Merhaba, Dokuz Eylül Üniversitesi Makine teknikerliği 2. Sınıf öğrencisiyim. Bir kadın olarak bu sektörde neler yapabileceğimi, maaşımın ortalama ne olacağını merak ediyorum. Rakiplerim meslek lisesi mezunu ben ise anadolu lisesinde okudum. Teorik bilgim ve AutoCAD gibi programlarda çoğu kişiden 3 5 yaka üst olsam da iş yerinde ne gibi bir konumda olacağımı bilmiyorum. Aydınlatabilecek birileri varsa çok memnun olurum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılCnc Operatörü olarak çalışman zor olur. Senin için en uygunu teknik ressam olmak. O yüzden kendini sadece Autocad'de değilde Solid gibi programlarda da geliştirebilirsin. Ha birde öğrenciyken Autocad'de daha üstün olduğunu düşünebilirsin ama çizim yapacağın bir işe girdiğinde çok farklı şeylerle karşılaşırsın. Teknik resim bilgin çok iyi olmalı.
22 Yorumla- +1 yıl
Traditional dediğimiz el usulüyle çizime senelerimi verdim. Teknik resim dersi o yüzden benim için her zaman daha çok keyfi bir ders oldu ve bu sayede kendimi geliştirme fırsatı buldum. Bilgisayar arayüzlü çizimden başlangıçta şahsen biraz korkuyordum fakat kısa sürede onu da kavramaya başladım. Dediğiniz gibi SolidWorks gibi programlara da artık yöneleceğim. Yorumunuz için teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim. Abim teknik ressam, bende Makina teknikeriyim. Yakın bir arkadaşımda mühendis olarak vinç projeleri çiziyor. Onların anlattıkları olay çalışırken montaj resimlerinin birleştirmesi, çizimi vs birkaç ay sürebildiği.1 ayda birşey çizilir mi diye soracaksın ama baya zormuş vinç projeleri :D
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlar her işi yapar diyerek baslayiyim
Ben üniversite sınavına hazırlık yapıyorum makine mühendisi istiyorum çünkü en geniş mühendisilik dalı sana birinci önerim dil öğrenmen ve yurtdışına adım atmak diyorsan Türkiye'de kalmak istiyorum o zaman düşün örneğin makine diyince uçak araba gibi bölümlerin yapımında yer alabilirsin ortalama 2000 alırsın çünkü araştırdığıma göre başlangıç bu şekilde bir önerim daha var gemi makineleri tamiri olabilir burda güzel maaş var ve yazılım dili bilmende avantaj olabilir DGS düşün ya da tekrar gir sınava hiç bir şey kaybetmezsin hatta cv makine ye dair iki diploma olur00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
9Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 398 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://voca.ro/17XqdPx9M3p0
tabiki ses kaydı senin için16 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Autocad bilgini sakın unutma her türlü sanayi yerinde iş bulursun öğrenebiliyorsan başka programlar da öğren.
10 YorumlaMeslek taşiz talaşlı imalat da çalışabilirsin tabi bir kadinin buralarda çalışması pek Alisa gelmiş bir şey değil ama yapılamayacak bir şeyde değil maaş konusuna gelince tecrübene göre alirsin ne kadar iyi olursa o kadar fazla alirsin
01 Yorumla
+1 yılGenelde teknik ressam, tasarım işi imalatta pek tercih edilmez.
00 YorumlaYaparsın hatta bizim forma havada kapar seni
19 Yorumla- +1 yıl
Hangi firmaymış sorabiler miyim ajabas
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkeği ne iş yapıyorsa kadını da o işi yapar.
03 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapacağını bilmeden mi girdin bölüme?
+1 yılPatrona yakın ol gerisi kolay
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılönce iş bul da sonrasını ögrenirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeler deldirir
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri