Merhaba arkadaslar ben lise mezunuyum kpss girmeyi dusunuyorum ama bir kac oturum var ben anlayamadim lise mezunu birisi hangi oturum sinavina girmeli eger sinavi kazanirsam nasil yerlere çalışabilirim suanda markette calisiyorum ama insanlarin asagilayici tavri artik uzuyor beni üniversite dusunmuyorum ama bu kpss isi olurmu galiba 14 haziran son basvurular ne yapsam lutfen yardimci olun
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılO baktigin baska biseydir. Kpss ortaogretim 2 yilda bir yapiliyor (cift yillarda 2016-18-20-22…), insanlarin ne dedigine bakma. Zaman ayrip, verimli calisirsan seneye guzel bir puan alabilirsin -de atanir misin bilmiyorum ortaogretim duzeyi hakkinda yeterince bilgiye sahip degilim. -hos kendiminkinden de bilgim cok yok agsjjs cunku bu zamana kadar hic memur olmayi dusunmedim. Ama sana tavsiyem bence seneye kadar calis. Calisirsan bu sirada tytde bi dene iki yillik bir saglik bolumu okuyarak ac kalmazsin. Ya da hic olmadi guvenlik ol ne bilim havaalanlarinda falan gayet guzel isleri var gibi duruyor :)))
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
5Cevap
+1 yılMeslek lisesi mezunu isen şansını dene. İşe girme olasılığın daha yüksek olur. Normal düz öğrenimde mezun oldun ise baya yüksek puana ihtiyacın var. Merkezi atamalar içi 95 puan civarı lazım. Bu 1. Yol.
80- üstü puan ile açıktan alımlara başvuru yapabilirsin ( gardiyan, mübaşir, zabıt katibi vs gibi alımlarda birazda referansın varsa şansın yüksek olur) bu 2. Yol
Hepsini boşver ticarete atıl ya da sanayide işe başla en karlı iş bu. Bu da 3 yol 😂10 Yorumla
+1 yılSen bilirsin insallah düşündüğün mesleği olursun varsa eger aklında yoksa polis ol tyt falan pmyo oku
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşuna girme Ankara da dayın yoksa, paran gitmesin. Bir sonuç çıkmaz o sınavdan, kazansan bile yerleşemezsin Boşuna uğraşırsın
00 Yorumla
+1 yılLise kpss vardı. Hâlâ var mi bilmiyorum. Google den yaz cikar
16 Yorumla- +1 yıl
Yok galiba ya bulamadım
- +1 yıl
2 yılda bir yapılıyo galibba
- +1 yıl
Evet sagol yorumun icin teşekkürler
- +1 yıl
Gelecek yıl yapılacak sanirim
- +1 yıl
Evet sagol
- +1 yıl
Şimdiden calis. Matematik
Matematik alt yapın yoksa hiç düşünme bile, varsa da araştır
00 Yorumla
+1 yılBu sene lise kpss yok önümüzdeki sene var
00 Yorumla
+1 yılBu yil degilde bir sonraki yil girebilirsin
03 Yorumla- +1 yıl
Ama bu yil varmis sinav
- +1 yıl
Sinav her yil var bu yil universitedekiler girebilir cift yillarda ortaogretimliler girebilir
Yani sen bu sene degilde bir sonraki seneye ortaogretim kpssine girebilirsin
Tek oturum zaten - +1 yıl
Hmm tamam sagol
2022 de var galiba 60 soru genel yetenek mat
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > KPSS sınavına girmek istiyorum lise mezunuyum, ne önerirsiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba @Arkadaşlar123, öncelikle benden görüş istediğiniz için çok teşekkür ederim. Umarım size verdiğim cevabı da beğenirsiniz.
Meslek edinmek ve memur olabilmek için her sene pek çok kişi KPSS sınavına giriyor. KPSS sınavının birçok farklı türü de vardır. Bu, her tür eğitim durumu ile tercih edilecek mesleğe bağlı olarak değişkenlik gösterir.
KPSS Nedir?
KPSS, Kamu Personel Seçme Sınavı'nın baş harflerinden oluşan bir sınav adıdır. Sınav, ÖSYM tarafından hazırlanır ve her sene kamu kurum ve kuruluşlarına personel almak için tekraren yapılır. Adayların mezun olduğu bölüm ve alınacak kadrolara bağlı farklı türleri olan bir sınavdır. Sınav, A ve B grubu olarak ikiye ayrılmak suretiyle aynı soruların farklı sıralamada sorulmasıyla gerçekleştirilir.
KPSS Ne İşe Yarar?
KPSS sınavı, devlette memur alabilmek için eğitim ve mesleğe bağlı olarak gerçekleştirilir. Sınavın amacı; kamu kurum ve kuruluşlarına bu sayede nitelikli eleman alımı sağlamaktır. Bir yıl içerisinde milyonlarca insan Kamu Personel Seçme sınavına giriş yapar. Bazen KPSS sınavları 2 yılda bir gerçekleşirken bazen de her sene yapılır. Bu durum ortaöğretim ve ön lisans ile lisans mezunu olunmasına bağlı değişkenlik gösterir.
KPSS Türleri Nelerdir?
KPSS, genel olarak puan türlerine göre yapılır ve atama gerçekleştirilir. Böylece hem mesleki açıdan hem de eğitime bağlı olarak memur kadroları, eksiklikleri gidermiş olur. Üç farklı KPSS puan türü bulunur. Bunlar:
Aralarındaki farklar nelerdir?
KPSS Sınavına Kimler Girebilir?
KPSS sınavına ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları girebilirler.