Ebelik iyidir ya hemsire den daha avantajli oldugunu düşünüyorum isine bakar gecersin hem hasta yaslilar ebeleri daha cok seviyolar ilgi gosteriyolar sen ebelik sec kolay atanirsin hem bi dünya saglik personeli alincak seni de alırlar ama iste hemsirelige gore biraz daha dusuk ucret aliyolar ama erken emekli olmalari da var avantaj onu da düşün
Bence pek hoş bir meslek değil.Kadının hem cinslerinin içinde o kadar durması onun cinsellikten soğutur gibi geliyor.Çünkü bende spa merkerkezinde masörlük yaptığım dönemlerde akşama kadar çıplak beden görmdüğüm için cinsellikten soğumuştum.Akşama kadar çıplak beden görmek...Ama sen hedeflerinden şaşma tabi
Yaptığınız işlemleri çok sessiz yapmanızı öneririm. Ve topukta aşı vermek gibi şeyleri de yapmamanızı da. O acı dolu an, insanı psikosomatik hastalıklara sevk edebilir. Nedenlerini sormayın, yazmaya üşenirim zira...
Budunyayada ölüm kadar doğum oluyor bu durumda benim düşüncem 1 ebeler 2 gasilhaneciler yani ölü yikayicilari asla işsiz kalma egerki doğum ve ölüm durmazsa seçmeni söylerim yani ben senin yerinde olsam secerim
ebelik ile hemşirelik aynı gibi ama ebelikte doğum bilgileride alıyorsun... buda artı bir avantaj saglıyor... bence oku bu bölümü daha çabuk atanırsın...12500 tl maaşı var.. yeni başlayan daha düşük olabilir...
Hiç hak etmediği halde çok küfür yiyen ama bi o kadarda yararlı bir bölüm. bence sağlık sektöründe torpilin varsa okuması güzel bir bölüm. torpilin yoksa KPSS yüklenirsin artık
Bacım başka bir meslek seçsen olmaz mı, böyle bir dünyaya çocuk getireceksin hem o çocuğun ahını alacaksın, üstüne tanımadığın bir sürü insandan küfür yiyeceksin :)
0
5 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
:) :) sürekli karşılandığım bir tavır ve nedense ben bundan hiç rahatsız olmuyorum... :) görüşün için teşekkür ederim ayrıca sağlık alanına küçüklüğümden beri büyük bir ilgim vardı ya patoloji okuyup otopsi yardımcılığı yapıcaktım ya ölüye ya diriye anlıycağınız :P
sağlık her devrin en cazip mesleğidir asla iş sıkıntısı yaşanmaz ama daha ileri bir kıdem seçebilirsin (doktor, doçent vs), şimdi ebe olacaksın bir hastanede çalışacaksın sonra devamlı ordasın, ortalık karışık yurtdışına gitmek istesen mesleğe bakarlar bir yerde barınamazsın, doktorluk öyle değil ama
ebelik bölümü okuyarakta uzman ve doktor ünvanını alabiliyorum benim istediğim masabaşı bir iş değil zaten rahatımada düşkün değilim :) nedense ebe olmamak için hiçbir sebep kabul edemiyorum :P
Saçmalık kim onyargiyla yaklaşıyor gercktn çok aptalca bir durum. Sen ve senin gibiler olmasa kadınlara doğum anında kim yardim edecek sen sallama bu fikirli insanları meslwginle de gurur duymaya devam et
3
1 Yorumla
Gizli Soran
Alin terimle para kazaniyorum ben gurur duyuyorum fazlasiyla... tskler yorumun icin
Halkımızın ebelere karşı büyük bir nefreti var. Bu sebeple sinirlendiklerinde hep karşı tarafın ebesini hedef alırlar. Yahu bir insan nedne kendisini çekip çıkarana söver ki?
Bana göre en kutsal mesleklerden.
