özel güvenlik hizmetleri emniyet hizmetlerine yardımcı olarak 5188 sayılı yasayla kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapılmaktadır. ama hiç bir sosyal hak yok özlük hakkı yok polisler bekçiler her türlü sosyal haktan yararlanırken toplu taşımaya bedava binerken özel güvenlikler sadece kuru bir asgari ücret maaş almaktadır. indirimli bile toplu taşımaya binememektedir neden bir düzen yok bu meslekte acaba yaani niye hep ezilen özel güvenlikler oluyor beline tabanca verdiğin adam bırakda biraz iyi şartlarda insan gibi yaşayıp öyle görev yapsın yaani haksızmıyım? ayrıca şirketlerce güvenlikten elbise parası kesmek boş senet imzalatmak keyfi maaşından para kesmek angarya işler vermek vs vs her türlü pislik var bu sektörde yaani ben bu sebeble bıraktım bu işi kimliğimide kırdım attım lanet olsun bizi böyle hayata küstüren ve bu hallere getiren tüm insanlara yaani..! resim temsilidirresim temsilidirresim temsilidirresim temsilidir
Özel güvenlik görevlilerine neden değer verilmiyor nereye gitsen hep asgari ücret ve uzun geceli gündüz mesailer var niye böyle?
Ayak işlerini yaptıracak adam arıyorlar işte özel güvenlik adı altında. Bende silahlı güvenlik kartı var ama hiç girmedim sektöre, araştırdıkça soğudum. Kendimi biliyorum; üstüme düşen işi layıkıyla yapmaya özen gösteririm ama işim harici bir iş yaptırılmaya çalışıldığında arıza çıkarırım mutlaka. Kafayı kodum mu çıkışımı verirler, gerek yok 👍
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok büyük bir haksızlık olduğuna sende katılıyorsun bu sektörde yaani? 😏
bu sektör ama diğer sektörlerden ayrı olarak kendine özgü bir çalışma kanunu olan ve emniyet hizmetlerine bağlı olan bir kanun asgari ücretten ve normal vasıfsız işci şartlarından ayrı tutulması gerekli bence yaani can ve mal koruyorsun sonuçta bu yapılanlar hiç hoş değil avrupa ülkelerinde böyle değil bu kadar ucuz iş gücü emek hırsızlığı yok yaani oralarda yabancı ülkede bir güvenlik görevlisi polise yakın haklara sahip her türlü özlük hakkı veriliyor insan yerine konuluyor yaani
özel güvenlik işi bu ülkenin en bo*ktan işidir en son yapılacak işlerdendir yapanlarda zaten sevdiklerinden değil sadece mecburiyetten yapıyorlar başka iş yok çünkü yaani 😉😏
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
mk sizde kendinizi polisle askerle bir tutuyorusunuz gülüyorum size, normal bir vatandaşsın kardeşim sen neyin kafasını yaşıyorsun
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ne normal vatandaşı? biz emniyet hizmetlerine bağlıyız kimlik kartımız var iç işleri veriyor bu kimliği eğitim alıyoruz esas sen neyin kafasını yaşıyorsun yaani? normal vatandaş nerede belinde tabancayla ağır makinalı silahla görev yapıyor bana bir söylesene sen?
özel güvenlik görevlendirildiği yerde zaten polis vazifesi yapar aç bak kanun hükümlerine polis selahiyeti kanunları 2559 zor kullanma kimlik sorma yakalama vs hemen hemen hepsi özel güvenliğe tanınmıştır
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Özel güvenlik görevlilerine neden değer verilmiyor nereye gitsen hep asgari ücret ve uzun geceli gündüz mesailer var niye böyle?