Bazen hiç anlaşamadığımız, özelliklerinden hoşlanmadığımız insanlarla aynı ortamda çalışmak zorunda kalabiliyoruz.Siz hangi insanlarla aynı ortamda çalışmak istemezsiniz?
İş ortamında hangi insanlarla çalışmak motivasyonunuzu düşürür?
Dünyaya geniş bir açıdan ve objektif olarak bakıp değerlendiren ve hayal gücü geniş biriysen, boş işler ve konuşmalardan hoşlanmıyorsan her ortamda sıkıntı yaşarsın benim gibi
Mobbing, iş hayatını çalışana zehir eden bir uygulama. Mobbing uygulayan, anlayışsız bir yönetici ile çalışmak ister istemez motivasyonumu düşürürdü. İş performansımı etkilememesi için elimden geleni yapardım ama kişisel olarak yıpranırdım diye düşünüyorum.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre maalesef Türkiye'deki çalışanların yaklaşık %40'ı mobbinge uğruyor. Mobbing nedir konusuna örnek vermek gerekirse de;
Kişinin yeteneklerinin eleştirilmesi
Sağlıksız bir iletişim dili (Bağırma, hakaret, ağır eleştiri, tehdit vb.)
Manipülasyon
Kişinin yaptığı işi önemsiz gösterme
Kişinin işten çıkarılmasını sebep olarak iftira söylemleri
Bu maddeler daha da artırılabilir tabii ki. Mobbing bir suçtur, kesinlikle sessiz kalınmamalı. Mobbinge uğradığını düşünen bir çalışan ilk adım olarak; mobbing ile ilgili iletişim merkezi olan Alo 170 hizmetinden yararlanabilir.
Ben çok sabırlı bir insanım: Bir şeyi anlamayana saatlerce anlatabilirim, sinirimi bozacak şeyleri defalarca tekrarlansa bile alttan alabilirim. Bazen insanlar benim sakince karşılık verdiğim şeylere bakıp "Taş olsa çatlardı sen nasıl buna bu kadar zaman katlanabiliyorsun" diyor. Ancak tahammül edemediğim tek bir şey var, o da haksızlığa uğramak bu yüzden işinde iyi olmadığı hâlde yalaklık yaparak veya torpille bir şeyler elde etmiş insanlarla aynı ortamda çalışmak istemezdim. Sadece bana yapılmasına da gerek yok hiç tanımadığım birinin bile haksızlığa uğradığını gördüğümde, bütün motivasyonumu kaybediyorum.
sinsi, icten pazarlikli, her an kendi menfaati icin seni atese verebilecek olan tipler. bi de tembel, dunyadan bihaber belesciler var.. ne stress oluyorum var ya..
Anlaşamadığım bi insanla sürekli laf sokma kıskançlik yapan aşayan beni degersiz hissettiren modumu düşüren vs gbi ama mecbur çalişmak zorundayız anda kalırsan modun düşer onun için oanda kalmayı bırak ve kendini mutlu eden şeyleri yap ♥️🎞😘