3
1 Yorumla
Gizli Soran
İşte ben de tam olarak burayı anlayamamışımdır. Masum olarak doğuyor her canlı. Ebelerin ne suçu olabilir ki? Yorum için teşekkürler.
eskiden ebe mi varmış anneanneler nineler doğum yaptırıyodu onların yerini siz aldınız işte :) sen bu mesleği yapıcam diyosan bırak küfürde etsinler kötü de desinler yeter ki isteyerek yap bence güzel meslek
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kesinlikle ebelik yaz kasaba ilçe şehir merkezi fark etmeksizin aynı aile hekimleri ailelerin takibini yapıyorsunuz ve kesinlikle hemşirelik ten daha havalı daha geniş yelpazesi ve daha çok etkiniz var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Benim bir arkadaşım vardı sağlik lisesinde. Ebelik bolumundeydi. Çocuk dogurmanin cok guzel bir duygu oldugunu soyluyordu ama o ameliyathanenin cok kotu koktugunu soyluyordu. Midesi saglam olmayanlara tavsiye etmem diyordu.
Ebelik kutsal bir meslek..eskiden köylerde hastaneye yetiştirme derdi olduğundan evlerde doğardı çocuklar doğum yaptıran kadın nene kadar değerli olurdu ebem diye sahiplenilirdi ama şimdi öyle değil tabi :)
ebemi pek sevmem doğar doğmaz kıçıma şaplak vurdu vicdansız el kadar bebeğe vurulurmu gördüğüm yerde intikamımı alcam bende onun kıçına şaplak atcam :D
Bence önü açıktır. Berber gibi sürekli meslek :) Tek dezavantajı doğumunda bulunduğun çocuğun ilerde kötü biri olup ebesine gelen küfürler :) Onun dışında işsiz kalacağını sanmıyorum.
Annelik hamilelik bebekler benim iççiiin çoooooook değerli hele onlara yardım etmek dünyada daha güze bir şey yok erken yaşta mesleğimi bulduğum için çook mutluyum :D
Doğum sancısıyla çığlık atan kadınlar. doğumdan sonra ortalıgın kan gölü olması ve bebeğin aglamasıyla zırlamasıyla ugrasırım sıkıntı değil diyorsan tam gaz ileri :)
çok küfür yedirten bir meslek kulakların çınlayablr sonra
1
4 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Sonuçta ebe olduğumu varsayarsak ben o çocuğu doğurturken masum bir insan oluyor. Sonrasında nasıl bir kişiliğe bürünüyorsa ona edilen küfür bana geliyor. Çok saçma değil mi? 😒😐
Önü nasıl kapanacak ki? Robotlar mı çıkaracak çocuğu? Ömür boyunca tanımadığın kişilerce anılacaksın. Hatta öldükten sonra bile anılmaya devam edeceksin ne kadar güzel bir şey.
Sakıncali bence cunku dunya uzerinde en cok kufur yiyen meslek onlarin demesiyle degilde ne bilim insanlar surekli işine küfür ediyor bise yapamiyorsun degisik hissederim ben
hiç masrafı yok göbeği kesmek için bir makasın olması yeterli :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
dogumhanede çalışırsan berbat çocuk servisinde çalışırsan berbat ama kadın servisinde çalışırsan güzel 24 saatli nobet çalışırsan harika mesai nobet çalışırsan berbat başka serviste çalışırsan berbat
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
182Cevap
Ebelik iyidir ya hemsire den daha avantajli oldugunu düşünüyorum isine bakar gecersin hem hasta yaslilar ebeleri daha cok seviyolar ilgi gosteriyolar sen ebelik sec kolay atanirsin hem bi dünya saglik personeli alincak seni de alırlar ama iste hemsirelige gore biraz daha dusuk ucret aliyolar ama erken emekli olmalari da var avantaj onu da düşün
Bence pek hoş bir meslek değil.Kadının hem cinslerinin içinde o kadar durması onun cinsellikten soğutur gibi geliyor.Çünkü bende spa merkerkezinde masörlük yaptığım dönemlerde akşama kadar çıplak beden görmdüğüm için cinsellikten soğumuştum.Akşama kadar çıplak beden görmek...Ama sen hedeflerinden şaşma tabi
Yaptığınız işlemleri çok sessiz yapmanızı öneririm. Ve topukta aşı vermek gibi şeyleri de yapmamanızı da. O acı dolu an, insanı psikosomatik hastalıklara sevk edebilir. Nedenlerini sormayın, yazmaya üşenirim zira...
Budunyayada ölüm kadar doğum oluyor bu durumda benim düşüncem 1 ebeler 2 gasilhaneciler yani ölü yikayicilari asla işsiz kalma egerki doğum ve ölüm durmazsa seçmeni söylerim yani ben senin yerinde olsam secerim
ebelik ile hemşirelik aynı gibi ama ebelikte doğum bilgileride alıyorsun... buda artı bir avantaj saglıyor... bence oku bu bölümü daha çabuk atanırsın...12500 tl maaşı var.. yeni başlayan daha düşük olabilir...
Biraz yorucu bazen fazla çalışıyorlar. Bölüm olarak da biraz zor ama istersen yapamayacağın iş yok. İşini iyi yaparsan kimse ezemez seni merak etme
Hiç hak etmediği halde çok küfür yiyen ama bi o kadarda yararlı bir bölüm. bence sağlık sektöründe torpilin varsa okuması güzel bir bölüm. torpilin yoksa KPSS yüklenirsin artık
Bacım başka bir meslek seçsen olmaz mı, böyle bir dünyaya çocuk getireceksin hem o çocuğun ahını alacaksın, üstüne tanımadığın bir sürü insandan küfür yiyeceksin :)
:) :) sürekli karşılandığım bir tavır ve nedense ben bundan hiç rahatsız olmuyorum... :) görüşün için teşekkür ederim ayrıca sağlık alanına küçüklüğümden beri büyük bir ilgim vardı ya patoloji okuyup otopsi yardımcılığı yapıcaktım ya ölüye ya diriye anlıycağınız :P
sağlık her devrin en cazip mesleğidir asla iş sıkıntısı yaşanmaz ama daha ileri bir kıdem seçebilirsin (doktor, doçent vs), şimdi ebe olacaksın bir hastanede çalışacaksın sonra devamlı ordasın, ortalık karışık yurtdışına gitmek istesen mesleğe bakarlar bir yerde barınamazsın, doktorluk öyle değil ama
ebelik bölümü okuyarakta uzman ve doktor ünvanını alabiliyorum benim istediğim masabaşı bir iş değil zaten rahatımada düşkün değilim :) nedense ebe olmamak için hiçbir sebep kabul edemiyorum :P
aranıyorsun :D
yiyeceğim küfürleri ben duaya çevirip sevap niyetine üstüme alınırım artıkın :)
Saçmalık kim onyargiyla yaklaşıyor gercktn çok aptalca bir durum. Sen ve senin gibiler olmasa kadınlara doğum anında kim yardim edecek sen sallama bu fikirli insanları meslwginle de gurur duymaya devam et
Alin terimle para kazaniyorum ben gurur duyuyorum fazlasiyla... tskler yorumun icin
valla biz erkekler kızınca "HAY EBENİ..." diyip saydırırız genellikle. Bunu sorun etmeyeceksen iyi meslek gibi..:)
Hepsi sahibine benden hediye olsun
Ama ebe değilsin ki henüz alınmana gerek yok..:)))
Halkımızın ebelere karşı büyük bir nefreti var. Bu sebeple sinirlendiklerinde hep karşı tarafın ebesini hedef alırlar. Yahu bir insan nedne kendisini çekip çıkarana söver ki?
Bana göre en kutsal mesleklerden.
İşte ben de tam olarak burayı anlayamamışımdır. Masum olarak doğuyor her canlı. Ebelerin ne suçu olabilir ki? Yorum için teşekkürler.
eskiden ebe mi varmış anneanneler nineler doğum yaptırıyodu onların yerini siz aldınız işte :) sen bu mesleği yapıcam diyosan bırak küfürde etsinler kötü de desinler yeter ki isteyerek yap bence güzel meslek
Kesinlikle ebelik yaz kasaba ilçe şehir merkezi fark etmeksizin aynı aile hekimleri ailelerin takibini yapıyorsunuz ve kesinlikle hemşirelik ten daha havalı daha geniş yelpazesi ve daha çok etkiniz var
Benim bir arkadaşım vardı sağlik lisesinde. Ebelik bolumundeydi. Çocuk dogurmanin cok guzel bir duygu oldugunu soyluyordu ama o ameliyathanenin cok kotu koktugunu soyluyordu. Midesi saglam olmayanlara tavsiye etmem diyordu.
Kan kokuyor genelde
Doğuran, doğurana yaz bence. Sonuçta bitmeyecek bir sektör. İnsanlar hep sağlıklı da kalsalar doğum devam edecek🙂
Bence hemşirelikten daha güzel bir bölüm ve meslek. Biir canlının doğumuna şahit olmak kadar güzel bişey olamaz.
Hiç bilğim yok bu konuda
Ebelik kutsal bir meslek..eskiden köylerde hastaneye yetiştirme derdi olduğundan evlerde doğardı çocuklar doğum yaptıran kadın nene kadar değerli olurdu ebem diye sahiplenilirdi ama şimdi öyle değil tabi :)
İleride mesleğiniz hakkında çok fazla küfür yiyeceksiniz...
Istersen girme.. etrafinda biri kufur etmese bile ebeninkiii. ... diye basliyor :)))
Ya onu gec ya akademik yönüne bak sen ya
Ya akademik olarak tabiki guzel bir bolum. Onu sorman hata zaten. Sonucta doktor sun. Ama adi ebe sadece
o küfürü bulanı bilmemne etmek lazım. sanki ebesnin suçu o çocuğun ilerde küfür yiyecek şeyler yapması :)
Kondom ve hapların geleceğini tehlikeye attığı bir meslek :D. şaka maka insanöar hep doğruyor elbette önü açık.
Maaşı nasl bir bilgin var mı?
Ne bilim yaz internete çıkar zaten.
Dünyanın en kutsal mesleklerinden bence. Salla gitsin onları.
Güzel ve ataması olan bir bölüm arkadaşım direk atandı önerim
Yazdın mı
Bir yıl önce sorulmuş
Kim hortlatti lan soruyu 😀
İyi araştırman gerek zira aectigin bölüm ilerleyen süreçte sana zulüm gelebilir 😉
İş imkanı var, özlük hakları ve maaş bakımından hemşireden çok bir farkı da yok.
Ebeni dıtlayayım küfürüyle kulağınız çınlasın istemiyorsanız bu bölümü yazmayın.
Ebelik kutsal meslek ama çok küfür ediliyor üzülüyorum onlar adina
Nedem kufur ediyorlar
Ağız aliskanligi
Ya ne alakasi var sana biri orsp cocugu diyince orspu cocugumu oluyosun
İşte ona poposu yemeyince ebene atlayim diyor
10 numara bir meslek kadro alımı yüksek kpss puanı düşük maaşı dolgun daha ne olsun ebe olan kızla evlenir :D
Hahaha :D +1
ilgim bilgim yok ama çok sövüyolar söylemek istedim =)
onu bunu bilmem ama çok küfür yediren bir meslek olcağı kesin kulak çınlaması baş problemin olabilir:)
Ebelik yapan birini tanımıştım gayet de memnun du işinden sakıncası yok küfür edenlere de kötü söz sahibinin
2 yıllık var.Benim kuzenim ebelik mezunu şimdi devlet hastanesinde dönerle birlikte 2200 tl maaş alıyor.
hangi ünv mezunu bılıyormusunuz
Niğde diye biliyorum ama emin değilim
teşekkurler
ama derslerimiz biraz iğrenç demişti.
ebemi pek sevmem doğar doğmaz kıçıma şaplak vurdu vicdansız el kadar bebeğe vurulurmu gördüğüm yerde intikamımı alcam bende onun kıçına şaplak atcam :D
+1.
Bence önü açıktır. Berber gibi sürekli meslek :) Tek dezavantajı doğumunda bulunduğun çocuğun ilerde kötü biri olup ebesine gelen küfürler :) Onun dışında işsiz kalacağını sanmıyorum.
bence bir kadın için en guzel mesleklerden biri
birde bu ebe dogum yapmıssa bir hamile kadının ne cektiğini bilir
sen milleti dinleme
ama tabi biraz pis bir iş bunada katlanacaksın
düşünsene dünya var oldugundan beri bu olay var ve yeni bir varlıgın senin sayende dogmasına sebeb oluyorsun
Annelik hamilelik bebekler benim iççiiin çoooooook değerli hele onlara yardım etmek dünyada daha güze bir şey yok erken yaşta mesleğimi bulduğum için çook mutluyum :D
bencede mutlu olmalısın tebrik ederim
Teşekkr ederim :))
ebelik ataması düşük puanla gerçeklesen sevgi dolu ücreti iyi kutsal bir meslek...
Yani iyi miiii
Öğrenci hemsire olarak hemsirelik hakkinda sorularını ala bilirim
ebeliğe göre nasıl
Ebeligi bilmiyorum hemsireyim 😊
hemşrelik nasıl
Zor 😀😀
anladım teşekkür
Ygs puanın kaç ve kaç bindesin?
ben birincilik kontejyanıyla gireceğim kaçıncı sırada olduğumun önemi yok
Al iste sulaleyi karistirmadan küfretmek istersen dogurtana kufredersin, herkes biliyo ebenin nene oldugunu. d
sağlıktan hiçbir zaman aç kalmazsın her zaman iş bulursun kanks
Kulaklarini çok çinlatacak bir bölüm olmanin disinda, şu an neredeyse bulunmuyor. Bence seçmelisin.
Bence yapma hayatın boyunca çok küfür yersin ahahahaha :D
Bence Biraz Mide Ve Acımasız Bir Karakter İsteyen Bir Meslek,
Her Zaman Aileleri Mutlu Edemeyebilir
Her Zaman Normal Olan Şeyler Yaşamayabilir.
Benim açımdan sorun olmaz elimden geleni yaptıkyan sonra
Anneannem ebelik yapmış benim, anlattıkları şeyler Tabi Ozamanların imkanları dahilinde öype pek iç açıcı şeyler değildi yani.)
ebelik güzel bir bölüm fakat devlete atanman şart atanmazsan ölünceye kadar özellerde sürünürsün :)
Atanması sıkıntı degilde ben istemiyom
istemediğin bölümü neden yazdın peki?
Yüksek biyeri yazmıs oluyum diyw. Hala şansm var kaldırmalımıyım
Doğum sancısıyla çığlık atan kadınlar. doğumdan sonra ortalıgın kan gölü olması ve bebeğin aglamasıyla zırlamasıyla ugrasırım sıkıntı değil diyorsan tam gaz ileri :)
Yok ya yapamıcam sanırım
en iyi cevap için çok teşekkür ederim :)
Rica ederm :-)
bana bir mesaj at :)
çok küfür yedirten bir meslek kulakların çınlayablr sonra
Sonuçta ebe olduğumu varsayarsak ben o çocuğu doğurturken masum bir insan oluyor. Sonrasında nasıl bir kişiliğe bürünüyorsa ona edilen küfür bana geliyor. Çok saçma değil mi? 😒😐
valla doğrusu bende bazen kendi ebeme küfür ederim ama bizim ebemiz yok herhalde fırlama doğmuşuz galiba
Bir şey diyemeyeceğim..
hadi güle güle
Hiç bulaşma millet habire birbirlerlerinin ebelerine küfür ediyor
ebeyi kufur malzemesi ettikleri icindir cahillik iste
Düşünsene bütün doğurduğun çocukların ebesine defalarca küfür edecekler :D
dalga geçilicek bişi yok ortada guncelleme fena olmus bu arada :)
Tesekkur edrim :D
Hergün bir sürü kişi hamile kalıyor:) Berberlik gibi önü açık bir meslek:D
Bende öyle düşünüyorum
Sonuçta işsiz kalmazsın:)
Önü nasıl kapanacak ki? Robotlar mı çıkaracak çocuğu? Ömür boyunca tanımadığın kişilerce anılacaksın. Hatta öldükten sonra bile anılmaya devam edeceksin ne kadar güzel bir şey.
Sakıncali bence cunku dunya uzerinde en cok kufur yiyen meslek onlarin demesiyle degilde ne bilim insanlar surekli işine küfür ediyor bise yapamiyorsun degisik hissederim ben
Benimde aklıma o geldi hemen
Ebelik bölümünü seç. Bu işlerde deneyim çok önemli.
hiç masrafı yok göbeği kesmek için bir makasın olması yeterli :D
dogumhanede çalışırsan berbat çocuk servisinde çalışırsan berbat ama kadın servisinde çalışırsan güzel 24 saatli nobet çalışırsan harika mesai nobet çalışırsan berbat başka serviste çalışırsan berbat
Çok küfür eden olur girme o bölüme hemşirelik oku :D :D
Benim tercihleri görseydin demek ki öz güven patlaması yaşardın :D
sıralamaya bak bu sıralama ile üniversitelere giriliyor bizim zamanımız da parmakla gösterilirdi
Ne yapalım artık zorlaştı sınavlar. Şimdi hazırlanıp girinde bakalım kaç alıyorsunuz :-)
sınav zor mu şimdiki ciddi değilsin inş
Yok yaa habire dortucaksın :)
bence normal hemşire daha iyi