Aranızda benim gibi olan var mı 19 yaşındayım mezuna kalmıstım bu yıl inşallah gidicem ama başka şehir tek başına ne yaparsın ne edersin çok korkuyorum üni okuyanlar bana akıl verebilir misiniz sizde ilk basta korktunuz mu
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap

Merhaba 🌸
Üniversite'ye başladığınız ilk 2 ay kadar alışma süreciniz olur sonrasında zaten çok rahat olursunuz. Baştaki alışma süreci içinde tedirgin olmanıza gerek yok.
Sizle beraber birçok öğrenci üniversite hayatına başlangıç yapıyor olacak. Şehir dışında üniversite okumayı düşünüyormuşsunuz KYK yurtlarına yerleşirsiniz ilk dönemlerde. Birde KYK ve özel vakıflara burs başvurusunda bulunursunuz. Bu şekilde maddi giderleriniz açısından sıkıntı yaşamazsınız. Manevi olarakta birkaç yakın arkadaşınız olsun. Gerek hijyen açısından gerekse güvenilir olması açısından yakın arkadaş önemli. Bunlar olduktan sonra da her şeye zamanla alışırsınız zaten 😊
Giderleriniz için direkt kredi kartı satan kişilerle karşılaşırsanız almamanızı tavsiye ederim. Çünkü bir öğrenci olarak kredi kartından harcama yapıp ödeyemeyince diğer bir bankadan masraflar karşılanmaya çalışılıyor ve bu şekilde sürekli borç içinde kalınabiliyor. Bu tarz işlemlere girmemenizde yarar var.
Çamaşır yıkanması vs. konularında tereddütleriniz içinde şu şekilde : orda makinelere kıyafetlerinizi istediğinizde atıp yıkanmasını sağlıyorsunuz zaten. Yani sıkıntı çıkacak bir durum yok. Gittiğinizde karşılaşacağınız makineyi çalıştırdıktan sonra ileri ki zamanlarda çok basit hale gelir. Yani diyorum ki : ilk zamanlarda biraz uyum sağlamayı deneyin sonrasında zaten birçok konuda alışırsınız.
Her şeyin gönlünüzce olması dileği ile 🍃12 Yorumla
Soran+1 yılÇokkkk teşekkür ederim içim rahatladı 😊🤗❤
- +1 yıl
Rica ederim. 🤗❤
En İyi Cevaplar
Merhabalar,
İnsan psikolojisi genel olarak ilk kez deneyimleyeceği şeyler için başta kaygınlanma eğiliminde oluyor. Bende ilk kez üniversiteye gideceğim zaman bu şekilde hissediyordum. Sonra başka bir şehirde okudum ve aradan yıllar geçti mezun oldum. Seni korkututan düşünceleri şöyle tahmin ediyorum:
Yeni bir şehre gidiyorum nasıl olucak,
Yanımda annem babam yok ya birşey olursa,
Daha önce hiç yemek yapmadım, çamaşır yıkamayı bilmiyorum,
İnsanlarla nasıl anlaşıcam, arkadaşım olucak mı :)
Bunları örnek olarak yazdım daha bir sürü şey aklından geçebilir çok normal ama için rahat olsun herkes senin gibi farklı yerlerden geliyor. Bilmediklerini o insanlarla beraber öğreniyorsun, insanlarla sohbet ettikçe arkadaşlık ilişkilerin kuruluyor daha güzel oluyor herşey. Düşüncelerinde farkında olmaya çalış. Yani bak ben bunları düşünüyorum ama bunların çoğu sadece aklıma gelen kaygılar şeklinde farkında olmaya çalış. :)) Basit düşünelim. Zamanı gelince biletini al, yavaş yavaş okuluna git. Orda bilmediğin ihtiyaç duyduğun şeyleri ordaki insanlara sor. Bu nerde, şunu nasıl yaparım. :) Bebek adımları atalım. Gönlünü ferah tut. Okuluna gittiğinde hiçbirşeyin düşündüğün kadar zor olmadığını göreceksin. :) Bir sürü insan bunları yaşıyor ve kolaylıkla hallediyor. Demekki aslında zor olan bir durum yok. :)) Hiç merak etme. Sen başarabilirsin. Sana güveniyorum :)) Duygularını hissedip, korkularını burada ifade edebilecek kadar güçlü olan bir insanın yapamayacağı şey yoktur. :)))101 Yorumla
Soran+1 yılHepinizi çok sevdim gerçekten yaaa allah razı olsun o ladar tatlısınız kiii ağlicammm❤❤
