Üniversite bu yıl bitecek nasipse, ben staj yapmak ve kendimi gösterip özel sektörde var olmak istiyorum. Ama herkes KPSS'ye gir atan memur ol kafanı dinle diyor. Şimdi iki sorum var.
Memurluk kafa dinleme yeri midir? Gençler memur olmayı hayal mi ediyor?
Memur ol kafanı dinle diyorlar ama istemiyorum. Bu ülke gençlerinin hayali gerçekten memurluk mu?
Memur olarak söylüyorum. Memurluk önünde bir çok engeli kaldırdığı gibi bir takım engelleri de koyar. Misal ben başka bir işletmede patron olamam. Ama siz hem özelde bir yerde çalışıp aynı zamanda işletme sahibi de olabilirsiniz. Geliriniz standarttır garantidir. Aç kalmazsınız ama hevesleriniz gezileriniz planlamalarınız her şeyiniz gelirinize göredir. Memurların geliri de maaşları ve çıkarsa ek devlet işleridir. Yani kendinizi özelde bir tohum gibi çiçek olana kadar yetiştirirken zorlanırsınız ama faydasını da alabilirsiniz. Çok çalışmayacak bir tipseniz tabi ki memurluk daha idealdir fakat çok çalışmayan tiplerinde memur olması zordur bu sebeple bir çok insan memur ol rahatla der. Çünkü onlarda çalışmayı çok sevmeyen ve kolay yolu arayan kimselerden oluşuyor. Tabi bu benim şahsi fikrimdir. Kamu da yükselme olayları vardır gelişme imkanın vardır ama zamanı tutturamadığında bazen 1-2 yıl'ın gidiyor tıpkı her yıl gelen yks gibi bizimde 2-3 yılda bir gelen gys'miz (görevde yükselme sınavı) var :) Memurluk her yerde kafa dinleme yeri değildir bunun aksini iddia eden memur değildir. İşin içine girdiğinizde bir çok yeni ayrıntı öğrenirsiniz bu ayrıntılar memurlarda kalır dışarısı bunlarla pek ilgilenmez o sebeple her yerde memurluk rahatlığı mümkün değil. Her işin bir zor yönü vardır ama imkansız değil... Gençler memur olmayı hayal etmiyor yaşlılar anneler babalar elalemler falan filan onların hayalleri memurluk :D hangi çocuk ben büyüyünce memur olacağım dedi ki? Doktor olacağım öğretmen olacağım vb. diyor bunlar memur sayılır ama meslek icap ediyorlar memurluk daha standarttır. İyi günler :)
Memurluk hayal edilir, mantıklıdır da aslında kısmen.
Covid'in etkilemediği muhtemelen yegane insan memurdur. Memurun hizmetlisi, özel sektörün yöneticilerinden daha huzurlu geçirdi bu yılları. Bir nevi garanti.
Ama diğer açıdan bakınca, rezaletin vücut bulmuş halidir. Başına bir amir koyarlar, bu amirlerin %90 'ı sadece senden 2-3 yıl fazla iş tecrübesi olan insanlar olur, onun köpek gibi muamele etmesine katlanırsın, ülke elden gider, sen ağzını açamazsın, biri ile tersleşirsin, soruşturma yersin, ya maaşından keserler ya da sürülürsün.
Sırtına binen binenedir, gıkını çıkaramazsın.
Memurluğu en güzel özetleyen söz de: " Hiçbir başarı cezasız kalmaz."
Zira memur olarak iş yoğunluğun çalıştığın ölçüde artar, sen iş yaptıkça o amir bozuntusu insan müsveddesi her işi sana verir hale gelir, senden bekler. Ne gecen kalır ne gündüzün. Yan gelip yatmayı da kendine yediremeyecek biri isen, bu bittiğinin resmidir.
Sonuç olarak, evet garantidir memurluk, kıyamet kopsa faaliyetleri durmayacak olan taş ocağıdır, ne zincirini çıkarırlar, ne kazmayı elden bırakmana izin verirler.
Garanti olsun ben katlanırım diyorsan, memurluk mantıklıdır. Ancak enine boyuna düşünmelisin.
Hepsinin kendine göre zorlukları var ama memurluğun faydalı taradı dedikleri maaşın günü gününe yatar, bunu da rahatlık olarak düşünüyorlar. Çünkü özel de çalıştığın yere göre değişir maaşın bazen geç yatma durumu var. Ama artık öyle değil hangi sektöre gireceğini bilmiyorum ama çok büyük devletten daha çok imkan sunan şirketler de var. Senin değerlendirmen gereken sevdiğin işi mi yapmak istersin yoksa bunu da sevebilirim diyip imkanları için bir işe mi girmek istersin. Avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendir, önemli olan mutlu olduğun işte çalışman yoksa kendine de iş gereği münasebet kuracağın insanlara da hayatını zindan edersin. Memurlukta kötü bir amirin gelir başına uğraşır seninle tayin istersin bazen istemediğin yere tayin edilebilirsin ya da mobing uygularlar senden öncekilerle kemik bir kadro oluşmuştur, seni dışlayıcı hareketler içinde bulunabilirler ama bu özel sektör de de olabilir. Yani sorunlar aslında mesleklerin genelinde aynı. Kısacası sana diyeceğim, seveceğin işi yap çevrene sevdireceğin değil. Kimse için değil kendim için çalışacak kendin için o zorlukların üstesinden gelerek yaşayacaksın. Burda şuna gir buraya gir diyenlere de bakma, SEN NE İSTİYORSUN? Önemli olan bu.
Kovulma gibi bir derdin yok pandemi de kuruma gidip çalışmayan adam bile maaşını aldı özel sektörde öyle bir şey yok ne yazık ki büyük savunma firmalarından biri pandemi sürecinde 3 gün mesaiye indirdi haftalık maaşlarında %60 ödendi bunu devlette göremezsin. Vergi dairesine gidiyorum sizinle şurası ilgilenecek diyor oraya gidiyorum filanca hanım ilgileniyor bugün yok kendisi dedi iyi yarın gelirim dedim yarın da olmayabilir yalnız diyor.
Kurumda çalışıp boyna dışarıda gezen arkadaşım var soruyorum yıllık iznimden harcıyorum diyor yazında tatile gidiyor yılda 60 günden fazla izin vereceklerini sanmıyorum.
Memurluğu bu kadar yücelten milletler çökmeye mahkumdur. Yoldan geçen adamı çevirsen onun dahi yapabildigi işi yapabilmek için 20 yıla yakın eğitim sürecinden geçerek kaynak ve zaman israfı yapmak bunun en güzel kanıtıdır. büyük devletlerde bir form doldurup yapabildiğin bir iş için herkes tüm hayat meşgalesini bu amaç doğrultusunda çevre edinmek yani torpil bulabilmek için harcıyor.100 gençten 55 i memur olmak istiyordu bir araştırmada. bundan bir kac yil oncesiydi tabi. güncel rakam bu değil ama , bu neyin göstergesi. ben bu 55 kişiden biri olarak söz konusu 45 kişiye hizmet etmek ve bunun karşılığında onlardan para almak istiyorum demek. peki bu rakam normal mi? İstedikleri olsa herkesin kendisinden sorumlu olduğu farklı bir memur görevlisi olurdu. yani bir kere talep çok fazla , arz zaten bu talebe istese de yetişemez fakat ilginç bir şekilde talebi oluşturan da arzın ta kendisi. bunu yılda 100 kisinin alındığı kadrolara yılda 50 binden fazla mezun verecek okullar acarak yapiyor bunu. yani bir planlama hatasi var , insanları oyalıyorlar. günü geldiğinde okulların kapatıldıgına şahitlik edeceğiz. günü geldiğinde bu kadar memur fazla diyen hükümetler göreceğiz. bu memur maaşları o kadar cazip ki insanlar memur olmaktan başka bir şey istemiyor diyecekler, memur zamlarını düşürecekler bundan sonra epey bir süre diğer sektôrlerdeki kişilerin maaş skalasında memurları yakalamalarını bekleyecekler. memur 5 alıyorsa asgari de 5 olacak. daha sonra asgari 7 diyelim , memur 5 te kalırsa memurlugun ne cazibesi kalacak? Zamanında kız vermiyorlardı , şimdi yüceltmekten allah katına çıkarttılar memurluğu. bu böyle gidemez. çünkü gereğinden fazla personel var her alanda. atama yaptık demek için bir şeyler yapıyorlar ve insanları oraya koyuyorlar. ama bunun sonucu ne olacak demiyorlar. o yüzden aklı olan , geleceğin mesleklerine yatırım yapsın. çünkü hak ettiğinden fazla değer görenler , günün birinde hak ettikleri değeri görürler.
Sana düşen özel sektôrde mesleğinde kendine yer edinmen. olmuyorsa ya da hak ettiğini alamadığını düşünüyorsan bir şekilde kendini yurt dışına atman. ve tr de işler düzelene kadar orada kalman. tabi hiç gelmekte istemeyebilirsin bunu zaman gösterir. ama tr de ne özel sektörde ne de memuriyette adil bir düzen yok..
Özel sektörde bugün varsan yarın yoksun. Cok riskli.Özel sektörün hiçbir şeyine güven olmaz bu devirde iki gün sonra şirket batsa işsizsin. Memur olsan mesai saatin belli tatilin belli günün de yatan paran var. Kafani şöyle mi olacaktı böyle mi olacaktı diye yormuyorsun. Mesain dolunca kimseye eyvallahın olmadan çıkıp gidiyorsun. Sana üstünlük yapacak insanlar olmuyor çevrende saygı sevgi çerçevesinde işini yapabileceğin bir ortamın oluyor. O herkes dediklerin bazı şeyleri tecrübe ettiği için öyle söyler sana...
Özel sektör acımasızdır. Toy biri çok ızdırap çeker. Çok ezilir. Ama sonunda aklını kullanıp işin kurdu olan, pratik yolunu öğrenen, pazarlama yeteneği iyi olan insan rakiplerince hep bir adım öndedir. Kendi işini kurar. Yönetir büyütür. Sonra güvenilir elemanlar yetiştirir yerine geçecek. Onları önemli mevkilere atar. Artık sadece bir müfettiş gibi titiz bir şekilde denetler kendi iş yerini. Bir yandan da Yer içer keyfine bakar. O benim gibi Memur ol hazır maaş ye diyenler morgage (ev kredisi) ve geçim derdiyle boğuşup, kurban bayramlarını boynu bükük geçirirken , kafasinı çalıştırıp özel sektörde kariyer sahibi kişi villasının havuzunun kenarında güneşlenirken bir yandan ejder meyveli smoothiesini yudumlar 😊 Memurluk kendini" kadrolu vasıfsız personel" diye tanımlayanların, yani bir hayali olmayanların hayalidir.
O laf eskide kaldı artık. Eskiden memurluk garanti işti. Şimdi öyle değil. Yönetmelikler değişti. Her an işten atılabiliyorsun. Kafa dinlemeye gelince işini doğru yapan hiçbir işte kafa dinleyemez. İşini doğru yapmayan her yerde yapmaz. Doğru bilinen yanlışlar düzeltilirse kimsenin hayali memurluk olmaz.
Annemde bana yıllarca, en rahat meslek öğretmenlik diyip diyip durdu. Yok hafta sonun tatil, yok yazın 3 ay tatil, yok bütün resmi bayramlar tatil, daha ne ister ki insan misali. Önemli olan onların ne istediği, ne düşündüğü değil, gerçekten nereye varmak istediğin. Ben belki rahat etmek istemiyorum? Ben belki bir sürü çocukla uğraşacak karakterde bir insan değilim. Benim belki yeteneğim çok başka bir mesleğe? Kişinin karakterini ve yeteneğini göz önünde bulundurmadan “şunu ol rahat et” demek bence çobanlıktan başka birşey değil.
Bak ben liseden beri yazılım yapıyorum. Mühendislik lisans ve yüksek lisans yaptım. Radar ve çeşitli teknolojilerle bilfiil çalıştım, hatta yazılım ve donanım dahil simülasyon ve imalatını dahi yaptım. Özel sektörün bana önerdiği maaş asgari ücretten hallice. Üstelik enflasyon oranında maaş zammı yapmıyorlar. Üstelik iş tanımın belli olmadığından Her işi mesai kavramı olmadan yaptırabiliyorlar (hiç abartmıyorum). Bunlara rağmen senden ucuz birini bulurlarsa atabiliyorlar. Birde deneme diye ellerindeki işi yeni girene verip sonra ücretsiz çalıştırıp atabiliyorlar.
Keşke köyde çoban falan olsaymışım. Beyaz yaka yeni kölelik, "Beyaz kölelik".
Devlet işinde gerçekten çok iyi maaş veriyor ve yılda iki kez enflasyon oranında zam yapıyor. Giriş çıkışın belli, çalışma şartları kat ve kat daha iyi. Yapacağın iş belli. İş garantisi var.
Şimdi KPSS için çalışıyorum. Elektrik mühendisi olarak atanmayı hedefliyorum.
Öncelikle şunu diyim Memur olarak " Kafa dinlemek" vatana ihanettir. Yetim hakkı yemektir. Canını dişine takıp çalışırsın o başka... Öte yandan özel sektör de çok hakkaniyetli değil..
Rekabetçi isen bilemem ancak özgüvenimi kırmak için kendini gösterme çabaların sonuçsuz bırakılabilir. Aşırı kalifiye olmak diye bir olay var. Hiç bir zaman müdüründen daha kalifiye olmamalısın mesela... İlan açarlar İngilizce bilen diye.. Yeminli tercümanım dersin o kadar iyisini istemiyoruz derler... Özel sektörde stratejik olman gerek... Seçim senin...
düşük ücret, sosyal hakların bir kısmının olmaması, resmi tatillerde bile çalışma, patronun ya da yöneticinin yarın gelme artık deme ihtimali, ya da müdürün çıkıp binlerce işsiz var ona göre demelerinden dolayı insanlar memuriyeti istiyor. bazı kurumsal şirketler var memurluktan daha iyi şartlar sunan ama onlarda çok az malesef
Sen özel sektöre bi gir de anlarsın milletin neden öyle konuştuğunu. Ayrıca öyle özelde kendini görmeyecek olan bi sen değilsin. Üç kuruş için harcarlar adamı. Özelde 3 kişinin yapacağı işi bi kişiye kitlerler bi de üstüne daha az maaş verirler. Bölümün ne bilmiyorum ama malesef ülkenin son durumu bu.
Elden ne gelir? Dün ve bugün pomem parkura bir sürü kişi girdi hayatları 48 saniyeye bağlı yaptın kurtuldun yapamadın kaldın. Yapsan gene kurtulamadın tanıdık lazım. yok mu tanıdık e cepte para da yok birikim yok tarla falan da yok 4 yıllık lisans mezunusun ee ne için okudun a101 e bim'e şok'a cv bırakmak için mi okudun.
Memur da olsan özel sektörde de çalışsan TORPİL olmadan bi kifayetin olmaz. Ha kadınların şu avantajı var: DİŞİLİK.
Memuriyette de, özelde de referans (torpil) çok önemli. Liyakat pek esas alınmaz. Memur olsan en azından maaşın özele göre bi tık daha iyi olur. Terfilerde, tayinlerde, atamalarda dehşet torpiller dönüyor. Bunlar bizzat yaşadığım şeyler.
Ya memur olacaklar ya da yurtdışına gidecekler. 3 üniversite okudum, milli takım antrenörüyüm bana denen şey 657 değilsin. Sözleşmelisin. Bence KPSS’ye gir. Yüksek lisansını yurtdışında yapmış abime “bekçi olsana sınavları kolaymış” dendi. Abim şuanda Norveç Apple’da yazılım şefliği yapıyor 😂😂
Memurluk hayatı garantiye almaktır, en basit yoldan. Maaş idare eder Haftasonu tatil Çalışma saatlerin belli 657 ye tabisi diye hem biraz dokunulmazlık hem de biraz cakası varmış (öyle diyorlar) Ama kafası çalışan için özel sektör daha iyidir
Önceden memur olanlara zekat ve fitre nizi verin diyerek memurluğu küçük görürlermis ama maalesef günümüzde Garanti bir işi olmasını istiyorsak memurluk gerekiyor ama tabii ki nasibinde nereden geleceği belli olmaz kendinizi bu şekilde şartlandırmak doğru değil
Bu soruyu görünce komşunun kızına " oku bari öğretmen ol" demesi aklıma geldi 😄 insanlar iş bulamıyor, onca diplomalı kişi işsiz hatta iki üç kuruş para kazanabilmek için her işi yapabilecek insanlar var. Memur olmak artık bir hayal bile değilken yani bu soru bilemedim... ama eğer kendine güveniyorsan illa ki birşey yapabilirsin bence.
gelişime açık olmayan ülkede memurluktan işçilikten başka birşey yapılması zor para getiren işleride siyasiler yönetiyor ne bekliyorsunuz başka silikon vadisi türkiyeye gelse yine partililer yönetecek vatandaş oy atsın yiyelimle daha ne kadar sürünecek bu insanlar bakalım
Ülkenin %80 i ayni kafada.. tabii ki başarı memurlukta değil eger iyi bir ticari zekan olursa sosyal medyadan da yararlanirsan bi memurun aldığı maaşın iki katini kazanabilirsin sana memur ol diyenler hayatta risk almayi sevmeyen cesur olmayan ve tek duze yasamaktan mutlu olan kisilerdir. Bu arada ozel sektörün cogundada insanlar olabildigince sömürüldügü icin bunlari demeleri normal .
bölümün ne bilmiyorum ama bunu söyleyenler muhtemelen özeldeki koşullara dayanarak bunu söylüyorlar. staj yapar kendimi gösteririm demek çok gerçekçi değil. Özelde koşullar biraz daha sert. memurlukta ise yere göre. çok rahat yerler de var özelden daha yoğun ve sıkıntılı yerlerde var.
Herkes memur olsun>Memur sayısı arttığı için devletin boyutu ve harcamaları artsın> vergiler yükselsin> o da kesmeyince karşılıksız para basılmaya başlansın>Enflasyon ve faiz fırlasın alım gücü erisin
En garanti iş Memurluk. Özel Sektör şuanda kan kaybediyor.
Ülke tamamen Hizmet Sektörü üzerine kurulu. İnşaat Sektörü durdu. Tarımda sıkıntılı. Girişimcilerin yaşı 55 yaş üzeri artık ve yapacak kimse kalmayacak gibi. Sağlık sektörü zaten hacmi doldurdu. Sanayi zaten az. Endüstri Ağır sanayi yok gibi.
Yani ülkede istihdam alanı çok kısıtlı...
Yeni nesil masa başı, bol ve kolay para istiyor. şu an en garanti iş Memuriyet görünüyor
Atan memur ol 😀bekliyorlar zaten hemen gel başla diyecekler sanki. Memur olabilmek için kaç sene çalışman kafa patlatman gerek biliyor musun. Kolay değil gerçekten. Özel sektör hiç kolay değil. Okudugun üniversite, birikimlerin, yabancı dil, bilgisayar çok önemli. Hepsi mevcut diyorsan tercih edebilirsin.
Memur biri olarak söylüyorum 1. si memuriyet yan gel yatma yeri değildir çünkü orası babanın dükkanı değil üstlerin amirlerin var hi yatan memur yok mu var ama öyle olmamak senin elinde 2. si insanlar diyor ya acaba memur olsam mııı illik ama memur olmak kolay değil 2matematik 1 türkçeyle olmuyor milyonlarin girdiği bir sınavdan bahsediyoruz neyse yani böyle memurluğu küçük görüp yukardan konuşan bir baltaya sap olamamışlaraydi sözüm saygılar...
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
Kapasiten varsa uç noktalara gidersin gururun yoksa yandaş ve yancı olmak için uğraşırsın , hiçbiri yoksa köprüden önce son çıkış kpss çalışıp 657 olmak için yıllarca didinip ortalama bir puanla yıllarca atanmayı beklersin
Yani seni buna itiyorlar özel sektörde bir tanıdığın yoksa mezun olduktan sonra bir anda iyi bir konumda başlayamıyorsan adamın 2-3 sene iliğini sömürüyorlar ama memur olduğun zaman mis gibi karışanın yok edenin yok relaks at koştur gitsin
İki tane üniversite okuyorum. Biri önlisans biri lisans. Lisans olan hayalimdi ilk senede kazandım. Ancak şimdiki hedefim mecburiyetten önlisans tan memur olarak atanmam. Bunu yapıp para kazandıktan sonra kendi hayalim olan alana geçiş yapacağım. yani kısaca devlet garantidir ve maalesef bizlerin çok şansı da yok
Gençlerin memur holma hayalinden ziyade iş bulma hayali var. Bol maaşlı sektör tutkunları iş alanındaki zorlukları görünce ya da o işi bulamayıp göremeyince bari memur olayım diyor. Memurluk kafa dinleme yeri değil çoğunlukla. Memur olan birey maaş yatmadı, doğum izni ne olacak, çalışma saatlerine bir bak gibi sorulardan kurtulmuş oluyor. Branşınız ne bilmiyorum ama pandemide iyi gözlem yapın. Kimlerin ocağı söndü kimler hayatına devam edebiliyor..
Herkes haklı özel sektörün ayarı gayarı, kuralı yasası yok, insanları harcıyorlar. Ama özel sektörde çok iş yapacak kapasitedeysen özel sektör daha iyi olabilir.
memurluğu yatma yeri gören bir kafa var ve onlar çok kötü düşünüyor ayrıca memurluk yapılacak iş değil eğer işsizsen piyasada iş yapamıyorsan memur oluyorsun değişik bi kafa var
şu an memur olmak için okuyorum. Ama asla memur olmak istemiyorum. Memurken ne uzarsın ne kısalırsın. Hayatin evlenirken aldigin mobilyaları ödemekle geçer. Bir ev almak için didinir durur yine de istediğine erişemezsin. Ne demiş ezhel.. Zanaat bu topraklarda yasamak :)
Korona döneminde de gördük ki özel iş yapmak riskli. Pamdemide özel sektör battı avukatlar esnaf özel işletmeler borçlandı borç ödeyemiyor para kazanamıyor. Ama devlet memurları maaşlarını almaya devam ettiler. Memurluk bu açıdan mantıklı
bendeşarkıcı olmak istiyorum ama çevremdeki baz çomarrlar oneya git memur ol para kazan maaşın sabit oslun diyolar valla ben öyle işte çalışmayı seven biri değilim yani dinlemiyom onları
Gerçekten artık okumanın bir anlamı kalmadı ama bunu büyüklere anlatmak çok zor dün ben basketbolcu olucam yatay geçişle de yedek meslek olarak beden eğitimi öğretmeni olucam dedim bana bağırıyor ne demek okumak istemiyorum diye onlar ülkenin halinden bir haberler bnece artık ya sporcu ya fenomen ya şarkıcı olacaksın gerçekten okumanın bir anlamı kalmadı abim 4 yıldır atanamıyor bence herkesin sporcu veya fenomen gibi meslekleri eline alama vakti geldi
Eskiden öyleydi ama Z kuşağı gümbür gümbür geliyor. Gençlerin hayalinin memurluk olduğunu düşünmüyorum. Tabi şimdi pandemi dönemi ne kadar hayallerimizi gerçekleştirebiliyoruz o da ayrı konu.
Memurlar rahatlar canım. Buda bir gerçek. Çoğu denetlenemiyor bile devletin masasında koltuğunda keyfi iş yapıyorlar. Kapağı atmak için uğraşıyorlar uğraştıktan sonra çok rahatlar.
Gerçi onlara göre iyidir. Çoğu niteliksiz insanlar. Evde boş oturacak tipler dişarda boş oturup maaş alıyor. Ben donanımlı insanlar için yorumladım. Senin dediğin Vasıfsız insanlar için. Onlara ideal
Kafa dinleme yeri değil tabiki aksine her istediğinde kafamı alıp çekip gidemezsin devlete girince daha çok sorumluluk yükleniyor bence. Ben adalet bakanlığına atanmak istiyorum ama olmazsa diye B planına geçtim başka bir bölüm okuyorum sağlıkla alakalı ve onun kpss atamasi yok özel sektör yani ama birinin yanında çalışırsam asgari ücretten ileriye gecemem, mağaza açarsam tabi iyi iş var ama o da sorumluluk artii risk. Yani kısaca devlet sorumluluksa özel sektör büyük risktir.
Güçlü ol ve hayallerinin peşinden git bence. Evet zorluklar çekeceksin, hayal kırıklıkları yaşayacaksın, zor durumlarda kalacaksın ama böyle güçleneceksin. Ama tabiki senin seçimin.
Yıllarca oku bilgi birikim sonuç SSK lı köle. Devlet hastanesinin önünden geçmeyelim rahat 5 sene oldu hiç bir işe yaramıyor hayat boş hayallerinin peşinden koş
Kiralarlardi uygun bir yer, kültür mantarı uretirlerdi. Toprağını tohumunu ekilmiş alıyorlar, üretilen ( 15 kez toplanabilen bir ürün ) satıp satıp kâr elde ediyorlar
Herkezin hayalleri aslında uçuktur fakat sistem bu hülyaları standart basit düşler haline getirmeye epey elverişli, kapitalizmin en soğuk taraflarından biri de tektip toplum yaratma kabiliyeti.
Yetişkinler genellikle böyle söyler giriş saatin çıkış saatin belli olsun diye maaşın zamanında yatsın diye biraz düz mantık ama ne olmak istiyorsan ol hayallerinin peşinden git sen başarırsın.
Hayali memur olanlarda tanıdıkları yoksa çok zor gerçekleştiriyorlar. Türkiye pek hayallerin gerçekleştiği ülke değil sadece hayalleri kurup yıkıyoruz.
@HTameryoruk Niteliksiz iş gücü diye bir şey yok.. Asıl niteliksiz olan işverenlerdir. Bizim sayısız teknisyen, mühendis.. vs personelimiz birçok yabancı firmada haklarını alıp işlerinin de hakkını fazlasıyla veriyorlar.
Niteliksiz iş gücü diye bir şey var, adam okuldan mezun oluyor hiçbirşey bilmiyor mesela bu niteliksiz iş gücüdür, world economic forum ülkelerdeki yatırımcının önüne çıkan zorluklar adlı bir çalışma anket yapmıştı Türkiye'de niteliksiz iş gücü probelmi 2. Sıradaydı. Nitelikli iş gücü olan ülkelerde hem daha az çalışıp daha çok üretip hemde daha fazla maaş alıyorsun ama Türkiye Vietnam Bangladeş Pakistan gibi eğitimsiz iş gücü olan ülkelerde böyle değil.
@HTameryoruk Neye göre çok para. Buna çok para demek için gelişmiş ülkelerde benzer pozisyonda olanlarla karsilastirmak icap eder. Zira satın aldıkları ürünler hep ayni fiyatlarda.
Niteliksiz elemana göre daha çok kazanıyor, ama diğer ülkelerdeki aynı mesleği yapan kişiler ile karşılaştırırsan dolar bazında ve alım gücü olarak bizim maaşlar daha kötüdür orada haklısın.
@HTameryoruk Zaten kıyas onda yapılmalı. Niyahi alım gücü o şekilde kiyaslanabilir ancak. Ha bir de çalışma koşulları var. Haftada kac saat hangi koşullarda çalışılıyor.. vs diğer bir sürü konu.
Kamu en güzeli bakma bende öyle diyordum ama şimdi babama dua ediyorum kafamın etini yedi diye "devlet kapısından ayrılma"
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kafanı dinlemek mi istiyorsun cok kazanmak mı? Memur olunca cok kazanamazsın, standart memurlukta. Ben azla yetinirim kafam rahat olsun diyorsan o ayrı.