kore'de üniversite okumaya karar verdim. her şeyim hazır ama açık öğretim lisesi mezunuyum. ortalamam da yüksek aslında. bu liseden mezun olanlar Kore 'de üniversite okuyabilir mi? bilgilendirirseniz sevinirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBildiğim kadarıyla yurt dışında okuyabilmek için örgün eğitimden mezun olmak zorunluluğu var naçizane tavsiyem : Türkiye’de iyi bir üniversiteye gidip yüksek lisans için Kore’ye gitmenizi tavsiye ederim
03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim... yüksek lisans için gittiğimde bir sorun kalmıyor değil mi? okuduğum üniversitenin çok bir önemi var mı bir de
- +1 yıl
Rica ederim üniversitenin pek de isminin önemli olduğunu sanmıyorum 🙂
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bildiğim kadarıyla açık öğretim lisesi mezunları yurt dışında üniversite okuyamıyor çünkü örgün bir eğitimle bitirilmiş bir diploma istiyorlar. Ortalamanızın yüksek olması güzel fakat benim tavsiyem, Türkiye'de iyi bir üniversite ve iyi bir bölüm seçerek sonrasında akademik kariyer yapmak istiyorsanız mesela yüksek lisans olarak Kore'ye gitmeniz yönünde olacak. Ancak öte yandan Kore devlet bursunu da araştırmanızı öneriyorum. Belki onlar size bu konuda yardımcı olabilirler. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
18 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim.. yüksek lisans için gittiğimde sorun olmayacak o halde doğru mu anlıyorum?
Soran+1 yılve okuduğum üniversitenin çok bir önemi var mı?
- +1 yıl
Rica ederim. Evet, sorun olacağını zannetmiyorum.
- +1 yıl
En önemlisi örgün olması ama tabii ki tutturabiliyorsanız köklü ve büyük diyebileceğimiz üniversitelerden birini bitirirseniz daha iyi bir eğitim alma şansına sahip olabilirsiniz.
Soran+1 yılsize tekrar teşekkür ederim. üzülmedim desem yalan olur. sadece son senemin yarım döneminde üni sınavına daha rahat çalışabilmek amacıyla açığa geçmiştim. keşke bunlara sebep olacağını bilseydim :( napalım sağlık olsun
- +1 yıl
Size şöyle söyleyeyim. Ben 3,5 sene kaybettim eğitim hayatımda ama hiçbir zaman pes etmedim ve halen örgün olarak yeni bir bölüm okumayı düşünüyorum ve açık öğretimden de bir bölüm okuyorum. Halen yurt dışına çıkma isteğim ve düşüncem var. Yani ben her şeye rağmen bırakmadım ve yılmadım. O yüzden siz de hiçbir zaman kendinizi bırakmamalısınız. Emeğinizin karşılığını muhakkak alacaksınız eninde sonunda merak etmeyin.
Soran+1 yıleminim hedeflerinize ulaşacaksınız, motive verdiğiniz için teşekkürler. ben de elimden geleni yapacağım :)
- +1 yıl
Rica ederim. İşte bunu duyduğuma sevindim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılKeşke benimde param olsaydı da yurt dışında okusaydım, hayat zenginlere güzel valla :d Hayatım boyunca çalışayım çabalayayım fen lisesinden dereceyle mezun olup yks için deyim yerindeyse kendimi yırtıp iyi bir bölüm ve üniversite kazanayım millet parayla seoul de okusun 🥲
21 Yorumla- +1 yıl
Sırf senin için bu siteye kayıt oldum. Benzer sorun yaşayan varsa bakabilir. Ben de fen lisesinde okuyorum ama bu mühim değil oralar için. En iyi yer almanyadır arkadaşlar. Ünileri ücretsizdir. Sponsor bulursanız hiç para vermezsiniz. Eğer bulamazsanız 10 euro bloke hesap bırakıyorsunuz. Hesap 1 yıl boyunca her ay size para çekme imkanı sağlıyor. 10.000/12 derecesinde her ay para çekebiliyorsunuz. Bir şekilde borç bulup geri ödeyebilirisniz. ya da hiç bulamam imkanım yok derseniz de ausbildung denen bir sistem var. Buradayken şirektlerle anlaşıyprusnuz dil belgesi verdikten sonra sizi çağırıyorlar, siz de bölüme göre 2 ila 5 yıl staj yapıyor bir yandan okuyorsunuz. Üstelik staj yaptığınız için para da kazanıyorsunuz. Aşçılıktan mühendisliğe her türlü dal var. Ağırlıklı staj oluyor işiniz. Seneniz dolunca lisans sahibi oluyorusnuz ve resmi olarak üni bitirmiş oluyorsunuz. Üstelik neredeyse hiçbir ücret ödemiyorsunuz. Bu konuda sıkı araştırma yapmaya çalışıyorum eğer almanya düşünen varsa size yardımcı olabilirim. İnstagramı yazayım isteyen ulaşsın alpinthemi3. Bu sitede pek aktif olamıyorum daha doğrusu herhangi bir forumda. İyi günler hepinize.
Evet okuyabilirsin Kore'de şuanlık bildigim kadarıyla kimpo universitesi ve kyungbok universiteleri kabul ediyor ve bu universitelerde 2 ve 3 yıllık bölümler de bulunuyor
11 Yorumla
+1 yılBenim ailem şu an İsviçre'de yerleşmeye karar verdi ve ben 12. sınıfta açığa geçip oraya gitsem beni üniversiteler alır değil mi? ortalamam 92 falan
00 Yorumla
+1 yılAşk ne yaptın oluyor muymus hangi universitelere başvurdun ben de açığa geçmiştim son sene hiç bunu düşünmemiştim şu ana kadar...
00 Yorumla
+1 yılKgsp başvurmayı mi düşünüyorsun
05 Yorumla
Soran+1 yılevet! bilgin var mı acaba?
- +1 yıl
Evet bilgim var. Ama maalesef açık öğretim öğrencileri kabul almıyorlar burs için... senin icin arkadaşıma sordum, Gimpo Uni kabul ediyormuş açıktan mezun olanları. Ama kgsp burs desteği sağlanamıyor:(
Soran+1 yılçok teşekkür ederim.. sadece son sene daha iyi çalışmak için açık öğretime geçmiştim ve şu an biraz hüzünlendim...
- +1 yıl
Üzülme. Her şerde bir hayır vardır derler... belki de başvurunca kabul alamayacaktın. Belki de şu an zaten kabul alamayacağın bir şey yüzünden hüzünleniyorsundur? Asla üzülme ve motiveni düşürme. Zaten Kore'de lisans eğitimi almak gerçekten çok zor bir şey. Kgsp ile lisans eğitimi almaya gitmiş tanıdıklarım var şimdi yana yakıla başka bir ülkede okumanın yollarını arıyorlar. Eğlence hayatı süper olabilir ama eğitim aşırı disiplinli ve zor maalesef. Senin için de liseden çıkıp direk başka bir ülkenin eğitim sistemine girmek çok zor olur. Adaptasyon sürecinde depresyona bile girebilirsin. Bu yüzden yüksek lisans bursuna başvurmak senin için daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem yüksek lisans da liseyi takmıyorlar.
- +1 yıl
Ben de açık liseye gectim ama koreye gitmek istiyorum 6 ay geçmiş ne yaptınız acaba gorurseniz cevap verir misiniz
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlur da dil konusu ne olacak?
00 Yorumla Bu iş tamamı ile paraya bakıyor
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Açık öğretim lisesi mezunları yurt dışında üniversite okuyabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat