Arkadaşlar hemşirelik istiyordum ama gelmiyor ebelik geliyor. Ebelik bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Puanlarına baktım da biraz düşük bu da benim gözümü korkuttu. Önü kapanacak mı acaba diye düşünüyorum. Basından beri bu bölümü istiyorum sağlık bölümü. Hemşirelik de olur ama atanması biraz zor diyorlar. Ebeliğin atanması iyiymiş. ve hemşirelikle ebelik aynı bana göre ebelik doğumuda öğreniyorsunuz ve buda hemşireliğe göre ebenin daha avantajlı olduğunu gösterir. Ya bide içimden bir ses diyorki mezuna kal tıp kazan ama tıpta baya okuyacan baya çalışacan masraf yazık ya. Ebelikte hemşirelikte ezmiyorlar dimi seni doktorlar felan. Çünkü ben gelemem öyle şeylere. Ya bir yardımcı olun abilerim ablalarım akıl verin bana ebelik kötü bölüm mü onu kapanır mı?
Sizce ebelik nasıl bir meslek? Onu açık mı? İş imkanı var mı?
Sizce tercih edip gitmeli miyim yoksa bir sene daha beklemeli miyim :/ Ebelik bölümü nasıl?
Ebelik bölümü nasıl bir bölüm?
Merhaba,
Sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunu ve lisansını da yine sağlık bilimleri fakültesinden başka bir bölümde almış biri olarak bu soruyu çok yönlü cevaplayıp size hem farklı seçenekler sunup hem de ebelik mesleği ve çalışma şartları hakkında bilgilendirmek istiyorum. Ebelik bölümü 4 yıllıktır.

Sağlık bilimleri fakültesi okuması hem çok zevkli hem de zor olan fakültelerden biri, ebelik ise çok daha spesifik bir bölüm olduğu için diğer bölümlere nazaran teorik kısmı daha kolay olan ve bir o kadar da zevkli olan bir bölüm.

Ebelik hakkında bilgi
Gelelim çalışma şartlarına ve olanaklarına;
Ebeler sanıldığı gibi sadece doğumhanelerde değil, hastanelerin kadın doğum servislerinde, kadın doğum acillerinde ve hemşire eksiği var ise hastane yönetimince alınan karar ile diğer servislerde de çalışabilen sağlık personellerinden biridir. Bunların yanında aile sağlığı merkezlerinde çalışabilir, sağlık bakanlığının yaptığı alımlarda bakanlığın ilgili birimlerinde görev yapabilirler.
Doğumhanede 3 ay boyunca çalışan biri olarak, hemşirelik ile mukayese ettiğimde kesinlikle çalışma şartlarının çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Eğer lisansımı aldığım bölümü okumasaydım ben de ebelik tercih edebilirdim. Sebeplerinden biri ise çok mucizevi bir olay olan doğuma vesile olmak diyebilirim.
İnsanın ilk anlarına tanıklık etmek, bir annenin evladına kavuşmasına vesile olmak ve aracılık etmek manevi anlamda insanı çok doyuran etkenler.
Ebelik ne iş yapar?

Hemşireler hasta bireylerle muhatap iken ebeler hasta bireylerle muhatap olmuyorlar, bu insanın psikolojisini kesinlikle olumlu etkiliyor. Çünkü gebelik bir hastalık değil 🙃
Zaman zaman insanların acılarına ve mutluluklarına ortak olup, destekçisi olmak insanı etkiliyor.
Bazen ise doğumhanenin bir getirisi olarak duyulan çığlıklar insanı bezdirebililiyor. Ama güzel bir bezginlik diyebilirim. 😅

ASM ve TSM’lerde çalışan ebeler ise gelen kişilerin aile planlaması hakkında bilgilenmesini sağlıyorlar ve gelen bebek ve çocuklara aşı yapıyorlar. Doğumhaneye göre biraz daha yavaş geçen mesleki kariyeriniz oluyor.
Genellikle hamile hemşire veya yaşlı ebelerin görevlendirildiği NST çekim odalarında da çalışıp çok daha basit bir göreviniz olabiliyor.

Kadın doğum uzmanları ile sexio (sezaryen) gibi ameliyatlara girip, cerrahi alanda kendinizi geliştirme imkanınız da olabiliyor.
Gelelim okurken göreceğiniz derslere;
kadın sağlığı, aile sağlığı, aile hizmetleri ve planlaması, anatomi, kadın hastalıkları, kadın doğum 1-2, mikrobiyoloji, biyokimya, histoloji, embriyoloji, farmakoloji, psikoloji, epidemiyoloji, yeni doğan sağlığı, büyüme ve gelişme, emzirme danışmanlığı, cinsel sağlık, riskli gebelikler ve son senede intern iken uygulamalı dersleriniz yani stajınız olacak.Okuması kesinlikle çok zevkli bir bölüm, en sevdiğim dersler hep kadın doğum dersleri idi okulda iken.

ebelik kaç yıl Hemşirelik çok daha geniş çaplı ve okuması kesinlikle çok daha zor bir bölüm, çünkü cerrahi, dahiliye, kv sistem ve rahatsızlıkları, çocuk sağlığı, ruh hastalıkları gibi bir sürü daha alan ve ders ekleniyor.
Doğumhanede çalışma ortamı ekipten ekibe değişse bile daha mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı olduğunu söyleyebilirim.

ebelik bölümü Özellikle bebeğin annenin kucağına ilk verilişindeki mutluluğu, doğumda yaşanılan heyecanı görmek ve santim santim açıklığını takip ederek anneyi doğuma hazırlamak çok güzel bir duygu.

Eğer sizi kan tutuyorsa işiniz biraz zor olabilir, çünkü doğum esnasında epizyotomi denilen bir kesi atıp sonrasında o bölgeyi dikmeniz gerekecek. Bu nedenle çok temiz bir iş olduğunu söyleyemem, bazen insanın üstü başı kan, vücut sıvıları olabiliyor.

Bunlar haricinde ülkedeki eksikliği sebebi ile istihdamı kolay, mezunlarının iş bulma kaygısı taşımadığı bölümlerden biri diyebilirim. KPSS ile yüksek sayılmayacak puanlar ile de rahatlıkla atanabilir, kamuda çalışabilirsiniz.
Eğer illa ki hemşirelik okumak istiyorum derseniz ortak derslerinizi saydırıp geçiş yapma hakkınızı da kullanilabilir veya çap ile aynı anda iki bölüm de okuyabilirsiniz.
Şimdiden tercih yapacak tüm arkadaşlara ve geleceğin ebe adaylarına hayırlı uğurlu olsun.
Sormak istediğiniz başka bir şey olur ise de sorabilirsiniz.
453 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ebelik öğrencisi olarak sana en güzel cevabı ben verebilirim sanırım. Gerçekten zor bir bölüm yapabileceğine inanıyorsan gel yoksa cidden eziyet edersin kendine. Maaş ve atanma konusunda tereddütün olmasın kpss de 65le ataması olan bir bölüm.
110 Yorumla
+1 yılÇok güzel bir bölüm denemez. Doğumhanedeki kadınlar çok salak davranıyo çoğu zaman. hele özeldeysen hepten mafoldun. Ağzını açıp bişey diyemiyosun. Ama yeni doğmuş bebeklerle ilgilenmek de mükemmel bir duygu. Karar senin
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılebelik kutsal meslektir kimsenin lafını dinleme eğer böyle bir düşüncen varsa ne güzel :) Bir insanın dünyaya gelişine yardımcı olmak gibi güzel bir görev var mı ? Hangi üni düşünüyorsan onun sitesine girip bakabilirsin ama genellikle doğum ile ilgili onun dışında işte aşı vurmadır, kan almadır damar yolu açmadır böyle şeyler görüyorlar bildiğim kadarıyla.
47 Yorumla
Gizli Sorananlıyorum sayısalla sıkıntılarım var da :)
Cevap sahibiygsdende lysdende alıyor o bölümü istiyorsan o konuda şanslısın :)
Gizli Soraniyi bari kimse bilgi vermiyor da buralara kadar geldik :)
Cevap sahibibirde yalnızca puanım düşük diye istiyorsan, sağlık işini herkes yapamaz biraz soğukkanlı olman lazım :)
Gizli Soranyok hemsırelık falan olsa tamamda ebelıkten bahsedıyorum dayanırım gıbıme gelıyor alışılır herhalde :)
Cevap sahibipek bir farkı yok emin olabilirsin var tanıdığım :)
Gizli Soranvalla ozaman dayanabılır mıyım bılemıyorum :)
Annem özel bir hastanenin doğumhane sorumlusu. Yılların ebe hemşiresi. Ama çok sıkıntılı ve çok riskli bir iş. Parası iyi ama nöbetleri ve hasta sayısı çok fazla. Oda erken yıpranmalarına sebep oluyor.
