Ben okulun bize bir katkısı olmadığı kanaatindeyim (belirli şeyler dışında). Okul dışında sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Okulda geçirdiğimiz zaman veya verilen saatler boşa gidiyor gibi (benim açımdan). Belirli bir sistem var ve sistem zeka çeşitlerine hitap etmiyor. Bizim sistemimizde zeki çocuk da, yetenekli de, sanatkar olacak olan da... aynı sınıfda ve verilen eğitim ise yetenekleri köreltmeye dayalı. Öğretmenlerin bir kısmı hariç kendini geliştirmiyor. Teknoloji ve dünya hızla ilerlerken bizde yerinde sayan bir sistem var. Tabi herkesin eğitim yönünde bir şikâyeti bulunuyor çoğu kişi de Finlandiya örneğini veriyor lakin kimse ülkeye özgü bir sistem düşünmüyor. Neden başka ülkelerin sistemini kopyalayalım? Neden kendi sistemimiz oluşturulmuyor? Bir ülkedeki her şeyin temeli eğitimdir , aile eğitimi ile başlar ve sonra okulla devam eder lakin bizde okul bittiğinde insanımız öğrenmeyi de bırakıyor.“Öğrenmeyi bırakan kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır. Hayattaki en muhteşem şey zihni genç tutmaktır.” Henry Ford
Mektep yüzünden eğitimime uzun bir müddet ara vermek zorunda kaldım, diye bir kelam var. Eğitim sistemimizi sağ olsun (!) dönemin reis-i cumhuru bize düşman devletin vatandaşına emanet ettiği için bu kadar berbat. Ah affedersiniz, berbat diyebilmemiz için eğitim olmalı, olmayan (!) bir şey için konuşamayız.
5. sınıfa dek temel bilinmesi gerekenler öğretilse ( okuma, yazma, sayılar, haklar, sorumluluk) yeterli. Zaten aile kalan eksiği tamamlar. Sonrasında ortaokul kademesinde müzik, el sanatları, bilgisayar bilimi, tasarım, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, mimarlık, insan yapısı, çeşitli spor dalları, gök bilimi, tarım ve doğa sınıfları oluşturabilir. Ve insanlar çocuk yaşta hedeflediği gelişimi sağlayabilir. Sınıf isimleri şube şube değil de yeteneğe, gelişime göre düzenlenebilir. En azından bi konuda uzman şekilde mezun olabilirler. Üniversiteyi beklemeye gerek yok.
veriler ortada kafası calısan engin bilgili insanlar heder olup gitmekte kimi kesimde inanc meselesine yenilip kafayı sıyırmakta ahlakını kaybetmekte kısacası okuyan adam bellidir okuduğunu sanan kalaslarda ortadadır