Dövmelerim yüzünden mi iş bulamıyorum?

sildirmeyi sakin ama sakin deneme cunku orada guzel bir cizim olmasi, su toplamis yanik izlerinden estetik duracaktir. İnce beyaz bir gomlek giyip kollarini gizlemeni tavsiye ediyorum cunku ben ise giderken oyle yapiyorum ve henuz bir sorunla karsilasmadim.
Pico lazer çok iyi diyorlar en son teknoloji oymuş, yara olmuyormuş.
cok aci cektiriyor. Bir tane dovmen olsa sorun yasamazsin ancak gercekten dunyanin en berbat acisidir kendisi. Para verip uzerine kendine iskence cekirdigin bir sistem gibi. Gomlek giyip, klimali bir ortamda calismak daha iyi bir secenek olabilir senin icin. İse girdikten sonra gorunse bile sorun cikmayacaktir. İs verenim ve is arkadaslarim beni taniyip ‘satanist’ damgasi vuramayacaklari kadar zaman gectiginde yavas yavas kisa kola donus yaptim ve sorun yasamadim. Deneyebilirsin bence
Çok teşekkür ederim, söylediklerinizi dikkate alacağım.
☺️
Okurmu öyle ne alaka bulursun mutlaka
Cevap
37Cevap
Öncelikle sevindim iş bulmana umarım kalıcı ve mutlu olacağın biryerdir
Maalesef pozisyonun, çalıştığın firma, çalışacağın kişiler, tedarikçilerin veya müşterilerin ve en önemlisi patronun hepsinin görüşü ve davranışı iş hayatını şekillendirecek. Ülkemizde dövme gençler arasında çok yaygın 🧐 aslında benim yaşıtlarımda da yaygın ama 1-2 tane ve küçük ya da direk görünür yerlerde olmadığı için kimse umursamıyor. Fakat dövme sayısı ebatları ve şeklinin ilginçliği değiştikçe maalesef içinde yaşadığınız sosyal ortamda zorlanıyorsunuz. Gençlerin anlamadığı kısım “kimseyi ilgilendirmez bu benim hayatım ve nasıl istersem öyle yaşarım” dedikleri zaman karşısındakinin düşüncelerinin bir anda sıfırlanacağını ya da herşeyin istedikleri gibi olacağını düşünmeleri. Sen bunu düşünmekle ne kadar haklıysan ve bu senin özgür iradense de karşındaki kişinin de önyargıları olabileceğini ve “ben böyle birisini işe almam” dediği zaman bunu değiştiremeyeceğin ve bu tarz insanlarla dolu bir dünyada yaşıyor olduğumuzdur
Ben de iş görüşmesi yapıyorum hem işçilerle hem mühendislerle ben umursamasam da benim patronum eski kafalı birisi ve bariz yerlerde dövmesi olan bir mühendisi işe almaz (küpesi olan bir mühendisin küpesini çıkarttırmıştı) maalesef ben de ona göre seçmeliyim ki yeni bir umutla işe giren kişi 3. haftada kovulmasın. İşçilerde de sövme küpe oluyor onu umursamıyorum çünkü direk patronum ile karşılaşmıyor beni de ilgilendirmiyor dövmesi küpesi bana çalışkanlığı ve kişiliği lazım
Birçok kişi “kaçıncı yüzyıldayız bu zamanda bile mi” diyecek ama siz hangi dünyada yaşadığınızı bence daha tam olarak farkında değilsiniz. Sosyal medya büyüsü veya kısıtlı sosyal çevre ile büyüdükçe asıl dünyayı göremiyorsunuz gibi geliyor bana
Birçok şehirde istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz sizi mutlaka kabul edecek ve mutlu olacağınız firmalar olacaktır ve çok şükür bu firmaların sayısı günden güne artıyor. Peki nasıl oluyor tabi ki sizin gibi düşünen kişiler bu firmaları kuruyor
Bir de bazılarını gördüm “sen ne anlatıyorsun” gibi şeyler yazıp “ben istediğim gibi yaşarım kime ne” diyenler var doğru istediğin gibi yaşarsınız ama her konuya böyle agresif, sadece bu görüş doğru veya onlar geri kafalı dünya değişti şeklinde yaklaşırsanız kendi istediğiniz yerde değil insanların sizi iteklediği ufacık alanda istediğiniz gibi yaşarsınız
Umarım daha hoşgörülü ve gerçekten kişinin kendisini değerlendiren firmalar artar
Dediğin olabilir de olmayabilir de.
Ama test etmesi kolay; bir çok arkadaşın belirttiği gibi kollu birr giyisi ile git görüşmelere. Hatta inşallah işe alınır ve bir çeşit deneme sürecine başlarsan o zaman da kapalı olsun kolların.
İşi alıp, sözleşme imzalanınca artık duruma göre, mevsime göre açarsın.
Zaten dediğin gibiyse, basit ön yargılar yüzünden seni işe kabul etmiyorlarsa, o kollarının kapalı olduğu dönemde seni tanırlar, kabullenirler ve dövmelerini sonradan görseler de sorun olmaz. :-)
Dün dövmelerimin sorun olmayacağını ve önyargılı bir işveren olmadığını söyleyen birisinin iş teklifini kabul ettim üstelik kendisinde de dövmeler olduğunu belirtti 😊
Başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Benim yorumuma dilike atan arkadaşı da kınıyorum. O yorumda ne gördüyse artık?
Dovmeyle hic alakasi yok. Patronlar tecrubeli eleman ariyorlar. Etinden sutunden yumurtasindan derisinden faydalanacak ama asgari ucret ile calistiracak. Ben meslek sahibi ve gayette tecrubeli biri olarak gecen sene biryere is gorusmesine gittim adam bana diyorki su birimede yardim edermisin. Benim isim zaten odaklanma gerektiren bir iş bende tabiki hayir kendi isimi iyi yapmami bekliyorsaniz baska is beklemeyin dedim. Ve bana heri donus yapmadilar. Anlayacagin 3000 lira maas verip her ise kosacak usta eleman ariyorlar.
Haklısınız.
Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama dövmeni kaldırabilecek yerlere başvuru yap. Mesela İstanbul'daysan Kadıköy sorun olmazdı. Ve önerim; iş görüşmesi yapmaya gittiğinde, kolların kapalı olsun, işe aldıktan sonra sırf dövme yüzünden işten atacaklar değil. Elinden geldiğince kapalı tutmaya çalışırsın. Alışırlar. Ve sekreterlik yerine başka işlere de bakabilirsin, madem kendini geliştirmek istiyorsun. Garson olsan sorun olmaz mesela, barmen, barista olsan, mutfakta çalışıyor olsan. Geniş düşün. Tek yere takılı kalmaya gerek yok. Sonbahar geldikten sonra iş ilanları tükenecek internette. İş seçme.
Çok teşekkür ederim.
Ah bu önyargılar... ☹️ Ah bu şekilciliğimiz... ☹️ İşi yapabilecek niteliklere sahip olduğun halde kollarında dövme var diye işe almayan, maldır. O patronlara, sanane demek lazım. "Dövmesi olan her daim abdestsizdir, işyerinin bereketi kaçar" diye düşünen bile olabilir, şaşırmam. Aynı ayrımcılık, tesettürlü bir çalışan adayına yapıldığında ortalığı ayağa kaldıracak olanlar da gelip burada kollarındaki dövmelerden dolayı sana iş vermeyen patronu savunma ikiyüzlülüğüne düşmesin.
O kadar haklısınız ki. Yorumunuz için teşekkür ederim. Hep önyargıyla yaklaşıyorlar halbuki bir bilseler ne kadar güler yüzlü, empati kurabilen, pratik birisi olduğumu.
Rica ederim, umarım niteliklerine uygun bir iş bulursun 😀💐
Umarım ☺️
Güncellemede yazdığına en az senin kadar sevindiğime emin olabilirsin 😍💐
Çok teşekkür ederim ☺️
Yani sırf dövme yüzünden almayan var midir, vardır ama sende hepsini ipe dizer gibi tek tek bulmuş olamazsın değil mi baska sebepler vardır illaki özellikle ekonomi ve pandemi yüzünden herkesin işi bi alt üst oldu yine olabilir mi olamaz mı belirsizliği de varken ilan asip ertesi gün vazgeçip kaldıranlar bile oluyo
Kısacası bacım sorun sende değil sorun çivisine ne olduğu belirsiz dünyada 😉
Dövmenin aykırı olduğunu düşünmüyorum aksine estetik ve hoş buluyorum. Lakin toplumda genel olarak marjinal karşılanıyor hele birde kadın yaptırdıysa çok daha ötesi algılanıyor. Buda anadolu irfanı denen kafanın tüm topluma sirayet etmesi yüzünden kaynaklanıyor. Onlarla liyakat algımız farklı namus algımız farklı ama tabi hiç bir zaman anlamadılar anlamayacaklarda. Belkide dövmeni silmek zorunda kalacaksın umarım silmeden arzu ettiğin bir iş bulursun başarılar dilerim
Bu iş aradığın sektöre göre değişir. Mesela ajans işi olacaksa çok önem vermezler. Ama banka eğitim kurumu vs. Daha ciddiyet isteyen kurumlar her şeyden inananları eleyebilir. Çünkü çok sayıda kapıda bekleyenler insan var insanlari elemek için bahane çok. Aslinda insanın sakalına kupesine dövmesine ya da cinsel eğilime göre ciddiyet seviyesi belirlenmaz ama insanlar etiketlemeye yatkın olduğu için şirketler de istediklerini vermek zorunda. En güzeli kendi işini kurmak.
Alakası yok. İş bulmak zor çünkü mülteciler ve sığınmacılar işe alınıyor paso beleş işçi olduğundan. Zaten pandemi döneminde firmalar %60 işçisini çıkarttı çoğu kapattı normal iş bulamaman zor.2023 de şansın yaver gider de başka bir parti falan gelir o zaman iş bulmak kolaylaşır yavaş yavaş. Bu böle gittikçe her gün imkansızlaşıcak ama ✔😴
Saçma olsa da bir ihtimal dövmelerden sebep size önyargılı davranıyor olabilirler o yüzden başka bir gün yapacağınız iş gorusmelerine bir de uzun kol giyerek gidin deneyin sansinizi. Tabi umarım kollar dışında görünürde bir yerde dovmeniz yoktur aksi halde kiyafetle kapatamayacaginiz icin dediğim yöntem ise yaramayabilir.
Savunma sanayinin büyük firmalarından bir tanesinde çalışıyorum İş yerinde orasında burasında dövme olan bir sürü insan var kesinlikle Dövme yaptırmam dövmeli insanı sevmem fakat işyerinde böylesi insanlardan bir sürüsü var o yüzden söylediklerini mantıklı bulmuyorum dövmeli insanlar iş bulabiliyorlar sıkıntı yok bence
Malesef dövmeden ziyade benim küpeme takıyorlardı :) kaldı ki dövme yoksa dövme yaptırmayı çok istiyorum ama şartlar uygun değil
Dövmeyle insani yargilamak sacma, heleki bu zamanda, bence sansin dövmeylede var sonucta önemli olan dövme degil beynin..
Çoğu şirket dış görünüme fazla önem veriyor bu nedenle aldıkları personelleri kriterler doğrultusunda alıyorlar. Uzun kollu birşeyler giymeni tavsiye ederim birde şansını öyle dene bakalım.
İnsanları dış görünüşüne göre yargılayan kabul etmeyen bir yerde çalışmamalısın zaten
bence çok hoş duruyorlar , ama insanlar dövmeli insanlara çok farklı gözle bakıyorlar
Söyle ki ; ön yargı değil ama bahsettigin pozisyonlarda bunlar dikkat uyandıran şeyler mesela ben işe alımlarda hitap edilecek konuma göre seçim yaparım.
Açıkçası personel alırken dövmeli birini tercih etmemeye çalışıyorum. Çirkin bir görüntü oluşturuyor. Her ne kadar çoğu kişi güzel bulsa da. Görüşüm bu ve değişmeyecek.
Once degistirmeye zihniyetinden baslamalisin zaten.
Aç köpeğee bak hele sen personel almıyormuş :)) uehuehuheuhe...
Önce git aç karnını doyur la uheuheuhe
@Ozan_Saral 2 ay sonra 100 kişilik bir alimin mülakatını yapacağım. Orada bir karşılaşsak ne iyi olurdu. Nasip Ozan Saral nasip...
@ifrattefriforta mülakata gerek yok İstanbul / fatih-karagümrükteyim gel karşılaşalım istersen
@Ozan_Saral Yok sen yanlış anladın. Çoluk çocukla muhatap olmayı bırakalı çok oldu. Sen is görüşmesine dövmeli gelirsen dövme nedeniyle ise alınıp alınmadığını test etmiş olurdun. Benim söylediğim buydu.
@ifrattefriforta çoluk çocuk mu :)))) söylenecek çok şey var aslında ama bundan sonrası klavye delikanlılığına girer ne yazsam boş sende buna güvenip yazıyorsun karşımda olsan her şey farklı olurdu ama neyse kendine iyi bak
@Ozan_Saral Yok delikanlı adamsın belli. Ben de seninle görüşmeyi çok isterim. Özelden bir randevu ayarlayalım.
Dövme olayını hiç anlamıyorum. 40 yaşına gelince çok çocuksu duracak kolundakiler
40 yaşında da ruhum genç olacak.
Olabilir önemli olan içimdekini yansıtmak zaten.
Sakız çıkartmasından mı yapıştırdın bunları.
Kadınlar görsel imaj olarak daha özgür, bunları ulusal ölçekte kurumların sorun edeceğini dusunmuyorum.
Uykusuz dergisinde var bu karikatürler.
Dövme yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı?
İnsanın vücuduna ne yaptığı kişisel alana giriyor ve saygı duymak gerekir. Ancak iş yerleri de belirli bir imajı sergilemeye çalışıyorlarsa, çalışanlarının tarzı onlar içinde önemli olabilir. Onun için onların düşüncelerine de saygı duymak gerekir. Bir muhasebe bürosu ya da bir banka, temelde müşterilerine güven vermeye çalışıyor. Güveni sarsacak unsurlardan uzak durmak istiyorlar. Dövme ise, dünya genelinde sıra dışı ve farklılık ifade eden bir unsur.
Dövme, reklam ajansı ya da yazılım firması gibi yaratıcılık içeren kurumlar için pozitif olabilir ama banka, avukatlık bürosu, denetim şirketi gibi kurumlar için tercih edilmeyebilir.
Diğer yorumculardan biri geçici çözümü söylemiş. İş görüşmelerine dövmelerini kesinlikle kapatacak kıyafetlerle git.
Uzun kollu, dövmelerini göstermeyecek kadar sıkı dokulu kıyafetleri tercih edebilirsin. İşe alınırsan da bu kuralından taviz verme. Her daim iş ortamında dövmelerini görünmez tut.
Amerika'da ders verdiğim okulda dövmenin iş hayatındaki yerini tartışmıştık. Üç konu gündeme gelmişti:
İnsan hayatı, kendi tercihleri için mücadele etmesiyle geçiyor. Yaptığım her seçimin olumlu ve olumsuz sonuçları var.