Sizce sağlık yönetimi nasıl bir bölüm, geleceği var mı, iş bulma imkanları nasıl? Okumayı düşünüyorum, bilenlerden yardım bekliyorum. Saglik yonetimi atamasi varmi?

Sizce sağlık yönetimi nasıl bir bölüm, geleceği var mı, iş bulma imkanları nasıl? Okumayı düşünüyorum, bilenlerden yardım bekliyorum. Saglik yonetimi atamasi varmi?

Sağlık yönetimi lisans bölümü aslında çok kapsamlı bir bölüm. Alanına odaklandığın, kendini geliştirerek mezun olduğun sürece işsizlik sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum açıkçası.
Sana sağlık yönetimi bölümü ile ilgili bilgi vereyim hemen.
Eğer bu özelliklere sahipsen sağlık yönetimi bölümünü tercih etmen gerektiğini hatırlatayım öncelikle.
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında Sosyal Güvenlik Kurumunda ve diğer kamu hastaneleri ve kuruluşlarında uzman yardımcısı ve yönetici adayı olarak iş bulabilirsin. Özel hastane ve sağlık kuruluşlarında da çalışabilirsin. Ayrıca sağlık yönetimi mezunları, özel hastanelerin ve özel sağlık kuruluşlarının çeşitli idari kademelerinde görev alabiliyorlar.
Senin için KPSS 2019/1 merkezi atamasında istenen sağlık yönetimi atama puanlarını paylaşayım. En düşük atama puanı 91,570. En yüksek atama puanı ise 99,024.
Başarılar. :)
Öncelikle şunu belirteyim, devlet su an sağlık yönetimine kadro açmıyor.
Sağlık yönetimi 4. sınıf öğrencisiyim, okulum bitmek üzere ve bölümümden asla memnun değilim. Siz siz olun tercih etmeyin. Özel sektöre dayalı bir bölüm fakat özel sektör de çok düşük ücretlere ve bölümünüzle alakası olmayan departmanlarda çalışıyorsunuz. Kamuyu söylemiyorum bile alım yok. Ayrıca son 2 senedir her üniversitede var sayılır, vakıf üniversiteleri bile bu bölümü açıyor. Çok fazla mezun var alım yapılsa bile yüksek puanlara ulaşmanız gerekiyor o da yapılır mı bilemem. Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri bu bölümü tercih etmek. Gerçekten verilen emeğe değmeyen bir bölüm
4 yıllık Çocuk Gelişimi daha iyi bir tercih olurmuş, evet...
Çok güzel bir bölüm, geleceğin bölümü. Her üniversitede olmaması daha bir ayrıcalık. Sağlık sektörü çok gelişen ve ihtiyaç olan bir bölüm. Ben 2. Sınıf sağlık yönetimi okuyorum ve çok memnunum. Sağlık yönetimi ataması var mı derseniz, var ancak puanları tutturmak gerek.
@merve5453 özel daha iyi bence devlete göre çünkü sağlık yönetimi daha çok özel sektöre giriyor Medipolde bu bölümü bitirince direktör Medical hastanesin de calisirsn
İstanbul Medipol üniversitesinden bitirince bu hastanede çalışmak için başka koşul aranıyormu puanım İstanbul Medipol üniversitesi sağlık yönetimi bölümüne tutuyor çok kararsızım mezun olan herkesi alıyorlarmı
@Memetcansimsek kardeşim öncelikle ben medipolde okuyorum işe alım süreci 3 mülakattan geçiyor genelde medipol üniversitesi çalışan olarak önce kendi öğrencilerini seçmektedir. Bu yüzden iş olanağı olarak Avantajlı diyebiliriz. Mezun olamaya az bir süre kaldığında sana Medipolden teklif şu şekilde geliyor bizimle çalışmak ister misiniz? Diye sen evet dersen mülakatlara giriyorsun puanın ortalaman bilgin tecrüben tabikide araştırılarak sonuca veriliyor ancak onu çok sorun ettiklerini söyleyemem
4 yıllık okuyacaksan güzel :) öncelikle kamu da geçtiğimiz yıla kadar sağlık yönetimi adıyla alım yapmıyorlardı (veri hazırlama kontrol işletmenliğini saymıyorum) ancak geçtiğimiz yıl kamu hastaneleri kurumu sağlık bakanlığı uzman yardımcılıkları kadrolarına bu alan mezunlarını yerleştirmeye başladı bir kaç ay öncede meslek tanımı resmi gazetede yayınlandı bundan sonra bu bölümden mezun olanlar sağlık idarecisi ya da sağlık yöneticisi adını kullanacak (tıpkı diyetisyen, fizyoterapist gibi) 50 yıllık geçmişi olan bir bölüm için ciddi adımlar atılmaya başlandı. bunun dışında özel hastaneler zaten bu alandan mezun gençlere ciddi anlamda önem veriyorlar ve eleman alıyorlar tabii bunun için kendini çok iyi yetiştirmen gerekiyor.. özellikle merak ettiklerin varsa sorabilirsin bölüm mezunuyum rahat rahat yanıt veririm..
ayy çok teşekkür ederim, peki bu bölüm için İstanbul üniversitesi mi yoksa marmara üniversitesi mi ayrıca yüksek lisans yapmamın bir yararı olur mu
peki hastane müdürü olmak için ne yapmam lazım :)
çok soru soruyorum ama :D devlet için atamalar nasıl oluyor, işe başladığımızda ne iş yapıyoruz ve maaşlar nasıl? :D
devlet için sağlık uzman yardımcılığı kadrosu yeni açıldı.. maaşları bilemem.. devlet hastanelerinde bu kadroya girersin diye bir şey yok oralarda torpiller vs. dönüyor alakasız işler yaptırabiliyorlar.. ama özel sektör bölümü anlamaya başladı çalıştırıyorlar başlardan biraz düşük maaş oluyor ama zamanla yükselme şansı var..
torpil sıkıntı ya bizim mahallede birisi vardı özel bir hastanede laborant olarak çalışıyordu sonra bir anda devlet hastanesinde müdür yardımcısı oldu
ama bu bölümü okuyup daha bilgili olan insanlar varken torpille oralara gelen insanlar olunca insanın zoruna gidiyor
Merhabalar bende sağlık yönetimi bölümü 1. sınıf öğrenciyim çok umutsuzum kendimi geleceğe nasıl hazırlamalıyım
Oneriyo musunuz bu bolumu bende dusunuyorum? Ya da onlisans cocuk gelisimi yazacagim
Devlet bu bölümden alım yapmaya başladımi
şu an tercih dönemindeyim kafam çok karışık çoğu kişi iş bulunamıyor diyor eğer yazarsam da sdü yazmak istiyorum. Mezun olduğumda yüksek yerlerde tanıdığım yok iş bulma ihtimalim nasıl? Okumalı mıyım bu bölümü? İşsiz kalır mıyım?
Merhaba 🌼 ben aslında çocuk gelişimi mezunuyum sağlıkçı olmaya karşı isteğim olduğu için okumak istiyorum biyerde bulunsun diye 2 yıllık açıköğretimden okumak istiyorum yani iş bulma acelem yok ya da gecimim buna bağlı değil soru sorabilirsiniz dediğiniz için fikrinizi sormak istedim bu şekilde azda olsa işime yaramazmi yani hastanede küçük işlerle baslatsalar bile razıyım 😅
Rahat is bulacagini dusunuyorum saglik sektoru sonucta ayrica yeni bir bolum diyebilir az uni. de olmasi cazip kiliyor guzel yanii
Peki bu bölüm için İstanbul Üniversitesi mi yoksa Marmara Üniversitesi mi?
Iste onu bilemiyorum ama iki uni. arasinda bu bolum icin cok fark olacagini dusunmuyorum o yuzden diger faktorleri dusun ortami guzelligi kampus hangisini daha cok seversin ona gore secim yap bence
Cevap
13Cevap
Ben saglik yonetimi okuyorum 22 eylulde 2. sinif olcam kesinlikle is bulma imkani var ve gelecegi var cunku saglik sektoru surekli gelisen bir sektor hic tukenmeyen bir sektor hastanelerde saglik yoneticisi olarak bashekimler vardi simdi o uygulama kalkti bundan sonra hastaneyi saglik yoneticileri yoneticek
Hangi Üniversite bende sağlık yönetimi okuyom 2. snf olcam
@Koyukartallı oneriyo musunuz gumushane uni saglik yonetimi dusunuyorum
Oneriyo musunuz?
@Tercihyardim evt oneriyorum
@Tercihyardim tabi Gümüşhane degilde daha bilindik kaliteli bir üniversite olmasi önemli bir açıdan özel sektördede is imkani oldugü icin
@Koyukartallı merhaba bende sağlık yönetimi tercih verdim aydınlatır mısınız beni
@Koyukartallı sdü sağlık yönetimi düşünüyorum öneriyor musunuz?
ya hiç bununla uğraşma ne mezunusun bilmiyorum ama vergi dairesi memuru olabilirsin 4500 tl den başlıyorsun maaaş olarak haftasonun tatil haftaiçi sabah 9 akşam 5 kafan rahat sinir stress yok memursun kredi cekecegin zaman devlet kefil oluyor git cek 1 trilyon cek kafan rahat olsun her zaman arkanı devlete ver saglık yönetimi ataması zor diye biliyorum anestezidekiler boşta cogu atanamıyorlar
Bu vergi dairesi memuru nasıl olunuyor? Bu konuda bilgi verir misiz? Ben sosyal hizmet bölümü mezunuyum
Sağlıkta yönetimde bulunmak için okul bitirmek gerekmiyor, partici olmak gerekiyor. O yüzden pek anlamlı bir bölüm değil açıkçası şu anki şartlarda.
İş bulma konusunda faydalı olabilir.
Büyük yığılma olan ama mezunlarının istedikleri yerlerde olamadığı bölüm.
Kuzenim hacettepe de okudu bitirdi okul bittikten 1 ay sonra teklif geldi
Adanada bir hastahane çağırmısti orda yöneticilik yapti simdide İstanbul da yeni açılan hastahaneye geçti
Yanlış anlamayın ama torpilin herhangi bir etkisi oldu mu? Tercih dönemindeyim de bilgi almak istiyorum
Yok torpilsiz girdi puanı yüksekti sadece
Ben de şu an sağlık yönetimi dersini çalışıyorum tesadüfe bakın :)
İyi bir bölüm tavsiye ederim
Mezun oldunuz mu?
doktorların kolesiler hemsirsler ve hemsirler hep azar istirler kurumsal kolelik yani 😂😀
diş hekimleri bile kura atama bekliyor bu da gelmiş sağlık yönetiminin atama durumu nasıl diyor :D :D
Siz dalga mı geçiyorsunuz ben yandım başkası da mi yansın kafasindasiniz bölüm berbat ben de lisans okudum en büyük pismanligim asla ataması yok okumayın okutturmayin
Merhaba ben 12. Sınıfım sağlık yonetimi nasıl bir meslek ve önü açıkmı ne gibi isler yapıyoruz ve bu mesleği en iyi hangi üniversitede okuyabilirim?
Yüksek lisans daha kolay yapılan bir bölümmüş bence kendini yükseltme açısından avantajlı
Devletin atamasına güvenerek meslek seçmeyin. 6-7 yıl sonra ne olacağını kimse bilemez.
Ataması yok bu bölümün bence iyi düşünün
Sağlık sektöründe her türlü iş bulursun
Sağlığın "S" si varsa iş konusunda sıkıntı çıkmaz
bende öyle düşünüyorum teşekkürler :)
Bok gibi diyorlar geneldd.
İs yok is
#Emirhancankir1
Ataması olmayan işsizlik garantili bölüm
Sağlık yönetimi mezunuyum isssizim
Hala burdaysanız bir bakarmısınız
İş yok tavsiye etmem
Geleceği yok