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, ben de ilk üniversitemde 19 yaşındayken şehir dışına giderek başlamıştım. İnanın bana tek başına gitmek veya yaşamak öyle korktuğunuz zor bir şey değil. Gerçi ben yurda gitmiştim ve ikinci senemde ayrı eve çıkmayı planlıyordum ama ilk senemde ayrı eve de çıksam yine aynı düşüncede olurdum emin olabilirsiniz. Sadece arkadaş çevrenizi veya çevrenizdeki insanlara karşı bir mesafeniz olsun. Kimseye kolay kolay güvenmeyin ve her işinizi kendiniz yapmaya çalışın. O zaman pek zorluk çekmeyeceksinizdir. Derslerinizi ihmal etmeyin ve sefil olmamak adına bol bol yiyin için, yürüyüşünüzü yapın yani arkadaşlara uyup gecelere kadar bir yerlerde dolaşmayın. Düzenli hayat sürdüğünüz sürece sıkıntı yaşamayacaksınız, merak etmeyin. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim💛
- +1 yıl
Rica ederim :)
Neden ya
09 Yorumla
Soran+1 yılYemek çamasır bulasık hiç bir konuda bilgim yok sanki tek kalınca açlıktan ölürmüşüm gibi hissediyorum😂 bide hiç ilçeden dışarı cıkmadım
Soran+1 yılYaaa senin canının sağlığı yaaa ben senden para istemeye kıyabilir miyim güzel düşüncen için çok teşekkür ederim karşına en iyi en kalbi temiz insanlar çıksın💛
Soran+1 yılAllah razı olsun iyi yerlere gelin insallah
Soran+1 yılTabi dinliyorum
Soran+1 yılGerçekten şu an ihtiyacım yok güzel düşüncez için allah razı olsun❤❤ ihtiyacı olan birini bulursanız ona yardım edin lütfen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
19Cevap
Üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. Pandemiden önce hazırlık okumuştum online eğitimden önce. Sana birkaç tavsiye vereceğim. Uyup uymamak sana kalmış ama uyman senin için daha iyi olur.
Bu aptallıkları ben yaptım sen yapma.
-Hangi üniversiteye yerleştiğin belli olur olmaz zaman kaybetmeden o şehre gidip kalacak yer ayarla. Sakın bir yere mi kaçıyor deme gerçekten kaçıyor. Üst sınıf öğrencileri zaten okula devam edeceğinin farkında olduğu için yaz tatilinde erkenden gidip kaliteli ve uygun yerleri 2 ay fazla kira vererek tutuyor. Yerleştirme sonucun açıklandığında eğer gitmeye kararlıysan zaman kaybetmeden o şehre git ve kalacak yer ayarla.
-Gideceğin üniversitenin onlarca çeşit internet sayfası olacak. Hepsine katıl. Whatsapp grupları kurulmuş olacak bunlara mutlaka katıl.
-Üniversite başlamadan önce mutlaka arkadaş edin. Bu sayfalarda seninle aynı dönemde başlayacak olan bir sürü insan olacak. Bu insanlarla sanal ya da real mutlaka tanış.
-Yeme içme temizlik gibi durumları kafana takma. Kahvaltı ve akşam yemeği eğer yurtta kalırsan onlar zaten verecek derdin olmayacak. Eve çıkarsan ise kahvaltı zaten bi simit ile atıştırıp geçersin. Öğle yemeğini çoğunlukla zaten okulda arkadaşlarınla yiyeceksin. Akşam yemeğine de uygun bir şeyler bulursun. Temizlik konusunda zaten biraz pasaklı olacaksın eğer temizlik bağımlılığın yok ise ama zamanla bunu sorun etmeyi de bırakırsın.
-Sorumluluk sahibi olmayı öğren, korkma, insanlarla sürekli tanış. Çevreni geniş tut.
-Başka bir şehirde yalnız başına olmak zordur. Bu yüzden ilk yıl yurt düşünüp sonra orda edindiğin arkadaşlar ile eve çıkabilirsin. Bu durumda sadece sen varmış gibi hissedebilirsin kendini bu hisse kaybetme. Öğrencilerin çok az bir çoğunluğu yerli olacak. Diğer herkes senin gibi şehir dışından gelmiş olacak.
Ve en önemlisi hata yapmaktan korkma. Üniversite yaşamında çuvalladığın her şey ileriki hayatın için bir tecrübe olacak. İyi şanslar.41 Yorumla
Soran+1 yılO kadar teşekkür ederim ki 50 yorumun içinden en içimi rahatlatan bu oldu allah razı olsun hepsine uyacağım elimden geldiğince
Gizli Üye(36-45)+1 yılKorku bilgisizlikten ve tedbirsizlikten oluyor diye biliyorum. Gideceğin yeri şehri iyice araştır. Tabiki gitmeden hicbirseyden emin olamazsin herseyide bilemezsin ama önceden bi önlem almış olursan tedbirli gitmiş olursun. Yalnız yaşayacaksan mesela o şehrin güvenli olan ortamlarını semtlerini araştır. Bence o şehrin kültürünü vs bilmende bile fayda var. Birde maddi yönden o güne kadar kenarda para biriktir ki sıkıntı cekmeyesin oda korku yapabiliyor bazen. Birde gideceğin yerde tanımadığın birine yalnız olduğunu söyleme. Bende yalnız yaşamayı dusunuyorum ileride.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam canım cok sağol 💕
Sana görüp geçirmiş birisi olarak tek tavsiyem hiçkimsenin arkadaşlığına güvenme evde kal ama sadece kendin ol nerde çokluk orda bo*luk derler ya aynen öyle oluyor başta anlaşıyorsum evde erkek gelmicek diye sonra okulda tanışıp kaynalıp sınıf arkadaşımız ne olacak diyerek eve geliyorlar senin için büyük sıkıntı olur eğer yurtta kalacaksanda kapalı kutu gibi ol sırlarını hayat hikayeni anlatma gün gelir arkandan konuşurlar yani kısacası kimseye güvenme 😀
310 Yorumla
Soran+1 yılCanımsın ben de tam dediğin gibi biriyim kimseyle muhattap olmadan geçsin gitsin istiyorum 2 yıl zatwn ama mecburi olur gibi cunku 7 24 yüz yüze olacagız. Yemek yeme ya da maddi sıkıntı çok mu zorluyor acaba
Soran+1 yıl@Naz503 bit zıplıyor ya kaçısın yok😂 hiç bitlenmedin mi
+1 yılEvet korktuk ben de çok korkmuştum ama orda herkes senin gibi oluyor zaten çoğu ilk kez ailesinden uzakta kalıyor bu duygu çok normal ilk bir ay çok zor olur alışmak açısından sonra da alışırsın aile evinden bile rahat olduğunu düşünüyorum çünkü birey olarak var oluyorsun kendine ait bir hayatın oluyor her şeyi kendi kendine yapıyorsun filan düşünme zamanı gelince yaşarsın bu korku çok normal bir korku
00 YorumlaBen de korkuyorum. Hâlâ yeterince büyümediğimi düşünüyorum. İş hayatından bir öncesi.. korkutuyor beni
41 Yorumla
Soran+1 yılBen gidersem seni bilgilendiricem canım
Sabah kalk televizyonu aç ilk olarak Esra Erol veya Müge anıllıyı izle bir hafta izle bu programları koşa koşa gidersin üniversite ye
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden 😂
1 2 haftaya alışırsın. Insanlarla kaynaşmaya bak. Güzel zamanlarım oldu unide. Gitmezsen pişman olursun bence
02 Yorumla
Soran+1 yılHerkes en güzel zamanlar git pişman olursun yoksa diyor. Üni ortamı insanı değiştiriyor mu
İlk hafta yabancılık çekersin sonra alışırsın kasma fazla
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim🖤
+1 yılÇok normal herkes korkar. Ama emin ol kısa sürede alışıp uyum sağlıyorsun
00 Yorumla
+1 yılkorkmaman lazım hayatının en deneyimli yılları olacak tek başına mücadele
aileden uzak rahat00 Yorumla
+1 yılNeyden korkuyorsun gireceksin derse sonra eve gideceksin çokta abartılacam birşey yok
00 Yorumlakorkma ilk zamanlar çekinceler olacak ama ısınacak sin zmanla sevecek ve bir bakmışsın bitmiş okul hayayi
00 YorumlaBen de şu an senin durumundayım Doğu Akdeniz üniversitesini yazdım (Kıbrıs) orada ne yapacağımı bilmiyorum sadece akışına bıraktım ve de yanımda az miktarda param var
02 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölümü yazdın canım benim
Eminim çok zordur, ama gerçekten istiyorsan bence dene olmadı ozaman başka yol dene çünkü tek başına düzen kurmak heleki bir kız için zor. Herkesede güvenilmiyor tabi, Allah hayırlısını versin... başarılar dilerim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de 2 yillik yazicam. Ilk senem. Aynen senin gibiyim. Teşekkürler sorun için 😊 Hangi bölüm
05 Yorumla
Soran+1 yılBende 2 yıllık düşünüyorum canım sağlıktan yazdım hepsini hangisi gelirse insallah gelir sana haber veririm swn ne yazdın❤
Cevap sahibi+1 yılParamedik yazmistim mezuna kaldim. Son dk kararı oldu benim icin
Cevap sahibi+1 yılPsikolojimin bozulmamasi ve seneye zor bir sinav olmamasi olasiligi her ne kadar düşük olsa da :/
Soran+1 yılSeneye daha da sıralama düşer en iyisini yapmışsın çünkü okul yok 2 yıldır
Cevap sahibi+1 yılHayirlisi olsun insallah hepimiz icin tesekkurler. 😊
+1 yılBende korkuyordum ama bir süre sonra mecburen alışmaya çalışmıştım zorlanarak
00 YorumlaAilenden kopmak kısa süreliğine seni üzebilir insan sonradan alışıyor ama başka şehirde okumak öyle el bebek gül bebek değil ailenin parası biryere kadar yeter seninde part time desteklemen lazm
00 YorumlaNiçin korkuyorsun ki öğrenciler için en iyi dönem üniversite dönemleri üniversite anıları çok oluyor ordaki mutluluk ne lise de var ne Orta okul hiç birinde yok ordaki mutluluk
00 YorumlaHangi şehire gittiğin de önemli sen tercihini nere yaptın
01 Yorumla
Soran+1 yılÇorba oldu her memleket var cıkarsa heber vericem hepinizw
Hayatında deişikli olması güzel olacakdır tadını çıkarmaya bak o yaş bidaha geşmez öyle fırsatta
00 Yorumla
+1 yılEvet başta olabilir normal geçer hemen dua et açılsın
00 Yorumla
+1 yılTam olarak neyden korkuyorsun?
01 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak bilmiyorum mesela tamam cok para harcamıyorum ama yemek yapmayı bilmiyorum illa dışardan yiyeceğim ayda cidden baya bir para eder omdan sonra şuam taciz olayları arttı memleketimde kendi mahallemde bile buna denk geldim bağırdım çağırdım kaçtı gitti. Herkes rahat edersin ailen uzakta diyor ama ben aile evinde zaten rahatım anne babam baskıcı değil ben kendim iç açık giyin gez biri değilim
Gittikten sonra geri dönmek istemiceksin😂
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven kaybına uğramışsın topla kendini
00 Yorumla
+1 yılKeşke bende 19 yaşında olsam
01 Yorumla
Soran+1 yıl24 gayet güzel bir yaş😊
Gittikten sonra alışıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana yazsana sen bı nie korkuyon
04 Yorumla
Soran+1 yılTabi oldu başka
Cevap sahibi+1 yılBı kız arkadaşım var konuşun die dedim nie yanlış anliyosun ki
Soran+1 yılYanlıs anlamadım kiii
Cevap sahibi+1 yılKesin 😄
Gizli Üye(25-29)+1 yılşimdi nasılsın gittin mi alıştın mı
00 Yorumla
+1 yılKolay gelsin sana sayende bemde korkmaya basladim
01 Yorumla
Soran+1 yılAaa deme öyle demee hallederiz haber edicem kazanırsam
bende ilk kez gitcem açılırsa. takip isteği atsana
01 Yorumla
Soran+1 yılNe bölümü yazdın
+1 yılAlışırsın
00 YorumlaKorkunun kaynağını soyle
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 597 cevap paylaştı.
+1 yılGitmeden yenemezsin
00 Yorumla
+1 yılKorkma alisirsin
00 YorumlaAlışırsın, güzel
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Üniversiteye gitmeye korkuyorum. Nasıl yeneceğim bu korkuyu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat