Hasta bakıcı olmak eziklik mi?

Merhaba,
Toplum içerisinde meslekler arasındaki farkları bir dışlanma sebebi olarak görmek yanlış bir tutum olur.
Ve bu hasta bakıcılık olsa da kesinlikle eziklik olarak görülmemeli. Her meslek kendi içinde bir icraattır. Siz verdiğiniz emek ile hayatınızı şekillendiriyorsunuz. Hayat yolunda hep verdiğiniz kararlarda emin adımlarla ilerleyin, sizi eleştirebilirler ya da morel motivasyonunuzu etkilemeye çalışabilirler. Ancak hayatımızın başrolü bize ait. Her etkene kapılmamalı ve olumlu düşünceler ile hayata bağlanmalıyız.
❤
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Eziklik değil, kimsenin hor gördüğünü de düşünmüyorum ama hastane hiyerarşisinde en altta hasta bakıcılar var bu yüzden milletin egosuyla uğraşmak zorunda kalabiliyorlar.
Evet hor görüyorlar. Hasta bakıcı koridordan geçerken hasta yakınları koridora diziliyorlar. Sonra da hasta bakıcı geçerken kimi balgamm atıyor, kimi terliğini fırlatıyor, kimi çürümüş yumurta atıyor. Adama ana avrat sövüyorlar. Her sabah doktor hastaları gezerken hastabakıcının suratına tükürmeyi ihmal etmiyor. Hemşireler ise ne zaman hasta bakıcı görseler ''Seni aşağılık ayaratık defol'' deyip yüzüne göz yaşartıcı sprey sıkıyorlar. Sadece iş yerinde de değil. Mahallelerinde de aşağılanıyorlar. Ne zaman kaldıkları sokağa girseler anneler çocuklarını kaptığı gibi eve kaçıyor. Penceredeki yaşlı teyzeler hızla pencereyi kapatıp perdeyi çekiyor. Hatta hasta bakıcılar camiye gitmeye kalkarsa hoca cemaati de arkasına alıp taşlıyor. ''Vuruuuun vurun gohpeyeee ganı helaldiiiir'' diye naara atıyor.
Allah beyin dağıtırken sen nerdeydin guzucuğum?
Öncelikle bu alanı asla hemşire, doktor veya başka mesleklerle kıyaslama sakın.
Çünkü her mesleğin zorlukları ve toplum tarafından algısı karşıdaki kişinin hayat birikimlerine göre değişkendir.
Ve bana göre yaptığın işin en özel yanına gelirsem;
Bir çok insanın kendi yakınındaki insanlara bile yapmaktan ödün vereceği şeyleri sizler itinalı bir şekilde eksiksiz yapmaktasınız.
Tebrikler..
Ve ileride monotonluk yaşamamanız için bir hedef koyarak alanınızın müsaitliğine göre yükselmeyi hedef edinmelisiniz.
Sevgiler
Asla eziklik değil gurur duyulacak iş mesela ben engelli bir insanım bir çok işimi yardım almadan yapamıyorum ve hayatımın geri kalan kısmında bana bakacak aynı zaman da benimle yaşayacak birisi benim ailemden birisi olur benim için anne babam gibi değerlidir
Hayır hiçbir meslek eziklik değildir tam tersi benim hastam olunca hasta bakıcıya krndimi borçlu hissediyorum çok yardımcı oluyorlar meslege göre insanları ezik gören insanlar genelde hiçbirşeyi başaramamış kimseden değer görmemiş insanlar oluyor kendilerine bakmak ağır geldiği için insanlarla alay ediyolar ben helal kazanmak için zor işte çalışanlara çok imreniyorum
hastanede ya da ev ortamında hasta bakıcı olmak ezik bir durum değildir
her insanın bilmediği yapamadığı bir iştir
sıradan değil zorlu bir iştir
Eziklik değil seni sen yapan meslek değil kişiliğin bunu unutma.. Hor görenin de kendi karaktersizliği olur ancak
Bu tutumunuz dogru degil. Boyle gorenlerde vardir muhakkak ama azinlik bile sayilamiyacak kadar azdir ve de megoloman seviyesinde birer egoist insanlardir.
Görev bilinci ile yapılan hiç bir meslek eziklik değildir. Dünyadaki her insan ve meslek birbirine bağlı zincir halkaları gibidir biri olmazsa diğeri de olmaz.
Ne alaka ya her iş kendine ve yapana göre iyidir veya kötü her işi yapması gereken birileri lazim çalışanı hor görmek yaptığı isten dolayı aşağı görmek bu bakış açısıyla yaşadığını düşünenlerin serefsizligi :)
Hayır. Hatta şu sıra bir bakıcıya ihtiyacımız var. Pankreas kanseri olan bir yakınım yarın ameliyat olacak ve şuanki yabancı uyruklu bakıcımızdan çok rahatsızız. Türk asıllı bir bakıcı arıyoruz. İlgilenenler olursa lütfen yaş ve talep ettiği ücret ile beraber özelden yazabilir mi? İşe başlama tarihini ne zaman isterse kabul. Ayın 17sinden sonra bulabiliriz diye düşünüyorduk ama şimdi çıkarsa görüşülür. Teşekkürler
Ezik olmak insanın kendisiyle iligli bir durum. Ne hasta bakıcılar var işini düzgün yapıyor seviliyor. Ne üst kademelerde insanlar var çevresinde hiç bir değeri yok
Rezil bir durum değil sırf hasta bakicı olmak için alan bitirenler var. İnsan eti ağır yaşantınızı kötü etkileyici beden gücü gereken bir meslek. Hem bünyeniz zayıfsa sizde düşebilirsiniz.
Hayır bu eziklik değil merhamettir sen o insalara bakmaktan çok sevap işliyorsun kendi kafanda böyle şeyler sakın kurma o insaların mutluluğu senin mutluluğundur
Türkiye gibi geri kalmış bir ülkede alın teriyle para kazanan çöpçüye , hasta bakıcı vb. Mesleklere hor bakılır evet. Ama gelişmiş ülkelerde durum böyle değil.
Ordaki sekreter kizlar hep ezer onlari ya sen hastabakicisin milletin altini temizlersin ben burda yakisikli doktorlarla cay kahve içerim diyip dalga gecmisti biri hasta bakici kizda sekreterin hemsirenin agzinin payini verdiydi. Hemşirelerle danişmada oturan sürtùkk sekreterler dalga geçer egolari tavandir onlarin
Tabiki hayır. Her işin bir önemi var. Herhangi bir meslek ortadan yok olsa bütün dünya karışır. Yani her meslek çok önemli ve hiç biri eziklik olamaz.
Başkalarına yardım etmek neden eziklik olsun? Tam tersine büyüklüktür.
Bu dünyada hırsızlık ve or. sbuluk ayıp. Eğer aldığın para helalse gerisi önemli değil.
Ekmeğini alın teriyle kazanabildigin hiç bir iş grubu ezik olarak nitelendirilemez. Sonuçta bu ülkenin hasta bakıcıya da ihtiyacı var.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş