Akademik kariyer yapmak istemek insanlara neden ütopik geliyor ki, 40 yaşına kadar okusam ne olacak sanki?

Bu yaşına kadar okullara ettiğin masrafı yatırıma dönüştürsen şimdiye zengin olurdun :(( bizim ülkemizde maalesef okumak artık para etmiyor. Eğer yüksek mevkileri hedefliyorsan Liyakat değil itaat çok daha önemli.. Bu yaşına kadar okuyup vasat bir iş hedeflemekte aptallık olur.
Ailenize maddi anlamda güçlük yaşatsa da akademik kariyer hedeflerimizin olması ve bunları gerçekleştirmek için elinizden geleni yapmanız gerektiğini düşünüyorum. En azından sonradan yapamadıklarınız için pişman olmazsınız.
Ailenize ekonomik anlamda yük olduğunuzu düşünüyorsanız bir yandan okulunuzu okurken bir yandan okul hayatınızı zorlamayacak bir iş arayışına girmenizi tavsiye ederim. İş bulmanın çok zor olduğunun farkındayım ama en azından çabalayın, aileniz de bu çabanızı takdir edecektir. Herkes evlenmek zorunda değildir ama genelde anne ve babalar herkesin hayatının aynı çizgide ilerleyeceğini düşünüyor. Evlilik ile ilgili son karar kesinlikle size ait olmalı. Hem evlenip hem akademik kariyer yapabilirsiniz bu tamamen size bağlı.
Öğrenme yaşam boyu devam eder. Kendinizi geliştirebilmeniz ve kariyeriniz için inandığınız yoldan gitmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Ailen çok bilmişlik yapacağına okumana izin vermelidir. Bu hayatın için çok ama çok önemli. Evlenince kocan senin okumana %100 izin verecek diye de bir şey yok.
Cevap
27Cevap
Ailenizin evlilik dayatması doğru değil ama 30 yaşında bir bireyin de hâlâ maddi açıdan ailesine bağımlı yaşaması da doğru değil.
Öncelikle okumanın yaşı yoktur. Herkes istediği yaşta okuyabilir. Ekonomik açıdan ailene bağımlıysan, hem okumanı hem de asgari ücretli bir işte çalışmanı öneririm. Eğer ikisi birarada zor gelirse önce asgari ücretli bir işte 2 yıl çalışarak para biriktirip, ondan sonra okumanı öneririm. Bu arada lise'deki konulara çalışmak, sınav başarını artıracaktır.
Bu hayatta önemli olan hayallerin peşinden koşabilmek. Sadece akademik hayatta değil birçok farklı sektörde de daha farklı sorunlarla karşılaşabilirdiniz. O yüzden bu durum sizi aşağı çekmek yerine aksine ileri doğru itmeli. Ailenizin görüşlerini alttan alarak hayallerinizin peşini bırakmayın kesinlikle! 🥰✨
benim düşünceme göre burada sen haksızsın. ailen seni sonsuza kadar okutamazlar ve şu an evde sen annen ve baban varsanız onlar da bir git de biz de hayatımızı yaşayalım evliliğmiizin tadını çıkaralım diye düşünüyor olabilirler, eğitimine devam et ama bir yandan da çalış
Bence okurken aynı anda çalış, kimseye muhtaç kalma, ailene de sana laf söyleme fırsatı verme. Ne demek kocan okutsun, senin elin ayağın tutmuyor mu?
Bence ikinci üniversitede okurken aynı anda daha önce okuduğun ya da şu an okuduğun bölümle ilgili okutmanlık yap, ya da öğretim görevlisi falan ol, bir gelirin olsun, aileni susutur, hedeflerinin peşinde koşmaya devam et, yoksa hep aklında kalır.
Parazit yaşamın yeni adı ögrencilik diye bir bence paylasmistim. Tam da orada eleştirdiğim durumu gördüm sizde.
Bizim nesil daha çocukken yaz tatillerinde çalışmaya başlar is yaşamıyla erkenden tanisirdi. Z kuşağı denilen sizin nesilde ileri derecede tembellik ve bencilligin yaninda zeka sorunu da var.
Bence ailen olayı çok yanlış anlamış. Akademik hayata atılmak zaten başlı başına böyle bir durum. Kesinlikle ütopik görülmemeli. Önemli olan hayallerinin peşinden koşman ve çabalaman. Ha gerçekten çabalamıyorsan o zaman ailenin verdiği tepki doğru olabilir. 🙄
Bence okuma kariyene devam et sora inan pişman olursun sanki evlenmek garanti mutlulukmu sanki en güzeli kendi ayaklarının üstünde kariyer sahibi olman okumana devam et gerekirse kendin calış kazan oku
Oku tabi de daha ne kadar sürecek bu ailen biraz haklı gibi okulun bitmedi önemli değil okul bittikten sonra iş hayatına atılmak alışmak uyun sağlamak girdiğin işe şirkete kendini ispatlamaka vs vs vs
Hayatimizi evlilikten ibaret görmemiz peki... bana da yapıyorlar onu. Evlen baskısı yok ama bir sey yapmak istedigimde "Kocanla yap" deniliyor. Kocayi niye beklemek zorundayim!
Hayat kısa kuşlar uçuyor. Bir yerden sonra eğitim para ve yüksek hayat standartlarına dönüşmeli. 18 yıl okudum. Artık arkama bile bakmam. Hem ailen sana diyorki ekmeğini eline al gayri diyor. Nereye kadar onların sırtında yaşayacaksın?
ülkemizde maalesef evet. Ekonomik özgürlüğümüzü kazanana kadar saygı duyulmaz bir süreden sonra. Yük gibi görünürüz
akademik kariyer yapmak çok zor bunun için ekonomik olarak kendi kendinize çaba göstermeniz gerekir yani en azından part time çalışmanız lazım
50 yaşına kadar oku yasa deli para ye. Ne zaman çalışcan da para kazanan. Yapılan masraf ın yüzde birini bile kazanamıtcan. Kariyer için degil bnce
Ailen kismen hakli. Oku oku nereye kadar. Giden de omurden gidiyor. Yuva da kurman gerek. Ama sen de haklisin, akademik kariyer fikri de guzel.
Ömrün fakirlikle ve okumakla geçsin mi istiyorsun. Yerinde olsam iş arardım. Üniversite okumanın önemi çok da yok ülkemizde. Yine işsiz kalıyorlar. Görüyorsun ve zaten yaşıyorsun bu durumu.
Ben 23 yaşında lisans mezunu oldum. 27 yaşıma girmeme 3 ay kalmış. Keşke hiç okumasaydım diyorum.
Okumanın yaşı yok, senin hedeflerinin de sınırı yok✨
valla 30 yasına kadar okuma hevesine hayran duydum doğrusu ben olsam kafayı yerdim
vayy benim gibi... Benimde ikinci üniversite okuma hayalim var yüksek lisanstan sonra. :D
ailen haklı bence bende halaokuyom sıkıldımokumaktan 24 yaşıma geldim
Çocuğunun yanında nine gibi durmak istemiyorsan daha fazla geç kalmadan evlenmeyi düşünmelisin bence
ama akedemisyenler öyle 30 dan sonra bir yerlere gelebiliyorlar
kesinlikle değil şu an reşitsin ve ailenin senin kararlarına karışabilme yetkisi yok aadece görüşlerini söylerler ve hiçte ütopik değil dışarıda su gibi akan bi hayat varken okumamak büyük aptallık olur doğrusu sen gittiğin yoldan şaşma derim
30 yasında olup hala okuyor olmana kimse bir şey demez de o yaşta hala ailenden para alıyorsan o biraz sıkıntı işte
e hiçbir şey yapamayıp 30 yaşına kadar safi masraf olursan tabii ki izin vermezler. d
Yurt dışına git bence lisanstan sonra. Oradaki üni mezunları kolay iş buluyorlar.
35ten sonra cocuk dogurmak zor biraz. Okuyarakta evlene bilirsin.
Haklılar ya maddi gücü eline al ya da evlen kocan okursun demeleri doğru
kesinlikle ailene katılıyorum çok okumak da iyi değil ben denedim mesela huzurlu bir ailen olması yeterli bazen.
Çok haklılar kusura bakma akademisyen olsaydın keske
Okumanın yaşı yoktur. Evlenip dışardan okumayada devam edebilirsiniz
Fazla koşmak iyi değil.
üzüldüm... keşke ailen destek olsa
Okumanın yaşı yok ailen cahillik etmiş derim
Ailende haklı sende. Karar senin.
Evlenip okumaya devam edin
Evli değilsin peki görüştüğün biri var mı?
Ne okudun
Ne okuyorsun
Degil ama maddi bir gelirin de olsun.
Yok artık.. hem çalış hem oku imkanın varsa.
Bi balta sap olmak gerekir bazen 😀
Kimseyi dinleme yoluna devam et
Hangi alanda akademik kariyer yapmak istiyorsun?
Takma aileni istediğini yap
Çalış bence
Geç bile kalmışlar bebişşş 😂
Foto ne alaka
yeter artık okuma gençlerin önünü açalım
Akademik kariyer = çok ama çok sağlam torpil
Devam et bişe kalmadı
şaka olduğunu söyle
ÇOCUK ŞART 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?