41 Yorumla- +1 yıl
Merhaba annen şu an kaç maaş alıyo acaba öğrenebilir miyim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
180Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 849 cevap paylaştı.
+1 yılEbelik seviyorsan önü açık meslek ve köy ortamında atanırsın yenidoğan bölümünde çalışırsın kpss atama puanı 69 tercih edebilirsiniz.
10 Yorumla Merhabalar. Ben Anadolu Lisesi sayısal çıkışlıyım. Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Lisansımı tamamladım. Bir ebe olarak bana sorarsanız harika bir meslek. Atamalar ve maaşlarımız gayet iyi. KPSS puanı 2 yıl geçerli olduğu için son sınıfta ya da 3. sınıfta KPSS ye girerek okulun bittiği gibi atanabilirsin. Atamalar olana kadar özel bir hastanede çalışabilirsin. Gebe Acil, Kadın Doğum Servisi ve Doğumhane birimlerinde çalışacaksın ağırlıklı olarak. Normal doğumda travay takibi, doğum sonrası ve doğum bizim çalıştığımız ve eğitim aldığımız, alanımızdır. Haricinde Kadın Doğum Uzmanı ile sezaryende cerrahi alanında da kendini geliştirebilirsin. Normal doğum, epizyotomi, normal doğumu kolaylaştırmak, değerli anne adaylarına NST (rahimdeki kontraksiyonlar ve fetal kalp atışlarının takibi.) bağlayacak takibini yapacak ve herhangi bir olumsuzluğu saptayacaksın. Kadın Doğum Servislerinde tedavileri uygulayacak ve doğumdan çıkan kadınların kanama kontrollerini yapacak takip edeceksin. Doğuma yaklaşan gebelerin açılmalarını (dilatasyon), silinmesini (effasman) yorumlayacak ve doğumu yaptıracaksın. Ve bana göre Hemşirelikte Ebelikte 2 saygın meslektir hiç kimse hizmetçi değildir. Her meslek grubu kendi içinde değerlidir.
100 Yorumla
+1 yılAnestezi teknisyeniyim ve doğum hastanesinde çalıştım. Açıkçası hemşire ve ebelerin arasında o kadar fark var ki ! Ebeler doktorlarla eş değer hastanelerde. Kesinlikle hemşirelikten çok daha iyi bir meslek. Kimse ezmez endişen şüphen olmasın. Kolay atanıyor. Dersleri çok zevkli. Onu kapanmaz bence. Özellerde dd3e iş bulma şansı yüksek diye düşünüyorum ama kpss ye iyi çalışırsan gayet güzel yerlere de atanirsin. Onun haricinde kolay atanan ve el üstünde tutulan bir meslek. Yeniden okuma sandım olsa net sececgim bölümdür. Kaldı ki ellerine bi hayat doğuyor. Bundan güzel bir şey var mı ❤☺️
200 Yorumla
+1 yılŞimdik en yakın arkadaşım ebelik okuyor
Benimde üniversite de son senem (başka bir bölüm okuyorum sağlıkçı değilim )
Ben mezuna kalmadan üniversite kazandım
Arkadaşim mezun yılında kazandı
Sana önerim tıp istiyoesan ve ben tuttururum diyorsan mezuna kalman
İleride pişman olmamak adına
Ama ebelik nasıl bir bölüm diye sorarsan benim gozlemim güzel atanması sıkıntısız bir bölüm
65 le atanıyor millet
Ve ebelik okuduğunda hemsirelikte yapabileceksin zaten
Hemşireler ebelik yapamıyor kadın doğum bilgisi olmadığından
Ama ebeler hem hemşire hem ebelik yapabiliyorlar
Zorlukları da olan ama atanması sıkıntısız ve iş açısından çok yönlü bir bölüm kanımca30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen hemsirelik okuyorum stajerim ebelerle nerdeyse ayni seviyedeyiz ilk yillarda ayni derslere girdigimiz zamanlar oldu mesela anatomi fiziyoloji mikrobiyoloji tip psikoloji falan hep ebelerle birlikte okuyorduk bence her iki meslek de zor ve cok sorumlu ebelik okurken hem bebegin annesinin hayatindan hemde bebeginin hayatindan sorumlusun ikisinin de hayati senin elinde bana gore iki meslek de hor gorulen meslekler ozellikle hemsireleri hizmetci gibi kullaniyorlar en azindan bunlar benim gorduklerim. Ben daha okulu bitirmeden butun enerjimi tukettim sinirlerim alt ust oldu en ufak bir sey icin aileme sinirleniyorum sinavlar da ayni stres bence bir daha dusun ama ben bu meslegi sectigim icin cok pismanim bazen vazgecmeyi bile dusunuyorum
02 YorumlaEbelikten Tıbba biraz zor kazanirsin. Oda arkadaşım ebe ve şu an atanmış kendi şehrine. Hastanede as üs olayi yoktur. Ekip işi vardır. Doktorlar yukardan bakmaz. 1 sene hemsirelik okumuş ve birakmis biri olarak soyluyorum. Sağlik istiyorsan gozun kapali yaz.
20 Yorumla
+1 yılHemsire ebeden daha avantajli ama ebelikde gayet güzel bir bölüm. İlerde önü kapanırmi diye bende korkuyorum puani düşük diye. bende ebelik isterdim hattâ. Ebelikde doktorlar ezebilir hemşirelikde de ezebilir. Çünkü doktora yardimci oluyorsun ve doktor nasil isterse öyle calisiyosun tabiki doktor kaprisi çekiceksin arada sırada. Ama yinede yapilabilir güzel bir meslek tercih edilebilir.
00 Yorumlaİnsanların eğitim düzeyi arttıkça bakış açısı da değişiyor. Doktorlarin Ebeleri ezeceğini düşünmüyorum. Kpss puanları düşük 70 alsan hayli hayli atanirsin. Aile sağlığı merkezi veya hastanelerde çalışırsın. Mesela ASM 'de çalışan ebemiz bebeğimin kontrollerini yapıyor. Boy-kilo ölçüyor, aşılarını yapıyor. Bunun dışında enjeksiyon ve pansuman gibi işler de yapıyor. Ebeler sadece doğumda görev almıyor. Farkli yerlerde de calisabiliyorlar. Atanacağın yere bağlı. Sakin ve rahat bir yere de atanabilirsin karmaşık ve kalabalık bir yere de. Benim kuzenim ebe ve işini çok seviyor.
10 Yorumlatürkiye'de ebe olmak nedir diye bana sorsalar bir tanım yapmadan evvel tüm ebelerden özür dilememiz gerekiyor derim. Çünkü insan derdinden daha ilk haftadan yıpranmaya başlarlar. bana göre en saygın meslektir. Benim mesleğim de uğraşmali ve bir ebeden daha çok stresli ama paraya saygı duyulmaz sevilir. ebelik ise o başka o saygın bir meslek.
20 Yorumlacanım benim ben sağlıklıçıyım ve hastaneden şunu çok iyi biliyorum ki bütün ebelerin psikolojisi bozuk kimse seçmek istemiyor o bölümü belki kpss puanı düşük evet hemen atanırsin ama sağlam bir psikojiye sahip değilsen seçme çünkü bir zaman sonra bunların yuzundeki nur gidiyor bildiğin soğuk seri katil gibi bakıyorlar on metre öteden onun ebe olduğunu çok iyi biliyosun...
10 YorumlaEbelik hakkında pek bir fikrim yok ama 3 4 yakın arkadaşım hemşirelik okuyor ve ebelik hemşirelikten çok daha kolay bi kere çalıştığınız bölüm aynı değil sadece bazı ortak dersleriniz var o kadar ama hemşirelik ataması da o kadar zor değil ve maaşı da güzel. Ama hemşirelik okuması çok zor bir bölüm hem ders hem staj işi çok zorlaştırıyor. Sağlıkçılar arasında biraz sorun yaşanabiliyor ama bu ben gelemem lafına ithafen söylüyorum ki emin ol okuduğun süreçte bir sorunla karşılaşmasan bile çalıştığın herhangi bir hastanede mobbinge maruz kalabilirsin. Ben pek anlayamıyorum hiç sorunla karşılaşmadan baş kaymak çalışma hayali kuran insanları özellikle sağlık çalışanları buna daha çok maruz kalıyor o yüzden lafa hakarete ağlıyacaksan tercih etme
00 YorumlaBen hemşireyim ve paramedic. Ebelik farklı bir meslek tamam yine sağlık ama farklı. bir süre kadın doğumda staj yapmıştım. Sevmiyorum ben hiç. İğrenç ama hakaret amaçlı demiyorum bunu ben.
Ama kimse aşağılayıcı hakaret edemez. Analarını kim doğurttu onların. Terbiyesizlik hakaret etmek.00 YorumlaEbelik bolumununde her mesleğin olduğu gibi zor yanları var ama önemli bir meslek kutsal bi bölüm hemşirelik doktorluk kadar hemde sen o bölümü istiyorsan o bölümü seç ama öncesinde detaylı araştırma yap
00 Yorumlaebeliğe anormal bakıyolar bende nedenini bilmiyorum. halbuki hemşirelerden daha kolay atanıyolar ve maaşları aynı diye duymuştum. bende hemşire olcam ebe olmayıda dşünmüştüm ama küfür yemek istemiyorum hayatım boyunca
05 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBen meslegimden cok memnunum tavsiye ederim kufur edenin ayibi benm acimdan sorun yok.
Gizli Soran+1 yılHemsirelerle aynı merak ediyorsan:)) 1.600 maas ta geri kalan doner sermayeden geliyor 2500 3000 arası asm lerde 3500 4000 arası alanlar var tanidigim maas onemli meslek onemli ama kpss atama puanlarida onemli 57 ile atanan ebeler var okumak istedigin bolumu en onemlisi sevmen önemli!
Gizli Soran+1 yılBenden farkli hiç birsey yaptığı yok aynı maasi almamizin sebebi bu oss puaninin fazla olma sebebi ebelik diye okumak istemeyen cok kpss atamalarinin fazla olmasi sebebi ise dusun bir fakulteye 60 ebe aliniyor her sene 120 130 hemsire mezun olunca da atanmak icin bizlerin sansi daha cok sayimiz az ihtiyac fazla.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılbir bebeğin dünyaya gelmesine yardım etmekten, ona annesinden bile önce dokunmaktan,daha sonra annesiyle bebeğin ilk buluşmasını izlemekten daha keyifli ne olabilir ki
Küfürlere maruz kalabiliyorlar ama En güzel meslek00 Yorumla
+1 yıl140 binden 60 bine çekmiştim zamanında. ben de hemşireliği kazanamam diyordum ygs zamanında ama kazanılabiliyormuş. fakat şunu söyleyeyim, hemşirelik pişmanlıktır. ben koşarak uzaklaştım :)
22 Yorumla
Gizli Soranbende 300 bin çektim ama yine olmadı :)
lys çalış olur.
+1 yılAnnem emekli Ebe-hemşire. Kendi zamanında yaptırdığı doğumlardan fazlaca kazanmış, daha sonra çeşitli özel/devlet hastanelerinde çalıştı. Iyi bir meslek. Fazla iş bulma sıkıntısı yok.
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEyvallah :)
+1 yılEbelik bana göre bir meslek değil ama bence iyi bir meslek yani her yönden. Bir bebeğin dünyaya gelmesinde yardımın dokunuyor ve evet bende ataması var diye duymuştum.
00 YorumlaBence bebek ve ailesinin heyecanına ortak olmak çok kutsal keyifli bir şey, çocuk gelişimi okuyorum öğretmenlik hayalim vardı çünkü hep ama ebelikten 2 arkadaşım var çok memnunlar staja gidiyorlar hemşireler birçok şeyle uğraşıyor diye biliyorum ama ebeler daha çok bebek ve anneyle ilgililer yerinde olsam ebeliği tercih ederdim :)
00 YorumlaYeni hemşire mezunu biri olarak yazıyorum. intorn hemsire iken devlette Jinekoloji servisinde ebelerle çalışma fırsatım oldu. Yaptıkları iş hemşirelerden farksiz. Çalışanlar birbiri ile uyumlu ve mobinge maruz kalmiyorlardi. Tabii bu tamamen şans işi. Her hastane, servis ve çalışanlar bir olmayabilir. Bu her meslekte karşına çıkabilir. Yani bunlari göze almani öneririm. Eğer hayalin sağlık alanında çalışmak ise kesinlikle yaz. Umarım mutlu bir gelecek seni bekler:)
20 Yorumla
+1 yılEbelik öğrencisiyim son sınıfım ve doğuma yani, bir canın bir candan ayrılışına şahitlik etmek çok muazzam bir duygu. Ve hayır önü kapalı değil aksine daha da açıldı. Sezeryan oranları azalmaya normal doğuma teşvik artmaya başladı. Ebelik okumak gerçekten güzel.
20 Yorumla
+1 yılçok haklısınız gerçektennnn bende ebe olmk istiyorum ebeler neler yapıyor mesela bana anlatırmısınıxz braz
11 Yorumla- +1 yıl
Ana doğum doktoru olarak sayılır
+1 yılCanım şu anda sağlığın bütün bölümlerinin önü açık gebelik daha güzel Çünkü artık kadın doğum uzmanları doğum yaptırmıyor ebeye bırakıyor bakıyor işine
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor. Bir bakmışsın bir yıl içinde her şey değişmiş. O yüzden sevdiğin bölümü seçmeni öneririm.
00 Yorumla
+1 yılAtanması kolay canım. Lisans da 65 üzeri almaya çalış. Özel sektör de iş alanı var. Yorucu bir meslek ama özeldir güzel.
10 Yorumlabende attyim ebeliginde alımı biraz sıkıntılı atama beklemek adamı kanser ediyo ama yinede sen bilirsin..
05 Yorumlafazla alımı var aslında ben atamalara baktım
teşekkür canım
sen nerdesinhmm anladım
Bncede haklsin. ebe degilim ama herkes ayip deyip bu meslekten uzak dursaydi gunde kac bin tane bebek dogmadan ölürdü kim bilir...
00 Yorumlabır ebenın ellerıne dogmadıgım ıcın kufur saydıracak bır ebem yok cok sukur :D ama guzel meslek fıkrımce yasamın baslangıcına ortak olmak ama ben olurdum heralde o cocuk cıkarken korkudan
07 YorumlaTabi herkesin farklıdır görüşleri :) sen kimin eline doğdun ki ? :D
Ahahahha neyse kazaasız belasız olmuş ya :D ben olsaydım kesin yardım ederdim :D
Allah yardım etmiş annende baya güçlü kadınmış yani kolay değildir öyle olması :D
Ahahahah doğru :D
+1 yılÇok merak ediyorum bu sorunun sahibi şu an naptı, ebelik yazdı mı? Tıp kazandı mı sjsjsjx
12 Yorumla- +1 yıl
Bence ebelim
- +1 yıl
Ebelikkk
Bir bebeğin hayata ilk adımlarını atmasını sağlıyorsun. Herikadanda öte :)
10 Yorumla
+1 yılÇok güzel ve kutsal bir mesleğin var. Eleştirenler tamamen cehaletinden ve ergenliğinden eleştiriyor
21 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTskler yorumun icin
Bence çok kutsal bir meslek. Milletin dediklerine bakmayın siz.
22 Yorumla
Gizli SoranTeşekkürler:)
+1 yılÇok güzel bir bölüm fakat hakkıyla ve bilinçli bir şekilde yapan yok ya da çok az
00 YorumlaZor bir bölüm. Dersler açısından da ağırlıklı bir bölüm.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılDoğuran insan sayısı Suriyeliler varken kolay kolay tükenmez
Sen ebelikten devam40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence çok güzel ve duygusal bı meslekK
00 Yorumla
+1 yılMezun olan butun tanidiklarim 5aya kalamadan ataniyor
00 YorumlaEbelik puanı düşük ama sıralaması aşırı yüüüüksektir herkes giremez
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEbelik okuyorum memnunum ama çok mesaisi var çok fazla hasta var hele özel klinikte her telefonda koşuyorsun kliniğe ama eğer ebelik okur sağlık ocağına atarsan kendini çok iyi olur miden hassasa bide kötü doğumhane pis bi yer doğumda gaita idrar kan organ herşeyi görüyorsun kişisel bakımını yapan var yapmayan var o yönden zor ama bi vakit sonra alışıyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
4 yıllık ftr den ebeliğe yatay geçiş varmıs
- +1 yıl
Var mı
valla ileride keşke dememek için mezuna kalmanı tavsiye ederim. bir sene daha sık dişini git adam akıllı bir yere 😂
01 Yorumla
Gizli SoranAdam akıllı bir yerden kastın ne mesela
+1 yılcanım benim çok istediğim bir meslek bende tercih yapacağım inş gelir 3000 en az
01 Yorumla- +1 yıl
canım kimseye kulak asma yok küfürmüş yok daha iyisiymiş kusura bakmasın kse edende cahilliğinden ediyor zaten sen eğer gerçekten istiorsan gir derim mesaj atıp özelden sorabilirsin sorularını canım :)
+1 yıl2 yıllı kyok canım ygs 2 den de alıyor mf3 den de alıyor ama ikside 4 yıllık
00 Yorumla
+1 yılSağlık okumuyorsun sağlık okuduğunu sanıyorsun bu arada. dershaneye gidip çalışman lazım simdidien
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman s*r et. Alinteriyle kazaniyosan paranı kimsenin dil uzatmaya hakkı yok. Malum halkımız pek bir müslüman. Allah sizlerden razı olsun kutsal bir meslek
01 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTsk ederm yorumun için..
+1 yılbence gayet hoş tatlı meslek.
Sadece ebeler bayanları doğurtuyor bu yüzden ilginç bakıyorlardır " ayy nasıl yapıyo yaa " diye00 YorumlaKadın doğumda da staj yapmıştım. Berbat. Sevabı başka türlü kazanırım. İstemez.
12 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNeden
+1 yılBence boşver. Zor bir meslek gibi ama çok bir bilgim yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİş imkanı iyi. Atamaları da fena değil. Okunması çok kolay da değil çok zor da değil. Biraz üniversitesine de bağlı.
12 Yorumla
Gizli SoranAnlıyorum. Teşekkür ederim.
Cevap sahibiRica ederim.
Benim arkadaşım ebe doğuma kahveyle giriyorlar hahjsbs
02 Yorumla- +1 yıl
tavla pispirikde atiolarmi hangi hastane bakim
Gizli Soran+1 yılOnu da çok doğru karşılamıyorum. Doğumhaneye kahve ile girmek. Keyif yeri gibi gelmiyor bana. 😅
+1 yılşimdi sen ebe oluyosun onlar kaçıyo sen kovalıyosun falan böyle :/ ebelik zor bence
10 Yorumlaokuyan arkadaşlarım vardı. pek bir bilgim yok ama iş alanı geniş.
01 Yorumla
Gizli Soranteşekkürler
Bende kedi köpek dogumlarina giriyorum cins hayvanlara, biz bile zorlaniyoruz doğum esnasinda okadar cok sıkıntı yaşıyorki insan saniyelik ufak bir hatanda bir hayat bir can bide elinden kaya bilir vs vs kan tutmuosa kendine guveniosan gir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEbelik, aşırı güzel ve kutsal yani saygı gösterilmesi gereken bir meslek. Hiç düşünmeden o mesleği tercih et derim. :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsan ırkı üremeye devam ettikçe ebelikte devam edecek. Önü kapanmaktan kastın nedir anlayamadım. Bence güzel iş bu devirde şansı zorlamamak lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsaçmalamasınlar önü en açık bölüm ebeliktir kpssde ataması çok kolaydır bunca insanı boşta mı bırakıcaklar :D
22 Yorumla
Gizli Sorankpss atamalarının düşük olduğunu fark ettim ama bir çok üniversiteden kaldırılmış 4 yıl sonraya kadar geleceği olurmu sizce
Cevap sahibiolur tabiiki ne kadar insan bu bölümü okudu
+1 yılKüfür açısından çok riskli olmasının dışında kötü bir tarafi yok..
00 Yorumlagözlerinin önüne doğum yaptırmayı getiriyorlar, ebe de doğum yaptırır mı, hani bnun doktoru diye düşünüyorlar, önyargıları bundan
00 YorumlaHeeyyy ebelik yolunda ilk adimlarimi atiyorrum ve seni destekliyorum. YÜRÜ BEE KOCA YÜREKLİ EBE!!
10 YorumlaSağlık mesleklerinin hiçbirinin önü kapanmaz. Ebelik güzel meslek bir de kurslara gidip emzirme danışmanlığı sertifikası alırsan baya yararı olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıljinekolog varsa ebe ne iş yapıyorki anlamadım eskide ebe derlerdi ama o şimdi jinekolog olmadımı?
00 Yorumla- Devamını Gör (239)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar