Arkadaşlar merhaba Öğretmenlik Uygulaması dersi var ve ne yapacağım bilmiyorum. İlk dönem gözlem yapmıştık bu dönem ders anlatmamız gerekiyor ve ben hiç ders anlatmadım, sınıfta sunumlar yaptım ama o kadar ve sorun şu ki bu öğretmenlik uygulaması dersi staj yerine mi geçiyor. Yani staj mı sayılıyor? Ona göre sisteme yazacağım.. Hocalar pek bir şey demiyor. Uzaktan eğitim olduğu için ben de o şekilde yapacağım ama nasıl başlamalı, ne yapmalıyım? Meslek lisesine gideceğim.. Konuya nasıl hakim olabilir ve dersi nasıl anlayabilirim? Yardım eder misiniz.. Korkuyorum çünkü. Hocalar dışında bir de görevliler olacakmış puan veren
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim.
Öğretmenlik ve eğitmenlik esas olarak bilgiyi karşınızdakilere aktarma işidir.
Aslında bizler bunu sürekli yaparız. Eve geldiğimizde gün içinde yaşadıklarımızı ailemize anlatırken veya bir arkadaşımıza bildiğimiz bir konuyu paylaşırken yaptığımız aynı şeydir.
Öncelikle eğitim vermenin temelinin doğal bir süreç olduğunu düşünürseniz stresinizi azaltabilirsiniz.
Eğitim vermekte üç şey önemlidir.
Eğer bu üç ana konuda ortalamanın üzerindeyseniz eğitim vermek sizin için sorun olmaktan çıkar tam tersine oldukça keyifli hale dönüşür. Bu alanlardaki yetkinliklerinizi arttırdığınız zaman ve tecrübe edindikçe daha iyi bir eğitmene dönüşürsünüz.
Birinci maddede yapmanız gereken bellidir. Eğer bir konuda sizi eğitmen veya öğretmen olarak insanların karşısına çıkarmışlarsa o konuda gerçekten bilgili olacaksınız. Bilgilerinizi sürekli geliştirecek, o konudaki gelişmeleri takip edeceksiniz.
Zamanında bir okul bitirdim diye artık ben bu konudaki her şeyi biliyorum demek sizi işin başından kötü bir eğitmen yapar. Eğer bir konuda gerçekten bilgi sahibi değilseniz hem konuları ezberden anlatmaya çalışır hem de öğrencileriniz size bir soru sorarsa diye sürekli endişe içinde olursunuz.
Konularına hakim olmayan öğretmenlerin yıllarca ezberledikleri şeyleri monoton biçimde anlatmaları, öğrencileri kitaplardan ezberlemeye mecbur etmeleri ve öğrenciler kendilerine soru sormasın diye sınıflarında terör estirmeleri bilindik bir konudur.
Aynı şekilde alanlarında son derece bilgisiz öğretmenler veya eğitmenlerde görülmüştür. İngilizce konuşamayan İngilizce öğretmenleri veya harita çizemeyen Coğrafya öğretmenleri buna güzel bir örnektir. Buna benzer şekilde bir kaç haftalık kişisel gelişim kursları gördükten veya bir kaç kitap okuduktan sonra kendini kişisel gelişim eğitmeni veya NLP uzmanı gibi sıfatlara ortaya koyan kişilerin varlığı da bilinmektedir.
Yani bir konuda iyi bir eğitmen ve öğretmen olmak istiyorsanız o konuyu gerçekten sevecek ve gerçekten bilgi sahibi olacaksınız.
İkinci olarak eğitim verdiğiniz kişilerin algısı ve seviyesine göre bilgi aktarmayı öğrenmeniz gerekir. Çocuklara çocuk gibi, yetişkinlere yetişkin gibi davranmanız lazımdır. Her girdiğiniz sınıfta hep aynı şekilde ders vermek yerine o sınıfın özelliklerine göre kendinizi ayarlamanız lazımdır.
İlköğretim öğrencilerine üniversite seviyesinde ders anlatıp, sınavları o şekilde yapmak ne kadar yanlışsa, üniversite öğrencilerine ilkokul öğrencisi gibi davranmakta aynı şekilde hatalıdır.
Ülkemizde işlerin bir çoğu şekilseldir. Kağıt üstünde bir dersin verilmiş gösterilmesi yeterlidir. Bu yüzden bir çok okul ve üniversitede derslerin isimleri vardır ama kendileri yoktur.
Üçüncü husus iletişim ve beden dilinizi geliştirmeniz. Bu konuda faydalanabileceğiniz bir çok eğitim ve kitap vardır. Eğitmenlik yapan birinin iki lafı bir araya getirememesi veya beden dilini kullanmasını bilmemesi kabul edilemez. Bu top oynamayı bilmeyen kişinin futbol maçına çıkmasına benzer.
Gerek ilköğretim gerek üniversite seviyesinde bir çok öğretmen ve akademisyen ders anlatamamaktadır. Öğretmenler nispeten akademisyenlere göre daha iyi durumdadır çünkü öğretmenlik eğitimleri daha kapsamlıdır.
Ancak akademisyenler hiç bir zaman doğru dürüst bir öğretmenlik eğitimine sokulmaz. Konuşma ve beden dili becerileri zayıftır. Bir kişi doçent veya profesör olduğu zaman otomatik olarak iyi bir eğitmen olacağı da farz edilir ki bu yanlıştır.
Bu sebeplerle eğitim sistemimizde ders anlatamayan öğretmen ve akademisyenler sebebiyle derslerin çoğu etkisiz geçmekte ve yıllarca eğitim gördükleri halde doğru dürüst bilgi sahibi olmayan öğrenciler yetişmektedir.
Toparlarsam;
Eğer mesleğiniz eğitimle alakalı olacaksa;
Eğer ben bunları yapmam veya yapamam diyorsanız kendinize daha uygun bir meslek arayın derim.
Sevgilerimle.