Internetten başvurmuştum. Mülakata davet edildim. Görüşmeye gittim. 2 hafta oldu hâlâ aramadilar. Içimdeki lanet olasi umut hâlâ bitmiyor. Başka bir işe basvurmam gerekiyor ama elim gitmiyor bir türlü.
Cevabın nedir?
Turizm ve Havacılık
Merhaba,
Hayata atılmak için bizi mutlu edip, tatmin eden bir iş sahibi olmak hepimizin en çok istediği şeydir. Böylece bize emek vererek büyüten okutan ailemizin bizime gurur duymasını sağlarken hem de iş tatmini sağlayarak işimizi sevmek en ideal olanıdır.
İş müracaatı yaptınız sizi ararız dediler diye başka bir işe müracaat etmekten geri duymayın. Hep derler ya iyinin de en iyisi vardır. Diyelim ki her ikisi birden sizinle çalışmak istedi. Kendinizi daha iyi ve güçlü hisseder ve en iyisine karar verir diğerine işe başladığınızı bildirirsiniz. Sonuçta kaybedeceğiniz bir şey yoktur.
Oldu ya sizi ikisi de istemedi ya da kendi içlerinde bir sıkıntı yaşadılar ve eleman alımını ertelediler. Siz kendinizi düşünmelisiniz. Lütfen hiç bir iş müracaatını kesin diye düşünerek zamanınızı sadece bekleyerek geçirmeyin.
Umut, fakirin ekmeğidir derler. Umut etmek güzeldir ama giden zaman sizin zamanınız. Lütfen sadece beklemeyin ya eğitiminize, kişisel gelişiminize bu süreçte bulduğunuz her iş fırsatını da değerlendirerek lütfen müracaat edin. Kim bilir sizin kısmetiniz nerededir? Belki de en son iş müracatınızdaki iş yerini, çalışma ortamı, eğitim imkanlarını, servis, yemek gibi şahsi imkanlarını ve şartlarını daha çok seveceksiniz. Denemeden hangisinin doğru olacağını bilemeyiz. Ayrıca gururunuzun okşanması kendinizi iyi hissetmek içinde aynı anda hepsinin de size olumlu dönmesi kesinlikle size çok iyi gelecektir.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl2 hafta mı bekledin :) Y a bu ülkede aynı anda bir milyon işe başvurman gerekiyor. Asla bir iş görüşmesi olursa aramayı kesmeyin. Sürekli arayın. Yoksa işsiz kalırsınız.
İşe almıyoruz dememek için uydurulmuş en büyük yalanlardan birisidir.
Olumlu olursa ararız, görüşmeler sürüyor tüm adaylar bitsin, müdürümüzü bekliyoruz o onay verecek bekleyin arayacağız.
Hatta bazen büyük ihtimal en iyi adaylardan siz birisiniz bekleyin.
İnsanlarda şirketlerde gram vicdan kalmamış. Bile bile sizi bekletip zamanınızı çalıyorlar.
Sizin yerinizde olsam anında başvurulara başlardım. 2 hafta geçmiş hele çok büyük ihtimal olmaz o iş. Özetle size başınızın çaresine bakın diyorlar.11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız. Teşekkürler yorum için.
+1 yılGeçen yıl böyle bir süreç başıma geldi. Martta bir yere başvurdum öğretmen alımımız Haziranda olacak mutlaka döneceğim hatta dönmezsem siz beni arayın diyip kartını vermişti. Sonra haziran oldu arayan olmadı ben aradım şuanlık ihtiyaç yok dedi ben adama güvenip başvurmamıştım bir yere. Sonra başka kolejlere başvurdum aklına gelebilecek ve içimin sindiği her yere. Hepsi biz sizi ararız dedi sonra hiç beklemediğim başka bir yer nasip oldu. Başvurmamıştım oraya, onlar bana ulaştı. Ben başladıktan sonra o başvurduklarım tek tek aradı. Şimdi 1. senemdeyim iyi ki de dönmemişler diyorum. Her şerde bir hayır vardır. Elinden geleni yap gerisi teferruat
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
24Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılBeklemen boşuna, görüşmelere her daim devam. Önce el sıkışan kazanır. Sen onları değil onlar seni beklesin. Bir işe dahil olduktan dönerler bazen, bende önce davranan kazanir derim... Kimse kimseyi bekleyemez, kural bu...
10 Yorumla
+1 yılBaşka yerlere de başvurmalısın.2 hafta uzun bir süre dönmeleri için bence o yüzden sen de daha fazla beklemeyip başka işler arayıp, başvurmalısın.
10 YorumlaNasıl ki onlar tek adayla görüşmüyor sende tek şirketle görüşme
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 869 cevap paylaştı. sen başvurularına devam et.. hangisiyle anlaşırsan, diğerlerinden arayan olursa , kusura bakmayın , sizden haber bekledim ama siz aramayınca başka bir firmayla anlaştım dersin bu kadar.. kimseyi bekleme...
10 Yorumla2 hafta geçtiyse en kısa zamanda yeni ise bakmalısın
10 Yorumlasen başvurulara ve görüşmelre devam et, kimseyi garanti görme
10 Yorumla
+1 yılBaşvur daha iyisi olursa oraya gidersin bırak duygusal düşünmeyi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka işe başvur bende aynı durumdayım iki haftadır aramadılar iki haftadan sonra umudu kesmek gerekiyor
20 Yorumla
+1 yılbenim olumlu olmuştu, işe 1 ay sonra başlattılar. ne heves kaldı ne başka bir şey. sonra pandemi yüzünden çıkardılar. garanti işi reddetmiştim. görüş başka yerlerle
00 YorumlaBu isi alamadigin anlamina geliyor sizi arayacağız ya da size döneceğiz denir genelde kibar olma amaçlı
00 Yorumla
+1 yılHemen başvurun. Birkaç yerin sizi reddetme ihtimali yerine sizin birkaç yeri reddetme olanağınız olsun. Hep onlar mı reddedecek.
40 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılAlsalardı hemen listeyi verirdi sana bunları hazırla gel derdi ne safsın
00 Yorumla
+1 yılOhoo, 20-30 yere birden başvur bence, buradan da ümidi kes... Neden elin gitmiyor başka işe?
00 Yorumla
+1 yılbence 2 hafta bile fazla beklemişsin ne zaman dönecekleri belli olmuyor aramaya devam etsen iyi olur diye düşünüyorum ben
10 Yorumlasen başka işe de bak. hep öyle derler.
eğer iş onaylanırsa öbür işten ayrılırsın00 Yorumla
+1 yılFirmalar karaktersiz, güveneme ve aramaya devam et
10 Yorumla
+1 yılBen görüşmeden çıkıp durakta otobüs beklerken telefondan başvurulara devam ederim.
00 Yorumla
+1 yılBekleme boş yere kovala başka işleri de
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılBas vur başka şenişini garantiye al
00 Yorumla
+1 yılKabul etmemişler boşa bekleme. bence
00 YorumlaSEN BAŞVUR aramazlar ise boşuna bekleme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe üzerine mesleğiniz 2 hafta uzun bir süre bence
01 Yorumla
Soran+1 yılKasiyerlik
git başvur her yere dönen döner zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAramazlar. boşuna bekleme.
00 YorumlaBizde öyle yapıyoruz ama aramıyoruz kesinlikle 🤭
00 Yorumla
+1 yılNe işi
00 YorumlaHiç bekleme
10 Yorumlakötümser olma
10 YorumlaVazgec o umuttan
00 Yorumla10 gün
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İş görüşmesinde olumlu olursa ararız dediler. Sizce başka bir işe başvurmak için ne kadar beklemeliyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
"Biz sizi ararız" diyen iş görüşmesinden sonra başka yere başvurulur mu?
Yapılan işin türüne ve işe olan ihtiyacın şiddetine göre ve en önemlisi iş arayan bireylerin beklentilerine göre oldukça değişkenlik gösteren bir süreçtir iş arayış süreci. Olası bir iş başvurusundan sonra, mülakat aşamasına gelinmişse yolun yarısına geldik düşüncesine kapılmamak lazım.
Unutmayın, sizin gibi iş arayan ve başvuru yapan binlerce insan dışarıda sırasını bekliyor. Genellikle firmalar mülakat sonrası olumlu olursa biz size döneriz diyorsa bu mesajı iki türlü okumak lazım.
Mülakat sırasında ve sonrasında gözlemlediğiniz ve sizde bıraktığı intiba rehberliğinde biraz yorumlamak doğru olacaktır. Olumlu bir hava hissettiyseniz maksimum 15 gün bir olumlu cevabın gelmesini bekleyebilirsiniz ama sizde bıraktığı his olumsuzsa her ihtimale karşı 10 gün fazla fazla yeter. Ama sonuçta iş başvurusu sonrası çıkacak her cevaba karşın başka yerlerle de görüşmeler yapılabilir.
Yapmayı planladığınız işin türüne göre değişkenlik gösterse de bu yol mantıklı olacaktır. Başvuru yapacağınız birden fazla iş yeri varsa, o firmalarla ilgili kısa bilgilerin olduğu bir liste hazırlanıp bir plan dahilinde sürecin yönetilmesi de işinize yarayacaktır.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)