Eşim işten ayrılmak istiyor. Devam etmesi için nasıl ikna ederim?

Aydın Serdar Kuru Ne Diyor?
En İyi Kız Görüşleri
- hayat çok pahalı ve zor. bence utanıp sıkılmadan tek maaşla evi idare edemeyeceğinizi, eğer o işten memnun değilse önce başka iş bulmasını daha sonra istifa etmesini söyleyin. bir de olayın şu boyutu olabilir yalnız; kadınlar iş ortamında birçok türde baskı ya da cinsel tacize maruz kalabiliyor, çekindiği için size söyleyememiş olabilir. Kavga etmenizden, işinizi kaybetmenizden korkmuş olabilir. Önce eşinize onu sevdiğinizi, ona çok değer verdiğinizi ve sizinle herşeyi paylaşabileceğini hatırlatın. İş yerinde onu üzen birşey olup olmadığını, dürüst bir cevap beklediğinizi sakin bir dille söyleyin. Eşinizin vereceği cevaba göre ya başta dediğim şekilde ikna edin ya da gerektiği şekilde arkasında durun.Görüş hala geçerli mi?
- Gizli Üye1 yılYani bir erkek erkek olduğu halde yoruluyorum çıkıcam diyorsa sorumsuzdur. Benim eşim şirket de 6 makineye bakıyor hemde cnc makineleri. Oda yorgun geliyor ama asla isyan etmiyor geçinmek için yapıyor,ödemelerimiz var aman iş olsun da diyor üstelik ekstra iş yapmayı bile düşünüyor. Bence sorun senin eşinde ikna etmek yerine onunla konuş, evlilik bu çocuk oyuncağı değil, bana güvenip de işi bırakma benim de işimin garantisi yok, evliyiz sonuçta zorluklarını taşımak zorundasın de. Ağırlığını koy şımarmasın. Asla eşine iş konusunda referans olma, genel olarak yapılmaması gereken bir durum, sen mahcup olursun tavsiye.Görüş hala geçerli mi?
@rose484 , @Nightstalker34 zaten gizli üye soran kişinin karısı için görüş bildirmiş, ah bir okusanız, sadece buda yetmiyor, bir de okuduğunuzu anlasanız... 😔😔
- Hepsini Göster Daha Az Göster
@rose484 görüş sahibi, soran kişinin karısı için görüş bildirmiş zaten. Ah bir okusanız, bir de okuduğunuzu anlasanız...
- Görüş sahibi1 yıl
@Nightstalker34 kENDİ A.. ÇIK K.. ÇINA GÜLDÜN SANIRSAM. KİŞİNİN NİCK RESMİNE DİKKAT ETMEDİM, OLAY DA DA KARIM DEMEMİŞ EŞİM DEMİŞ BUNU İDRAK EDEMEMİŞSİNİZ RESME DİKKAT ETMEMEM NORMAL VE BENİM DIŞIMDA BUNA DİKKAT ETMEYENLER DE VAR, SİZ ERKEK HALİYLE KARISININ ÇALIŞMAK İSTEMEYİŞİNDEN DERT YANAN HAZIR YİYİCİ ERKEKLERİN DURUMUNA VE KENDİNİZE GÜLÜN BENCE TRAJİKOMİK İNSANLAR.
Yaa kızım burak bu merdiven altı laflara sen önce okumayı sonra anlamayı ögren hadi anam hashbshwsjahhshsjksjsjs
Bak bak bak hanimiş zekicik 😂 dalge gectigi aklıylaymıs lan sende beyinmi var bu 1 😂😂 2. klavye delikanlılıgı diyosun kendini ortaya koy diyosun ama bunu gizli kullanıcı olarak yazıyosun lan tam. Cahil Kara Cahilsin ya 😂😂
En İyi Erkek Görüşü
- eşine evde yardım et kadıncağız hem işte hem evde çok yoruluyor olabilir hele de çocuk varsa
yalnız eşimin başkasının yanında çalıştırmam diyen adam vardı eskiden domuz eti mi yiyorsun falan demek çok saçma ekonomik durum belli çalışmak istiyorsa kadın da çalışabilir.(zorla sen çalış denmedikten sonra)
lakin bu düşünceye göre hiç bir kadın çalışmamalı veya bekarken çalışsın evlenince işi gücü eğitimi bıraksın nasıl bir mantıksa artık buGörüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6374- Eskiden "adam" diye bir kavram varmış. Eşine, çocuklarına sahip çıkan, koruyup kollayan.
Eşimi elin adamının yanında çalıştırmam! Gerekirse ben iki işte birden çalışırım diyen!
Fakat malesef nesilleri tükendiği için, biz 90 sonrası doğanlar göremeyeceğiz sanırım.
Domuz eti mi yiyorsunuz ne yapıyorsunuz da adamlığınızdan oluyorsunuz anlamadım ki ben!Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
74 Kişi
- Benimde ilk aklıma gelen taciz oldu.
Cünki benim başıma geldi. Diş Doktoru asistanlığı yapıyordum nişanlıyken. Patronum öbür kızları taciz ediyordu kızlar buna göz yumuyordu almanlar diye normal görüyordum. Bana ikinci yilda sözlü taciz başladı, sonra birgün benim calıştığım odaya gelip sırtıma dokunup yaklaşmıştı. Ben odadan nasıl cıktığımı bilemedim. Ailedeki erkeklerin başı belaya girer diye kimseye diyemedim. Calışmaya devam ettim, odada yanlız kalmamaya dikat ettim, ama tacizler kesilmedi. Aileme stajı bırakmak istediğimi söyledim, babam meslek bitmeden evlendirmem dedi. En sonunda dayanamayıp bıraktım. Bütün aile ve nişanlım cok üzerime geldi. 3-4 yıl sonra başka kızlara da taciz ettiği icin doktorluğu elinden alınmış. Eşim gazetete okumuş. Eve geldi stajı neden bıraktığını biliyorum dedi özür diledi. Söylemediğim icin cok kızmıştı. Kadın susar ama tacizciden korktuğu icin değil. Eşinin, babasının, kardeşinin başına bir şey gelmesin diye.Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
5 Kişi
- Hayat zor, maddiyat ciddi problem. Öyle yoruluyorum deyip bir kenara çekilmek hiç mantıklı gelmiyor bana, çalışan erkek yorulmuyor mu? Gençlik bu, çalışıp birikim yapma zamanı bence. Biraz yorumlara baktım da enteresan şeylerle karşılaştım, adamlık çift işte çalışmakla ölçülüyormuş haberimiz yok. Neyse, ihtiyaç varsa orası olmuyorsa bile başka yerde çalışılmalı diye düşünüyorum, evde de biraz siz destek çıkarsınız işlere yorgunluğunu alırsınız belkiEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- kim ne derse desin esini zorlama. Israr eder calistirirsan ilerde işyerinde karşılaşacağı her sorunu senden bilir sorumlusu sen olursun bence �htiyacınız olduğunu kibarca söyle Hiç mi çalışmak istemiyor yoksa o işte mi çalışmak istemiyor Bunu öğren başka yapabileceği bir iş arasın erkek açta tok'ta durur İdare idare eder şikayet etmez ama kadın şikayet eder herzamanEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- İşini sevmedigi için olabilir ya da cinsel istismar olabilir ama korktugu için degil başın belaya girer diye korktugu için söylemiyor olabilir eşine ne olursa olsun kendisi için herşeyi yapıcagını ve çok sevdigini söyle uygun ve herhangi kötü birşey olup olmadıgını sor ve eger olursa sakın cinayeti seçme yoksa hapisteyken eşin yalnız kalcagı için daha çok cinsel istismara magdur kalır eger cinsel veya insan hakkına istismar degilse o vakit onun sevecegi bir iş arayınEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Eşin evin ekonomisine destek olmalı ama sende eve geldiğinde onun yemeğine, temizliğine yardımcı olmalısın. (aslında bu tek onun görevi değilde neyse) Yoksa gündüz iş yerinde akşam da evinde çalışmak zorunda kalır taa ki akşam yatma saatine kadar kadının mesaisi bitmez. Bu durumda yorulup işi bırakması çok normal.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
3 Kişi
- Her şeyi de maddiyat üzerinden yorumlamayın. Sağlık her şeyden önce gelir. Ayrılmak isteme nedeninin altında gerçekten yorgunluk yatıyorsa zorlamamalısın. Sağlığı yerindeyse eğer bir kadının çalışması taraftarıyım. Fakat bazı kadınlar çok zorlanıyor, bünyesi kaldırmıyor. Kendimden biliyorum. Evli değilim. Ve sadece işte çalışıyordum ama eve geldiğimde ayakta duracak halim olmuyordu. Maddi yönden fazla zorlanmayacağınızı düşünüyorsan üstüne gitme, bırak ayrılsın işten.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
- Gizli Üye1 yılMerhaba, günümüzde is bulmak zor ve işsiz geçinmekte zor. Ona gerçekten neden işte ayrılmak istedigini sorun ve onunla güzelce , ona destek olacak şekilde konuşun ve işine devam etmesini taraftarı olduğunuzu ona söyleyin. İşi varken ciddi bir durum yoksa ayrılmamalı bence. İyi günler, umarım faydalı bir görüş olur☺️Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Kesin patron sıkıştırıyor, demedi demeyin.. Kadın da n'apsın mk ortalık b@k olmasın diye eşine çıkayım diyor... Eşi de bakamam diye mecbur çalıştırıyor. ya hayat şartları, karıyı elinden götürse patron, ses çıkarmayacak hale getirdi erkekleri...Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
8 Kişi
- Sana niye kadın demişler anlamadım sen erkeksin ve eşin de kadın. Dolgun maaşa rağmen çıkmak istiyor demişsin ya patron taciz ediyorsa? Çok olası bir şey bu düşünmemen imkansız gibi göz yummayacaksın herhalde. Eşinle doğru düzgün konuş belli ki anlatamadığı bir şeyler varEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
2 Kişi
- İnsanların yorgunluk parametresi cok degısıktır kimisi otururken konusrken bile yorulur. Onceden calismamıs alısık degıl se ilk aylar zorlanabılır. Kendi tercihine bırakmalısın Baska sebeplerde olabılır. Esini alıp acık acık konusmalısınEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- acaba gerçelten mi çok yorulduğundan kaynaklı işten ayrılmak istiyor yoksa başka bir sebep mi var altında önce bunu öğrenmeye bak patronun asılabilir ya da çalışanın birisi eşin olay çıkmasın diye işten ayrılmak isteye bilirEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Çok garip. Üstelik sizin çalıştığınız yerde çalışma şansı kazanmış gözünün önünde oluyorsunuz. Sonuçta yük taşımıyor ya. Ama belki ayakta durmaya zorlanıyordur bu olabilir ona sandalye falan ayarlayın.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- üff şimdiki erkekler karı olmuş valla
eşin çalışmak zorunda değil ona bu konuda psikolojik baskı yapamazsın.
kadınına bakmayı gözün kesmiyorsa evlenmeyecektin..Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
15 Kişi
- Gizli Üye1 yılEşini karşına alıp konusmalisin. Hayat müşterek, senin de yorulduğunu söyle. Üzerindeki yükün hafifleyeceginden bahset. Bu devirde tek bir kişinin evi geçindirmesi çok zor. Ev işlerini de ortak yapmalısınız bence eğer bu konuda eşinize yük binmisse bunalmış olabilir.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
3 Kişi
- Bence kadınlar da çalışmalı bir ayrılık söz konusu olduğu zaman erkek kadına nafaka veriyorsa hiç şüphesiz kadınlar da evin ekonomik durumunun yürümesi için çalışması gerek. Tabi bizim ülkemizde aptal erkeklerin dört bir yanını güvensizlik sardığı için çalışmalarına izin vermiyor. Bu tam bir yobazlık ve cahillik. Madem guveniyorsun neden evleniyorsun. Tek amaçları evlenmek için evlenmek. Baska diyecek bir şeyim yok.Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
4 Kişi
- Ben anlamıyorum ya hemcinslerimi tabii kadında çalışmak zorunda yazık değilmi adamlara hem kira hem evin masrafları kusura bakmayında hayat müşterek öyle yattığın yerden hepsi olmuyor ben hem çalışıyorum hem evimi hergün çevirip düzenliyorum yemeğimi yapıyorum kocama kadınlığımıda yapıyorum!!!Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
9 Kişi
- Evli bir kadinin calismak gibi bir sorumlulugu yok. Isterse calisir istemezse calismaz istemiyor yorulmus veya dinlenecek bir sure daha sonra calisacak. Bence bu istekte olanlar bence esinizi degilde biraz isteklerinizi törpilleyin araba kurtarmaz evliliginizi yoksa.
Evliliginize olan zamaniniz güzel gecen vaktiniz. Iyi egitilmis cocuklariniz. Evlilikte olan bunlar olmali. Arabaniz varsa tatile gidecek zamaniniz sevginiz kalmadiysa neye yarayacak o kapida duran araba?Emoji EkleSevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1 Kişi
Ne alakası var ablam. hayat şartları zor biliyorsun geçinmek kolay mı? tek maaş hangi eve yetiyor çıkıpta açılla biraz
- Eşinin işi yorucu değilse ve basit bir iş yapmasına rağmen dolgun maaş alıyorsa buna rağmen eşin işten ayrılmak istiyorsa belkide sana söylemekten çekindiği veya söylememesi gerektiğini düşündüğü problemler olabilir. İşyerindeki bir çalışanla patronla vs. Bir de bu acıdan düşün ve eşine saygı duy. Neyin neye vesile olacagını bilemezsinEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Konuyu eşinle açık net konuş, depo saymanına dolgun ücret veriliyorsa ve kusa sürede araba akıyorsanız eşinize yönelik bir taciz durumu olabilir, her şey para değilEmoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
- Daha Fazla (117)
Detaylı bilgi
İnsanların hayatta bir takım şeyleri yapıp yapmamaya karar vermesinde kendi algıları ön planda rol oynar. Sabah kahvaltıda ne yiyeceğimizden tutun akşam televizyonda ne izleyeceğimize kadar hep kararlar veririz ve bu kararları kişisel algılarımıza göre veririz.
Aynı çiçeğe bakan iki insan farklı algılar üretir
Birisi çiçeğin güzelliğinden etkilenirken diğeri o çiçeği fark etmez bile. Aynı şekilde siz bir iş yerine baktığınız zaman kendinize göre yorucu olup olmaması veya maaşının dolgunluğunu algılarken eşiniz sizden bambaşka bir ortam algılıyor olabilir.Bu sebeple öncelikle size "güzel" ve "normal" gelen şeylerin başkaları için aynı anlama gelmediğini ve onları sizin gibi mutlu edemeyeceğini bilin.
Zaten her türlü ilişkide sorun ve kavgalar bu algı probleminden kaynaklanır. Herkes kendi algısının diğerlerinin algısıyla aynı olduğunu zannettiği için kendisinin güzel dediğine diğerleri neden çirkin diyor kavrayamaz ve bunun kişisel bir saldırı olduğunu düşünür.
Size ilk tavsiyem bir akşam her şeyi kapatın ve eşinizle uzun uzun konuşun. Hayattan beklentileri ne, mutlu mu, nasıl bir yaşam istiyor ve öncelikleri nedir sorun öğrenin. Böylece onun algısının nasıl olduğunu anlamış olursunuz.
İkinci tavsiyem eğer eşiniz çalıştığı ortamdan mutsuzsa hangi değerleri karşılanmadığı için mutsuz bunu öğrenmeniz. Bunu öğrenirseniz sorunun çözümü kolaylaşır. Mesele bir insanın öncelikli değeri paraysa bunu yeterince alabildiğini düşündüğü her ortamda mutlu olacaktır. Ama bir kişinin öncelikli değeri huzursa siz ona dünyanın tüm parasını verin huzur bulamadığı bir ortamda mutsuz olacaktır.
Değerlerini öğrendikten sonra eğer şu anki işi bu değerleri karşılamıyorsa oradan ayrılmasını tavsiye ederim çünkü mutsuz bir insanda ortaya çıkacak olan sorunlar kazandığınız paradan da süreceğiniz arabadan da çok daha önemli olacaktır.
Eğer işten ayrılmak mümkün değilse o ortamda değerlerini karşılayabilecek bir bakış açısı geliştirmesini sağlayın. Mesela işi kendine göre "basit" görüyorsa ona bir insanın yaptığı işin ne olduğunun değil nasıl yaptığının önemli olduğunu anlatın. En basit işi bile son derece ciddi ve saygıdeğer şekilde yapmak mümkündür. Eğer iş ona bolca boş zaman veriyorsa bu zamanı kitap okuyarak veya telefonundan eğitici videolar dinleyerek değerlendirebilir. Hatta bir okula kaydolarak boş zamanlarında da çalışarak yeni bir meslek edinebilir. Yaşam bu tür örneklerle doludur. Cezaevi gibi son derece olumsuz ortamlarda bile kendisini geliştirebilen, eğitim görebilen ve farklı mesleklere sahip şekilde oradan ayrılabilen insanların hikayeleri çoktur.
Toparlarsam;
Son olarak yaşam bir eğitimdir
Bazen hayatımızda istemediğimiz ortamlarda bulunmamız gerekebilir. Bunlar bizim kendimizi geliştirmemiz için yollanan derslerdir eğer bu dersleri verirsek sonraki sınıflara geçebiliriz. Başarılı insanların temel özellikleri dışarıdan en zor ve sıkıcı görünen durumlarda bile keyiflerini ve azimlerini koruyabilmeleridir.Acı biberi baklava gibi yiyebilen insan güçlüdür ve başarılı olacaktır.
Sevgilerimle.
Çok guzel ne kadar açıklayıcı bir şekilde anlatmışsınız... Tebrikler. Haklısınız. Herşey algıda bitiyor.