp gerçekten çok yorar adamı hukuğu yine ezberler yaparsın.. bide tıp fakültesine girersen üniversitenin iyi olması lazım çünkü eğitim farkı tıpta çok önemli ama hukukta ankara hukukdada okusan dicle hukukdada okusan iş imkanların eşit ama tıpta mezun olduğun okul çok önemli..gelelim meslek olarak hukuk bölümüne hukuk tam bir kariyer mesleğidir devlette savcı hakim kaymakam müşavir müsteşar avukat,noter özel sektörde hukuk danışmanı ... daha bir çok meslek var eğer okul yıllarında erasmuss eğitimi (yani 6 aylığına yurt dışı eğitimi) alırsan en az 2 dil öğrenirsin ve özel sektörün istediği bir adam haline gelirsin .. her ay 15-30 milyar arası maaş bile alabilirsin ... ileride siyasete atılmak istersen hukuk mezunu sıfatı seni çok önlere geçirecektir ve kolayca siyasete girebilirsin ve iyi bir siyaset adamı olabilirsin ... emekli olduğunda ise ege de tatil köylerinde 5 milyara çalışabilirsin ... yani hukuk her kapıyı açar kariyer mesleklerini önüne yığar

8
    1 Yorumla
    • pnr111
      pnr111
      +1 yıl

Tıpta mezun olduğun okul çok da önemli değil önemli olan tus zaten. asıl hukukta önemli ayrıca 60 bin tl alan hekimler var

Yorumla
  • antibiotic
    antibiotic Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

1 2 3 tıp , 4 5 6 mühendislik, 6 7 8 hukuk

2
    0 Yorumla
  • yagmurk
    yagmurk Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Bence Tıp olmalı. Sonuçta maaşı daha yüksek, hem hukukta bir yerlere gelmedikçe maaşının yüksek olması pek de mümkün değil ama tıpta düşük bir mevkide olsan bile maaşı gayet iyi. Diğer konularda yorum yapamayacağım çünkü senin ilgi alanına göre değişecek şeyler onlar.

6
    2 Yorumla
    • silbaştanbaşla
      silbaştanbaşla
      +1 yıl

dr maaşları hakkında fikrin olduğunu sanmam.. amaç paraysa 2.sınıfta bırakırsın okumayı.. kaldı ki 6 yıl aynı çalışmayla , mücadeleyle nalbur olsan köşeyi dönersin

Yorumla
    • yagmurk
      yagmurk
      +1 yıl

Yazdığım cevabın tamamını okuduysan zaten diğer konularda yorum yapamayacağım demişim.

Yorumla
  • gedikahsen
    gedikahsen Takip Et
    Guru Yaş: 59 , eic 47%
    +1 yıl

kendinizi hangisine yakın görüyorsanız. onu diyorum.tavsiyelerle aldığınız yorumları bir kenara bırakın.önünüzde uzun bir ömür var keşkelerle yaşamayın.kendinizide dinleyin lütfen.

6
    0 Yorumla

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

23

Cevap

45

Cevap

• bahtsız
    bahtsız Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34 , eic 35%
    +1 yıl

ele alacağım yönlerden en önemlisi ben kendim o mesleği seviyormuyum ona dikkat etmem gerekir diye düşünürüm. hangi meslekte mutluysam o işi yaparken mutlu oluyorsam o olur. para önemli değil, 5 kazanacağıma 3 kazanayım ama o 3 kazandığımdan zevk alayım. boşver insanlar bana övgü yağdırmasın, statüm normal olsun ben mutlu olayımda,

babamın güzel bir sözü var hayatında 2 şeyi seçerken dikkat et der; biri eş seçimi biride meslek seçimi... ikiside hayatın boyunca seninle olacak, o yüzden mutlu olduğunu seçmelisin.

6
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

gezinirken sorun takıldı gözüme, ikisi de birbirinden b.ktan.. bunu babası hukukçu kendim tıpçı olarak söylüyorum..ha ikisini de kazanmak da okumak da zordur. en temizi işletme iktisat okuyup kendini geliştirmek , hem hayatını yaşa hem oku,kariyer yap.. tabi 4 sene yatıp kpss kuyruklarındaki boş kalfalardan olmayacaksan git boğaziçinde iktisat oku..2 dil yaparsın 4 yılda, bikaç parlak staj.. ya gidin hayatınızı yaşayın.. bu dünyada meslekten önemli şeyler var anasını satıyım..dr olacan da nolucak hukukçu olsan ne olacak, önemli olan mutlu olmak.. sevdiğin bi insanla.. gerisi hikaye...bu yorumdan kim olduğumu tahmin edersin heralde

9
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bu arada millet ne meraklıymış tıpa.. tamam iyidir hoştur da uzaktan bence tıp demek kolaymış ben bunu kendimden biliyorum :D

Yorumla
  • DarkBlack
    DarkBlack Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36 , eic 44%
    +1 yıl

tip hukuk mühendislik vb işler kalıplaşmış işler. En zevkli işler sanatsal olmalı müzisyen oyuncu veya aşçı :) ben aşçılıga karar verdim hadi hayırlısı bu arada maaşları da iyi aşçıların köşe başındaki döner ustası bile 2 bin alıyor lux restaurant ve otelleri düşünüyorum inşallah pişman olmam sen ikisi arasında kaldıysan hukuk derim. Tip çalışma saatleri çok olur yorucudur ama seversen işini milletin canını sağlığını kurtardığın için gurur duyarsın kendinle :)

3
    8 Yorumla
    • yineben
      yineben
      +1 yıl

tebrik ederim çok güzel bir seçim. benim yaşım 28 ve mühendisim. kesinlikle haklısın fikirlerinde bence de.

Yorumla
    • DarkBlack
      DarkBlack
      +1 yıl

ne mühendisisiniz siz pişmansınız sanırım :)

Yorumla
    • yineben
      yineben
      +1 yıl

ne gülüyon la :D yüz verdik aliye geldi sçtı halıya. aşçı bozuntusu :) git soğan patates doğra antreman yap :)

Yorumla
    • DarkBlack
      DarkBlack
      +1 yıl

artık evin yemeklerini bana yaptırıyorlar zaten iyi alıştılar bedava aşçı :)

Yorumla
    • yineben
      yineben
      +1 yıl

benim de keyif aldığım iş o ama kader işte. mühendis oldum altımda 1200 kişi çalışıyo pişman değilim olsun :))

Yorumla
    • DarkBlack
      DarkBlack
      +1 yıl

pişman değilsen no problem mevkin iyiymiş devam et boşver :)

Yorumla
    • yineben
      yineben
      +1 yıl

ıssız adam filmini izlediğimde çok özenmiştim onun mekan işletmesine kendi yerinde yemek yapmasına. inşallah başarılı olursun koçum. zaten severek yapıyosan başarabilirsin

Yorumla
    • DarkBlack
      DarkBlack
      +1 yıl

başarmak için ne gerekiyorsa yapacağım iyi yerlere gelmek için üniversitesi olsun akademik kurslar olsun yabancı dil olsun ne gerekiyorsa yapacağım inşallah sağolun. O film pc de var ama izlemedim demek benim konular var yemek falan izleyeyim hemen o zaman şimdi :)

Yorumla
  • anketbankasicom
    anketbankasicom Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 38%
    +1 yıl

şuan ikisinede çok ihtiyacımız var. meydan şuçludan ve hastadan geçilmiyor çünkü. ben sabancı yada koç kadar süper zengin olsam sırf tıp ve hukuk üzerine yüksek okul kurar ve eğitim desteği sağlardım. diğer eğitimleri veren bir sürü üniversite var çünkü.en çok hangisine yatkınsan onu seçmen umuduyla şimdiden başarılar diliyorum.

6
    0 Yorumla
  • Ne_Güzel_Bir_Hiç
    Ne_Güzel_Bir_Hiç Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

Ben ikisini de s.iklemeyerekten en iyisini seçtiğimi düşünüyorum :) çalışmak için bir büroya bile ihtiyaç duymayabilirim :) bir önlüğe, bir cübbeye :)) salaş bir giyim tarzıyla, hafif bir kirli sakalla istediğim her yerde işimi sevgili autocad'imle birlikte yapıyoruz :) meslek dediğin böyle olmamalı demeyenler "me'lesin" :)

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

tıp dışardan yağlıballı durur ama çekilcek çile değil çoğu ayda ortalama 4-5 bin lira kazanıyo uzmanların artık. o eskidenmiş muayehanecilik falan tonla paralar. ha 4 -5 bin de iyi para diceksin de hem it gibi puan alıp hem de inşaat işçisi yoğunluğunda çalışıp ayda 10 nöbet tutup hem fiziksel hem zihinsel yorulma başka hiçbir meslekte yok. oyüzden o para o emeğe az.o puanı alıp girebileceğin bi mühendislik fakültesinden mezun olduğunun 3.4 yılında zaten o maaş bandına çıkarsın ve 10binleri görürsün 10.yılın dolmadan kariyerinde. tıpda ise doç prof olmadan uzman olsan bile alabileceğin maaş kısıtlı çünkü artık parayı doktorlar değil özel hastane sahipleri kazanıyo onlara da yaptıkları iş kadar para veriyolar.

hukuk dersen hukuk yerine odtü boğaziçinde herhangi bir bölümü ya da galatasaray veya ankara hukuk öneririm.

2
    4 Yorumla
    • pnr111
      pnr111
      +1 yıl

Uzman kadın doğum doktoru yaklasık 15 yıllık hekim 60 bin tl alıyor özelde

Yorumla
    • ZizoReis
      ZizoReis
      +1 yıl

Oha sallama. Devlette pratisyen doktorlara bile 8600 normal maaş ve 2400 tl performans gösterilmesi zorunlu. İnsanları kandırmaya çalışma. Uzman doktor maaşları 13 bin tl den başlıyor. Bitliste akrabam var orda bile devlette 13500 tl ye yakın para aldığını söylüyor. Dediğin şey tamamen atmasyon.

Yorumla
    • ZizoReis
      ZizoReis
      +1 yıl

Ya kardeşim ne 4 5 bin tl si dediğin şeyin yalan olduğunu herkes biliyor.

Yorumla
    • Asthaa
      Asthaa
      +1 yıl

@pnr111 60 bin alan doktor kimmiş

Yorumla
  • steelcell
    steelcell Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

öyle birşey yok işini seven insan parasını mutlu olarak kazanır bu her yerde her zaman böyledir. öteki insan başarısız ve konuşamayan zayıf insan modelidir. bence bu soruyu derhal terk et ve ne istediğine neyi sevdiğine karar ver. sorucak olursan tıp, çünkü onurumu para için kaybediceğime anatomi öğrenir karşımdaki insanı bir vücut olarak bir bütün olarak görmeyi yeğlerim dedim kendi kendime...

1
    0 Yorumla
  • zil2tapoz
    zil2tapoz Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl

pardon siz hayalleri idealleri olmayan gençlerden misiniz sadece statü ve maaş mıdır derdiniz allah akıl fikir versin..

9
    1 Yorumla
    • Mesut89
      Mesut89
      +1 yıl

ne güzell anlatmışsın öylee agzına saglık.

Yorumla
  • 07republicantalia
    07republicantalia Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

benim kardeşimde girdi sınava şuanda beklediğimiz puan 510 civarı düşünüyoruz günlerdir ve tıpta yapamayacağına karar verdi kan yaralanma vs. diş hekimliği yazıcaz inş. hukuk hakkında pek bi bilgim yok okuyan arkadaşlarımın yakındıkları o kitapların vize final sınavlarında bitmesi gerktiği okuması zor bölümler ama bitirilirse maaşları iyidir tabiki

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Benim 2,5 numara bozuk olan gözlerim o gudubet okula adım atmamışken 0,25 ti.Mutlak butlan-yokluk ayrımı yaparken 0,25 ten 1,25 e;borçlar özel sınavını verirken de 2,25 e çıktı sana tavsiye bu yazdıklarımın başına gelmesinin muhtemel olduğunu bir karine olarak kabul et ve hukuk fikrinden uzaklaş zira tehlikeli uğraştır ben 3 e geldim geri dönemiyorum.

1
    0 Yorumla
  • BlackLabel
    BlackLabel Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42 , eic 41%
    +1 yıl

tıp kadar saygın bir meslek goremiyorum . ozel muayene acarsın parasıda var ama herşeyden once o karizması yetiyor. cok saygı duydugum bir meslek

6
    1 Yorumla
    • Harikayimmm
      Harikayimmm
      +1 yıl

HUKUKTA HAVALI HEM HUKUK OKUYANLARA HERKES CİDDİ VE KÜLTÜRLÜ İNSANLAR OLRK BAKAR

Yorumla
  • lmfao
    lmfao Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 52%
    +1 yıl

Tm ciysem hukuk seçerim fenciysem tıp yani olay bu. Tabi o puanı yapabilenler adına söyledim. Hani neden tıp neden elektrik elektronik falan diye sorsan tamam da... :D

1
    0 Yorumla
  • Osiris
    Osiris Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 41%
    +1 yıl

Bana göre hukuk. Tıp hiç bana göre değil hayatın boyunca hep hasta insanlar gelicek link =))

0
    0 Yorumla
  • liveacti0n
    liveacti0n Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 49%
    +1 yıl

Hukuğu seçerdim nedense hep tıp dan daha iyi gibi gelmiştir bana.Maaş konusunda eğer başarılıysan her ikisindede iyi paralar kazanırsın.Ama standart olarak bakarsak doktor daha iyidir.

1
    0 Yorumla
  • naftalin
    naftalin Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 34%
    +1 yıl

siyasal bilimler ya da şu an okuduğum bölüm olan inşaat mühendisliğini seçerdim .. tıp okuyacak kadar manyak hukuk okuyacak kadar da adaletsiz değilim..

0
    1 Yorumla
    • silbaştanbaşla
      silbaştanbaşla
      +1 yıl

en temizini yapmışsın.. millet cidden manyak

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Lise 3 e kadar sayısaldaydım tıp istiyordum. Ama son sene iş ciddiye binince gerçekten ne istediğimi çok düşündüm son sene eşit ağırlığa geçtim. Hukuk istiyorum. Tıp iyice kötüye gidiyor doktorların önce kendi canı tehlikede. Hakim ya da savcı olsan koruman var.Ancak hukukta rekabet daha fazla. Konuşma kabiliyeti vs.. lazım.

3
    0 Yorumla
  • Knight
    Knight Takip Et
    Xper 3 Yaş: 45
    +1 yıl

TIP olsun mumkunse Master icin yurtdisina cikilmasida guzel olur mumkunse orda kalinmasida ayrica TUS sinavida bir donemectir TIP alaninda.

0
    4 Yorumla
    • gnl-ablaa
      gnl-ablaa
      +1 yıl

hukuk gidemez mi yurt dışına

Yorumla
    • Knight
      Knight
      +1 yıl

gelisime acik birisi oldugun icin yeniliklere acik bir alan senin icin daha iyi olur diye dusundum Sister Gonul

Yorumla
    • gnl-ablaa
      gnl-ablaa
      +1 yıl

doğru düşündün aslında :D

Yorumla
    • Knight
      Knight
      +1 yıl

thanx Sister Heart iyi bir TIP insani olmak insanlara yardim etmek sanada yakisir.Ama yurtdisinda olmani dilerim.son gunlerde saglik personellerine artan siddetin oldugu bir ulkede calismani dusunmek bile istemem.

Yorumla
  • Mesut89
    Mesut89 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37
    +1 yıl

Sıtatü' kocu :) İnsannlar hayalindeki meslek içinn ugraşırlar, bizimkiler maaşa göre meslek seçerler:)) Aşagıdaki yorum yapanlardaa Meslekleri birbirleriyle yarıştırır yok iyi bir hukukcuu bir kamyon tıpcıyı elden geçiri falan.. :P

1
    0 Yorumla
  • unknownn
    unknownn Takip Et
    Guru Yaş: 44
    +1 yıl

Tıp seçerdim . Hukukta avukatların icra davalarında tehdit aldığını duydum.

Sonuçta ikisi de ders çalışmadan bitmeyen fakülteler. İkisinde de zorlanırdım .Bitirdiğimde ise daha çabuk iş bulacağım tıp tercihim olurdu.

1
    0 Yorumla
  • Tatar01
    Tatar01 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

biz burdan tıp yada hukuk desek de bu sadece olayın bize göresi..

bekara kadın boşamak kolaydır ...

bence sen öncelikle sevdiğin bir işi yapman lazım sonradan pişman olmayasın diye..

ayrıca bir iş ne olursa olsun severek yaparsan başarılı olursun

3
    0 Yorumla
  • antibiotic
    antibiotic Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

insan meslek seçmez, meslek insanı seçer ! yeteneğin ve kapasiten ne yöndeyse o mesleği seçmelisin...

0
    2 Yorumla
    • gnl-ablaa
      gnl-ablaa
      +1 yıl

ikisi de gel diye bağırıyorsa

Yorumla
    • antibiotic
      antibiotic
      +1 yıl

1 tanesi ağır basar... ben olsam tıp derdim ama ben olsaydım...

Yorumla
  • rmyssa
    rmyssa Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

imkansız kazanmam ama doktor olmak çok isterdim lanet olsun ki sözelim sayısal olsaydım tıp okumak isterdim hayat kurtarmak gibisi var mı ya hem cerrah olucaksın ohhh kes biç dalak böbrek ohh ohhh :D

0
    0 Yorumla
  • AyselTaşkıran
    AyselTaşkıran Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

İkiside güzel meslekler ama bana göre değil ben olsam daha eylenceli maceralı ve adrenalin dolu bir meslek seçerdim.

0
    0 Yorumla
  • redkıt77
    redkıt77 Takip Et
    Yoda Yaş: 59 , eic 34%
    +1 yıl

senin ilği alanın öenmli,hangini düşünüyorsan ona git,

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Bende hemşirelik istiyorum :)) Meslek lise cıkıslıyım hazır kat sayıyıda kalkmışken dershaneye gıdıp tekrar gırıcem ygs ye ve sonra ınsallah hemsırelık :))

0
    0 Yorumla
  • slash82
    slash82 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 44 , eic 49%
    +1 yıl

tıp çok yorar seni çok sabırlı olman lazım herkes tıp okuyamaz çok zor.çok sabır ister.

0
    0 Yorumla
  • vanillalatte
    vanillalatte Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 36%
    +1 yıl

ben hukuk seçerdim çünkü ona daha yatkın hissediyorum kendimi

0
    0 Yorumla
  • onurrrrr92
    onurrrrr92 Takip Et
    +1 yıl

tıpppp . tıpta devlet dairesinee girme şansın daha fazlaa ve özel muayne açarasna falan baya iyi kanzaırısın . avukat ların belli kesimleri sadece iyi kaznaıyorr

0
    0 Yorumla
  • Clever_boyy
    Clever_boyy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

iyi bir avukat olursan , iki hastane dolusu tıpçı alırsın tek bir davada..

1
    0 Yorumla
  • Kristalkelebek
    Kristalkelebek Takip Et
    Bilge Yaş: 34
    +1 yıl

tıp bence. hukukta risk var. :) gerçi şimdi doktorlara da şiddet uygulanıyor ama.

0
    0 Yorumla
  • CMK__
    CMK__ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

ikiside iyi meslekler zorluk olarak tıpın daha zor oldugunu dusunuyorum hem mezun olması hemde ondan sonrası bu yuzden tıpı tercih ederdim çünkü zoru başarmak herzaman daha güzeldir benim için :)

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ömrümü yedim.:( Belki 20 sene sonra rahat ederim. Hukuk oku bari belli saatte evinde olursun:( Bir hayatın olur.

0
    0 Yorumla
  • hesapsız
    hesapsız Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

tıp çünkü 1 2 3 tıp yani... herşeyiyle insanı donduran susturan bir meslek... statüsü çok güzel. hukuk gibi fazla tehlikesi yok falan fişman...

0
    1 Yorumla
    • Harikayimmm
      Harikayimmm
      +1 yıl

TIPIN MI TEHLİKESİ YOK? HUKUKTAN DAHA TEHLİKELİ ÇÜNKÜ HUKUKTA İSTERSEN TEHLİKELİ İŞLERDEN UZAK DURABİLİRSİN AMA TIPTA ÖYLE DEĞİL ORTALIK MANYAK DOLU

Yorumla
  • onuncu_köy
    onuncu_köy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 44
    +1 yıl

çalışma hayatında 17. yılına girmiş bir büyüğün olarak şunu söyleyeyim, parası, statüsü için meslek seçme. sevdiğin, sevebileceğin mesleği seç...

1
    0 Yorumla
  • souldancer
    souldancer Takip Et
    Xper 3 Yaş: 38
    +1 yıl

sisten sayısal sözel diye ayrıldıgından ikisini ayn anda düşünmek mantıksız :)

1
    2 Yorumla
    • Attalos
      Attalos
      +1 yıl

Ne olcan peki sen

Yorumla
    • souldancer
      souldancer
      +1 yıl

ben oldum olacagımı :)

Yorumla
  • Champi11
    Champi11 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

Eğer ikisi arasında bir tercih yapacak olsaydım, kesinlikle ve kesinlikle Hukuku seçerdim. Nedeni bana daha çok yakın gelmesi.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Doktorluğa heveslenmeyin, fedakarca gece gündüz çalışırsınız ama insanların nankörlüklerini gördükçe keşke seçmeseydim dersiniz.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

tıp oku oku bitmez ama sayısal olduğu için daha idealdir eğer ezber yeteneğin yoksa salla hukuku sen tıpa yönel olmadı eczacılık yada veterinerliğe falan...

1
    0 Yorumla
  • bRkerdgn
    bRkerdgn Takip Et
    +1 yıl

ikiside benden uzak dursun aga benim bünye kaldırmaz:)

1
    0 Yorumla
  • bitter_moon
    bitter_moon Takip Et
    Xper 3 Yaş: 41
    +1 yıl

avatarın BİM ya da bifa ürünlerinin ambalajlarina benziyo.

0
    1 Yorumla
    • yineben
      yineben
      +1 yıl

:D:D:D:D kuzey gülüyo ya hani onun gibi güldüm çok çekici oldum görmen lazım :D

Yorumla
  • ecem707
    ecem707 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

Hukuk okuyorum,yani bence tıp okumak kadar zor.ezberin iyiyse hukuğu seç.siyasetten anlıyorsan,tarihle ilgileniyorsan.

0
    1 Yorumla
    • Harikayimmm
      Harikayimmm
      +1 yıl

AYNN

Yorumla
  • yineben
    yineben Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

ömrün okumakla ve çalışmakla geçer. tercih yapmadan önce tıp okuyanlara asistanlara vs. sormanda fayda var

0
    0 Yorumla
  • angrybird
    angrybird Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

hukuk okuyup savcı olurdum.ama işte olmaz bana göre değil ya

0
    0 Yorumla
  • TimurRıza
    TimurRıza Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

Ben hukuğu tercih ederdim.

Tıp hayatı çekilecek bir hayat değil.

0
    0 Yorumla
  • TelToka
    TelToka Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

doktorluk bana göre değil yapamazdım ama hukuk tam benlik bu çene varken iyi bir hakim savcı olurdum

0
    0 Yorumla
  • urasyagmurca
    urasyagmurca Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30
    +1 yıl

Hukuktanmi daha cok para kazaniliyor tiptanmi

0
    1 Yorumla
    • gnl-ablaa
      gnl-ablaa
      +1 yıl

işinde iyi ol her iş para kazandırır

Yorumla
  • krist
    krist Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35 , eic 35%
    +1 yıl

sayısalcıda olsan hukuk.. o kadar diyorum sana..

0
    0 Yorumla
  • tuhafnick
    tuhafnick Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

Hukuk da ikisi arasında kalmadin dimi :)))

1
    4 Yorumla
    • gnl-ablaa
      gnl-ablaa
      +1 yıl

kaldım :D

Yorumla
    • tuhafnick
      tuhafnick
      +1 yıl

Tıp diyorum o zaman mf yi boşuna mi okudun :))

Yorumla
    • gnl-ablaa
      gnl-ablaa
      +1 yıl

bilmiyorum önemli olan doğru meslek

Yorumla
    • tuhafnick
      tuhafnick
      +1 yıl

Senin karar verecegin bir şey bu başkasına dusmez ;)

Yorumla
  • demitria
    demitria Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

tıpla hukuk ne alaka?

0
    1 Yorumla
    • Harikayimmm
      Harikayimmm
      +1 yıl

ikisininde puANI YÜKSEK YA

Yorumla
  • arcticfreya
    arcticfreya Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

asosyal sa tıp sosyal sa hukuk

0
    1 Yorumla
    • Harikayimmm
      Harikayimmm
      +1 yıl

katılıyorum

Yorumla
  • nabercorç
    nabercorç Takip Et
    +1 yıl

ikisi de değiil, psikoloji candır

0
    1 Yorumla
    • Harikayimmm
      Harikayimmm
      +1 yıl

ONLARIN PSİKOLOJİLERİ BOZULUYO ZATEN BİR SÜRE SONRA

Yorumla
  • İmmortal
    İmmortal Takip Et
    +1 yıl

İkisinide seçmek istemezdim inan.

1
    0 Yorumla
  • _Eleftheriya_
    _Eleftheriya_ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

Tip hukuk islerini sevmem

0
    0 Yorumla
  • bakir11
    bakir11 Takip Et
    +1 yıl

küçükken hep jinekolog olmak istemişimdir :D

1
    0 Yorumla
  • pilot34
    pilot34 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

diş hekimliği der çekilirim.

1
    0 Yorumla
  • Ahmtby
    Ahmtby Takip Et
    Xper 2 Yaş: 37
    +1 yıl

İkisinde de ilerlemek mümkün ama tıp

0
    0 Yorumla
  • alsena
    alsena Takip Et
    Xper 2 Yaş: 49 , eic 31%
    +1 yıl

kesinlikle tıp...

0
    0 Yorumla
  • omer4747
    omer4747 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

hiç biriiiii:))))

0
    1 Yorumla
    • urasyagmurca
      urasyagmurca
      +1 yıl

Hicbiriyse sence hangisi

Yorumla
  • umursamazzzz
    umursamazzzz Takip Et
    Bilge Yaş: 35
    +1 yıl

hukuk

0
    0 Yorumla
  • green-eyes
    green-eyes Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

tıp tabiki..

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Tıp mı hukuk mu arkadaşlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Benzer Sorular

Örgü yüzük kullanır mısınız? 43 cevap verildi
Sizce kadınlar asla yapamaz sanılan meslekler nelerdir? 33 cevap verildi
Duşta doğal duş jeli mi kullanıyorsunuz yoksa el yapımı katı sabun mu daha iyi geliyor? 16 cevap verildi
Üzerinde isim yazan lifler sizce gerçekten tatlı mı duruyor, kullanır mısınız? 21 cevap verildi
Sizce hangisi daha zor: iğne oyası mı yoksa şiş ile örgü örmek mi? 18 cevap verildi
El işleri satışı için e-ticaret mi daha karlı, yoksa fiziksel dükkan mı daha mantıklı? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Erkek arkadaşim herkese laf sokup sonra saka deyip geciyor, sorun bende mi?
  • Ne yapınca günün stresini atıyorsun?
  • Toplum içinde yiiyişmek ayıp mı normal mi?
  • Lanetli bebeklere inanır mısınız?
  • Lanetli bebeğiniz olsaydı ne yapardınız?
  • Akıl sağlığınız nasıl?
  • Aşk bir tuzak mı?
  • İlaçsız tedavi olur mu?
  • Makyajlarda aşırı allık kullanımını sevmeyen tek ben miyim?
  • Konfor denince aklınıza hangi marka araba geliyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