+1 yılYorumları okudum da derslerde o kadar bir zorluk yok ya da mesleğim olduğu için bana zor gelmiyor olabilir. Makine mühendisi olunca hangi dalında çalışacaksın o önemli. Yüksek maaş beklentin olmasın. Artık çoğu firma asgari ücret veriyor. Hatta diploma kiralama yoluna gidenler de çoğaldı. Maksat imza yetkisi için mühendis diploması iş yerinde olsun.3-5 imza için kağıt getirirler imza atar geçersin. İşe karıştırtmazlar kolay kolay.3 boyutlu ve analitik düşünebilmen gerekir. Misal makine imalat dalında çalışıyorsun diyelim bilgisayar başına oturmadan önce makinenin montaj ve demontaj halini hayalinde tasarlamış olman gerekir. bunun yanında bütün imlat yötemlerini ve imalat yapılan makineleri bilmen gerekir. Atıyorum cnc frezede zayıfsın, makineyti tasarladın 3 boyuttan iki boyut teknik resmi çizip teknikere verdin. Tekniker teknik resimi cnc frezeciye götürdü. Operatör işe uygun parçayı bağlayacak ama sen yanlış bağlama şeklini düşünüp çizdin pabuç atacak yer yok tabloda. Haydi tasarımı tekrar yap. Ki bu en basit örnek yani.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 671 cevap paylaştı.
u +1 yılYorumlara baktım da buradan bir fikir edinemezsin. Makine mühendisliği zor ve temel bir mühendislik ama ekşi sözlükten ve memurlar netten mezunlardan fikir edin.
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİyi bir üniversiteden mezun olmalısın, İngilizcen çok iyi olmalı, çizim programlarını iyi bilmelisin ve diploma notunun 3 üzerinde olması gerek. Yoksa leş gibi fabrikalarda bir sürü dayıyla asgari ücrete haftanın 6 günü çalışırsın. Para çok falan diyenler olmuşta işte bu saydığım şartları sağlanan gerek. O zaman 5 6 bin alabilirsin anca
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVe dersleri aşırı zor. Yani süper fizik ve matematik lazım. Kendini geliştirmek için de hırs ve azim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılEn çok iş yapacağın mühendisler elektrik elektronik mühendisiliği elektrik makina maden mekatronik bunlar kesin iş bulursn
10 Yorumla
+1 yılBu ülkede okumak saçma ablacıgım. Dil ögren yurtdışına git inan yıllarını verip okuyup asgari ücretle sürünmekten iyidir
10 Yorumla
+1 yılMakine zordur ama para keş
13 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir universitede okuyup kendini guzelce geliştirirsen 5 basamaklı parakari aklina getirebilirsin
- +1 yıl
O eskidendi. Asgari ücrete makine mühendisi alıyorlar İzmir'de.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayatinin hatasını yaparsın.
111 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılMavi önlüklü yere çömelmiş kızı gördün mü?
Cevap sahibi+1 yılIste o yeni mezun bir makine muhendisi. Sonun onun gibi olur. 3 kurusa rezil bir hayatın olur
Cevap sahibi+1 yılValla tekrar soyluyorum hayayinin hatasini yaparsin brn 18 yillik makine muhendisiyim
Cevap sahibi+1 yılSu anda midem bulanıyor. Hayatimin hatasıydı
Cevap sahibi+1 yılYazdim sana
İyi universitede okumayacaksan okuma bence
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılneden makina :)
14 Yorumla- +1 yıl
taktir ettim sizi. biraz zor bir bölüm ve yıpratıcı , inşallah gönlünüze göre olur hanımefendi
- +1 yıl
inşaallah :)
+1 yılÇok zor..
10 YorumlaÇok iyi bir bölüm
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşarılar
10 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam