+1 yılSelamlar.
Hemşirelik çok saygı gören mesleklerden bir tanesi. Özellikle koronanın başlaması ile doktorlar haricinde de başta hemşirelik olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın kıymetini hepimiz bir kez daha anlamış olduk. Hemşirelik tabi ki sorumluluğu yüksek olan mesleklerden bir tanesi. Bu mesleği yapmak için okul döneminde çok iyi çalışmalısınız.
Hemşirelik okumayı düşünen öğrenciler hemşirelik zor mu? sorusunu yöneltiyorlar. Bu sorunun cevabını vereceğim ancak öncelikle şundan bahsetmek istiyorum. Hemşirelik okumak mantıklı mı? sorusunu çok görüyorum. Neden mantıksız olsun ki? Hemşirelik çok güzel mesleklerden biri. Tabi ki çalışma ortamları ve saatleri nedeniyle zor bir meslek ancak okumak kesinlikle mantıksız değil.Hemşirelik Okumak Zor mu?

hemşirelik Her bölümün kendince zorlukları var. Hemşirelik okuyanlar ile ilgili ufak bir araştırma yaptım ve yorumlarını inceledim. Hepsi okuduğu bölümden oldukça memnun. Hemşirelik bölümünü okumak için hevesliyseniz zorluk yaşamayacağınızı söylüyorlar. Hemşirelik mesleğiyle alakalı genel yorumun bakım bölümünün zor olması yönünde. Uygulamalı dersler var. İğne yapma, damar yolu açmak gibi. Bu derslerde de zorlanmadıklarını belirtiyor çoğu kişi. Hemşirelik bölümü için okunması kolay bölümlerden biri olduğunu asla söyleyemeyiz. Ancak bu bölümü kazanan arkadaşların bölümü çok zor bulmadıkları kesin. Hemşirelik dersleri zor mu? diyenler için fikir olmuştur umarım.
En Zor Hemşirelik Bölümü Dersleri Nelerdir?

hemşirelik dersleri Hemşirelikte okutulması zorunlu dersleri sıralamak istiyorum.
- Anatomi
- Biyokimya
- Fizyoloji
- Deontoloji
- İnsan davranışı ve ilişkiler
- Atatürk ilke ve inkılapları
- Türk dili
- Yabancı dil
- Farmakoloji
- Hemşirelik esasları
- Mikrobiyoloji ve Parazitoloji
- Patoloji
- Psikoloji
- Hasta eğitimi
- Hemşirelikte etik
- İç hastalıkları hemşireliği
- İletişim becerileri
- Sağlık tanılaması
- Beden eğitimi
- Güzel sanatlar
- Bilgisayar
- Cerrahi hemşireliği
- İlk yardım
- Sağlığı geliştirme
- Sosyoloji
- Çocuk sağlığı ve hastalıkları eğitimi
- Hemşirelikte araştırma
- Hemşirelikte yönetim
- Kadın sağlığı ve hastalıkları eğitim
- Mesleki İngilizce
- Ruh sağlığı ve psikiyatri hemşireliği
- Bioistatistik
- Epidemiyolojiye giriş ve bulaşıcı hastalıklar hemşireliği
- Halk sağlığı hemşireliği
- Hemşirelikte eğitim
- Klinik uygulama
Bir de seçmeli dersler vardır tabi ki. Örnek vermek gerekirse: Rehabilitasyon, adli tıpta temel kavramlar, fiziksel hastalıklarda psikolojik etkenler ve liyezon, insan kaynakları yönetimi, temel yaşam desteği, eleştirel düşünme, afet kültürü, işaret dili, kulak burun boğaz hemşireliği, sağlık ve medya, stres yönetimi, sağlıklı yaşam ve egzersiz, sosyal sorumluluk bilinci, sağlık hukuku ve hemşirelik.
Hemşirelik Mesleğinin Zorlukları Nelerdir?

hemşirelik zor mu? Hemşirelik okumak zor mu sorusu kadar mesleği yapmanın da zor olup olmadığı merak konusu. Hemşirelik çok saygın bir meslek olması beraberinde birçok zorluğu da beraberinde getirir.
- Hemşirelik insan hayatı ile doğrudan ilişkili bir meslektir. Doktorlar kadar sorumlu olan hemşireler yaptıkları her işi titizlikle yapmalıdırlar çünkü söz konusu olan insan hayatıdır. Bu yüzden her adımı birkaç kez düşünerek atmalılar ve her an dikkatli olmalılar.
- Bu meslekte etik çok önemlidir. Etik değerlere sahip bir insan değilseniz bu mesleği seçmemelisiniz. Bazen kendinizden çok başka insanları düşünmeniz gerekebilir.
- Hemşirelik mesleğinin çalışma saatleri ve mesaileri kimi zaman zorlayabilmektedir. Uzun çalışma saatlerine sahiptirler.
- Hastane ortamları genellikle stresli olur. Hem çalışanlar hem d hastalar arasında sorunlar yaşanabilir. Bu yüzden stres kontrolünü iyi yapmalısınız. Sabırlı olmalısınız. Bu kontrol etmek bazen sizi zorlayacaktır.
130 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet önemli olan öncelikle sevmek ( ben sevmiyorum). Hacı çok kolay yerler de var yoğun yerlerde var ben şimdi oteldeyim hiçbir sey yapmiyorum akşama kadar kutap okuyorum ama sezonluk işte haa uni hast. Gidersin yoğun olur ilçe devlet hastaneleri de rahat. Calışma hayaı böyle. Okumasına gelince valla benim okulum çok kolaydı ana derslere yapıştır az hertürlü bitiyor fazla kasmıyorlar
49 Yorumla- +1 yıl
iyimiş SML mezunumusun?
- +1 yıl
Ben EML okuyrumda ygs 2 den tercih yapmayı düşünüyorum
- +1 yıl
ygs 2 den tercih yapsam bir sıkıntı olaz demi abi ben LYS girmek istemiyorum bana YGS daha kolay gibi geliyor başladım çalışmaya YGS 2 diyor fen ve mat yapsam iyi olur :D
- +1 yıl
adnan mendere üni. 166.000 girmen gerek diyor zor mu? :D YGS 2016 ya da kalmak istemiyorum sistem değişiyor vs vs sıkıntı :D
- +1 yıl
bugünden başladım abi çalışmaya :D daha 9ay var ama olsun :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılarkadaslar isin icinde biri olarak anlatayim yaptiginiz ise gore aldiginiz para sizi tatmin etmez cekilecek kahri yok meslegin bir yerde hasta bakici gibisiniz herseyiyle siz ilgileniyosuniz doktorlarin agiz kokusunu siz cekersiniz adami. erken yasta kurutan bir meslektir secmenizi tavsiye etmem ama illa secicem diyosaniz sinir sisteminizin altust olacagini en bastan kabullenin kaldi ki atamalarda yakinda sıkıntılarda baslayacak liselerde bolum kapatilmaya calisiliyor baska sorunuz vrsa yardimci olurum
64 Yorumla- +1 yıl
benim ablada hemşire ama hasta bakıcısı işini yapmıyor :/
Cevap sahibi+1 yılhasta bakici isini yapiyoruz demedim bir yerde hasta bakicisi gibisiniz dedim. ve calistiginiz hastaneye gore yaptiginiz iste degisir sartlari berbat olan devlet hastanelei var
- +1 yıl
peki hemşirelikte bölüm seçme olayı var mı :/ göz hastanesi vs vs gibi?
Cevap sahibi+1 yıltabi ki hayır devlet nereye atarsa
+1 yılSırf hemşirelik okuyayım diye gidiyorsan yapamazsın gerçekten sabır ve insan sevgisi istiyor çünkü yeri geliyor hastanın altını bile sen değiştirmek zorunda kalıyorsun. Çalışma alanları çok geniş hastanenin her bölümünde çalışabileceğin için biraz zor. Ama yine de çok güzel yanları da var tabi. Insanlara yardım etmeyi seven biriysen gün içinde çektiğin yorgunluğa değer.😊 ve bildiğim kadarıyla bu yıl ikinci oturumdan yani ayt den girilicek üniversiteye. Dört yıllık bölümlerin hepsi ayt ye alındı.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yılAynen cok zor bn okudum aşırı zor sevmessen asla yapamassın hastanın yeri geldinde banyosunu sacını başını yıkıcan tatil pek olnuyo bazıları kandan hastane kokusunda iğreniyo dersleri zor sağlık dersi ezber ister anatomi desen latincr ilaç isimlerini ezberle falan işte kadın doğum dersi var iğne yapmktan korkan var yanlış hata yaptında ilaç fazla faşn verdindr hapise kadar yolun var ama bn isteyerk seçyimden mutşluyum istemiosan bulaşma öyle istemeyek arkadaşlarım var pişman oldular söyliyim zor bir meslekdir
021 Yorumla- +1 yıl
Birde erkek hemşire olmaz diyenler biraz cahile kaçıyo erkek gemşire olmasa erkeklere sondayı kim takcak biz takcz ama hastada utanır hem erkeklerin olması daha iyi o konularda
- +1 yıl
hastalara yardımcı olmayı seven biriyim onun için tercih yapcam ezber yaparım ama kan almayı dikiş yapmayı bna öğretmezlerse yapamam :D herkez anasının karnından doktor, mühendis çıkmadı demi :D
- +1 yıl
Aynn o zamn hemşire olmalısın :)
- +1 yıl
Hemşire değilde sn erkeksin die hemşir dioruz pardon 😃😃
- +1 yıl
ama korkuttun beni yaa dikiş kan alma vs vs :D
- +1 yıl
Ee onlar olmafan mesleğin ne anlamı var bütün herşeyi yapıcaksın snde o zamn acilde calışma başka bölümde calış bn kadın doumda calşmayı düşünorm
- +1 yıl
hemşireliğin bölümleri mi var? göz doktorları felan varya onlarda çalışmak istiyorum o zaman acilde değil :D
- +1 yıl
İyi o zamn hastanenin o bölümünde calışrsn göz :D
- +1 yıl
bunu bizmi belirliyoruz yoksa başkalarımı? erkeklerin kan alma işini yapcağını nedense pek sanmıyor her hastadene bayan yani :D dikiş işini bilmem ama en rahat olan göz bence. D
- +1 yıl
Hastanede ayrım yoktur erkek kız kanda alır niye almasın ulan
- +1 yıl
bilmem hep kadın gördüm :D
- +1 yıl
Bn erkekde gördüm :D
- +1 yıl
tmam o zaman ama inş bir göz hastanesi girerim en rahat orası bence :D
- +1 yıl
Snde bn baş hemşire olcm valla en rahatı oturdun yerden hemşireleri yönet :D
- +1 yıl
baş hemşire nasıl yüksek lisans mı okuyor ne oluyor? bide ben istedğim bir dal seçebilirmiyim? göz vs vsgibi?
- +1 yıl
Secebilirsin bn 4 yıl okicam işte baş hemşire için bide yuksek hemşirelik
- +1 yıl
tamam yüksek okuyak :D
- +1 yıl
Aynn daha ck para var :D
- +1 yıl
iyimiş :D
- +1 yıl
Tabi iyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılHemşirelik bölümünün amacı; sağlıklı, hasta veya engelli kişilerin bakımını bir plan dahilinde uygulayacak hemşireler yetiştirmektir. Bu alanda profesyonel kişiler yetiştirmek için hemşirelik derslerinin yanında zorunlu genel kültür dersleri ve seçmeli dersler yer almaktadır.
20 Yorumla
+1 yılCok zor bir meslek sevilirse yapilir ancak herkesle sen ugrasiyon herkese hesao veriyon hastasi ayri sorun yakini ayri bir cins doktor desen ona bünyem alisti etkisizim yari bagimli bir meslek ve nobetleri cok tatli bayrami seyrani yok bunlari goze almak lazim bn simdiden hastalik sahibi oldum 😔 simdiki aklim olsa asla bu işe girmezdim
20 Yorumla
+1 yılBende sağlık lisesi ve üniversite okudum ve mesleğimi çok seviyorum eger hemşireliige dair içinde bir merak ve hırs olmazsa ve sırf hemşirelik okumak için hemşirelik okuyorsan mesleğinden hicbir güzel şey goremessin ama genel olarak sağlık, ve eğitim çok iyi bölümlerdir
24 Yorumla- +1 yıl
Ben çok tatlı buluyorum ama bazıları kendilerini bı şey sanıyor
- +1 yıl
@karizmakafasi34 o kendilerini bisey zannedenler sırf beyaz onluk le hava atmak için hemşirelik okuyorlar
- +1 yıl
Güler yüzlü hemşireleri çok seviyorum ben çok tatlılar :)
- +1 yıl
Hep gül ;)
Hemşirelik mi düşünüyorsun bir erkek olarak? Yanlış anlama yargıladığımdan değil idealist olman hoşuma gitti :)
09 Yorumla- +1 yıl
seveceğim bir meslek olduğu için tercih ediyorum hastalra yardım etmek onlara yardımcı olmak için :) birde çok çok zir meslekte değil iş bulma olasılığıda var ondan :) :D
- +1 yıl
ygs 2 den tercih yapsam bir sıkıntı olmaz demi?
- +1 yıl
valla bugün bşaladım çalışmaya ufaktan :D
- +1 yıl
seneye işte 12. sınıfım :D
- +1 yıl
şimdiden hedef veriyimde :D çünkü ne derler bir yere rotalı gidersen rüzgarda sana yardım eder :D
Açıkçası hasta bakıcılığıyla eşit tutuyorum. Şahsen çok zor ve iğrenç bir meslek...
02 Yorumla- +1 yıl
hadi canım :D benim ablada hemşire ama hasta bakıcısı işini yapmıyor :/
+1 yılBn acil bolumunde hemsirelik okumak istiyorum zormu arkadaslar hatta kendim secebiliormuyum yani🤔
10 Yorumla
+1 yılZor valla zor, ancak seversen yaparsın :)
013 Yorumla- +1 yıl
hastaları yardımcı olmayı seviyorum :D
- +1 yıl
Aramıza hoşgeldin o zaman :)
- +1 yıl
ben endüstri meslek lisesiyim seneye gircem sınava ygs 2 den tercih yapmayı düşünüyorum :D
- +1 yıl
Hıı her zaman bekleriz o zaman :D
- +1 yıl
hemşirenin görevlerini bana sayarmısın?
- +1 yıl
Çok fazla :) tedavisi bakımı taburcusu konsultasyonu yani baska doktora muayenesi tanı ve tetkik icin materyal toplamak falan filan acil müdaheleler cok ya cok :) teşhis harici hersey neredeyse, ki hasta ile en cok ilgilenen sen olacağın icin bazen teşhis bile yapicaksin dr. a ileteceksin :)
- +1 yıl
zor yok gibi :D
- +1 yıl
Sen zaten aşağıda da belirtmissin kolay olduğu icin istiyorum diye, kolay geldiyse başarılar :)
- +1 yıl
kan alma dikiş olaylarında korkuyorum o kadar :D
- +1 yıl
Dedigim gibi seversen halledersin :)
- +1 yıl
öğretiyorlar demi :/
- +1 yıl
Elbette :D
- +1 yıl
ellerim yumuşak ama terleme ve hafif titreme olayı var. D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen hemşir olacaksin.
110 Yorumla- +1 yıl
aynen :D
- +1 yıl
vardır vardır :D
Cevap sahibi+1 yılErkeklere hemşir denilir..
- +1 yıl
sıknıt olmaz demi?
Cevap sahibi+1 yılBilmemki ne açıdan dedin?
- +1 yıl
hemşirelik fakültesine erkek olarak girmek ve hemşir olmak çevrede sıkıntı olurmu?
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım olsa dalga gecerdim ama görüyoruz hastenelerde yani. Ne sorun olacak.
- +1 yıl
Aynen ya :D
Calisyigin kuruma bagli
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne