Merhaba arkadaşlar theta healing , meditasyon üzerine sertifika almak ve uzmanlık alanıma eklemek istiyorum ama nasıl ve nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum sertifika almak gerçekten bize birşey katar mı? bölümümü dondurdum tekrar hazırlanıyorum sınava 22 yaşındayım ve artık bişeyler yapmak istiyorum sizce bu mümkün mü bu konuda bilgilendirebilecek birileri var mı?
Tabii ki katar. Kendini bu konularda geliştirmek istiyorsan sertifika alabilirsin.
Hayır sertifika alsanda bişey katmaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Meditasyon alanında sertifika almak bize bir şeyler katar mı?
Öncelikle tam olarak ne istediğini ve hedeflediğini netleştirmelisin. Seçmek istediğin alan zaman zaman oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bir sürü yeni sorun ve vakayı dinledikten sonra gün sonunda deyim yerindeyse şişiyorsun. Sana her zaman sevgilimden ayrıldım diye gelmeyecekler. Taciz, tecavüz, ağır boşanma travmaları, şiddet ve sınırsız daha bir çok konuyla kapını çalabilirler.
Ben sertifikalarımı aldığımda 21 yaşındaydım.
Profesyonel Koçluk sertifikası aldığımda kendime seçtiğim alan ilişkiler, koyduğum hedef ise kadınları güçlendirmekti. Bir hedef uğruna bu işi yaptığın zaman yorulmuyorsun. Ve hatta sana gelen her danışan merak uyandırıyor. Yeni bir insan, yeni bir hayat tanımak artık iş olmaktan çıkıp hobi haline dönüşüyor. Yani diyeceğim o ki böyle bir hedefin varsa düşünmeden başlayabilirsin. Fakat bir işim olsun, para kazanayım hedefindeysen bu sektör oldukça yorucu olabilir.
Hedefini belirledikten sonra onu besleyecek eğitimleri araştırman gerekir. Bunu da zamanla sahada keşfedebilirsin. Başlangıç eğitimi olarak koçluk eğitimini tavsiye ederim. Hem kendini tanıman ve geliştirmen, hem de alanını seçmen için oldukça faydalı olacaktır. Konunun temelini bilmeden Theta Healing gibi eğitimler alman, bir anda ne yapacağını bilmemene ve hatta hevesli olduğun bir işi yarıda bırakmana kadar gidebilir. Pek çok danışanımda ve meslektaşımda gözlemlediğim en önemli detay bu.
Son olarak değinmek istediğim konu ise eğitimler. Günümüz şartları nedeniyle online eğitim almak zorundasın. Fakat bant kaydıyla, karşında muhatap bulamadığın veya bilinmeyen kurumlardan uzak durmanı öneririm. Bunların sayısı karantina sürecinde fazlasıyla arttı ve eğitim anlamında hiçbir etkisi yok. Uzun yıllardır bu eğitimleri veren, isim yapmış, yorumları olumlu ve en önemlisi uzun süreli eğitim veren bir kurum seçmelisin. Ve eğitimlerini seçeceğin alan ve hedefi konu alan kitaplar, filmler ve kaynaklarla beslemelisin.
Kişisel gelişim alanına gençlerin ilgi duyması beni her zaman heyecanlandırmıştır. Umarım bir gün seni de bu alanda takip ederiz. Yardımcı olabileceğim her konuda yazabilirsin. Sevgilerimle 🧚✨
Düşünceni yorumlarda bizimle paylaşmayı ve gönderiyi beğenmeyi unutma!
Kendi ilişkiniz için değerlendirme almak ve ilişkinizi doğru okumak için DM üzerinden randevu alabilirsiniz!