Yarın okulların ilk günü. İlk ders zili yarın 07:50 de çalacak. Malum virüs hala kol geziyor. Çocukları bu anlamda zor bir süreç bekliyor. Maskeyle derse girmek bile zorken birde kendilerini korumaları gerekiyor.
Bu bağlamda çocuklara oldukça zor, onların boyunu aşacak sorumluluk yüklüyoruz farkında olmadan. 1 ve 2. Sınıfa giden bir çocuğun sorumluluklarını yerine getirmesi oldukça zor oluyor yaş itibari ile. Uzun zamandır eve alışan çocukların yarın ilk okul günlerinde okula adaptasyon sorunu yaşayacağını düşünüyor musunuz?
Okullarin acilmasina bir sey demiyorum ama alinan kararlar pes dedirtiyor. Ogretmen ya da ogrenci pozitif olsa ne olacak seklindeki soruya alinan önlem (!) Su sekilde. Covid pozitif olan ogretmen ya da ogrenci okula devam edecek. Ogretmen ders vermeye ogrenci okula gelmeye devam edecek. Ogrenci ve ogretmen surekli takip edilecek. Ateş vs olculecek. Eğer ogrenci ya da ogretmen semptom gostermiyorsa okula devam edecek. Semptom gosteriyor ve hastanelik bir durumu varsa vaka olarak sayilacak. Bunu aciklayan kendileri.
Biz gecen sene bir kisiye bile bulasmasin diye bosuna mi ugras ve emek verdik? O kadar iceri tikildik hemde tek vakayla. Ölü bile yoktu ölü sayisi da azdı. Pozitif bir ogretmen ve ogrenciyi okula zorla devam ettirmeyi ben anlayamiyorum. O pozitif ogretmen sınıf sınıf dolassa ders verse, ogretmenler odasina gitse okulun komplesini pozitif yapmasi demek. Ogrenci yine öyle. Ozellikle kucuk cocuklar kosturma, arkadaslarina yaklasma demekten anlamaz. Niye boyle bir riske giriyoruz anlamiyorum.
Keske turistlerin gelmesi icin yapilan önlem çocuklarımız, bizler icinde yapilsaydi. Ramazan bayrami zamani turistler ulkede cirit atarken yine kapanma olmustu. Boyle bir önlemi gelecegimiz olan cocuklar icinde yapilmaliydi. Sirf turizm icin serbest bırakıldı her sey ve vakalar artti. Bunun cefasini neden cocuklar cekiyor? Neden halk olarak cekiyoruz? Okularin acilmasi evet tehlikeli bana gore acilmamaliydi. Yaz sezonunda bu kadar serbestlikte olmamaliydi. Madem okullari acma dusuncesi vardi yaz sezonu bunun onlemleri cocuklarimiz, ogretmenlerimiz icin alınmalıydı. Vakalar belli seyirde tutulmaya caba gosterilmeliydi. Tatil yerleri bu kadar serbest birakilmamaliydi.
Madem okullar acilacak. 2 yıldır tum fedakarligi egitim sektoru yapti. Cocuklar disari çıkamadı. Gencler çıkamadı. Bu seferde okul acilacagi zaman biraz fedakarligi diger sektorlerin yapmasi saglanmaliydi. Turkiye genc nufusu olan bir ulke. Bir sinifta en az 30 sinif mevcudu var. Ogrenci sayimiz cok fazla. Covidin baslarinda cocuklar ve gencler taşıyıcı denirken, hastaligi agir atlatmiyor denirken simdi oyle degil. Hastane de yatan hasta sayisinin yaşı düşmüş durumda. Yavas yavas genc nufus ve cocuklar risk altina giriyor hatta girmis durumda. artik cocuklar ve gencler tasiyici olmaktan cikti bizzat covid olup bu hastaligi geciriyorlar.
Cesitli varyantlarda cikmis durumda. Yani amac ne anlayamiyorum. Kucuk cocuklari da mi aşıya dahil etmek isteniyor bilmiyorum. Ama Şu an durum riskli. 1 ay-2 ay sonrasi cok tehlikeli görünüyor. En azindan pozitif öğrenci ve ogretmenlerin halkın icinde olmasi dogru degil. O karar hic dogru degil. semptom gostersin gostermesin pozitif vakalar karantinaya alinmali. testi negatif cikar cikmaz gunluk hayatina devam etmeli.
Merhaba, yaşanacaklar var çocuklar sosyalleşmek de problem yaşayacak mesela. Özellikle maddi konularda. Bir okul forması üstü olmuş yetmiş tl. Beslenmesi, yemesi-içmesi, giyimi, hijyeni, kilosu zaten problemdi ama pandemi döneminde uçurum oluştu. Herkes çocuğu ile ilgilenemedi. Okul derslerinde de bir o kadar uçurum oluştu. Sınıfta öğrencilerini gören öğretmenler en azından orta seviyeyi tutturmaya çalışırdı. Pandemide öğrencilerin kimi çalıştı kimi yattı. Umarım çabuk toparlanır. Saygılarla.
Okulların açılmasını herkes istedi ama eğitimi 1.5 senedir online olarak yürütüyoruz. Elbette ilk başta yadırgayacağız ama güzel süreçler bunlar. Arkadaşlarımızı, öğretmenlerimizi, okul ortamına kavuşuyoruz.
Umarım ciddi problemlerle karşılaşılmaz, en büyük korkum korona vakalarının patlaması ve sil baştan yeniden online eğitime geçmemiz. Yaşayıp, göreceğiz.
Pandemi büyük küçük hepimizi psikolojik maddi manevi her türlü etkiledi.. Bunun okul dönemine de yansıyacağanı düşünüyorum, bir çocuk ağladığında gidip bağrımıza bakamıyoruz saçını okşarken bile çekiniyoruz, sebep olmaktan korkuyoruz... Tüm öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum 😊
Hiçbir şekilde sorun yaşayacaklarını sanmıyorum gadası. Çünkü çocuklar bu günlerin gelmesini herkesten çok istiyordu. Ben sorun yaşamadan daha iyi olacağını tahmin ediyorum.
Adepte konusunda pek zorlanacaklarını sanmıyorum ,çoğu arkadaşlarını ve öğretmenlerini özledi. Benim tek korkum 30-40 kişilik sınıflarda bu çocuklar hangi tedbirle korunabilecek? İki gruba bölünmeleri lazımdı.. tek amaç aşı dayatması diye düşünüyorum.
Çocuk çocuğa karışınca güzel. Adaptasyon sorunu yaşanır mı? Bilhassa tek çocuk olankarda, belki. Ama çocukların virüs konusunda bizim kadar kafa patlatmadığını ve bilgi/ kanun yağmuruna tutulmadığını düşünürsek, eskiye dönmemizi önündeki tek engel, maskeler.
egitim insani kultur, bilgi ve haysta hazirlayan bi olgu iken amaci disina cikarilan bi hal aldi insani robotlastiran hirsli yapan denetimsiz rekabetci yapan ac gozlu yapan daha cok benim olsuncu yapan omrunun sonu kadar neye kime hizmet ettigini bilmeyen bireyler yetistiren bisey oldu egitimli insanlarin cogu patronu hep cahil
Elbette öyle lakin olaylara anne bakışı ile baba bakışı çok farklı olabiliyor. Kimi ebeveynler sizin gibi düşünmeyebiliyor. Ben duruma sadece mizah kattım
Evet, hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler minimum 1 ay maksimum 3 ay adapte olmaya uğraşacak ama herşeye alıştığımız gibi buna da alışacağız elbette. Pandemiye alışmışız da pandeminin yokluğuna mı alışmayacağız dimi ama
Oğlum adına konuşacak olursam eğer, bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Çok heycanlı. Sanki birinci sınıfa başlıycak gibi hevesli bir şekilde formasını aldık bugün. 8. sınıf ama ilk gün heyecanı var.
Adaptasyon sürecini bilmiyorum ama inşallah çocuklar okullara tekrardan alıştıktan sonra ve birbirleri ile kaynaştık Tan sonra kışa doğru tekrardan kapatmaz lar diye umuyorum
Bir o gün gelsinde benim çocuklarım hasret kaldı okula evde kimse bir şey çalışamıyor ama az kaldı sayılı günler iple çekiyorlar hemen ortama alışırlar zaten o dk sında
Hakikaten bşr tuhaf oldum ben de işe giderken ebşn önünde servis bekleyen insanlar görünce uzaylı görmüş gibi baktım. Bir süre adaptasyon sorunu olacaktır illaki
İlk etapta olur ama tenefüslerde oynanan oyunlar özlenen arkadaşlar derken alışırlar. Bana göre açılması hiç doğru bir şey değil. Allahım o küçük melekleri korusun.
Bu ülke hiç bir şeye adaptasyon sorunu yaşamadı hatta develasyonlara bile sesini çıkarmadı. Hatta tüm anneler artık okullar bi açılsada biraz rahatlasak kelimesini kullanırken mi adaptasyon sorunu yasayacak