Hukuk öğrencisiyim ama açıktan işletme bitirdim 2 yılda. Şimdi üniye gitmiyoruz zaten diye işe girmek istedim. Normalde asla alınmayacağım bir şirkette çalışıyorum bir aydır. Sahibinin oğlu arkadaşımdı onunla bir şeyler yaşayarak ilişki kurarak girdim işe. Durumumuz var ama ailemden 21 yaşında para almak zoruma gidiyordum mecbur hissettim kendimi çalışmaya ve bu yolu buldum. Ama vicdan azabından kahroluyorum. Nasıl bu utancı üzerimden atarım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 518 cevap paylaştı.
+1 yılBazı çok modern arkadaşlar bunu normal görüp seni eleştirenleri eleştirmişler neymiş kim sütten çıkmış ak kaşıkmış yani bu tamamen mazaret üreten insanımızın zihniyeti işte aynı çalıyorlar ama çalışıyorlar gibi.
Tevbe edip işinden ayrıl demiş bir arkadaş doğruda söylemiş ama sen neden ayrılayım ki işimi iyi yapıyorum demişsin çok ironik bir yanıt cidden yani hakkınla gelmediğin bir yerde para için kalmayı onuruna, gururuna yakıştırabiliyorsun hala ama sözde iş kapma yönteminden rahatsız olduğunu söylüyorsun bu ne tür bir çelişki böyle.
Bence pişmanlıktan ve ne yapacağını düşünmekten ziyade vicdanını rahatlatmak için sormuşsun.
İşin en kötü yanı hukuk okuyormuşsun yani ileride adaleti sağlamak için çalışacak birisin ve kendin bir noktaya gelmek için fuhuş ile sağlanan torpil ile geliyorsun.
Benim bildiğim her mesleğin etik değerleri ve bunun dersi alır ama herkes can kulağıyla dinlemiyor demek ki.
Sen eğer paraya tapıyor olmasaydın kardeş ilk yapacağın iş yaptığından utanıp istifa eder ve tövbe ederdin ama senin pişmanlığında samimi olduğunu düşünmüyorum.
Bu arada seni kullanan o kişi her kimse eminim adamım diye geziyordur etrafta.52 Yorumla
Soran+1 yılBen şu an çalıştığım yerde işimi güzel yapıyorum. Herkes memnun ilk deneyimin için çok iyisin diyorlar ve o yüzden işimi bırakmak istemiyorum. Eğer beni o şirket normal bir iş başvurusuyla alacak olsaydı öyle girerdim zaten. Pişman olduğum gerçeğini değiştirmiyor işten ayrılmamam.
Ve evet hukuk okuyorum ama gözünün açılmasını sağlayan zaten bu fakülteye girmem oldu. Sanıyor musun ki o savcılar hakimler torpilsiz oturdular koltuklarına. Dönen onca oyunun yanında benimki o kadar masum kalıyor ki. Sözde adalet sağlamak için koltuklarına geçenlerin yaptığı şeyleri anlatsam ağzın açık kalır. Karşılaştırman bile yanlış.- +1 yıl
Aynen sen yanlışsın ya o yüzden herkes yanlış herkes senin gibi torpilli ve bu tür şeylerle işe giriyor kesin.
Bence sen önce kendini kandırmayı bırakıp insanlara leke sürmeyi bırak.
Sen pişman falan değilsin vicdan rahatlatıyorsun aklınca.
Senin şu an işini nasıl yaptığın önemli değil nasıl girdiğin belli ha senin yerine hakkıyla girecek kişi belki senden çok daha iyi iş yapacaktı.
Çamur atmayı acilen bırakman lazım.
En İyi Cevaplar
+1 yılValla öyle bırakmazlar, devamını da getirmeni bekleyecekler kusura bakma.
Yaptığın şeyin eskortluğun bir tık üstü olduğunu bilmelisin.
Tekrardan kendin olabilmek ve vicdanını temize çıkarmak için bu yolla kazandığın her şeyi geri iade etmelisin.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
75Cevap
Tabii ki yaptığın hoş bir şey değil. Ama geçmişi geri dönderemeyeceğimize göre kendini üzmek, kötü hissetmek falan değiştirmiyor bir şeyleri. Ama buradaki yorumlara bakıyorum da herkes sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşuyor. Bu platformdaki cahillik hiçbir yerde yok gerçekten. Vicdan azabı çektiğin bile pişman olduğunu gösterir. Bunu anlamaya beyni yetmeyen o kadar çok insan var ki. Sen yoluna devam et burada kötü konuşanları da pek dinlemeni tavsiye etmem. Ama eğer gerçekten pişman olduysan patronun oğluyla arana mesafe koymanı da öneririm.
20 YorumlaMuhtemelen buradaki çoğunluk hakarete varacak kadar yargılamıştır.
Ben de yargılayabilirdim.
Ancak yargılamak suçlamak işin kolayı.
Önemli olan anlamaya çalışmak.
Anlamaya çalışmak haklı bulmak anlamına gelmez.
Zorluk insana neler yaptırmıyor ki. Hataya sevkedebiliyor.
Acımasızca eleştirenlere şunu da sormak lazım.
Bir işi layıkıyla yapabilecek olanların yerine torpille giren vasıfsız insanları normal karşılanmıyor mu toplumda?
Aynı tepkiyi onlara gösteriyor muyuz?
Aksine biz de o yola tevessül etmekten geri kalmıyoruz.
Olan olmuş artık,
bundan sonraki hayatına yön verecek güzel bir iş sahibi olmuşsun.
Eğer işini de layıkıyla yapabiliyorsan geriye vicdanı rahatsızlığın kalıyor. Onu da atlatırsın. Insan neler atlatmıyor ki bu hayatta.00 YorumlaAhahaha ailenden para almak zoruna gidiyor adamın altına yatıp ise girmek gurur mu veriyor sjf
46 Yorumla- +1 yıl
Gurur değil zevk
- +1 yıl
Gurur vermiyor zevk veriyor demeli dedim birader
Soran+1 yılgurur veriyor mu dedim ben? 21 yaşındayım bu yaşta ailemin eline bakmak istemedim. Kyk kredimi onlar ödeyecekti en azından onu ben ödeyip okul bitince kendi mesleğimi yapmak istedim. Böyle işe girme düşüncem yoktu zaten ama her şey bir anda olunca fırsatın üzerine atladım.
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu nasıl terane :D Ailenden para almak zoruna gidiyor ama biriyle bir şeyler yaşayarak işe girebiliyorsun. Vicdanın bir yerlerinde işlemiyor demek ki.
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam zaten pişman oldum. Böyle bir şey aklımda yoktu bahsettiğim kişiyle bir anda bir şeyler yaşandı ve fırsatın üzerine atladım sadece. Ailemden para almaktan çok daha kötü hissediyorum. Tek avuntum işimi iyi yapabiliyor olmak.
Babamdan alacagima peze... gimden alirim diyorsun?
Bu nasil bir baba ki pez. kadar degil gozunde? 🤔15 Yorumla
Soran+1 yılBabamla alakalı hiçbir sıkıntım yok. Dünyanın en anlayışlı babasına sahip bile olabilirim canımdan değerli. 21 yıldır bana bakıyor özel okullarda okuttu hukuk kazandım ne istediysem elimin altına serdi. Sadece artık ondan para almak istemiyorum, o vermeyeceği için ya da ondan para almanın beni inciteceği için değil.
Soran+1 yılYa yaptığım hataydı kabul ediyorum zaten. Bir anda gelişti her şey aklımda böyle bir ilişki kurup işe alınmak yoktu. Ailemin haberi olsa zaten dünyaları başlarına yıkılır. Şu an yapabileceğim hiçbir şey yok sadece çok üzgünüm.
- +1 yıl
Ablacim ben bu konulari seven bir insan degilim. Bununla dogru orantili olarak da tepkim terslesir. Ben lisede babasiz kaldim. 17 yasimdan beri kopek gibi calisiyorum. O okudugun bolume girmek su yasima nasip oldu. Ilk sgk girisim hamallik la. Hamal yaziyor esek kadar.
Ve sen simdi diyorsun ki beni bu gunlere getiren babamdan para almak istemedim, bu yuzden yaptim, pismanim.
O iste kaldigin surece benim dusuncem, kendini kandirdigin yonunde olur. Samimi bir pismanlik olsa idi, istifayi basar cikardin diye dusunuyorum. O adamin onunde calisiyor olmak acinasi. Buna devam etmek cok acinasi. Su tabloda pismanlik yok, su tabloda beni teselli edin iyi hissedeyim dusuncesi var.
Ben de bunu yapmam.
Soran+1 yılBaşın sağ olsun. Haklısın.
+1 yılArtık olan olmuş. Arkadaşın ile görüşüyorsanız ona itiraf et içini dök falan. Günah çıkar bir nevi. Sonrada devam et çalışmaya. Dersini almışsın zaten dikkat edersin bundan sonra da
10 YorumlaVicdan yapmana gerek yok namusunla para kazanıyorsun snjdjd
41 Yorumla
+1 yılZaten utanç duymalısın. Senin gibi açıkta kalan ama namusuyla çalışmak istediği için çalışmayan bir sürü işsiz var..
20 YorumlaVicdan azabından çok onurunun ve karakterinin zedelenmiş olması düşündürmeliydi seni... Resmen basitleşmişsin.
20 Yorumlaailenden para istemek (hakkınken) zoruna gidiyor ancak sırf işe girebilmek icin kadınlıgımı kullandım kendimi mecbur hissettim diyorsun pardon ama kadın kelimesini kirletme
00 YorumlaÖncelikle tövbe etmelisin mesafe koymalısın namaz kıl Kur-an okuygun şüphesiz Allah merhamet ve tövbeleri çokça kabul edendir
04 Yorumla
Soran+1 yılmüslüman değilim.
Soran+1 yılteşekkür ederim ama ailem de müslüman değil. göçmeniz hristyanım ve inancım var :)
Olan olmuş, yaşanan yaşanmış. Bir daha bu hataya düşmeşsin olur biter. Zamanı geriye alabilmek mümkün olmadığına göre yaşananları kafaya takmaman senin için daha iyi olur...
00 YorumlaBu soruyu sormuş olmanı anlayacak kadar yargıdan uzak ve anlayışa yönelmiş çok az insanın olduğu bir platformun vicdanı seni yargılamasın.
İşine ve keyfine bak.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenden para almak zoruna gidiyor ama patronunnn oğluyla sevişerek kadınlığını kullanıp iişe girmek zorunuza gitmemiş.
Çok rahatsızsanız istifa edersin.30 Yorumla
+1 yılGeçmiş geçmişte kaldı, yapabileceğin bir şey yok. Önemli olan bunu tekrarlamaman. Kendine sınırlar belirle, geçmişi unut.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimsenin hayat tarzı yaptıkları yapacakları umrumda değil, yalnız bu utancı yaşayacaktın eger yapmadan önce düşünseydin şimdi oturup utanç duyman komik
20 YorumlaBöyle bir şeye tenezzül etmemek için o utançla yaşayabilirsin hayattan aldığın bir ders gibi düşünebilirsin yani kısacası
00 Yorumla
+1 yılZaten alınmayacağım şirket derken şirketler işler para bizlerden üstünmü. ?
02 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü çok gelişmiş ve yükselmiş bir şirket. Açıktan işletme mezunu deneyimsiz birini neden işe alsınlar?
- +1 yıl
Vücut senin zevk senin. Birşey diyemem.
Bence utanilacak asil kisi sen değilsin.. seni bu yola mecbur birakan bu düzenin parcasi olanlarin ayibi... onlarin utanmasi lazim..
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 414 cevap paylaştı. Vicdan azabı duyman gerektirecek birşey yok. Sadece kendine dikkat et ve geliştir. Hukuk ve avukatlık başlı başına sıkıntılı bir iş
00 Yorumla
+1 yılbundan utancak birisi bunu yapmazdıdiye düşünüyorum
10 YorumlaYapacak bi şey yok. Ne kadar basit bi kızım de ve oturup ağla 🤧🤧
10 Yorumlaaman ne utanıyosun ya millet iş bulamıyo yaptın bi kere
10 YorumlaEger duzeltmek. istiyosan ordan cık ve baska bie yere git
Hicbisey senden onemli degildir00 Yorumla
+1 yılçok takılma hayatta kalma çabası bunlar önemli olan diğer çocuğa mecbur kalma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu yaptıysan bir daha yaparsın geçer merek etme. alışkanlık yapar. istesen de kurtulamazsın. 1 sene yapmazsın 2. sene yaparsın. ama dişiliği kullanmak zekice.
00 Yorumlaya torpil olacak ya da senin yaptığın gibi yapılmak zorunda utanma
00 Yorumlaher yol mübahtır savaşta sen çalışmana bak neden kahroluyorsun işine bak sen çalış
00 YorumlaEh durumunuz varken kendini suçlu hissedersin aileden destek alarak bir ışık yeri açabilirdiniz
00 Yorumla
+1 yılBundan sonra her isteklerin için onun bunun altına yatarsın artık.
00 Yorumla
+1 yılSürekli istemese bari, terfi için, zam için, izin için ohooo 😃
00 Yorumla
+1 yılTek yolu var , tövbe et af dile ve birdaha asla tekrarlama
00 YorumlaUtanç da acı gibi sonradan etkisi çıkıyor demek. Teşekkürler sayende tekrardan aydınlandim
00 Yorumla
+1 yılBirdaha yapmazsın sende herkes hata yapar sende yaptın
00 Yorumlabence bu sende kalsin ve calismaya devam et. belli bir tecrubeye ulasinca ayrilirsin
00 Yorumla
+1 yılKendi hakkınla yoluna devam etmeye başladığın zaman
00 YorumlaYargılamak istemiyorummmm amaaaaaa bu yaptığını hiç unutmayacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılFerhunde kılıklı seni
Dikkat et senin sonun da Ferhundeninkiler gibi olmasın20 Yorumlaailene karşı yapabileceğin en büyük ihaneti yapmışsın
hem de ucuz bir gurur meselesi yüzünden00 YorumlaKötü bişi yapmışsın başka işe düşük pozisyonda girebilirdin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılAtamazsın artık çok geç yapmışsın bir şey arkasında dur bari, eee kimse zorla yaptırmamış yaa kendi isteğinle yaptığın bir şeye boşuna pişman olma
00 Yorumla
+1 yılKötü yola düşmüşsün sen çıkamazsın bu saatten sonra
00 Yorumla
+1 yılOrdan çıkarak. fakir isyese abaza dersiniz patronun oğlu isteyince seve seve yatıyorsun altına
10 Yorumla
+1 yılBulunduğun iş yerini terk etmeden utancını üstünden atamazsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapacak bişey yok olan olmuş keşke olmasaymış ama tekrarlamazsin bir daha tövbe et
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYürü git vicdan azabıymış 🤣 en azından yaptığın bişeye yaramış
00 Yorumla
+1 yılÜç kuruş için satmayın kendinizi be yazık ailenin durumu olmasa bile bulurdu verirdi onların yüzüne nasıl bakıyorsun
10 Yorumla
+1 yılKadınlığını kullanmaya devam etmek isteyecek o kişi
O zaman ne diyeceksin00 Yorumla
+1 yılŞu an oyle bi sistem var ki insanlar is bulmak icin maymun gibi oynuyor ve parasi olanlarda muz vererek parasi olmayanlari oynatıyor malesef
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle tövbe et sonra da istifa
50 YorumlaOradan ayrılmadığınız sürece bu his sizin hep yanınızda olacak.
00 YorumlaKadınlığını kullanarak mı? O nasıl oluyor, ne yaptın ki?
00 Yorumla
+1 yılKolay yolu seçmişsin sadece, yorumlara bakıyorum da hepsi birer melek maşallah.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇoğu kadın yapıyor bunu.
Bir iş yerinde yüksek yerde bir kadın gördün mü bil ki patronla ya da oğluyla yatmıştır. Başka türlü kadından seviye yükselmez kadını erkek yüceltir.06 Yorumla- +1 yıl
@Fadik2122 katiliyorum
- +1 yıl
@Fadik2122 tesekueler bende buyuk firmada calistim ayni yilda ise basladigimiz bayanlarin cogu yukseldi ve calisarak tercubeleriyle emekleriyle oldu
Cevap sahibi+1 yılBen yüksek seviyeden bahsettim kadınların Max başarısı patron sekreterliği yapmak, bu sayede patronla yakınlaşıp sekreterlikten CEO luğa dahi yükseliyorlar. Kaç kadın gördünüz kendi işyerini açıp holding sahibi vesaire olan olsa da direkt haberlere konu oluyor zaten güçlü kadın diye.
Erkekler olmasa aç kalırsınız aç.
Dua edin erkekler kadın düşkünü bu sayede yemleniyorsunuz.
+1 yılIyi yapmışsın knk bu devirde karakter para getirmiyor değil mi?
01 Yorumla- +1 yıl
Yazık.
Yani ordan onurun ile istifa ederek
14 Yorumla
Soran+1 yılİşimi çok güzel yapıyorum herkes memnun. Neden istifa edeyim ki bu durumda
Soran+1 yılZaten ben hukukçuyum pazarlama şirketinde bir geleceğim yok. Şu an işimi güzel yapıyorum paramı kazanıyorum kendi çabamla geleceğim yer hukuk bürosu olacak.
+1 yılHangi film bu. Gazozuna ilaç atmaldilar mi
22 Yorumla- +1 yıl
Kdldlepe
- +1 yıl
Ne🥺🥺
+1 yıl😏😏👏👏 Güzel senaryo ama klişe. Keyifli günler.
10 Yorumla
+1 yılBoş ver iyi yapmışsın
10 YorumlaHep kibirden
Hep bolluktan bunlar...00 Yorumla- Devamını Gör (41)
Devamını Gör(86)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Kadınlığımı kullanarak işe girdim çok utanıyorum, bu utancı nasıl üzerimden atarım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler